xxx
Egy blog a szeretetről,
  szerelemről, energiákról,
    a lélekről és az ébredésről...
Jún29

Miért nem sikerül kiállnod magadért? Nagyon érdekes...

Címkék: önmagadelfogadáskiállni magadértönismeret

Sok hullám csap össze a fejed felett?
Egyszerre csalódsz többekben és olyan események zajlanak, amikre álmodban sem gondoltál volna?

Mintha egy csapásra törne össze minden, amiben hittél: az emberek - főleg, akikért tűzbe mentél volna, cserben hagynak, kiderül, hogy hazudtak, vagy egyszerűen úgy válnak köddé a fontos percekben, mintha sosem lettek volna...

Belátod, hogy így nem mehet tovább, hiszen sorra a fejedre nőnek az emberek, és megfogadod, hogy meghúzod a határaidat és igenis mától kiállsz magadért!

Fogadkozol - igen - és rettenetesen eltökélt vagy. Szinte izzad a tenyered a lendülettől, hogy te mostantól beleállsz az életedbe és igenis "nem"-et fogsz mondani mindenkinek, aki csak a bajában gondol rád, és "nem"-et mondasz mindenre, amihez nincs kedved, vagy amihez nem fűződik érdeked.

Erős vagy.... 2 napig. Aztán a dühöd elszáll, a fogadalom megkopik, és hirtelen minden visszaáll a régi, jól megszokott kerékvágásba, amikor is továbbra is te leszel a világot megértő, édes-kedves barátnő, társ, anya, gyerek, munkatárs, aki szüntelen figyelembe veszi - saját maga elé helyezve - a többi ember érdekeit.

Így nem lehet kiállni magadért!

Nem tart csak pár napig, ha dacból és dühből teszed. Nem működik... és nem működik mindaddig, amíg meg nem ismered önmagad a tekintetben, hogy miért is fontos neked így működnöd.

Csak akkor fogsz tudni kiállni magadért, ha megérted és megismered azt, hogy az a "önmagad". 

Olvass tovább!

Miért nem sikerül kiállnod magadért? Nagyon érdekes...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Máj11

Hol a határ az elfogadás és a magadért kiállás között?

Címkék: szeretetfélelemelfogadásmegfelelési kényszer

"Hol a határ valaki elfogadásában és abban, hogy álljak ki magamért?" - Ezt kérdezte tegnap egy kedves résztvevő az Önelfogadás esten.

Ahhoz, hogy választ kapj azonban, meg kell érteni, mi az, hogy "elfogadás". Az emberek ugyanis - a spiritualitás égisze alatt - nagyon elfogadóvá szeretnének válni, csak épp magukra erőltetni azt, sokkal inkább elfojtás lesz a törekvésből, mint valódi, boldog elfogadás.

Akkor hát hogyan értelmezhető ez a kérdés? Miért merül fel egyáltalán? ... és mi a válasz?

Olvass tovább!

Hol a határ az elfogadás és a magadért kiállás között?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Márc27

Nem szeretni nehéz, hanem elhinni, hogy szeretnek...

Címkék: szeretetelfogadásbefogadásenergiaszeretethiányfélelemragaszkodás

 • A párodnak dolga van, és te rögtön arra gondolsz, hogy nem akar veled lenni, mert - így hiszed: - biztosan nem is jó neki veled...
 • Valaki szeretettel megölel, és te meghatottan megkönnyezed...
 • Vagy valaki megdicsér, és te nem csak elpirulsz, hanem zavarba jössz, mert hiszed is, meg nem is, hogy valóban így gondolja...
 • Vagy valaki udvarol és Te rögvest keresed a szavai és tettei mögött az érdeket?
 • Aztán pedig egyszer csak épp az bánt meg, akitől nem hitted volna, cserben hagy, eltűnik, vagy szavaival kritikusan okoz fájdalmat...

Határozottnak tűnsz. Olyannak, aki tudja, mire vágyik, és mit csinál. Azt mondják: erős vagy és erőt sugárzol. Elképesztően sok szeretet van benned, amit nagyon szeretnél odaadni valakinek, vagy valakiknek, de valahogyan nincs erre elég - vagy megfelelő - jelentkező.

E kettősség nagyon fontos dologról árulkodik...

Nem az a kulcs, hogy tudsz-e szeretni másokat. Nem kérdés, hogy szívesen adsz azoknak, akiket már barátoddá fogadtál. Érzékeny vagy, odaadó és csupaszív, de valami óriási gát van benned önmagad felé. :( Meg is mutatom mi az, és talán arra is sikerül ránézni, hogyan tudsz ezen oldani.

Olvass tovább!

Nem szeretni nehéz, hanem elhinni, hogy szeretnek...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Jan27

Elfogadás és elengedés helyett csináld ezt...

Címkék: szeretetmegvilágosodástudatosságelmekorlátelfogadáselengedés

A spirituális útra lépésnek vannak vakvágányai, és állomásai

Érdemes jól látnod, hogy melyek ezek, és akár meg is könnyítheted az utadat!

 • A spirituális út egyik első stációja az, amikor elhiszed, hogy önismeretre van szükséged ahhoz, hogy egy-egy mélyponton túljuthass... Tévút azonban, vagy vakvágány, amikor az önismeretet önmagadon kívül akarod megtalálni és jelekben, titkos üzenetekben, rajtad kívül álló hatalmakban kezdesz hinni és kapkodod a fejed a bolygók állása és a téged ért hatások összefüggései között :)
  Az önismeret ugyanis ott indul, hogy tisztába kerülsz azzal, hogy a felettesnek hitt erők és hatalom BENNED él, és képességekben jut kifejeződésre. Vagyis, tisztába kerülsz azzal, hogy az életedben minden a TE tükröd, a Te döntésed volt, a te beleegyezéseddel és részvételeddel történt. Az önismeret ott indul, hogy rájössz, hogy Te vagy a "teremtője" a világodnak és vállalod a felelősséget önmagadért. Ott indul, hogy KÉPES vagy önmagadra ránézni. 
 • A következő stációban megijedsz, mert azt hiszed, hogy meg kell változnod, hiszen nem csak jó dolgok történtek eddig veled.
  Hibáztatod magad, vagy épp sajnálod, keresed az utadat, keresed magadat, vagy türelmetlen vagy magaddal, ostorozod magad azért, mert még nem sikerült megváltoznod... és mindezzel csak szembe mész önmagaddal. Az önostorozás és önsajnálat tévút. Nem előre visz, csak a mélybe húz. Érezd át ezek energiáit magadban és tudni fogod, miért írom ezt. :)
  Nem a HIBÁT és elégedetlenséget, hanem a LEHETŐSÉGET kellene önmagadban látni. Te vagy az az erő az életedben, aki képes változtatni az ÉLETEDEN! Te vagy az, aki a kezében tartja ehhez a varázspálcát, hiszen Te fogod meglátni a lehetőségeket, és TE választasz. Te választasz mindig. :) Te egy CSODA vagy, akár hiszed, akár nem, de jobb, ha HISZEL magadban, mert azzal abban kezdesz hinni, hogy elérheted a boldogságot. 
 • A következő stációban bevezeted az "el kell fogadnom" és az "el kell engednem" kifejezéseket, és valóban törekszel is arra, hogy ezt meg tudd csinálni. A gond az, és ezzel tévútra is jutsz, ha ezt összekevered az elfojtás, a beletörődés vagy az "életedből való kiírtás" céljával. Erről lesz szó itt a bejegyzésben. Arról,hogy hogyan értik félre sokan azt: hogy mit jelent elfogadni azt, ami van, és elengedni azt, ami már nem szolgálja őket!

Olvass tovább!

Elfogadás és elengedés helyett csináld ezt...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nov03

A nő legyen a megértő?

Címkék: szeretetegóelmeférfienergiákelfogadásbefogadásmegértő

Hogy lehet az, hogy az esetek zömében a nő a megértőbb? 

Időnként olyasmiket is megért és elfogad a nő, ami már sokak - többnyire kívülállók - szerint rég meghaladja a határokat. A nők többsége mégis hosszan kitart egy-egy helyzetben, és sokszor megadja a lehetőséget az újrakezdésre, a folytatásra, a javításra. 

Jól van ez így?

Igen, jól van, és mielőtt nagyon megijednél a nőket féltve, fontos, hogy tisztázzuk, itt nem olyasmik megértéséről van szó, amelyek emberi méltóságodat csorbítanák.
Nem kell elfogadnod és megértened, ha bántanak, ha megütnek, ha gyakran és ismétlődően megcsalnak, ha leértékelnek, ha rosszul bánnak veled.
Nem ezek azok a helyzetek, amelyeket érdemes másképp nézned, hanem azok a tettek, azok az érzések, melyek ugyan befolyásolják a kapcsolatodat, de nem ellened szólnak.

A férfit, az ő "működését" és önmagadat értsd meg, hogy TE is boldog lehess és közben a kapcsolatod is BOLDOG lehessen.

Olvass tovább, hogy lásd, hogy miért a nők "feladata" a legtöbb esetben, hogy megértőek legyenek!

A nő legyen a megértő?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Okt22

Hogyan lesz egy kapcsolat spirituális, valós lelki összefonódással?

Címkék: szeretetszerelemelfogadásegókarmikusspirituáliselvárások

Keresed az igazi szerelmet, egy olyan lelki társat, (vagy lélektársat), akivel olyan jól megértitek és szeretitek egymást, hogy minden közös pillanatot mennybélinek érzel. Szeretnéd érezni a kölcsönös törődést és elfogadást, kitalálni a párod gondolatait, messziről érezni az érzéseit, és szeretnél olyan egységet megélni vele, ami nem csak biztonságos, de őszintén nyílt és bensőséges is. Igaz?

Honnan tudod, hogy készen állsz-e egy ilyen kapcsolatra? Vajon a jelenlegi kapcsolatod ilyen? Vagy ilyenné tehető?

Olvass tovább, hogy lásd, mi kell ahhoz, hogy ilyenné váljon a szerelem az életedben és mi a kulcsa és jellemzője annak, hogy a kapcsolatod valóban elérjen egy spirituális élményt és boldog megéléseket?

Hogyan lesz egy kapcsolat spirituális, valós lelki összefonódással?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Szept21

Amikor nem akarsz RÁ-gondolni, akkor biztosan fogsz...

Címkék: szeretetelfogadásgondolatküzdéselengedés

Vajon miért nem sikerül, amikor erővel próbálsz letenni egy kapcsolatot, egy témát, egy problémát? Hogy lehet az, hogy minél inkább tudod, hogy nem kellene vágyakoznod a kedvesed után, és minél jobban kényszeríted magad, hogy ne is gondolj rá, vagy ne vágyj rá, annál keservesebb a felismerés, hogy ez nemegy?

Nagyon egyszerű oka van annak, hogy miért nem tudsz nem-csinálni-valamit erővel...

A legegyszerűbb ok pedig az, hogy valójában nem is akarsz nem-gondolni rá, nem is akar megszabadulni tőle.

Persze, ésszel eldöntötted, hogy a helyzet tarthatatlan, hogy te nem bírod így tovább, mert fáj már minden perce ennek a "kapcsolatnak" vagy helyzetnek, de az az igazság, hogy a szívedben a legnagyobb helyet még ő tölti ki.

Dönthetsz úgy, hogy az eszed után sietve megerőszakolod magad, és elfojtod magadban a vágyat, leteszed a gondolatokat, melyek felé irányulnak, de csak azt fogod észre venni, hogy nemegy.

Ott állsz tehetetlenül, mert azt hiszed, neki nem kellesz, vagy azt, hogy a kapcsolatnak nincs jövője, vagy azt hiszed, hogy te itt áldozat vagy, akit csak kényelemből kihasznál egy társ... és már se a kapcsolatban nem érzed otthon magad, se a kapcsolat nélkül..

Otthontalanul lebegsz a semmiben, azt érezve, hogy senkinek se fogsz kelleni, és azt, hogy a szerelem és boldogság örökre elhagyott.

Elhatározod, hogy továbblépsz, és megerősödsz, és ennek első lépéseként kitűzöd a célt: "el kell engednem őt, és a kapcsolatot, és a múltat, és meg kell adnomagamnak a boldogságot. Innentől nem akarok rá gondolni, nem akarom, hogy az életem része legyen és nem akarok érezni iránta semmit."

Vajon mi történik ilyenkor valójában és miért nem sikerül ez olyan könnyen? Ha így nem, akkor hogyan tovább?

Olvass tovább!

Amikor nem akarsz RÁ-gondolni, akkor biztosan fogsz...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Szept09

A kéréseid, melyeket a férfi biztosan nem ért meg

Címkék: szeretetférfielfogadásfigyelempárkapcsolat

A férfiak másképp kommunikálnak?

Az már legendás, hogy a férfiak úgy tartják, hogy a női "nem" az nem biztos, hogy "nem"-et is jelent. Vannak azonban ettől is lényegesebb félreértések, amikor a nő - ha megfeszül sem tudja megértetni a férfivel, hogy mit szeretne.

Ez nem azért van, mert a férfi értetlen, vagy ne figyelne (minden idegszálával) a nőre, hanem csupán azért, mert más. A nő és férfi egyenrangúak az Univerzumban, egyik sem jobb vagy több a másiknál, csak egyszerűen mások. Nagyon mások.

Hogyan kommunikáljon a nő, hogy valóban eljusson a mondanivalója és szándéka a férfihoz?

A konzultációk - főleg a párokkal közösen folytatott beszélgetések - nyomán kerestem a legtipikusabb félrekommunikálásokat, melyek szinte kivétel nélkül, mindig  felmerültek és gondot is okoznak a párok életében.

Nézd meg te is, talán vicces lesz, ha magadra ismersz belőle. így kívülről rálátva érezni, látni fogod, hogy milyen igaz mindez!

Olvass tovább!

A kéréseid, melyeket a férfi biztosan nem ért meg

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Aug19

Vajon miért fáj annyira mások véleménye?

Címkék: szeretetszerelemkritikaelőítéletelfogadás

Elszomorít, ha az, akit szeretsz, akinek adsz a véleményére, az kritikus veled? Bánt, ha olyan véleményt fogalmaz meg, amivel nem akarsz azonosulni?

Ha ezt gyakran teszi veled valaki, akkor azzal súlyosan letöri az önbizalmadat, megtöri a magadba vetett hitedet, és így egyre értéktelenebbnek, egyre hasztalanabbnak érzed magad. Nehéz figyelmen kívül hagyni egy ilyen véleményt, és nehéz kikecmeregni abból, ha azzal megsemmisülsz. 

Vajon miért fáj ennyire mások véleménye? Hogyan lehet ezt könnyedén venni? 

Neked kell másképp hozzáállni az ilyen kritikákhoz? Védekezned kell? Vagy valami más technika is van arra, hogy ne ássa alá az önértékelésedet egy másik ember véleménye vagy megnyilvánulása?

Olvass tovább!

Vajon miért fáj annyira mások véleménye?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Aug15

Agyő boldogtalanság! Engedd kiáradni szívedből a szeretetet!

Címkék: szeretetegóboldogságboldogboldogtalanelfogadásistenfeltétel nélküli szeretet

A boldogtalan emberek attól boldogtalanok, hogy nem találják az egyensúlyukat, nem találják a harmóniát. Keresték eleget - magukon kívül - de persze,nem akadt horgukra, hiszen az egyensúly és harmónia nem a külvilágból érkezik.

Amit kint - magadon kívül - észreveszel, az jelenti a te világodat! Vagyis nem a környezeted adja a boldogságot, nem attól lesz jó kedved, amit látsz és tapasztalsz, hanem épp fordítva: azt látod, és tapasztalsz, amire nyitott vagy, ami a belső világodban, a gondolataidban van.

Ugyanazt halljuk, látjuk egy történetben, de nemindannyian fogjuk ugyanúgy tovább mesélni. Azt fogod meghallani egy sztoriban, ami a te világodnak, a te szokásaidnak, elveidnek megfelel, és én is azt fogom itt észrevenni, ami az én világképembe beleillik.

Azonban az, hogy mi illik a világodba, mit tudsz így észrevenni, ez a legnagyobb és legélesebb kontraszt a boldog és boldogtalan emberek között. 

Olvass tovább, és kiderül, mi hiányzik a boldogsághoz, vagyis ahhoz, hogy a boldogtalan ember is előbbre tudjon lépni, és élvezni tudja az életet...

Agyő boldogtalanság! Engedd kiáradni szívedből a szeretetet!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Aug10

Amikor a kapcsolatod aláássa az önbizalmadat... Hiába küzdesz, csak az jó, amit a párod kitalál?

Címkék: szeretetelfogadásnárcisztikuspárkapcsolatversengés

Úgy érzed, hogy bármennyire is szeretnél jót nyújtani, valahogy a párodnak semmi sem elég?
Kritikus, elégedetlen, vagy folyton okoskodik és olyasmikben is "kioktat", - csak hogy az igazát bizonyítsa  - amikben egyáltalán nemaradnál alul mellette? 
A kapcsolatotok egy szakadtalan bizonyítás és önigazolás abban, vajon ki a jobb, kinek van igaza... stb?

Talán már úgy érzed, hogy egy haszontalan, érdemekre méltatlan, értéktelen kis "hangya" vagy, akinek fogy az önbizalma?

Pedig, te szereted őt... és ahogyan így szereted, egyre inkább függsz is a véleményétől és attól, hogy elnyerd az elismerését...

Vajon miért van ez?

Olvass tovább! 

Nézzük meg, mi áll ennek hátterében! Kik versengenek és miért ilyen fontos az elismerés, a bizonyítás? Hogyan lehet mindezt átfordítani a boldogság irányába?

Amikor a kapcsolatod aláássa az önbizalmadat... Hiába küzdesz, csak az jó, amit a párod kitalál?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Júl27

Vajon a férfi mit él meg egy vita után?

Címkék: szeretetelfogadásférfienergiapárkapcsolat

A legtöbbször a nők azok, akik hamarabb elégedetlenné válnak egy kapcsolatban, vagy egy szituációban, és ez nem azért van így, mert a nőknek semmi sem elég jó, vagy mert ők hisztisek lennének... hanem egyszerűen azért, mert a nők bonyolultabb érzelmi és energetikai működéséhez egyszerűen több energiára van szükség. A nő pedig a legkönnyebben a társa, kedvese, barátai figyelméből nyeri az energiát (így van ezzel a férfi is, csak neki jóval kevesebb is elég ebből (is)).

A nő így több figyelmet igényel, mint a férfi, és bizony többet igényel annál is, mint amennyit egy férfi adni tud - az esetek nagy többségében.

Ha a férfinek a munka, a hobbi, a gyerekek - és önmaga működtetése - elég sok energiát elvisz, akkor a nőre és a  nő által fontosnak tartott kérdésekre, témákra, programokra, vágyakra egyszerűen nem jut elég energiája és figyelme. A nő ezt - joggal - úgy éli meg, hogy a párja nem figyel, nem törődik vele eléggé, hogy a párja nem tudja kimutatni az érzéseit, sőt, a nő eljut addig a következtetésig is, hogy a férfi már biztosan nem szereti őt. (Ha szeretné, figyelne..- szerinte. :))... és egyre gyakrabban éli meg a kapcsolatban a magányt.

Itt mindenkinek igaza van... csak ezt ők nem látják, így kirobban az újabb időszerű vita....

Hogyan éli meg ezt a nő és hogyan a férfi?
Vajon a férfinek kell a vita után a nő kedvére tenni?
Vagy a nő legyen a kezdeményező abban, hogy a pár visszataláljon egymáshoz és az egységükhöz? Ki keresse a másikat a béküléshez?

Olvass tovább, kiderül: és megértheted önmagatok működését egy kis "használati utasítással" kiegészítve!

Vajon a férfi mit él meg egy vita után?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Júl14

Ha a vihar dúl benned, ideje önmagadba nézned

Címkék: szeretetszerelemhibaönismeretetelfogadásfélelem

Keresed a feladatot, keresed az életcélodat, meg akarod érteni azt, miért kapod azokat a csapásokat és akadályokat az életedbe, amik érkeznek?

Nézz körbe: bajt látsz magad körül? Semmi se sikerül, bántanak, kihasználnak, elutasítanak, nem szeretnek? Kritikus vagy, elkeseredett?

Nem csoda, ha utálod a helyzetet, és ha keresed a "bűnösöket"!

Hibáztathatod a körülményeket, mutogathatsz a „szerencsére”, hibáztathatod, hogy elpártolt tőled, de ezektől – te is tudod – jobb nem lesz az életed.

Talán eljutsz odáig, hogy rájössz, tanulnod kell valamit magadról. Vajon mit?

Kétségbeesetten teszed fel a kérdéseket: „álljak ki jobban magamért? Védjem magam a támadásoktól? Válogassam meg a barátaimat jobban? Húzzak határokat?”

Olvass tovább, hogy lásd, nem ez a megoldás. Nem ezek!  Ezek ámítások, ezektől nem leszel boldogabb, csak újabb és újabb lakatot, falat vonsz magad köré velük. Hogyan, és miért? Kiderül…

Ha a vihar dúl benned, ideje önmagadba nézned

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Júl11

Ha baj van, szeress!

Címkék: szeretetsértettségcsalódottságelfogadás

Bezárulsz, ha baj van?
Észre se veszed talán, csak várod, hogy valami történjen, valaki tegyen...

... talán Te is azt érzed olyankor, hogy mindenki hagyjon békén, hogy senki ne akarjon sajnálni, ha melletted állni nem tud az, akitől te várnád.
A valóság ugyanis az, hogy legtöbbször igényled azt, hogy egy-egy bizonyos személy igenis legyen ott, és tegye azt, ami neked jó volna.

Igaz? ... és mi történik ilyenkor? 

A csalódás csak fokozódik azzal, hogy az így szinte türelmetlenül hisztérikusra növekvő elvárásokat szinte biztosan nem fogja teljesíteni az, akinek címezted.
Eljuthatsz hamar abba az állapotba, hogy azt hidd, mindenki csak kihasznál, hogy mindenki csak akkor tart rád igényt, ha nekik van szükségük rád, és talán azt is megfogalmazod, hogy senkinek se vagy fontos....

Hogyan fordulsz így önmagad ellen, miközben csak "védekezni" szerettél volna?

Olvass tovább,nézd meg, mit is jelent ez?

Ha baj van, szeress!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Jún25

Elengedés, elvárás, elfogadás, feltétel nélkül szeretni?... Konkrét példák, hogy lásd, kész vagy-e már

Címkék: szeretetegóféltékenységelváráselengedéselfogadásfeltétel nélküli szeretet

Érted-e már az elfogadás, elengedés, elvárás és feltétel nélküliség tartalmakat?

Hogyan ismered ezeket fel a konkrét példákon: ha ezekre már a válaszod „helyes”, akkor nem csak tudod és érted, hanem éled is ezeket az egyszerű minőségeket.

Olvass tovább, induljon a felismerés játék, és derüljön ki, mit is jelentenek a valóságban ezek a kifejezések, és miért torzulnak misztikus feladattá azok számára, akik nem ismerik még saját működéseiket:

Elengedés, elvárás, elfogadás, feltétel nélkül szeretni?... Konkrét példák, hogy lásd, kész vagy-e már

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Máj31

Amikor - titkon - idegesítenek a párod gyerekei...

Címkék: szeretetegóelfogadáspárkapcsolatex

Szégyen, nem szégyen, ördög és pokol,... de lehet ilyen érzésed és egyben aggodalmad, hogy nem tudod úgy szeretni a párod gyerekeit, ahogyan azt elvárnák - vagy leginkább ahogyan te magadtól elvárnád.
Főleg olyankor van emiatt lelkifurdalásod (hívjuk inkább egó-furdalásnak, hisz a lélek nem furdal, nincs vesztenivalója) - ha van saját gyereked is ebben a kapcsolatban. 

Nem akarok közhelyeket megfogalmazni a témában, és ahogyan szoktam, most is találtam olyan hátteret, ami talán segíhet neked ebben.

Egy biztos: ha így érzed, nem vagy gonosz és megátalkodott, csak épp bekapcsolt és működik benned egy program, ami miatt nem tudod jól és szeretettel megélni a szituációt.

Nem könnyű neked, és tudd, hogy egyedül sem vagy ezzel. Azt, hogy mennyire nem, az mutatja legjobban, hogy ez a 2. leggyakoribb ok, amiért engem felkeresnek a vendégeim a konzultációinkra!

Tárjuk fel a benned lévő egyik lehetséges blokk okát, és keressünk erre is egy fajta megoldást!

Olvass tovább!

Amikor - titkon - idegesítenek a párod gyerekei...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Máj23

Amikor meg akarod menteni magad egy csalódástól, az érzéseidtől...

Címkék: szeretetegóelfogadásszerelemfélelem

Előbb önmagadat szeresd, és aztán mások is szeretni fognak? :) Hogyan, miért lehet ez így? 

Amikor kritikus vagy, amikor a párod tetteiben keresed az érdeket, amikor kielemzed minden tettét és mondatát, amikor kétkedve fogadod, ha jót tesz, és szintén gyanakvással, ha nem azt teszi, ami szerinted logikus lenne, akkor valójában önmagaddal nem vagy kibékülve.

Ez így azonban üres frázisnak tűnhet. Inkább megmutatom néhány konkrét példával, hogy lásd:

Hagyod-e szeretni magadat? Veszel-e fel álarcokat? Vajon mutatsz-e mást, mint aki valójában vagy?

Azt hiszed, ha nyitsz szívből, az védtelenné tesz, veszélybe sodor? Hát, akkor csak figyelj... mert a valódi veszély sosem akkor tör rád, ha igazán szívből, tisztán szeretsz, hanem akkor ha... - de ehhez inkább olvass tovább!

Tarts velem, olvass tovább!

Amikor meg akarod menteni magad egy csalódástól, az érzéseidtől...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Máj10

Nem mindegy hogyan figyelsz másokra, a párodra, magadra

Címkék: szeretetszerelemjelenlétfigyelempárkapcsolatfélelemelfogadáselvárás

Ahol a figyelem, ott az energia - tartja a kínai mondás, és mielőtt azt gondolod - csak mert benne az "energia" szó, hogy ez egy ködös misztikum, picikét bátran gondolj bele! Ami leköt, amire koncentrálsz, ami foglalkoztat, vagyis, amin a figyelmed van, abban élsz, azon gondolkodsz, azt teszed: vagyis arra "áldozod az energiáidat".

Párkapcsolatban, szerelemben, barátságban, munkában is abból származik a legtöbb energiád, hogy milyen figyelmet kapsz a másik embertől, és ő is az alapján méri fel a hozzáállásodat, hogy te mennyire vagy képes rá figyelni. Amikor a figyelemből tettek lesznek, az már elismerés, gondoskodás, vagy ha negatív irányba megy el, akkor szidás, leértékelés, bántás lesz.

A legtöbbször azonban a figyelem (és érdeklődés) puszta hiánya okozza a legmaróbb fájdalmadat, ezt közönynek hívod. Igaz? 

Azt már látod, hogy mások figyelméből energiát nyersz, ezért vágysz erre kapcsolataidban is, de vajon hogyan figyelj úgy, hogy az a lehető legtöbbet adja neked és a kapcsolatodnak, a párodnak is!

Olvass tovább! 

Nem mindegy hogyan figyelsz másokra, a párodra, magadra

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Ápr18

Amikor nehéz elfogadnod valakit...

Címkék: szeretetszerelemönelfogadáselfogadásegó

"El kell fogadnom akkor is, ha nehéz?... és ő miért nem fogad el engem? Hogyhogy csak nekem kell mindent lenyelnem?" - hangzik a kérdés, és ilyenkor én is megijedek, hol is kezdjem, hiszen a kérdés, és így ez a gondolkodás is hemzseg a félreértésektől.

Először is: semmit sem "KELL" elfogadnod! Egyetlen békát sem "kell lenyelned..."

Semmit sem "KELL" tenned, főleg nem az elfogadás nevében. Amit ugyanis magadra erőltetsz, - mert hát spirituális körökben ezt mondják, hogy légy elfogadóbb és jobb ember leszel - az elfojtáshoz fog vezetni téged. Elfogadni nem azt jelenti, hogy összeszorítod a fogad, és olyasmit kényszerítesz magadra, amit egyetlen porcikád se kíván. 

Az elfogadás azt jelenti, hogy szeretettel megérted, és igen-t mondasz egy helyzetre. Nem küzdesz! Az elfogadás épp attól elfogadás, hogy sem küzdés, sem harc, sem ellenállás nincs benne.

Ebből egyenesen következik, hogy ami zavar, amit utálsz, azt nem fogod tudni szeretettel elfogadni!!! Ez csak elfojtásod lehet mindaddig, amíg utálod, zavar és így tiltakozol ellene. Az elfogadás így nem járható út.

Az elfogadás akkor járható, és akkor megy könnyedén és szeretettel, ha mindezek előtt megteszel egy 0.lépést!
Ez nem kihagyható ahhoz, hogy ne a békákat nyeld, hanem boldogan és szeretettel élhess!

Elfogadni másokat, vagy egy helyzetet egyszerűen, könnyedén, egy huncut mosollyal fogsz, ha előtte ezt megérted, és gyakorolod.

Olvass tovább, mert most nagyon könnyen megértheted, hogy mi gátolt eddig, és milyen egyszerű összefüggések húzódnak a boldog együttműködések mögött!

Amikor nehéz elfogadnod valakit...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Ápr15

Ha nincs meg a kölcsönösség a kapcsolatodban...

Címkék: szeretetszerelemelfogadásbirtokláspárkapcsolat

A barátnőid azt mondogatják, hogy: "a kapcsolatodnak nincs értelme", "a párod csak kihasznál, csak te nem veszed észre, mert csak azt akarod látni, hogy szeret." Össze is szidnak azért: "mert te már minden kis morzsának is örülsz, amit leejt neked!" Vagy így: "Te sokkal többet érdemelsz ennél!"

Igaz? Te pedig ilyenkor csak még rosszabbul érzed magad. Az, amit mondanak, ugyanis valóban beleillik azokba a mozaikba, amiket időnként megélsz a kapcsolatodban, de belül mégis érzed, hogy ez sem lehet igaz. Vagyis érzed, hogy nem lehet igazuk. Így a szenvedésed az ész (amit ők sutyorognak) és a szíved (amit te belül érzel) ellentmondásai nyomán csak egyre mélyül benned.

Hogyan oldd fel, mi az, amit ők nem látnak? Hol van itt a valódi dilemma? ... és hol van itt már a valódi szeretet?

A párkapcsolat a világ legszebb dolga - akkor miért hiszed, hogy nehéz ügy? A párkapcsolatnak és ha van benne szerelem is, akkor egyetlen értelme van: hogy élvezd, hogy éld, hogy jól érezd magad! Ezt azonban jócskán félreértik sokan, ezért a sok szenvedés a kapcsolatokban! Vajon te érted ezt? Szenvedsz, vagy jól éled az életed? 

Olvass tovább!

Ha nincs meg a kölcsönösség a kapcsolatodban...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Ápr05

Hogyan tudsz megváltoztatni egy másik embert?

Címkék: szeretetszerelemegóelfogadáspárkapcsolat

"Sehogy"! - Ezt azonnal ki is jelenthetjük, és akkor talán ez lett volna a legrövidebb cikkem a blogban.

..de valahogyan mégis létezik olyan, hogy tudj hatni egy másik emberre, hogy ő később változzon, elinduljon egy jobb úton

Amikor valakit szánt szándékoddal olyanná akarsz formálni, ahogyan neked tetszik, olyanná, ahogyan neked kényelmesebb lesz, akkor szinte biztos, hogy nem tudod előidézni a változást. Ilyenkor ugyanis csak magadból és saját igényeidből indulsz ki - és még ha hiszed is jóhiszeműen, hogy a változás a másik ember érdeke is, akkor is tömény erőszaknak fogja érezni a Te elvárásaidat.

Az így kikényszerített változás, az erőszak egyik formája, ugyanis többnyire hisztivel, fenyegetőzéssel, sértődéssel, érzelmi zsarolással vagy "lelki terrorral" akarod kicsikarni.
Ha sikerül is, a másik ember változása és viszonya hozzád nem lesz szeretettel teli és még csak őszinte sem. Szenvedni fog ő is, és Te is, hiszen hiába kapod meg, amit vártál, az hazugság marad...

Arra is van azonban egy másik nézőpontom és technikám is, hogyan "érj el változásokat" egy másik embernél! 

Olvass tovább, mert tanulságos!

Hogyan tudsz megváltoztatni egy másik embert?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Márc31

Az igazi az, aki... (és nem az, aki...)

Címkék: szeretetszerelemegóelfogadáselengedésférfipárkapcsolat

Érzel valami csoda-szerűt a kapcsolatodban, de közben valami nem engedi azt kibontakozni mégsem?

A számodra olyan, mintha valami megfoghatatlan vonzerő tartana "fogva", és olyan érzéseid vannak a kedvesed felé, amik mintha földöntúli lelki kapcsolatot idéznének. Ha vele vagy, meg tudod élni az egységet, fel tudsz oldódni a szerelem végtelenjében, bele tudsz veszni, feledkezni a jelenbe, és meg tudod élni önmagad?

Aztán azonban mindez egy fura küzdelemmé válik, amikor nincs veled a kedvesed, mert amennyire egység a vele-léted, annyira kétség a nélküle töltött idő. Vársz és remélsz, és lassan függésbe hajszolod magad, ő pedig hol jön, hol távolmarad... a kapcsolat nem halad, nem épít, nem épül...

Vajon mi ez? Egy fura, különös próbatétel a nagy közös boldogság köszöbén?

... és ő az igazi, csak még érlelődnötök kell egymáshoz? Vagy ez mégsem a nagy kapcsolat, csak Te feledkeztél belé? Akkor hogyan tovább? Hol dől el, hogy melyik válasz lesz a válasz?

Olvass tovább, kiderítjük, mitől igazi az igazi, és mi nem az, amiért várakoznod kell...

Az igazi az, aki... (és nem az, aki...)

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Márc23

Nem engedi, hogy szeresd?

Címkék: szeretetegóelfogadásszerelemfélelemkötődéspárkapcsolat

Te azt érzed, hogy úgy, de úgy adnál neki, úgy, de úgy körül tudnád őt rajongani. Pontosan tudod, mire vágyik, azt is érzed, hogy Te boldoggá tudnád tenni, de ugyanakkor azt is látod, hogy fél valamitől... Te persze azt is látod benne, amit ő önmagáról el se hisz... és mégis...

Kicsúszik a kezeid közül... 

Szeretnéd szeretni, nagyon tudnád is, nagyon úgy, hogy neki jó legyen, de valahogy ő nem fogadja?
Egy kicsit mindig kicsúszik a kezeid közül? Időnként nagyon nyit, nagyon jól érzi magát ebben a szeretetben, aztán egyik pillanatról a másikra újra bezár, és te ott maradsz a szívedből áradó, szeretet-cunamival egyedül. Az, hogy "lepattansz" róla és a burkairól, nagyon elszomorít, kétségbe ejt, és újra mérföldekre repít téged tőle, és a vele remélt boldogságtól.

Ilyenkor szoktad azt mondani: "nem engedi, hogy szeressem".
Igaz?

Adok egy olyan nézőpontot neked, amiből mindezt egy picit másképp láthatod! Nem mondom, hogy tegyél le a remélt boldogságról, hanem azt mutatom meg ebben a cikkben is, hogy a boldogság tulajdonképpen ott van, ahol nem is "kerested". 

Tarts velem, olvass tovább!

Nem engedi, hogy szeresd?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Márc17

Persze, te mindig legyél megértő és elfogadó! ... és ő? Neki nem kell?

Címkék: szeretetelfogadáspárkapcsolatelfojtásegó

Sokszor kerít hatalmába az aggodalom, hogy mindig csak akkor találkoztok, ha a párodnak jó? Hogy neked kell folyton alkalmazkodnod? Hogy neked "kell" mindig megértőnek és elfogadónak lenned? 

Ez azért is bosszant Téged nagyon, mert eddig is úgy tűnt, hogy a kapcsolatot Te működteted, és hogy te teszed bele a többet. Igaz? Ezek után, hogy te éjjel-nappal csak kedves vagy, gondoskodó és elfogadó, és hogy te mindig alkalmazkodsz, valóban nagyon bosszantó lehet, hogy a párod úgy tűnik, csak ül a kényelemben, és a legnehezebb helyzetekben is te "kényszerülsz" lenyelni pár békát.

Ahogyan tőlem megszokhattad, biztosan egy ilyen helyzetben is találsz egy olyan nézőpontot, ami teljesen más megvilágításba helyezi a dolgot, mint ahogyan most nézed. Kiderül, hogy ki is mozgatja a szálakat, hogyan, és miért is nem sikerül a párodat elfogadásra bírni...

Olvass tovább, érdekes és konkrét (... eléggé :) )

Persze, te mindig legyél megértő és elfogadó! ... és ő? Neki nem kell?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Márc08

Bizonytalanságban tart a kedvesed?

Címkék: szeretetegóelfogadásszerelemfélelemkötődéselköteleződéspárkapcsolat

A kapcsolat különös energiákkal indult. Berobbant az életedbe, mint egy villámcsapás, és úgy ragadott magával az érzés, mint a mesékben. A legszebb, legteljesebb pillanatokat éltétek meg együtt, és bizton tudod, hogy mindez nem csak csalfa illúzió volt, ami megtéveszt, hanem kölcsönösen izzó, különleges láng. Hatalmas élmény, egy valód csoda.

Azonban a csoda alighogy megmutatta magát, egyik pillanatról a másikra hirtelen rémálommá vált. Épp, mire kezdted volna elhinni, mire ocsúdtál, hogy a része lehet az életednek és mire szervezni, tervezted kezdted, ő egyre inkább elmaradozott.

mindennapok csendessé váltak, és a kérdések zakatolni kezdtek a fejedben: "elveszítem?", "ennyi volt?", vagy: "hát ő nem érzi azt, amit én?", "csak hazugság lett volna? Az nem lehet!". Egyre inkább átadod magad a várakozásnak, miközben a múlt emlékein révedezel, és félsz, hogy kisétál az életedből a nagy betűs boldogság, amit ő hozott magával.

Amikor nem bírod a várakozást tovább, írsz neki, és kéred, legyen őszinte, mondja meg, mi változott, mondja meg, hogy akarja-e ezt a kapcsolatot, és adjon valami egyértelmű választ arra, hogy a folytatást tervezi, vagy akár arra, hogy itt a vége, csak történjen végre valami. A várakozás borzasztó, bénító, hatalmas veszteséget jelent: mert minden egyes nappal önmagadból veszítesz: hitet, reményt, erőt, önbizalmat, önbecsülést... :(

Ő pedig egyszer csak válaszol, és azt írja, hogy...

Olvass tovább, és derítsük ki - ha lehetséges - hogy hogyan kezelheted ezt a helyzetet!

Nézzük miért és mi fáj ennyire, melyek a legmérgezőbb félelmeid, és mi lehet a lehetséges forgatókönyv kettőtök között!

Bizonytalanságban tart a kedvesed?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Feb04

Amikor indokolatlanul le vagy törve... vajon olyankor kinek a fájdalmát éled?

Címkék: szeretetelfogadásnői energia

Főleg a nőkre jellemző ez, hogy olyan mértékben azonosulni tudnak mások rossz kedvével vagy fájdalmával, hogy észre sem veszik, de mélyebben megtörnek, mint maga az érintett.

Konkrétabban így is mondhatnám, hogy - főleg, ha nő vagy - képes vagy átvenni a kedvesed vagy a gyereked fájdalmát, szomorúságát, és a sajátodként kezelni. Egészen elkenődsz és szenvedsz, várod a megoldást - talán épp az érintettől, és ezzel tulajdonképpen nem is segítesz neki, hanem inkább visszahúzod - és szenvedsz, sajogsz, szomorkodsz. Tulajdonképpen nemagad miatt vagy így letörve, (ha megvizsgálod ugyanis, nincs is rá okod), hanem kedvesed rossz hangulatát veszed magadra akaratodon kívül. 

Igaz ez főleg akkor, ha a kedvesed nem adja tudtodra, hogy pontosan mi bántja, sőt, nem is avat be, inkább kímél és csendesen emészti magát, vagy a problémáját magában.

Vajon miért azonosulsz vele, és miért veszed magadra az ő fájdalmát? Hogyan határolódj el a rossz hangulattól úgy, közben erős és stabil maradsz, és szeretettel állva maradsz mellette?

Olvass tovább! Kiderül. 

(A kép forrása: tantrasziget.hu)

Amikor indokolatlanul le vagy törve... vajon olyankor kinek a fájdalmát éled?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Feb01

Vajon miért nem tudsz elengedni, elfogadni vagy befelé indulni magadban?

Címkék: szeretetszerelemegóelfogadáselengedés

Szinte nincs olyan vendégem, aki ne azt mondaná és kérdezné, hogy: "pontosan azt élem, amiről írsz, de nem látom, hogyan tudnám letenni a gondomat, megtalálnom magamat, vagy épp elengednem ami nem szolgál.

Hiába mondanám azt, hogy egészen egyszerűen dönts így: "leteszed, megtalálod, elengeded"... de ezt nem értenék

Tudod, miért nem tudod, hogy hogyan engedd el, amit el szeretnél, hogyan fogadd el, amit ideje volna és hogyan indulj befelé önmagadba?

A cikkből kiderül, és ha hiszed, ha nem, ez bizony ilyen egyszerű. És, ha már egyszerű - bár RÁÉREZNI nagyon nehéz tud lenni - akkor itt van neked 3 pofonegyszerű technika is, amit ha 15 napon át (napi 5 percben) elvégzel, egyszerűen megváltozik a világod. Ne higgy nekem, de ne is állj ellen, egyszerűen adj magadnak ennyi időt és lássuk a csodákat...

Vajon miért nem tudsz elengedni, elfogadni vagy befelé indulni magadban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Jan05

Hogy lát téged a párod? Szeress bele magadba egy pici időre így...

Címkék: szeretetelfogadásönelfogadásönszeretetpárkapcsolat

Szeretnéd tudni, vajon mit érezhet irántad a kedvesed? Vajon az ő szemén keresztül, milyen lehetsz? Hogy érzi magát veled?

Van egy kis gyakorlatom erre, próbáld ki, és "szeress bele magadba" az ő szemén át! Ezzel ugyanis - ha ezt megcsinálod, és gyakran ismétled, el tudod érni, hogy önmagad felé is nagyobb szeretettel és elfogadással legyél. Vagyis emelheted az elégedettségedet és rezgéseidet - így a vonzerődet is!

Amikor tartósan jól vagy önmagaddal, szereted önmagad, el tudod fogadni önmagad, akkor könnyebben vonzod az igazi társat is.

Kövesd végig az alábbiakat - szánj rá kb 5-7 percet, hogy végigcsináld ennek nyomán, és érezd, mennyire szerethető vagy!

Olvass tovább!

Hogy lát téged a párod? Szeress bele magadba egy pici időre így...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Dec16

Istennőből nem lesz lábtörlő

Címkék: szeretetszerelemelfogadásfélelemegóistennőáldozati szerep

Gyakran érzed azt, hogy kihasználnak? Meggyőződésed, hogy csak akkor kellessz, ha idomulsz? Úgy látod, hogy akiket szeretsz - és főleg azok - nem értékelnek? 

Szerinted miért van ez így? 

Amikor abban a tudatban éled a minden napjaidat, hogy csak arra vagy jó, hogy mások kiéljék rajtad kényüket-kedvüket, amikor azok a gondolataid fűtenek, hogy nem lehetnek vágyaid, mert azokat úgyis le fogják törni, amikor azt hiszed, hogy kihasználnak, akkor tulajdonképpen az történik, hogy a fejedben éled az életedet egy sor kreált gondolat között.

Olvass tovább!

Ez egy tükör, melybe vagy belenézel, eszmélsz és másképp tekintesz magadra, vagy éled mélyen tovább az áldozat szerepét! Nagyon fontos téma, és tudd, hogy testközelből ismerem. Éltem ezt a világot is, de megláttam, hogy hol a lépcső felfelé az istennős élményekhez!

Tarts velem! Előbb zuhanunk, aztán emelkedünk.... :)

Istennőből nem lesz lábtörlő

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Dec15

Engedd el a párodat minden egyes nap...Miért?

Címkék: szeretetszerelemegófélelemragaszkodásfüggéselfogadás

Félsz attól, hogy elveszíted őt? Ezért aztán folyton alkalmazkodsz hozzá, szinte már függsz tőle? Lesed az üzeneteit, követed a lépteit, izgatottan várod, mikor ad életjelt, és bizony eljutsz odáig, hogy a hangulatától változik a te hangulatod is?

Úgy érzed, te bármit megtennél érte, csak azért, hogy szeressen!
Ha jelentkezik, ha figyel rád, ha megajándékoz egy kis érdeklődéssel, már repkedsz örömödben.
Ha azonban nem, vagy ritkábban teszi ezt, akkor elkeseredsz és világvége hangulatba kerülsz.

Szenvedésed szoros összefüggésbe kerül a párod tetteivel és lassan eljutsz odáig, hogy:

 • azt hiszed: mindig csak te teszel a találkozásaitokért, ő csak kényelemben élvezi a dolgot
 • azt hiszed: ő kihasználja a rajongásodat
 • azt hiszed, ha nem mutatnád, hogy "szükséged van rá", akkor el is hagyna
 • azt hiszed, nem szeret jobban, mint egy kismacskát, mint egy embert-csak-úgy,
 • és lassan elhiszed, hogy te nem érdemled meg a szeretetét...

Mielőtt a ragaszkodásod függésbe hajszolna, az elvesztésétől való félelem pedig megkeserítené az életedet, és mielőtt teljesen feladnád - önszántadból - saját személyiségedet, csak hogy ő szeressen, mindenképp olvass tovább!

Minden nap "engedd el őt"!
De hogyan? ... és egyáltalán: pontosan mit és kit kell elengedned, hogy mindez könnyebb legyen neked?

Engedd el a párodat minden egyes nap...Miért?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nov25

A férfi is megtörik néha

Címkék: szeretetszerelemteremtőerőférfielfogadáséletközépi krízis

Megszokták, hogy nem sírnak, hogy kemények, hogy állják a sarat, mert az férfias. Így tanulták, így látták. Folyton azt mondták nekik: "ne sírj, ne legyél olyan, mint egy kislány!"

Azt is tudják, hogy a nők szeretik, ha néha el tudnak érzékenyülni.
A nők valóban szeretik, ha a férfi tud néha gyenge lenni, és meghatódik egy-egy pillanaton. A nő ilyenkor repesve örül, hogy a férfi képes gyengéd érzelmekre. Igen, a legtöbb férfi képes ezekre, de most mégsem erről van szó.

Mert azt, hogy időnként elérzékenyül egy férfi, és egy romantikus vagy drámai pillanatban még könnycseppekig is hatódik, egészen más, mint az, amikor az élet megtöri. Az előbbi egy pillanatnak szól, ez utóbbi viszont ki tudja meddig tart....

Mi történhet a férfi "lelkében" akkor, amikor a gondjai súlya alatt megtörik? 

Mi lesz vele? Mit érez, hogyan éli meg? Mit tehet mellette a nő?

Olvass tovább!

Izgalmas! Mert egy olyan hajszálvékony pengeélen táncolhat a nő a férfi mellett - ki tudja, mennyi ideig - ami egyszerre kíván tőle érzékenységet, de határozott erőt, kitartást és gyengeséget, gondoskodást és céltudatosságot... Erre pedig ilyenkor csak a nő képes a férfi oldalán - már, ha akarja!

A férfi is megtörik néha

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nov06

Segítség, a párom nem fejlődik velem!

Címkék: szeretetfélelemönismeretspirituális fejlődésszerelempárkapcsolatelfogadás

A kapcsolatok zömének megrontója, hogy a nő és férfi nem "fejlődik" egyszerre, egy ütemben, egymással vállvetve.

MIt jelent ez? Miben jut előbbre egyikük, és miben marad le a másikuk?
Ki dönti el, hogy milyen "szinten" vannak a felek? Ki van egyáltalán előbbre?

Hogyan lehetne kiegyenlíteni a fejlődést? Bevárni egymást, vagy segíteni a lemaradónak, hogy "gyorsuljon"? ... és ha nem működik?
Akkor semmi sem véletlen? Az eltérő fejlődésből van-e közös út, és ha nincs, akkor miért nincs?

Jó sok kérdés, igaz?
Tarts velem, és járjunk a végükre!

Olvass tovább!

Segítség, a párom nem fejlődik velem!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nov05

A dicséret valójában nem erősíti az önbizalmadat

Címkék: szeretetelfogadásönbizalomfélelemdicséretelismerés

Olyan sokan tudják, hogy nincs elég önbizalmuk... 
... egy részük ezt még önmaga előtt is leplezni próbálja, és örökös  önigazolásokkal - múltja sikertörténeteivel - erősíti önmagában, hogy ő nagyon is értékes, sokoldalú, ügyes és tehetséges, és főleg: erős és megingathatatlan! 

Van olyan, aki ezt odáig fokozza, hogy már-már nárcisztikussá válik: félelme miatt ugyanis, hogy lelepleződik, hogy valójában kevesebb, mint állítja magáról, kifejezetten önteltnek tűnik, és már-már elviselhetetlenül egoistának.
(Pedig csak nem szereti magát eléggé, és nem hiszi, hogy mások számára szerethető lehet. Mi szeretjük őket is! )

Vannak azonban azok, akik ennyire nem leplezik, hogy nincs önbizalmuk, nem hazudják azt, hogy van, viszont emiatt félelmeik a döntéseik előtt teljesen el tudnak hatalmasodni rajtuk.

Miből ered az önbizalom-hiány?
Miért nem elég, ha dicséretet kap, aki nem hisz magában eléggé?
Mivel lehet akkor hát növelni az önbizalmat?

Olvass tovább,
... és tarts velem, hogy ismét a dolgok mélyére nézzünk, és felfedezd saját személyiséged - titkos - bugyrait! :)

A dicséret valójában nem erősíti az önbizalmadat

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Okt31

Félsz attól, mit szól majd a párod? ... hogy elveszíted?

Címkék: szeretetelfogadásszerelemfélelemveszteségálarckommunikációveszteségtől való félelem

Félsz attól, hogy elveszíted a párod?

Félsz, hogy kiderül, még sem Te vagy az, akit keres? Még sem olyan vagy, akire vágyik?
Tetteidet és mondataidat alárendeled annak, hogy vajon ő milyennek szeretne látni?

Tudod, hogy minden kapcsolatban felüti ez a kétely és félelem a fejét előbb vagy utóbb? Tudod, hogy ez természetes?

Leginkább a kapcsolat - vagyis inkább a szerelem - első 4-6 hetes eufóriája után kezd bekapcsolni ez a veszteségtől való félelem, és teszi tönkre az egyedül töltött perceidet. (A jó hír, hogy valószínűleg nem csak a tiédet, hanem a párodét is )

Ha ügyes vagy, túljutsz rajta, és élvezed a jelent, ha Ő veled van, ha nincs... 
Rosszabb esetben pedig még hónapokig, évekig gyűröd magad előtt a kérdést, vajon milyen legyek, hogyan tegyek, hogy a párom elfogadjon, szeressen?

Nézzünk a dolgok mögé?
Olvass tovább!

Félsz attól, mit szól majd a párod? ... hogy elveszíted?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Okt17

Nem kellesz eléggé? Vagy nem csak Te kellesz?

Címkék: szeretetszerelemjátszmatürelemelfogadáspárkapcsolathazugságtitok

Ez a cikk neked is szól, ha van melletted egy olyan "társ", aki nem tud, vagy nem mer megérkezni "a" kapcsolatba, de előfordul, hogy benne van egyszerre párhuzamosan több kapcsolatban is!

Ez a játszma legtöbbször a férfi oldaláról áll így fel: leginkább ő nem tud, nem mer megérkezni a kapcsolatba - melléd - és közben Te, mint nő elfogadsz, lelkesedsz - szomorkodsz, és szüntelenül várakozol reménnyel telve arról, hogy egyszer talán belátja ez a férfi, hogy a Te elfogadásod, a Te szereteted sokkal jobb, mint minden más eddig az ő kis izgága életében - amikor csak szálldogált ágról ágra... Azt reméled, megváltozik, megnevelődik..
Van erre esélyed vajon?

Ki vagy Te az életében? Ki ő az ő saját életében?

Olvass tovább!
Ha megfejteni nem is tudjuk, egy különleges nézőpontot mindenképp kapsz, amivel új színezet nyer a várakozásod, vagy épp megerősödsz a továbblépésekben...

Nem kellesz eléggé? Vagy nem csak Te kellesz?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Okt07

Érdemes-e várni rá?

Címkék: szerelemkapcsolatszakításönismeretelfogadástükör

Szakítás után... vajon visszatérhet-e a kedvesed? Várj-e rá? Van-e rá esély?
Vagy épp kapcsolatban vagytok, de ez egy se-veled-se-nélküled kapcsolat, amiből időnként futva menekülnél, máskor meg őrült szenvedéllyel omlassz a párod karjaiba?

Érdemes-e várni egy olyan társra, aki láthatóan és minden kétséget kizáróan nem tud "megérkezni" a kapcsolatba, nem tud elköteleződni, nem meri érzelmileg beleengedni, átadni magát a szerelemnek, neked?

Nagy kérdés, nehéz ügy, ugyanakkor, ha képes vagy felé emelkedni, akkor egy hihetetlen nagy tanítás, nagy tapasztalás.

Olvass tovább!
 
...és találsz válaszokat arra is, hogy várj-e rá, de leginkább arra, hogy miben tükör neked az ő el-nem-köteleződése, mert ugye, minden kapcsolat tükröz neked valamit ön magadról. Ez pedig így izgalmas...

Érdemes-e várni rá?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Szept29

Miért érnek véget a kapcsolatok?

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatmegcsalszakításelváráselfogadás

"Nem megjavítják a párok a kapcsolatukat, hanem lecserélik" - mondják az okosok. Én nem így gondolom, sőt, kifejezetten rossz megközelítésnek tartom azt, hogy hibáztassunk bárkit is azért, mert változtatni akar.

Azt tapasztalom, hogy a legtöbb esetben épp az mondja ki a kapcsolat zárszavait, aki a többet adta bele. Azért lehet ez, mert ő még életben akarta tartani, ő még ápolta, míg a másik fél csak fürdőzött a fényében. 

Mi áll akkor a sok szakítás, sok válás mögött? Miért nem bírják ki a kapcsolatok olyan sokáig. mint régen? Mi változott meg az elmúlt évtizedekben?

Olvass tovább, több okot is találsz, és összeállhat egy teljes kép erről benned, és talán azt is kiolvashatod a cikkből, hogyan csempészd vissza az életet a kapcsolatodba!

Miért érnek véget a kapcsolatok?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Szept28

Igazság? Elviseled? Vagy hazudjak?

Címkék: szeretethazugságőszinteségelfogadásönelfogadás

Aki hazudik elnyeri-e "jutalmát"? Vajon milyen állapotot tükröz az, amikor valaki elvész a hazugságok hálójában?
Í
me csaknem minden, ami a hazugságok és őszintétlenégek mögött lehet - az én szememmel. Egyik oldalról, másik oldalról, ki teszi, kivel teszik, miért teszik, és mi minősül hazugságnak egyáltalán? Ez egy újabb mélyen elgondolkodtató téma, egy valódi tükör minden olvasónak: ki-ki lássa meg benne, hogy ő maga hol tart e kérdésben...

Biztosan füllentettél már. Talán hazudtál is. Talán előfordult, hogy csak nem osztottál meg egy fontosnak tűnő részletet az érintettel, vagy előfordult, hogy mindezt nem is magad védelmében tetted, hanem az érintettet védted. Az is lehet, hogy a kérdés nem volt lényeges neked, ezért nem fordítottál sokat arra, hogy pontosan vázold, de az érintettet mégis megijesztette az, amit elhallgattál. ... és mi van, ha önmagad felé is ferdíted a tényeket? Egyáltalán vannak-e tények, van-e olyan igazság, ami mindenkiben igazság?

Jókora téma. Hol is kezdjük? 

Olvass tovább, tarts velem, és nézd meg, Te magad hol, hogyan, milyen okból álltál már egyik vagy másik oldalon?

(A kép forrása: napiaszonline.hu)

Igazság? Elviseled? Vagy hazudjak?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Szept24

Rendes kapcsolatra vágysz, de a párodtól nem kapod meg?

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatszenvedéselfogadás

Egy döntés kapujában állsz? Elhagyd-e a párodat, vagy próbáld inkább elfogadni mindazt, ami neked bosszúságot vagy már szenvedést okoz? Vajon mi a "helyes" döntés, és létezik-e olyan, hogy "helyes"?

Nem olyan a kapcsolatod, mint szeretnéd? Nem olyan, amilyennek kislányként álmodtad? Nem olyan, amiben a nevelésedből fakadóan is valóban boldog lehetnél?

Szeretetre, figyelemre vágysz, de úgy érzed: nem kapod meg, vagy olyannyira másképp kapod meg, hogy szinte észre sem veszed? Mennél már új utakra, egy tökéletesebb felé, de a szíved még marasztal a párod mellett, mert - ki tudja miért, - de te még nagyon szereted, sőt: csak őt szereted?

Mit tegyél, ha Te rendes kapcsolatra vágysz, de a párod nem alkalmas rá?

(Néhány hete született egy cikk már ebben a témában, de sajnos véletlenül kitöröltem. Többen kerestétek, ezért újra összeszedtem a gondolataimat, és leírom, hogy új nézőpontokkal segítsen benneteket a párkapcsolatotokban. Ez nem ugyanaz a cikk, de ugyanazok a gondolataim. :) Szeretettel adom neked)

Olvass tovább!

Rendes kapcsolatra vágysz, de a párodtól nem kapod meg?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Szept14

Elfojtod, elfogadod, vagy szomorúan beletörődsz?.. hol vannak a határok?

Címkék: Szeretetelfojtáselfogadásbeletörődés

- Fogadd el!
- Igen, tudom, el "kell" fogadnom!
De... miért kell elfogadni? ... és ha elfogadom jobb lesz? Miért kéne beletörődni bármibe is? Hisz a világot épp az viszi előbbre, hogy nem beletörődünk a dolgokba, hanem folyton javítani, jobbá tenni akarjuk. Nem igaz? :)

- De, igaz, az viszi előbbre a világot!
Csakhogy a beletörődés, NEM elfogadás! Az elfojtás pedig főleg nem az. Épp ezért vettem elő a 3 szintet, hogy megérthesd, mi a különbség. Melyik árt, melyik épít, melyik pusztít?

Olvass tovább, és kiderül! Nagy igazságok, remek összefüggések...

Elfojtod, elfogadod, vagy szomorúan beletörődsz?.. hol vannak a határok?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Aug26

Segítség, a párom nem mutatja ki az érzéseit!

Címkék: szeretetpárkapcsolatférfielfogadásmegérzésintuíciószeretet nyelvérzelmek kimutatása

Legtöbbször nőktől hallom elszomorodó hangon, hogy a párjuk nem mutatja ki az érzéseit. Sem azt nem lehet biztosan tudni, hogy szereti-e őt, sem azt, hogy nem szereti.

A nő pedig - akinek egyébként eredendően csodás képességei vannak ahhoz, hogy mindezt akár meg is érezhesse - mégis inkább egyértelműbb módon szeretné megismerni a párja gondolatait, érzéseit. Ha ezt a nő nem kapja meg, folyamatosan örlődik azon, hogy a párja csak "lebegteti" őt.

Miért keresi a nő folyton ezt a biztonságot?  
Tényleg nem tudja kimutatni a férfi az érzéseit?
Mit vár a nő, mit ad a férfi, és miért nem találják ebben a közös nevezőt?

Olvass tovább!

Ha a női oldalt szeretnéd jobban megérteni, akkor azért olvass tovább, ha a férfiak érzelmeibe szeretnél picit mélyebben belemélyedni, akkor pedig azért!

Segítség, a párom nem mutatja ki az érzéseit!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Aug18

Mit keres a férfi és mit keres a nő a párkapcsolatban?

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatfelismerésmegcsalásnői minőségférfi minőségteremtéselfogadás

Vajon, mi az, amire vágynak a férfiak és mire a nők a kapcsolatban?

Sokszor gondolkodóba ejt, vajon "jól csinálod"-e a dolgodat a kapcsolatodban? 
Ezt az mutatja meg legjobban, hogy jól érzed-e magad a kapcsolatodban, szárnyakat kapsz-e tőle, vagy inkább rosszul érzed magad, letört vagy és fáradékony.

Figyelgettem, hogyan élik meg a valódi szerelemmel szövődő kapcsolataikat a nők, és hogyan a férfi ismerőseim. Arra jutottam, hogy - ahogyan valójában eredendő női és férfi szerepeik fennállnak a teremtésben - a képpen keresik egymást a kapcsolataikban is.

Olvass tovább, és kiderül:

Mit keres a férfi és mit keres a nő a párkapcsolatban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Júl27

A tudatosság maga a szeretet. Hogyan?

Címkék: tudatosságelfogadásteremtéstudatos teremtésfélelemharagsértődésmegsértődik

Elindultál egy úton önmagad megismerése felé? Milyen stációk vannak előtted? Mennyire lesz nehéz? MIt kell felismerned, feltárnod magadban, hogy boldog lehess? 
Az ösvény, amire ráléptél: a tudatosság útja.

A tudatosság annak felismerése, hogy szeretetetből vagy! Szeretsz és képes vagy figyelni másokra!
Ennek az eredendő szeretetnek a felfedezése és megélése tudatosság...

(A tudatosság ebben az értelemben meg se közelíti a "tudatos vásárló", a "környezettudatos" , a "tudatos döntés" és egyéb divatos kifejezéseket. Ezek ugyanis csupán egy fókuszt jelentenek: azt, hogy valamire több figyelmet, energiát teszel, és annak érdekében tájékozódsz, információt gyűjtesz és logikus döntéseket hozol. Tudatos, mert elméd, szellemed benne van az analitikus gondolkodásoddal.

Az a tudatosság azonban, amit életed során elérni szeretnél, nem erről szól, hanem éppen arról, hogy megszelidítsd az elmédet, félretedd az agyalását, lecsillapítsd a gondolataidat és láss a szíved, a belső hangod szerint: érezz, légy tisztában érzelmeiddel, tudd, ismerd fel a működésedet, értsd és fogadd el önmagad, másokat! Láss szívvel, szeress és hozz döntéseket mindezek fényében! ) 

Hogyan értsd ezt?
Milyen út vezet e felé? Van-e cél, van-e vége, amit elérhetsz? Van-e fejlődés? Milyen játszmák állnak a stációidban?

Olvass tovább!

(A kép forrása: anyakkuckoja.blogspot.hu)

A tudatosság maga a szeretet. Hogyan?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Júl22

Hol a szépséged, hol a nőiességed, hol az Istennő benned?

Címkék: szeretetszerelemnői minőségnői energiaelfogadásszépségkisugárzás

A nő és férfi egyenrangú minőségek - a természet és az univerzum nem alkotott alá- és fölérendeltséget közöttük. Ez már csak az emberi elme találmánya. Ők valójában egyenrangúak, de mégis merőben mások.

Ezért tudják egymást kiegészíteni, és együtt egységet alkotni. Olyanok együtt, mint az univerzum más-hasonló-ellentét párjai: a hideg és meleg, az éjszaka és nappal, a jó és a rossz.
A nő és férfi együtt a teljesség.

Ezt már biztosan mind tudod.
Hasonlóságaink is vannak szép szerével, de közelebb járhatunk az eredendő teremtéshez, ha a különbségeket keressük a nő és férfi minőségek között.

A nő NŐ, és amíg elhiszi, hogy ő gyengébb, vagy alárendeltebb  a férfinél, addig önmaga érdekeiért épp a férfiak módszereivel "harcol" meg. Nézd csak meg: a feminizmus épp úgy harcol a női jogokért, mintha "férfi" lenne.

Miért ne használnánk ki azt, amiben mások vagyunk, mint a férfiak?
Miért nem élünk inkább azokkal a női eszközeinkkel, képességeinkkel, melyek nőiségünket adják?
Miért akarunk harcoskodni a férfiak elisméréséért keményen, határozottan, férfi módszerekkel?

Olvass tovább!

Hol a szépséged, hol a nőiességed, hol az Istennő benned?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Júl19

Csak adsz, és adsz, de végül mégsem kapsz szeretetet?

Címkék: szeretetszerelemelfogadásönelfogadáskihasznál

Megnyitod a szívedet, és csak bántanak? Te szeretsz és csak kihasználnak?

Miért van az, hogy Te csak adsz és adsz másoknak, és úgy érzed, mindent megteszel másokért, de aztán mégsem kapsz vissza sem szeretetet, sem tiszteletet, de még csak figyelmet sem? 

Hát ilyen gonoszak volnának az emberek? Vagy ennyire önmagukkal vannak elfoglalva? Vagy ennyire veszélyes szeretni?

El tudom képzelni, hogy ezekre a következtetésekre jutsz. Azonban a világ még sem így működik! 

Szeretnéd tudni, hogy hol csúszik félre a "szereteted"? Az a sok jelzés, ami tőled kiáramlik, hogyan és miért nem ér célba?

Olvass tovább!
Azonban kérlek, ne higgy el nekem semmit feltétel nélkül! Csak - ahogyan a tanítóm mondani szokta - futtasd át magadon ezt a nézőpontot, és ha úgy véled, nálad is működik - ahogyan én felismerésekre jutottam - akkor használd bátran! Szeretettel adok újra új nézőpontot!

Csak adsz, és adsz, de végül mégsem kapsz szeretetet?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Júl08

Meg kell változnod? Vagy helyette inkább...

Címkék: változásmegváltoznielfogadásönelfogadásenergiatámadásszeretet

Úgy érzed, meg kell változnod? Biztos ez? Ki mondta, honnan az igényed erre?

Talán neked kényelmetlen önmagadat elviselni, vagy valaki más szajkózza folyton, hogy nem vagy úgy jól, ahogy vagy és változnod kell? Ki akar a képére formálni? Valaki más miatt változnál, vagy TE magad érzed úgy, hogy nem vagy képes önmagadat így elfogadni?

Az utolsó mondatot elismétlem, és nem véletlenül: Te érzed úgy, hogy nem vagy képes önmagadat elfogadni?

A változással az életed talán könnyebb lesz! TALÁN!
Ugyanis, ha a valódi elégedetlenséget nem találod meg önmagadban, akkor a változással csak arra jutsz: hogy "amikor benne vagy egy dologban, akkor kivágysz belőle, ha épp kint vagy a dologból, akkor visszavágysz", vagyis sehol sem találod majd a helyed, mert a változás önmagában NEM TESZ BOLDOGGÁ!

Tudod, mit tegyél a "megváltoztatásod" helyett?

Ez kézenfekvő, de előbb nézd meg ezt egy nagyon konkrét eseten keresztül, mely megmutatja, hogy mit kell keresned önmagadban, hol kutass, és hogyan találj rá arra, hogy mi az utad!

Kezdhetjük?
Ez egy párbeszéd - egy "tündéri sugallatra" érkező kedves vendéggel, akin keresztül én is sokat tanulhattam:
(Érdekes!)

Meg kell változnod? Vagy helyette inkább...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Máj19

Isten nevében ne merészeld

Címkék: Istenfélelemmegfélemlítésbűntudatelfogadásszeretetszív

Erre a témára régóta készülök, mert valahogy az utóbbi időben egyre többször jön szembe velem az Isten-FÉLÉS, és a BŰNTUDAT ébresztés Isten nevében.

Ez pedig nagyon nem helyén való. ISTEN SZERETETE NEM ILYEN!
Ezért Isten nevében ölni, üldözni, bántani, megfélemlíteni, ártani nem szép!

Miért és kinek áll érdekében Isten-t félni? Miért nem valódi szeretet ez?

Az egyházak "szeretik" félreértelmezni Isten szerepét, és akik csak felszínesen tájékozódnak, azok könnyen el is hiszik, hogy úgy helyénvaló, ha elképzelünk egy "bácsit", aki - mint a joghurt reklámban - mérgesen villámokat osztogat az égből, mert mi itt a Földön csúnya dolgokat teszünk, hiszünk. Vagyis létezik egy felsőbb hatalom, aki megbüntet, nem szeret, kitagad, ha nem úgy viselkedsz, ahogyan kell... (de hogyan KELL?)

Valójában ez egy megfélemlítés. Az emberek félelemben tartása és bűntudatuk felébresztése, manipulációs eszközök. Azért használta sok évszada is már az egyház, hogy az embereket könnyebben iránythassa. A félelemben és bűntudatban élő ember ugyanis jól vezethető. Az egyháznak picikét sem volt érdeke a tudatosodás. Tanítottak, oktattak - igyekeztek kontroll alatt tartani azt, milyen tudást szerez meg egy-egy ember - de nem akarhatták, hogy az emberek tudatában legyenek valódi küldetéseiknek, képességeiknek... (mert a tudatosság mindig veszélyt jelent a bürokratikus rendszerekre).

(Nézd meg a poltikában is: azok a kormányok, akik az egészségügyet és oktatást visszafejlesztik, tipikusan diktatúrára törnek, mert csak a beteg és buta ember manipulálható)

Isten azonban nem "nézi ezt jó szemmel!" (...és persze, ez sem jelenthető így ki, hiszen Isten nem ítélkezik ebben sem!)

Olvass tovább!!!

Isten nevében ne merészeld

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Ápr28

Szeret a maga módján

Címkék: szeretetszerelemelengedéselvárásszenvedéselfogadásfélelemszeretlek

"Szeret ő a maga módján!"

- jaj, de sokszor hallottam, és mindig dühített is, míg rá nem jöttem arra, hogy valójában így is van ez rendjén: mindenki csak a maga módján tud szeretni!

"Na jó, jó - visszhangzott a fejemben sokáig - de picit sem számít neki az, hogy én mire vágyom?" - hát, ez már valóban egy izgalmas kérdés, és az elvárásokról (is) szól. Lehet ám ezt "jól" csinálni, "jogosan elvárni", és lehet hisztizve-szenvedni... de vajon, hogyan könnyebb?

Mi az a nézőpont, ami segít túlélned a "szenvedést", azt a rossz érzést, hogy nem annyi és nem olyan szeretet kapsz, amilyet igényelnél?

Ugye, érzed Te is, ez fontos lesz.... olvass tovább!

Sőt, a cikk végén meg is hívlak valahová! 

Szeret a maga módján

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Márc28

Álarcok nélkül veszélyes?

Címkék: álarcszeretetelfogadásfélelem

Az emberek nagyon boldogok lennének, ha megengednék maguknak, hogy levetik álarcaikat

"Ha megmutatom a valódi én-emet, bántani fognak és kihasználni" - mondják.

Igen!!! Ez egészen biztosan így is lesz, ha ezt így hiszed, mert:

1. Ez a mondat önmagában hordozza a félelmet, amivel teremted is a "bajt". Amitől tartasz,  be is következik, hiszen hozzáállásodból ez tükröződik. "Úgy állsz a világhoz, hogy tudod, baj fog jönni."

2. Aki fél magát megmutatni, ÁLARCOT húz. Az álarc mögé rejtőzve egy álságos viselkedést tanúsít. Erre a világ válasza megérkezik, de a válasz az álarcnak szól. Ez pedig fáj az emberünknek.
Akkor valójában hogy is van ez? Mutatunk egy képet - képmutatás, álarc - és az kap vissza reakciókat, amelyek miatt igazi énjük csalódik?

Még jó, hogy csalódik! Még szép, hogy fáj... de ez mind a saját álarcaik tükre.
Önmaguk az okozói saját csalódásaiknak!

Álarcok nélkül veszélyes?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

« előző1 következő »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« Feb 2018. Március Ápr »
HKSzeCsPSzoV
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015, Némethi Erika készítette az mrc webdesign