dec20

Amikor a szabadság fénye ébred, helyet kér benned. Meg mered élni?

Címkék: szeretetboldogságszerelemelfogadásszabadságelmekorlátokgondolatokéletszeretet

Különösen nagy hangsúly kerül a SZABADSÁG szóra a korlátozások idején a KARÁCSONY mentén...

Mi az, hogy szabadság? Ki a szabad emberek? Hogyan éld meg a szabadságodat most, amikor sok körülmény nehezíti ezt?

Sokan hiszik, hogy SZABAD ember az, aki öntörvényű, aki nem hallgat másokra, aki nem alkalmazkodik, aki nehezen betörhető, és aki nem akar elköteleződni sem célok, sem társak mellett hosszabb távon. Biztos, hogy ők lennének a SZABADOK?

Valójában nem ezek jellemzik az igazi szabadságot, hiszen lehet, hogy a felsorolt öntörvényűség mögött inkább FÉLELEM és menekülés áll, és nem a valódi szabadság. 

Miről ismerszik meg akkor a szabad ember, és hogyan van köze ennek SZERETETHEZ és FÉLELEMHEZ?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Amikor a szabadság fénye ébred, helyet kér benned. Meg mered élni?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl13

Mi nehezíti az elengedést benned?

Címkék: elengedéspárkapcsolatgondolatokragaszkodásmérgező gondolatok

Mit jelent az elengedés és hogyan állsz hozzá?

Sok videóm és cikkem készült az elengedés témájában, mert úgy tűnik, sosem elég. Az emberek fejében óriási félreértések vannak az elengedés kapcsán, amelyekkel -  és észre sem veszik - kifejezetten akadályozzák a folyamataikat és a visszatalálást ÖNMAGUKHOZ és a boldogságukhoz.

Az emberek azt hiszik, hogy:

  • ..."el KELL engedniük" éveket - vagyis azt hiszik, hogy KI KELL TÖRÖLNIÜK MAGUKBÓL emlékeket
  • ...el kell hagyniuk, ki kell zárniuk a másik embert az életükből
  • ...el kell felejteniük dolgokat
  • ...le kell mondaniuk dolgokról, emberekről

Ez MIND TÉVHIT. Nem ez az elengedés! Az elengedés NEM lemondás, NEM felejtés, NEM szakítás, NEM törlés. Az elengedés nem több és nem más, MINT MAGA AZ ÉLET. 

Az elengedés azt jelenti, hogy megengeded a világnak, hogy olyan legyen, amilyen és NEM IRÁNYÍTOD azt, amit NEM TUDSZ. Azt viszont irányítod, amit tudsz: vagyis önmagadat és a SAJÁT ÉLETEDET.

Ha rájössz arra, hogy MAGADAT HOGYAN TUDOD IRÁNYÍTANI, uralni, változtatni, akkor MINDEN KÖRÜLMÉNYT ki FOGSZ TUDNI használni, a hasznodra tudsz fordítani.

Gondolj egy hullámlovasra a tengeren!
Meg se próbálja a tengert irányítani. Eszébe sem jut megszabni a víznek, hogy mekkora hullámokat verjen. Nem hisztizik, hogy a víz erősebb, mint ő. Nem hibáztatja a tengert azért, mert JÖN és jön. Nem gondolja azt, hogy el akarja felejteni a szép emlékeket és a veszélyes bukásokat.
A hullámlovas ÖNMAGÁT tanulja meg KEZELNI, irányítani, vezetni - és nem a körülményeket.

Azzal azonban, hogy ÖNMAGÁT URALJA, gyöngyörűen ki tudja használni a hullám erejét. EGYSÉGBE kerül, és együtt áramlik, együtt mozog a hullámmal és az élettel.

Aki nem érti meg az elengedés valóságát, az nem tud boldog lenni. Az elméje ugyanis mindig csapdába ejti az ilyen embert. Az elme IRÁNYÍTANI akar, kapaszkodik, a környezetet, a körülményeket, a társat akarja változtatni, uralni, és épp ezzel KISZOLGÁLTATJA MAGÁT a körülményeknek.

Aki nem akarja a körülményeket uralni, az FOGJA TUDNI a KÖRÜLMÉNYEKET KIHASZNÁLNI, a hasznára fordítani.
Ehhez azonban csak a megengedő, FIGYELNI tudó, szeretettel teli ember tud megérni.

Aki a szívébe képes visszajutni, az tud elengedni, és az boldog lesz. Aki ragaszkodik, kapaszkodik, és a körülményektől függ, az sajnos mindig veszteségek között fog élni.

Nézd meg, melyek azok a szépnek tartott gondolatok, amelyek egészen biztosan megnehezítik az elengedést, és egyenesen meggátolják azt, hogy egy szakítás vagy veszteség után újra boldog és egész lehess:

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mi nehezíti az elengedést benned?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc31

Fejlődni vagy szakítani? Hol dől el? Meddig maradj a kapcsolatban?

Címkék: szakításfejlődéskorlátokgondolatokelvekszabályok

Vajon hol a pont, amin túl már inkább a szakítás a megoldás?

Sokakban felmerül a kérdés...., de mindig ott merül fel igazán, ahol a kapcsolat maga még nem nagyon rossz, de sajnos nem is elég jó. Ott merül fel, ahol az ember még azt érezheti, hogy amit megkap a párjától, az egész ígéretes, de nem tökéletes.

A kérdés az útkeresők tipikus kérdése, hiszen arról szól a dilemma, hogy a külvilág kell-e hogy megadja a jól létet, vagy inkább magukban keresendő az út a boldogsághoz.

Ahhoz, hogy ebben a kérdésben - ha téged is foglalkoztat - megkapd a kapaszkodóidat, 2 kérdésre kell látnod valójában a választ.

Olvass tovább és nézd meg a videót is, sokat fog segíteni, tisztábban láthatod önmagadat és a megtett és előtted álló utat a boldogságodhoz!

Fejlődni vagy szakítani? Hol dől el? Meddig maradj a kapcsolatban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc04

Mihez kezdj az érzelmeiddel? Elragadnak, és nem tudod kontrollálni azokat?

Címkék: önelfogadásszeretetszerelemboldogsággondolatokérzésekérzelmek

A gondolataidra vagy az érzelmeidre hallgass?

Ez a kérdés gyakorta elhangzik, és bár jön a válasz mindenkinek zsigerből: ki egyikre, ki másikra esküszik - és aztán  a két tábor egymással is jól megbirkózik - valójában érdemes mögé nézni a kérdésnek.

Megint csak van ugyanis egy félreértés, ami miatt a fenti kérdés okafogyottá válik. 

Mik az érzelmeid?
Ha fel kellene sorolnod érzelmeket, többnyire a következők jutnának eszedbe:

Félelem, harag, féltékenység, szorongás, szomorúság, csalódottság - többségük NEGATÍV töltetű érzelem - és eszedbe jut az öröm, lelkesedés, vidámság - mint POZITÍV töltést adó érzelmek. 

(A szeretet, szerelem és boldogság nem érzelmek, hanem ők együtt: LÉTÁLLAPOT, melyet rögvest meg is fogsz érteni és kitisztulhat a kép az érzelmeid és gondolataid rendbe tételéhez)

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is, sokat segíthet önmagadra jobban, tisztábban rálátni!

Mihez kezdj az érzelmeiddel? Elragadnak, és nem tudod kontrollálni azokat?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl17

Te látod benne a lelket, de valamiért ő nem, és így nem is éli azt...

Címkék: ególélekelmeszívfélelemszerelemkapcsolatgondolatok

"De én ismerem őt! Én tudom, hogy ott van benne, az, akit megláttam! Tudom, hogy érez, tudom, mi zajlik benne, de ő mégsem akarja azt látni, élni magában és inkább elegózza..." 

Talán Te is épp egy ilyen kapcsolatot élsz meg. Megláttad a kedvesedben a csodát. Látod a szíveddel az ő valódi lényét, a lelkét, a szívét. Pontosan tudod, átérzed, hogy ő is érzi, amit Te, de valahogyan mégsem e szerint cselekszik. Talán félelemből menekül, talán agyalásokkal jut el oda, hogy magára húzzon egészen más viselkedést, mint az a szívéből jönne... ki tudja?

De hiába látod őt, hiába érzed, hiába tudod, hogy ott van benne a jó, a magabiztos, a szeretettel teli, a szerelmes, mégsem tud ez megnyilvánulni. A viták és újabb viták pedig egyre csak gyakoribbak lesznek köztetek.

Te hiszel benne és szinte sürgeted, hogy váljon is azzá, akit te felfedeztél ott benne, ő pedig úgy érzi, hogy te elégedetlen vagy és meg akarod változtatni.

Lassan már magad sem tudod, mit tegyél: 

  • ...várakozz türelmesebben arra, hogy talán ő is felfedezi magát?
  • ...vagy állj tovább beletörődve abba, hogy ő mégsem akar az lenni, aki lehetne?

Közben pedig felelőrödik benned a kétely: tényleg te láttad rosszul? Tényleg te nem ismered őt? Tényleg csak a szerelmi mámor rózsaszín ködében láttál valami elvakult csodát benne, és amit beleképzeltél, az valójában nem is létezik? ... és ha igen? ... és valaki mégis kihozza majd előle? .... Előre irigyled azt a valakit, hiszen úgy véled, ő lesz a szerencsés, aki a csodát elnyeri, miközben te voltál a felfedező?

Olvass tovább!

Te látod benne a lelket, de valamiért ő nem, és így nem is éli azt...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan31

A karmáról másképp...

Címkék: szeretetelmeenergiatudatosságkarmagondolatokérzések

Azzal riogatnak, hogy amit másokkal teszel, az majd visszaszáll rád, és minden tettednek itt ez életedben, vagy akár más életeidben meglesz a következménye? Persze, leginkább a büntetésen, bűnhődésen a fókusz, mintha valami örök feladatod lenne kijavítani a "múlt hibáit, vétkeit".

Aztán következik egy nemvárt, baljós esemény, és értetlenül állsz ez előtt, mert fogalmad sincs, mit követhettél el, hogy a sors csapást mért rád. Ha te eddig is törekedtél JÓ lenni, akkor hát, hogyan "érdemelted" ki a balesetet, egy betegséget, vagy mások gonosz átveréseit? Vagy hogyan és mi rosszat tett egy kisgyerek, akit betegség ért el? Hát mégis igazságtalan a sors? 

(Szinte minden vallásban, a keresztény hitben is megvan ennek a maga protokollja: ha jókat cselekszel, majd üdvözülsz, ha nem...inkább nem is folytatom. Sok helyen pedig a lélekvándorlás útjához kötik ezt. Itt azonban vallási hovatartozás nélkül segítek ezt jobban átlátni.)

Vagy a karma nem a tettekről szól? Nem ilyen bűnhődés-alapú az élet, hanem egészen másképp rejti a "feladatait"?

Az élet, az univerzum, a sors - mindegy, hogyan akarjuk hívni - nagyon is igazságos, csak épp az elme, amivel meg akarod érteni, picit korlátolt abban, hogy nála nagyobb, végtelenebb dolgokat felfogjon, megérthessen. Azért mégis kíséreljük meg, hogy tisztábban láthasd: hol árthatsz magadnak, mi száll rád vissza valójában, hol a "feladat" ebben!

Olvass tovább!

A karmáról másképp...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov03

Agyalsz vagy gondolkodsz?

Címkék: agyalagyaláselmegondolatokgondolkodástudatosságsémák

Az agyalás nem használ, nem visz előbbre, hisz Te is tudod, hogy milyen szörnyű mélységeket, álmatlan éjszakákat élsz át miatta. Azt mondjuk, az agyalás csak árt és nem tesz boldoggá.

De akkor mi végre van elménk, ha nem arra, hogy kiötöljünk vele megoldásokat, hogy felismerésekre jussunk, hogy értsünk, értelmezzünk és döntéseket hozzunk vele?

Ha az agyalás árt, de gondolkodni mégis hasznos, akkor csak van valami határ a kettő között?

Csak létezik valamilyen különbség az agyalás és a gondolkodás között, ami segít úgy használni az elmét, amire az való?
Az agyműködés az energiafelhasználásod 20%-át jelenti. Vagyis egyetlen szerved elviszi a napi energiaigényed 1/5-ödét. Ez nem kevés. Épp ezért nem mindegy, hogyan fordítod hasznodra!

Olvass tovább, körüljártam és jutottam is valamire, azt hiszem, ez sok mindent meg is világíthat!

Agyalsz vagy gondolkodsz?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign