jan11

Alkalmazkodsz vagy alárendelődsz? Mi a különbség?

Címkék: alkalmazkodásváltozásalárendelődéslemondásegobiztonságfejlődés

Az alkalmazkodás ÉPÍT, azzal többé válsz. Az alárendelődés gyengít, azzal csak távolodsz magadtól!

Sokszor hallhatod - tőlem is - hogy akkor jársz jól, hogy képes vagy alkalmazkodni. 

Úgy értik ezt, hogy NE megváltoztatni akard azt, amit nem tudsz (körülményeket, időjárást, politikát, PÁRODAT), hanem azt jól figyeld meg, és HOZZ MAGADRÓL DÖNTÉSEKET!
Úgy értetik ezt, hogy fedezd fel, hogy önmagadról bármikor hozhatsz döntéseket, mert önmagadat és a saját hozzáállásodat BÁRMIKOR MEGVÁLTOZTATHATOD úgy, ahogyan a helyzet és a CÉLJAID megkívánják.

Sokan azonban ettől megijedtek.
Megértettem, és tudom, hogy a félreértésüket a FÉLELMEIK szülik.

Sokan attól tartanak, hogy az alkalmazkodás azt jelenti, hogy fejet kell hajtaniuk akkor, amikor nem akarnak. Attól félnek, hogy le kell mondaniuk a vágyaikról vagy a céljaikról. 

Nem! Az alkalmazkodás NEM LEMONDÁS.
Nem önfeláldozás, nem alárendelődés.
Nem vesz el belőled, nem tör meg, nem veszteség, hanem ÉPÍT és ERŐSÍT!

Azért, hogy világosan látszódjon, a különbséget egy videóban és ebben a cikkben foglaltam össze.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Alkalmazkodsz vagy alárendelődsz? Mi a különbség?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc31

Fejlődni vagy szakítani? Hol dől el? Meddig maradj a kapcsolatban?

Címkék: szakításfejlődéskorlátokgondolatokelvekszabályok

Vajon hol a pont, amin túl már inkább a szakítás a megoldás?

Sokakban felmerül a kérdés...., de mindig ott merül fel igazán, ahol a kapcsolat maga még nem nagyon rossz, de sajnos nem is elég jó. Ott merül fel, ahol az ember még azt érezheti, hogy amit megkap a párjától, az egész ígéretes, de nem tökéletes.

A kérdés az útkeresők tipikus kérdése, hiszen arról szól a dilemma, hogy a külvilág kell-e hogy megadja a jól létet, vagy inkább magukban keresendő az út a boldogsághoz.

Ahhoz, hogy ebben a kérdésben - ha téged is foglalkoztat - megkapd a kapaszkodóidat, 2 kérdésre kell látnod valójában a választ.

Olvass tovább és nézd meg a videót is, sokat fog segíteni, tisztábban láthatod önmagadat és a megtett és előtted álló utat a boldogságodhoz!

Fejlődni vagy szakítani? Hol dől el? Meddig maradj a kapcsolatban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc13

A szakítás előre is viheti a kapcsolatot...

Címkék: szakításpárkapcsolatszerelemtanításfejlődés

Tényleg halott az a kapcsolat, amiben a felek időről időre szakítanak? 

A szakítás lehet "tanítás" is, és a szakítás - kibékülés emelhet a kapcsolat minőségén, emelhet a megélésén. Ehhez azonban 2 dologra biztosan szükség lesz...

Értsd meg azt, hogy miért "szükséges" egy-egy kapcsolatban a szakítás ahhoz, hogy a felek jobban tudjanak később együttműködni!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

A szakítás előre is viheti a kapcsolatot...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc21

Vajon miért reked meg a párkapcsolat? Avagy a kapcsolat fejlődési szakaszairól...

Címkék: szeretetpárkapcsolatfélelemfejlődésegószokásokértékrend

  1. Csodásan indult: hatalmas energiák, mindenen átható, mély érzések, egységérzés és végre egy igazi remény a boldogságra valakivel.
  2. A hatalmas láng néhány hét után - még mindig szerelemben - a mindennapok szintjén is szilárdul látszik, és elindulnak az összecsiszolódás hetei, hónapjai.
  3. Aztán, ahogyan a kapcsolat saját ritmusa kialakul, és közös szokások veszik át az izgalmas kibontakozás színterét, úgy jön magával a rutin és biztonság időszaka is... 
  4. Aztán változik valami...

Ha valami hiányzik, a közös út döcögőssé válik. A kapcsolat pedig megrekedni látszik: az egyik fél toporog, a másik kitörni készül. Az egyik kapaszkodik, a másik menekülni vágyik. Vagy az is lehet, hogy elfogy a "közös" motiváció és a kapcsolat megfeneklik, mert hirtelelen nem tud többé az "ügy egy "közös ügy lenni".

A változás törvényszerű. A Földön nincs állandóság, nincs stagnálás.
Amikor a változást meg tudod lovagolni és képes vagy áramlani azzal, vagyis hasznodra tudod fordítani, felveszed a tempót, a vágyaid és céljaid irányában jól éled meg azt a hullámot, azt hívod: fejlődésnek. :)

Amikor azonban nem mersz előre lépni, nem mersz haladni, nem akarsz a változással áramolni, a változás akkor is bekövetkezik: csak épp elmegy melletted, és te nem csak lemaradsz, hanem egyre csak hátrább, hátrányosabb helyzetbe jutsz.

Nem lehet nem-fejlődni egy kapcsolattal. Ha nem tud a kapcsolat áramlani a változással, akkor megreked és visszafelé-fejlődve egyre rosszabb, és rosszabb lesz. Fejlődik, változik, de törvényszerűen pusztul az épülés helyett.

Vajon mi akadályozza azt, hogy a kapcsolat fejlődni tudjon? Hogyan lehet elérni azt, hogy együtt fejlődjetek és a kapcsolat szintről szintre léphessen előre az egyre jobb és boldogabb korszakok felé?

Olvass tovább - szeretettel!

Vajon miért reked meg a párkapcsolat? Avagy a kapcsolat fejlődési szakaszairól...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug22

Változik-e, fejlődik-e a férfi?

Címkék: szeretetegóbiztonságférfiteremtőszerelemfejlődésspiritualitás

"De miért ilyen rossz a nemek aránya az önismereti vagy spirituális rendezvényeken? Hogyhogy a férfiakat ez nem érdekli? Ők talán nem akarnak fejlődni?" - hangzik el a kérdés majd minden rendezvényükön. 

A nemek aránya valóban érdekes, hiszen többnyire 8 nőre jut egy-egy férfi vendég, és azok a férfiak is általában úgy érkeznek, hogy barátnőjük vagy kedvesük hozza el őket hozzánk. Az esetek zömében aztán ők annyira át tudják adni magukat az élménynek - hisz nagyon is érthető és földi dolgokat "tanítunk" - hogy jobban érzik magukat és többet is kérdeznek, mint a nők.

Igaz-e az, hogy a férfi nem akar fejlődni? Vagy csak ezt is másképp teszi? 

Körbejártam ezt a témát is, és szeretettel ajánlom férfinak és nőnek is, hogy jobban rálássunk a férfi működésre.Ha nő vagy, könnyebben elfogadod így őt, és talán eztán másképp fogsz tekinteni rá - nemagadhoz és a saját mintáidhoz méred majd. Ha pedig férfi vagy, akkor itt mazsolázhatsz az érvek között, hogyan is érvelj, ha a nők rád ragasztják a bélyeget, hogy nem vagy fejlődőképes :)

Olvass tovább!

Változik-e, fejlődik-e a férfi?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug11

Mikor állj föl egy kapcsolatból?

Címkék: szeretetszerelemfejlődésfélelempárkapcsolatszakítás

Hol van itt az "elég!"?

Sok-sok tényezőt felsorolhatunk, de van néhány, ami egészen egyértelműen segít eldönteni, hogy mikor nem vagy jó helyen... és ezt a néhány tényezőt mindig önmagadban keressük meg és tárjuk fel, és picikét sem kezdjük hibáztatni a "párodat", akiről persze feltételezni sem szeretném, hogy nem szeretne szeretete legjavával.

Olvass tovább, érdekes!

Mikor állj föl egy kapcsolatból?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign