aug25

Az 1. lépés a boldogsághoz... csakhogy 100-ból 80 emberből hiányzik

Címkék: elismerésönismeretboldogságfelelősségfelelősségvállalásönfejlesztés

Ahhoz, hogy boldog lehess, kézbe kell venned az életedet...

Nélküled, nincs boldogság! TE VAGY a FELELŐS a boldogságodért, a boldogság a Te kezedben van, és amint ezt megérted, óriási módon kinyílik előtted a világ!

4 tipikus félreértés is van a felelősságvállalás témában, mindet oszlassuk el, és fellélegezhetsz, kész leszel a boldogságra:

Erre pedig szükséged van, ha gyorsan akarsz kitörni a csalódásból, szakításból, megcsalatásból, féltékenységből... stb! 

Csak akkor sikerülhet, ha jól érted a felelősség szót!

Miközben az emberek szeretik hangoztatni a FELELŐSSÉG szót, csak 15-20%-uk tudja pontosan, hogy mit is jelent a felelősségvállalás valójában

Nem az ő hibájuk, hogy nem tudják, ugyanis, a társadalom a neveltetésünk során a felelősségvállalás szót tévesen definiálja - csak a társadalom szempontjából fontos oldalát tanítják, de a felelősségvállalás valódiságát nem.

Pedig a felelősségvállalás a KULCS ahhoz, hogy BOLDOG lehess!

Mindjárt meg is fogod érteni, ahogyan azt is, micsoda TORZ ÉRTELMEZÉSEK vannak az emberek fejében. Nem csoda, hogy az emberek zöme BOLDOGTALAN.

4 tipikus félreértés is van a felelősságvállalás témában, mindet oszlassuk el, és fellélegezhetsz, kész leszel a boldogságra:

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Az 1. lépés a boldogsághoz... csakhogy 100-ból 80 emberből hiányzik

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov29

Gizi panaszkodik, hogy Béla nem vállal felelősséget a kapcsolatért

Címkék: félelemszeretetelvárásönismeretfelelősségegotársfüggésönfejlesztés

Nem könnyű ennek a mi Gizinknek...

De vajon mit jelent "felelősséget vállalni a kapcsolatért"? Mit nem csinál Béla, és mit tükröz Giziről az, hogy ebben szenved?

Ez a tartalom kicsit haladóbb, így felkészültem a sok indulatos kritikára, és tisztában vagyok azzal, hogy mindenki azt érti a videóból, ahol ő tart. Ha sok a félelmed és elvárásod, miközben szereted mástól várni a megváltást, akkor mérges leszel a videótól.

Ha viszont a tudatosságod már elég bölcs, és érted a felelősségvállalás fogalmát, akkor ettől a videótól felszabadultabbnak fogod érezni magadat! A videó, mint mindig nem az ego elvárásai szerint keresi a megoldást, hanem ÉLET áramlása szerint.

Annak könnyít, aki szívvel lát, és annak dühítő, akit az ego rángat...

Csak szeretettel...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Gizi panaszkodik, hogy Béla nem vállal felelősséget a kapcsolatért

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl29

Amikor mérgelődsz, háborogsz, fortyogsz valamin...

Címkék: haragelengedésönismeretelfogadáselvárásokfelelősségönámításmegengedésönfejlesztésdühöngmérgesbosszankodik

Milyen sok színonímát ismer a magyar nyelv arra, ha kijössz a sodrodból!

Mérgelődsz, bosszankodsz, idegeskedsz, fortyogsz, háborogsz, haragszol, dühöngsz... stb.

Mi történik benned ilyenkor? Hogyan lehet ebből kijönni és békére lelni?

Sok minden kihozhat a sodrodból, sok-sok formája lehet annak, ami DÜHÍT téged. Azonban minden dühítő tényező mögött ugyanaz az egy gyökér-probléma van.

Ha ezt megérted, azzal már nagy lépést teszel a felé, hogy BÉKÉSEN kezelni tudd magadban a helyzetet. Ráadásul egy tipikus ÖNÁMÍTÁST is leleplezünk most, ami eddig csak akadályozta azt, hogy tovább lendülj egy felháborító helyzeten...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Amikor mérgelődsz, háborogsz, fortyogsz valamin...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr07

Vajon miért nem teszed, miközben tudod, hogy mit kellene tenned? Miért halogatsz?

Címkék: félelemönismeretfelelősségönfejlesztésvágyakszemélyes céloktervekkifogás

Sok-sok konzultációmon hangzik el ez a mondat: "Erika, nem értem magamat, miért NEM TESZEM azt, amiről tudom, hogy tennem kellene!"

Vannak tipikus esetek:

  • Tudod, hogy boldogtalan vagy a kapcsolatodban és már semmi sem szól a kapcsolat mellett, de nem érted magadat sem, hogy MIÉRT NEM LÉPSZ ki belőle?

  • Vagy tudod, hogy fogynod kellene, és persze tudod, hogy mozognod kellene és diétáznod is, de mégsem teszed meg ehhez az első lépéseket? Vagy, ha meg is teszed, elakadsz és feladod ezt is hamarosan?

  • Vagy benned van egy belső hajtóerő arra, hogy indíts egy vállalkozást, vagy állást változtass, de mégsem indulsz el? Persze, ebben sem érted önmagadat: miért is nem teszed...

Sorolhatnám a helyzeteket, amiket nem lépnek meg az emberek, miközben önmaguknak sem tudnak értelmes és jogos magyarázatot említeni, ami miatt inkább benneragadnak egy toporgásban, egy nem működő, álló szituációban.

Mi kell ahhoz, hogy elindulj?

Vajon mi hozná meg az áttörést, az érvet, a MOTIVÁCIÓT, a prioritást, a kényszert, hogy mozdulj meg magadért, és mi az, ami visszatart?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Vajon miért nem teszed, miközben tudod, hogy mit kellene tenned? Miért halogatsz?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr04

Az első lépés a boldogság felé - tanmese

Címkék: félelemönismeretboldogságmegfelelési kényszerbűntudatfelelősségfelelősségvállalásönfejlesztés

Senki sem fog többet tenni érted, mint amit te tehetnél meg magadért....

Sokan kérdezik tőlünk: honnan indultunk, honnan kezdtük, mit és hol tanultunk, miből merítjük a videókhoz, cikkekhez az anyagot?

Nehéz erre válaszolni - nem is szoktunk - mert az ÉLETET csak az ÉLETBŐL lehet meríteni, és a BOLDOGSÁGHOZ vezető úthoz az kell, hogy megjárjuk a bukásból való felállások tudatos felismeréseinek útját. A hétvégén az egyik kurzuson a saját életemből - a SAJÁT TÉVEDÉSEIMBŐL, a saját utamból - merítettem a példát, és a vendégeink azt mondták, most értették még igazán, miről is meséltünk eddig.

A saját példánk szemeket felnyitó, sok megértést adott.

Ezért úgy gondoltam, hogy most ismét KIVÉTELT TESZEK, és ha ezzel valóban segítem a megértést, a TE FELISMERÉSEIDET is, akkor elmesélem ebben a cikkben és videóban, mi indított el engem 10 éve a tudatos boldogság felé, és minek köszönhetem azt a bizonyos NAGY LÉPÉST!

Ha megérted, ha sikerül ezt átadnom úgy, hogy számodra is LELKESÍTŐEN hasson, akkor rengeteg erőt fogsz érezni magadban! A cikk és videó nyomán nem erőt érzel, hanem feszültséget, akkor kérlek, nézd meg újra és újra, mert ez esetben valamit nem az én szándékaim szerint sikerült értelmezni!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Az első lépés a boldogság felé - tanmese

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov09

Hogyan őrizd meg a lelki békédet? ÖNISMERET egy baljós, bizonytalan világban

Címkék: félelemszeretetönismeretelmefelelősségegojárvány

Se vírustagadó, se járványtagadó, se maszktagadó nem vagyok. De ellene vagyok a pánikkeltésnek, a hazugságoknak, a félelem-vezérelte indulatos ítélkezésnek, és ellene vagyok a felelősség hárításának.

Az emberi elméről, a gondolkodás tudatos és nem tudatos hátteréről és működéséről írok a legtöbb posztomban. 

Nézzük is meg, mi történik most napjainkban ÖNISMERETI szempontból!

Bizonytalanság van. Bármilyen hírt hallasz, semmit sem vehetsz biztosra. Akár a járvány számait nézed, akár a nyugtató hangokat figyeled, nem lehetsz biztos abban, mi zajlik, és mi történhet még. A járvány egy mikroszkópikus "lényecske" létén múlik. Egy olyanon, amit szabad szemmel nem látsz, nem követheted az útját, nem tudhatod, hol bukkan fel, vagy felbukkan-e egyátalán.
VAKON tapogatózol. Se biztos információk, se jól látható ellenség. 


Ezek miatt óriási félelem uralkodik el az EMBERI elmén. Az emberek FÉLNEK. Mindenki! Ne hazudj magadnak, Te is félsz, csak nem mindannyian ugyanattól, vagy ugyanúgy.


A többség a VÍRUSTÓL fél. Egy másik jelentős tömeg meg attól, hogy a korlátozások és félelem olyan mértékben rontja az élete esélyeit, ami nagyob károkat okoz a vírusnál is.

Ha követed azt a blogot, tudhatod, hogy az emberi elme és gondolkodás múködésein keresztül segítem a tisztán látást. Az emberi elme pedig úgy működik, hogy AUTOMATIKUSAN KIFELÉ figyel, és a KÜLVILÁGRA fókuszálva keresi a biztos kapaszkodókat. Az ELMÉD még rólad magadról is úgy gondolkodik, hogy a külvilágot figyeli, és azokon a hatásokon át, amiket ott tapasztal, úgy alkot képet rólad. 

Ha sokan kedvesek veled és dicsérnek, akkor jónak tartod magad. Ha sokan elfordulnak tőled, akkor elszomorodsz, mert azt hiszed, te nem vagy elég jó. Ezt leegyszerűsítettem most ugyan, de pontosan tudod Te is, hogy a külvilág mekkora erőt képvisel a gondolkodásodban. Az emberek zöme FÜGG a KÖRNYEZETÉTŐL: annak véleményétől, hangulatától... stb, mert az elme AUTOMATIKUSAN kifelé figyel.

A mai bizonytalan helyzett a félelmeket felerősítette. A félelmek nyomán FOKOZÓDIK a TEHETETLENSÉG és emiatt a FESZÜLTSÉG is. Mára szinte kezelhetetlen csúcsát éli a feszültség, Óriásivá fokozódott az indulat, mert a kifelé kapaszkodó emberi elme nem találja a megoldásokat.

Itt az ideje az egyéni felelősségvállalásnak! Itt az ideje, hogy értsük, miről szól ez, mit tehetsz, és MEGTARTASD a STABILITÁSODAT!

Olvass tovább!

Hogyan őrizd meg a lelki békédet? ÖNISMERET egy baljós, bizonytalan világban

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug29

Önismereti félreértések, amik tévútra visznek

Címkék: párkapcsolatönismeretboldogságelmeelvárásokfelelősségfélreértésegofelelősségvállalás

Néhány tipikus félreértést kiszemezgettem - amelyek kifejezetten akadályoznak az utadon

Így, ha eddig nem értettél egyet az önismereti írásokkal, vagy valami tiltakozott benned, most kiderülhet, hogy miért!

Tesztelted már magadat?
Te felszabadultságot érzel az önismereti videók, cikkek nyomán, vagy inkább feszültséget és dühöt?

Már kb 250 ingyenes videóm van a youtube csatornánkon, és itt a blogban 550 cikk. A videókhoz érkező kommentekből jól látszik, hogy mely témák okoznak rendszeres és folyamatos félreértést az önismeret útján.

Az önismeret az elme (ÉSZ) és egó korlátolt - kifelé fókuszáló világából - fordít vissza ÖNMAGAD felé, vagyis a szívvel, szeretettel teli életed felé! Az út azonban az EGON át vezet, és bizony ott bele is ütközöl sokszor a saját elméd korlátaiba: FÉLELMEIBE, normáiba, tévhiteibe, hiedelmeibe... stb. 

Ahogyan mondani szoktam, a recept egyszerű: mivel a videóim az elme megértésén át, azon TÚL, a SZÍVEDHEZ vezetnek, így felszabadultságot és megkönnyebbülést kell, hogy érezz akkor, ha JÓL érted a szavaimat. Ha ezt érzed, biztos lehetsz abban, hogy most megértettél valamit, és valóban közelítesz önmagad és a boldogságod felé. Jó az irány! 

Ha azonban a videóim és cikkeim nyomán dühöt, szorongást vagy feszültséget érzel, akkor NEM értettél meg. Ekkor a FÉLELMEID szűrőjén át értelmezed a videókat, és olyat hallassz meg, amit benned él, de tőlem NEM HANGZOTT el. A sémáid viaskodnak benned, és az egod ragaszkodni akar a téves biztonságérzetéhez.

Hogy jól értsd mindezt, 3 példán át megmutatom, hogy mik a tipikus félrekódolások, melyek benned esetleg dühöt válthattak ki, miközben azok NEM hangoznak el, vagy semmiképp sem úgy hangzanak el tőlem, ahogyan  te meghallottad.

Olvass tovább és nézd meg a videót is, hasznos, ha tisztázódik néhány gigantikus félreértés, mert megkönnyebbülést nyerhetsz!

Önismereti félreértések, amik tévútra visznek

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug09

Nem lépsz magadért, mert félsz, hogy fájdalmat okozol?

Címkék: félelemféltékenypárkapcsolatönzésfelelősségszakításegofelelősségvállaláshárítás

Vajon mennyire valóságos az a fajta felelősségvállalás, amikor lemondasz önmagadról csak azért, hogy más ne sérüljön?

Látszólag nemes cselekedet ez. Odafigyelni a szeretteid érzelmeire, és tekintettel lenni a bennük zajló érzelmi és gondolati folyamatokra. Nemes cselekedet, de valójában egy határon túl inkább ÁRTÓ minden résztvevő számára.

Hol van  az a határ, ameddig még tekintettel kell lenned másokra, és honnantól lesz ez ártó és hátráltató?

Ebben a bejegyzésben és videóban ezt a határt mutatom meg neked olyan nézőpontokkal, melyek segítenek neked ERŐSNEK maradni, valódi felelősséget gyakorolni önmagad és mások felett és lelkiismeret-furdalás nélkül OKOSAN és BÖLCSEN dönteni a lehetőségek felé!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Nem lépsz magadért, mert félsz, hogy fájdalmat okozol?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl28

Hogyan dolgozol magad ellen, amikor ítélkezel?

Címkék: hazugságönismeretítélkezésfelelősségkorlátokintuíciókhűtlenség

"Ne ítélkezz!" - hangzik a jó tanács, és te azt gondolod, hogy "igenis jogod van eldönteni, hogy mit gondolj, és igazad van és kész"

Ha azt gondolod, hogy az ítélkezés azért "káros", mert ezzel másokkal szemben rossz fej leszel, esetleg azért, mert majd másokat megbántasz, akkor tévedsz. 

A véleményedhez jogod van, de minden vélemény valójában egy ÍTÉLET, egy SZŰRŐ a külvilágról. Ezért valójában nem másokkal szemben lesz ez korlátozó, hanem ÖNMAGADDAL SZEMBEN.

Azért NE ÍTÉLKEZZ, hogy NE ZÁRD magadra a világodat!

Ahhoz például, hogy jók legyenek az intuícióid, vagy hogy jó emberismerő lehess, épp az a kulcs, hogy az ítélkezésedet megtanuld jól használni!

Hogyan korlátozod magadat, és hogyan dolgozol önmagad ellen akkor, amikor ítélkezel?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Hogyan dolgozol magad ellen, amikor ítélkezel?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb18

Hol húzd meg a határaidat a kapcsolatodban? Mit jelent a határok húzása?

Címkék: határokhatárhúzásfelelősségboldogságegopárkapcsolat

Mi az, hogy határok? Mi az, hogy határhúzás?

Sokkal kevesebb hiszti, sértődés és vita volna a kapcsolatokban, ha a felek értenék a saját határaikat. Sajnos ma azonban a határokat illetően is óriási félreértések élnek a köztudatban, amiből a jó öreg egó nem csinált mást, mint ELVÁRÁSOKAT. A határoknak pedig az elvárásokhoz az égvilágon semmi köze nincsen!

Az emberek imádják hangoztatni azt, hogy "meg kell húzniuk a határaikat". Ez alatt pedig azt értik - ahogyan én látom, hogy meg akarják fogalmazni a SZABÁLYAIKAT, hogy mit engednek meg másoknak a velük való kapcsolatukban. MÁSOKNAK!!!

Vagyis - az a tévedés  - az él az emberekben, hogy a határaik meghúzása egyenlő azzal, hogy megmondják, mit TEHETSZ meg VELÜK, és mit nem. 

SZABÁLYOKAT és KORLÁTOZÁSOKAT, (tilalmakat) állítanak fel a társaik, a környezetük számára. Például: "Nem teheted meg velem, hogy a kapcsolatunk alatt te más nőket megnézel az utcán!" vagy: "az  én határaim ott vannak, hogy nem tűröm, hogy csetelj más férfiakkal".

Ez NEM HATÁRHÚZÁS.

Ez épp ellenkezőleg: ez a határok durva megsértése: hiszen átnyúlsz a párod "térfelére", és meg akarod neki mondani, hogy hogyan viselkedjen! Te megsérted ekkor a párod határait!

Megteheted? Megmondhatod a párodnak a szabályaidat? 
Természetesen IGEN.

Azonban azt is meg kell értened, hogy ő - mivel az ő térfelére alkottál KORLÁTOKAT és SZABÁLYOKAT, megteheti, hogy erre NEMET mond, és figyelmen kívül hagyja azt, amit te elvársz tőle.
Megteheti? MEG hát, hisz az ő élete, az ÖVÉ. Meg is teszi.

A legtöbb esetben a másik fél ki fogja kérni magának a saját határai közötti szabad döntés jogát.
Te pedig hivatkozhatsz bármire, hisztizhetsz és követelőzhetsz, nem lesz más lehetőséged, csak vagy "megszokni" vagy "megszökni". Ez a 2 lehetőség azonban MINDIG ADOTT, és a TE döntésed lehet!

A határhúzás fontos! Nagyon fontos abból a szempontból, hogy BOLDOG legyél! Mit jelent akkor hát? 

Olvass tovább, és nézd meg a videót is!

Hol húzd meg a határaidat a kapcsolatodban? Mit jelent a határok húzása?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan01

Ha sokan hazudnak neked, valójában te hazudsz magadnak a legtöbbet - csak nem tudtad (eddig)

Címkék: őszinteségfelelősségmegoldásokönismeret

Kezdd (az évet) őszintén (önmagaddal)!

Az őszinteség a boldogság egyik legfontosabb alappillére - de nem úgy, ahogyan azt az emberek egymástól elvárják

Azt mondják, hogy: "egy kapcsolat alapja az őszinteség!" - és ezen bőszen bólogat a legtöbb ember. 

Azonban az őszinteségnek több aspektusa is létezik abból a szempontból, hogy ki és kivel szeretne őszinte lenni.

Én 3 féle emberi működést figyeltem meg így az őszinteség és a kapcsolatok kapcsán, és sajnos ezekből kettőben akarva-akaratlanul is rengeteg hazugság tobzódik. Még azok is elképesztően sokat hazudnak (maguknak), akik másokkal nagyon nagyon őszinték szeretnének lenni.

A hazugság pedig akkor árt legtöbbet, ha magaddal szemben követed el. Hiszen, aki önmagát ámítja, az mások felé is álarcokkal él (és leginkább elvárásokkal). Mindezt úgy, hogy erről ő maga sem tud. Ők azok, akiket a legtöbbször ÁTVERIK, KIHASZNÁLJÁK, ők azok, akiknek sajnos a legtöbbször kiszámíthatatlan a párjuk is a kapcsolataikban.

 

Ha sokan hazudnak neked, valójában te hazudsz magadnak a legtöbbet - csak nem tudtad (eddig)

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec02

Nem vagy hibás...

Címkék: felelősségvállaláshárításfelelősségáldozatszerep

Nem vagy hibás! Miért hiszed ezt?

Az emberek zöme megriad a FELELŐSSÉG szótól (még definiálni sem meri), mert attól tart, hogy felelősséget vállalni annyit jelent, mint kinyílvánítani, hogy valamit ELRONTOTT, vagy valamiben hibás.

A felelősségvállalás nem azt jelenti, hogy hibás vagy, és hibáztatnod kell magad, ám mégis sokkolóan orrba gyűri az egodat a felelősség.

A felelősségvállalás valójában NEM GYENGÍT, hanem FELSZABADÍT, és ráadásul az egyetlen út és feltétel ahhoz, hogy elindulj a boldogság útján. Amíg kerülöd a felelősséget vállalni ÖNMAGADÉRT, addig a boldogságot is hárítod, távol tartod.

Olvass tovább és nézd meg a videót!

Nem vagy hibás...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt18

Tovább élnek azok, akiket szeretettel teljes kapcsolatok vesznek körül

Címkék: szeretetkapcsolatokéletéleterőhosszú életönértékelésfelelősség

Valahol a világban végeztek egy kutatást. (Biztosan a brit tudósok, mert hisz szinte mindent ők kutatnak.)

A kutatás az élet hosszának és a kapcsolatok minőségének összefüggésére kereste a válaszokat.

Mi összefüggés van a hosszú élet és a kapcsolatok minősége között?

Szerencsés az, akit sokan szeretnek? ... és akikre csak kevesen "nyitják rá az ajtót", azokkal a sors űzi furcsa játékait?Valójában a élet IGAZSÁGOS.

Vajon mi az igazságos, és miért logikus az? Mit is jelent ez?

Milyen ember az, akiknek sok-sok szeretettel teli kapcsolódása van?

Olvass tovább, és nézd meg a rövid videót is!

Tovább élnek azok, akiket szeretettel teljes kapcsolatok vesznek körül

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug03

Te elengednéd, de ő nem hagyja

Címkék: elengedésszeretetbirtoklásfelelősségfelelősség hárítás

Már épp kezdted magad jól érezni, már épp kezdett visszatérni beléd az élet a szakítás után, erre ő újra felveszi veled a kapcsolatot... és minden addigi erőfeszítésed fuccsba megy?

Háborogsz, hogy "nem enged el téged", és hibáztatod, hogy "játszadozik veled". Azt hiszed - teljes meggyőződéseddel - hogy direkt csinálja mindezt az exed, mintha élvezné, hogy szenvedsz miatta. Aztán persze újra vágyni kezdesz rá, és minden újra összedől - benned. "Ő a hibás" - gondolod... és azt mondod:  "én már elengedném, de Ő NEM HAGYJA!"

Ismerem ezt a helyzetet (is) - átéltem - és bizony ahhoz, hogy meg tudd oldani, először egy jókora ÖNÁMÍTÁSSAL hadd szembesítselek. Hidd el nekem - de ez se kötelező - hogy addig, amíg ÖNMAGADNAK hazudsz, és a fentieket kommunikálod magaddal - addig NINCS ESÉLYED arra, hogy JOBBAN LEGYÉL! Így aztán muszáj egy picit keményen ránézni a saját valóságodra. Úgy tűnhet, mintha egy péklapáttal vernélek épp orrba, de hidd el, a barátod vagyok épp, és ezzel segítek!

A boldogság útján az önmagadnak tett hazugságokat ki kell pucolni, fel kell deríteni. Talán ez az, ami legtöbbször nagyobb gyomrost jelent, mint maga a szakítás.

Olvass tovább, és nézd meg a videót is!

Te elengednéd, de ő nem hagyja

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún08

Miért olyan nehéz nemet mondani? Attól félsz, hogy fájdalmat okozol?

Címkék: nemet mondanifelelősségdöntésbántás

Sokszor előfordul, hogy megtennél valamit - vágyaid szerint - de nem teszed, mert  úgy hiszed, ezzel fájdalmat okoznál annak, akit szeretsz, vagy épp szíved szerint "nemet" mondanál valakinek - egy kérésre vagy elvárásra - de nem teszed, nehogy csalódást okozz. Igaz?

Tényleg az tart vissza, hogy a másik ember érzéseit mérlegeled? Tényleg őt félted magadtól?

Nézd meg, és értsd meg, hogy mi itt a valós háttér, hogyan ver át a saját egód ebben a kérdésben, és ezzel megkapod a választ is, hogy mit is kell mérlegelned valójában!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Miért olyan nehéz nemet mondani? Attól félsz, hogy fájdalmat okozol?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb05

Amikor kritikus vagy

Címkék: kritikuselvárásfelelősségboldogtalanelégedetlenboldog

Mi történik benned, amikor túlzottan kritikussá válsz?

Milyen ember, aki kritikus?

Amikor kritikus vagy, az azt jelenti, hogy ELÉGEDETLEN vagy. 
Igaz?

Azért kritizálsz, mert nem tetszik, ami körötted van. Nem illik a rendszeredbe, nem illik az ELKÉPZELÉSEDBE, nem illik a normálisnak tartott értékrendedbe. A környezeteddel elégedetlenkedsz, mintha az nem illene a képbe, az volna rossz. A zavar azonban benned van. TE vagy elégedetlen, Te nem vagy kerek, Te NEM ÉRZED JÓL MAGAD...

Talán időnként büszke is vagy arra, hogy kritikus vagy. Azért lehetsz büszke, mert azt hiszed, hogy a kritikusságod egyenlő az IGÉNYESSÉG-eddel. Azonban lássuk be, mindegy, mivel igazolod a magad számára a kritikusságodat, száz szónak is egy a vége: ELÉGEDETLEN vagy, és  NEM ÉRZED JÓL magad! 

Miért vagy elégedetlen? Miért rossz ez - főleg - neked? Mit tehetsz?

Olvass tovább!

Amikor kritikus vagy

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec11

Haragszol magadra, mert még szereted őt és haragszol rá is, mert...

Címkék: elengedésszakításpárkapcsolatharagegofelelősségszeretetszerelemelvárásokbirtoklási vágy

Haragszol magadra, mert SZERETED és mert nem tudod elengedni így,
és haragszol kicsit őrá is, mert úgy érzed, nem tett meg mindent, amit tehetett volna a kapcsolatért?

Amikor egy szakítás kapcsán, vagy egy megcsalás miatt megfogalmazod, hogy "el kell engednem a páromat", az egyik legjellemzőbb működés: a harag is bekapcsol. Van, hogy azt meg is fogalmazod, hogy "bárcsak ne szeretném őt, mert minden fájdalmam oka és forrása most az, hogy még szeretem!"

A gondolataiddal, az elméd akarásával nem tudod azonban kikapcsolni a benned - felé irányuló - szeretet. Pedig legszívesebben azt tennéd. Aztán, ha ezt nem látod be, hogy nem lehet kikapcsolni a szeretet, és továbbra is csak küzdesz magaddal, akkor egy idő után türelmetlenné és haragossá válsz önmagadra. Lassan utálni kezded azt, hogy szeretni tudsz, mert azt hiszed, ez minden bajod forrása.

Tévedsz... Épp hazudsz önmagadnak, egy óriási önámításban vagy, ami nagyon megnehezíti a dolgodat!

Ha megérted most, hogy mi is zajlik benned és mi adja a fájdalom valóságát, már kezelni is megtanulhatod magadat.

Olvass tovább, hasznos felismerésekre jutsz!

Haragszol magadra, mert még szereted őt és haragszol rá is, mert...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec04

Túl kényelmes a párodnak melletted, de te sok hiányt élsz meg

Címkék: szeretetelváráspárkapcsolatdöntésfelelősségkényelmesváltozás

Mit tehetsz?

A párodnak minden úgy jó, ahogyan Te azt megteremted és biztosítod? Csak ül és élvezi a jót? Kényelmes és jól érzi magát, miközben ez neked rengeteg fáradtságodba, energiádba kerül és semmit se kapsz ebből vissza?

Mit tehetsz, ha a párod kényelmes és még csak meg sem érti, amit kérsz tőle?

Mit tehetsz, ha neked sok minden hiányzik és fáj, de képtelenség ezt megértetni vele?

Olvass tovább!

Túl kényelmes a párodnak melletted, de te sok hiányt élsz meg

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr18

Csalódás esetére... és vajon ő mit érezhet?

Címkék: haragcsalódottságelmeelvárásokgondolkodásfelelősség

Nem úgy történnek a dolgok, ahogyan szeretted volna?

Csalódni csak akkor tudsz:

  • ha nagyon hittél valamiben, ám a valóság végül nem a hitedet igazolta.
  • Vagy akkor, amikor elvársz valamit és az végül nem, vagy nem úgy teljesül.

Ilyenkor jogosan ugyan, de összetörik az álmod.
A valóság pedig mind a 2 esetben hideg fátyolként ereszkedik rád. Mintha teljesen kiüresedett volna minden. Eltűnnek a kapaszkodók, egyedül maradsz, még akkor is, ha épp van társad. Van, csak épp másban hisz, vagy másképp cselekszik, mint Te szeretted volna.

Egyedül érzed magad és közben a tehetetlenség, a kiút keresés maga alá gyűr.
Ha csak szomorú vagy és csalódott, az a könnyebb eset. Innen könnyebb felállni új kapaszkodók, új hitek mentén.
De, ha haragot és megbántottságot is érzel, akkor nagyobb út áll előtted. Ettől még lehet jogos a haragod. Lehetsz nagyon-nagyon mérges, de tudd, hogy újra előre nézni, felállni és boldognak lenni, innen több lépésedbe fog kerülni.

Hogyan éld meg a csalódást és mire figyelj, hogy túljuss rajta?

(Vigyázat, ez "munkás" lesz, a boldogságot az EGO nem adja könnyen egy csalódás után, de mégis elérhető!)

Olvass tovább!

Csalódás esetére... és vajon ő mit érezhet?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl25

Ha a felelősséget így éled, hazudsz és ártasz magadnak

Címkék: felelősségmeneküléslehetőségválasztáselmefélelem

A felelősség nem az, aminek sokan hiszik - hisz sokaknál csupán biztos alap arra, hogy önmaguknak hazudjanak...

Bebújnak a felelősség látszata mögé és menekülnek döntések elől. Halogatnak, egyensúlyoznak különös zsonglőrködéssel kapcsolatok között, mígnem egyszer csak mások döntenek a fejük felett. Lehet okolni szelet, bolygót, mások gonoszságát, lehet dédelgetni haragot, forralni bosszút... de ezek mind csak hárítják a nagybetűs felelősséget, mert felelősséget vállalni nem ez!Éld úgy a felelősséget, hogy azzal építeni, teremteni tudj!

  • Felelős vagy felelőtlen-e az a férfi, aki elválik, és elhagyja a feleségét, mert már a kapcsolat nem építi, hanem visszafojtja?
  • Felelős vagy felelőtlen-e az a diák, aki otthagyja az egyetemet, mert nem tetszik, amit tanul és a helyett inkább olyat tanul vagy dolgozik, amiben örömét leli?
  • Felelős vagy felelőtlen-e az az anya, aki időnként barátnőkkel, barátokkal bulizni megy és a kisgyerekeit hátrahagyja a nagyikra vagy bébiszitterre?
  • Felelős vagy felelőtlen-e az a cégvezető, aki cége fejlődése és növekedése érdekében megválik a sok-gyerekes alkalmazott apukától?

Ki lehet-e jelenteni egyértelműen a válaszokat? Nem! Több okból sem, és nem csak azért, mert "tudatos ember nem ítélkezik" - legalábbis hangosan nem és ilyen cikket olvasva még inkább nem - hanem azért sem, mert nem ez jelenti a felelősséget!

Olvass tovább, leplezzük le az önámításokat, a menekülést...

Ha a felelősséget így éled, hazudsz és ártasz magadnak

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug02

Semmi sem véletlen, ami veled történik... de akkor miért történik?

Címkék: szeretetegófélelemvéletlenspiritualitásfelelősség

Semmi sem véletlenül történik... Ezt a mondatot már betéve tudod. Azonban nemindegy, hogy számodra mindez mit takar.

Ha félreérted, vagy félremagyarázod ugyanis, akkor épp az ellenkezőjét éred el annak, ami e mögött van és eljutsz egy önmagad elől való menekülésbe... Ez pedig minden, csak nem hasznos és végképp nem spirituális.

Akkor, ha semmi sem véletlenül történik, akkor vajon OK-kal vagy pedig CÉL-lal történnek az események az életedben? Azt hiszem, ez se mindegy, hogyan látod... a kettő között ugyanis óriási a különbség, és ha elolvasod ezt a cikket - ez most egész rövid - akkor Te is beláthatod, hogy az egyik segíti az életedet, a másik szemlélet viszont gátolja és megrekeszti.

A te kezedben van a varázspálca...

...helyezzük hát el a véletleneket a világodban és kiderül, hogy mennyire tudsz varázsolni az életedben, és mennyire akarsz!

Olvass tovább és kiderül, hogy ki áll a véletlenek mögött és előtt...

Semmi sem véletlen, ami veled történik... de akkor miért történik?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj28

Kell vállalnod felelősséget a kapcsolatodért?

Címkék: szeretetbiztonságegópárkapcsolatfelelősségfelelősségtudat

Ez ismét egy nagyon fontos téma, amiről talán mind azt gondoljuk, egyöntetű felkiáltással, hogy: "Igen, kell!" Azonban azt, hogy mi a felelősség, hogyan vállald, és tulajdonképpen miért tudsz vállalni, és miért nincs értelme, az már nem ilyen egyértelmű.

A legtöbben pedig bele se gondolnak abba, hogy tulajdonképpen miért is akarnak ők felelősségre kényszeríteni egy társat, és ha róluk magukról van szó, ők vajon, mire vállalnak felelősséget?

Olvass tovább!

Lehet, hogy többször is átfutod a cikket, mert első olvasásra talán ismét azt fogod érezni, hogy beletenyereltem egy nagy kérdésbe, és bizonyos pontokon tiltakozik is majd az egód, más pontokon viszont érezni fogod, hogy egyet érteni könnyebb... nemondom, mi a jó, és mi a rossz, egyszerűen csak mutatok ismét egy nézőpontot, hogy lásd, mi minden történhet és történik...

Kell vállalnod felelősséget a kapcsolatodért?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr29

Amikor padlóra küld, hogy a kedvesed nem figyel rád eleget...

Címkék: szeretetszerelemenergiafigyelemszenvedésfelelősség

Valahogy időnként hideg, eltűnik, tapintatlan... mintha kicsit se érdekelné, hogy veled mi újság. Persze, hogyan is oszthatnád meg vele a fontos dolgaidat, ha úgy tűnik, úgyse érdekelné.
Sőt, biztos vagy benne, hogy ilyenkor a furán férfias-rigedség és megfejthetetlenség mögött az van, hogy te túl sok, vagy túl kevés vagy neki.

Keresed a hibát magadban, és odáig jutsz, hogy biztosan nem vagy neki elég jó. Közben pedig azon pörgeted a gondolataiadat, hogy miért lehet az, hogy ilyen érzéketlen, ilyen nem-törődöm veled? Persze, azt is megfogalmazod, hogy te többre vagy érdemes, és hogy ő egy nem-tom-mi, hogy így bánik veled... csak hát, közben mégis azt lesed, ír-e, figyel-e, ad-e életjelet, hiányzol-e neki, szeret-e. 

Vajon miért csak a hibát keresed magadban, a megoldás helyett, és mi az, ami félreviszi a gondolkodásodat annyira, hogy így szenvedj?

Olvass tovább! 

Amikor padlóra küld, hogy a kedvesed nem figyel rád eleget...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl13

A lelkiismereted a legnagyobb büntetésed

Címkék: szeretetlelkiismeretlelkifurdaláslelkiismeret furdalásszenvedéssértődésfelelősség

A jó öreg lelkifurdalás...

Valójában a lélek-hez semmi köze, úgy hiszem, sokkal inkább az elménk találmánya. A furdalása pedig felér egy jókora önmarcangoló bűntudattal. Igaz?
(A lélek mind e közben pedig csak kedvesen és szeretettel "pislog" azon, hogy érte egy újabb tapasztalás itt a földi testben :) )

Csak emészted magad, mert úgy gondolod, hogy tehettél volna jobbat, tehettél volna mást, vagy épp jobb lett volna, ha nem teszel valamit. Tipródsz a múlton és közben mintha önmagad ellenségévé válnál. Mások érdekeit tartod szem előtt, melyeknek épp nem tudtál megfelelni, és közben leértékeled, számon kéred önmagad.

Borzasztó. 

Van ennek értelme? De mi? ... és miért említjük mégis a "jó" dolgok között azt, ha valakinek lelkifurdalása van, hisz a lelkifurdalás épp szenvedést és fájdalmat jelent.

A program, mely icipici korod óta dolgozik benned - ha lelkiismeretes vagy - megér néhány felismerést. A szenvedés a részed születésed óta - de nem csak neked: mindannyiunknak...

Olvass tovább!

A lelkiismereted a legnagyobb büntetésed

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign