szept13

Ki kapcsolódik hiányból?

Címkék: párkapcsolatkapcsolatönismeretönbizalomhiányelvárásokhiányfélelmekigényekönfejlesztéshiányból kapcsolódni

MIt jelent az, hogy "hiányból kapcsolódni"?

... és miért mondják azt, hogy ez nem jó?

Van ugyanis a HIÁNYNAK egy olyan aspektusa, ami minden kapcsolat létrejöttének alapja. E nélkül aligha akarnánk kapcsolódni. Szóval egyrészt mind HIÁNYBÓL kapcsolódunk. Te is.

Azonban nem mindegy, mi ez a hiány.

Ugyanis van olyan HIÁNY, ami - amennyiben ez vezérel - sajnos valóban felemészti a kapcsolatot még az elején. Ebből persze még lehet "se veled, se nélküled" kapcsolat, de kiegyensúlyozott, harmonikus együttlét aligha.

Akkor most jó, vagy ártó, ha hiányból kapcsolódsz?

Mit jelent a hiány, és mit lehet tenni, hogy még a hiány ellenére is jól működjön a kapcsolat?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ki kapcsolódik hiányból?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj05

Tényleg nem hallja meg a férfi azt, amikor a nő változást akar?

Címkék: párkapcsolatadniönismeretelvárásokférfihiánypárkapcsolati vitaönfejlesztés

Egy tipikus párkapcsolati helyzetet elemez ez a cikk és a videó... (egy tipikusat!)

Sem a férfiakat nem védem a nőkkel szemben, sem a nőket a férfiakkal szemben. Senkit sem hibáztatok és senkit sem okolok. Ez az a tipikus helyzet, melybe a párkapcsolatok jó része egyszer-egyszer belecsúszik. A célom az, hogy lássunk rá a szituációra úgy, hogy megértjük a NŐT és a FÉRFIT mozgató gondolati mintákat is! Talán így közelebb tudsz jutni a párodhoz Te is, és elkerülhetők vagy megoldhatók az ilyen viták.

A tipikus helyzet pedig az...

...amikor a NŐ elégedetlen és változást akar.

Kéri szépen - hatástalanul - aztán kéri morcosan, majd hisztizve, követelőzve, és a férfi - bár felkapja a fejét a szokatlan hangvételre - mégis csak legyint mondván: "biztos, csak mentsruálsz, vagy hisztizel, Gizi!" Ezzel pedig KOMOLYTALANNAK nyilvánítja Gizi kéréseit, problémáit, melyek így le is kerülnek az asztalról. Gizinek pedig fontosak. Nagyon is fontosak, és azzal, hogy Béla ezt degradálja, sajnos megoldás nem születik, csak Gizi elégedetlensége fokozódik.

Fokozódik, fokozódik... és talán eljut a nőben a hiány oda, hogy már feladja... Elszáll a reménye éa hite, hogy ez a párkapcsolat lehet még boldog, és a nő magában belül lezárja a kapcsolatot. A férfi elkésett, ha most eszmél a változásokra nyitni....

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Tényleg nem hallja meg a férfi azt, amikor a nő változást akar?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan16

Tényleg önző leszel, ha magadra figyelsz?

Címkék: figyelemkapcsolatelvárásokönzéshiány

"Figyelj másokra, figyelj másokra!" - Ez aztán jól bevésődött mindenkinek a neveltetése során. Csakhogy NEM JÓL figyelnek egymásra az emberek...

Így, amikor mi önismereti trénerek, segítők, pszichológusok azt tanítjuk, hogy "FIGYELJ magadra, vedd észre magad, kerülj tisztába a vágyaiddal", néhány riadtan kérdezik: "de, akkor nem válok önzővé, ha a figyelmemet magamra irányítom?"

Valójában ÉPP ELLENKEZŐLEG: sokkal önzőbb az, aki önmagát nem veszi észre!

... és sokkal boldogabbak a kapcsolatai annak, aki már érti és felméri, hogy valójában MINDEN BELŐLE magából indul ki, így aztán fontos, hogy ÖNMAGÁRA is legyen FIGYELME!

Miért van ez így? 

Csak azt tudod adni a kapcsolataidba, ami benned van. Akiben HIÁNY van (hiány mások figyelméért, elismeréséért, hiány a megoldásokra, hiány a biztonságra) az másoknak csak HIÁNYT tud átadni, vagyis erős ELVÁRÁSOKAT fog a kapcsolataira terhelni. 

Aki viszont ENERGIKUS, BOLDOG és teljes, az a kapcsolatait is ezekkel tölti meg: energiával, boldogsággal, teljességgel.

Hogyan és honnan lesz ő energikus? Úgy, hogy  magára figyel, és tisztába kerül önmagával és megadja önmagának azt, amire vágyik. Nem másoktól vonja el, várja el, vagy követeli, hanem képes ÖNMAGÁNAK jó barátja lenni, és megengedni magának a vágyait! 

Másképp nem lehet...

Nézzük hát, hogy hol csúszik félre a figyelem és az önzés témaköre!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Tényleg önző leszel, ha magadra figyelsz?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún09

Ezért nem vagy vonzó, amikor hiányban vagy

Címkék: párkapcsolatfüggésszeretethiányhiányönértékelésönértékelési zavarfigyelemhiány

Miért nem vesz észre, aki neked tetszik? Miért nem foglalkozik veled (eléggé) az, akire te vágysz?

Vagy épp, miért nem keresi a kedvedet a párod, miért nem lelkesedik érted, miért nem udvarol neked, miközben te csodálod őt és rajongsz érte?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ezért nem vagy vonzó, amikor hiányban vagy

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc24

Karantén idején összezárva egy feszült párkapcsolatban...

Címkék: hiánypárkapcsolatpárkapcsolat vírus idejénkarantén párkapcsolatpárkapcsolati konfliktusenergiahiányveszekedésszeretetelfogadáselvárás

Van olyan, amikor egy kanál vízben is...

Párkapcsolat vírus idején - 2. rész: amikor túl sokat vagytok együtt a pároddal

Egy jól működő kapcsolatban is TÚL SOK lesz az, ha túl nagy az összezártság, és kevés a külső örömteli, pozitív impulzus.

Most pedig ez történik.
A kijárási korlátozás és az otthon maradás önmagában is adja azt körülményt, hogy a párok egymás FÓKUSZÁBA kerüljenek a nap sok-sok órájában, miközben kívülről nem POZITÍV, hanem negatív hírek, a bizonytalanság, a félelem ésa  korlátozás hatásai érvényesülnek. Nincs lelkesítés, nincsenek új impulzusok, nincs FELTÖLTŐ hatás. Nem csoda, ha a párkapcsolat kiürülni kezd, és a páros tagjai már nem KIÁRADNAK egymás felé, hanem inkább csak ELVÁRNAK. A kiürülés HIÁNYT jelent, a hiány pedig mindig félelmet, INDULATOKAT, ELVÁRÁSOKAT támaszt egymás felé.

Az összezártság a kapcsolatban hiánnyal telik meg öröm helyett, és elvárásokkal elfogadás helyett.

Ilyenkor az, hogy közel vannak egymáshoz az emberek, nem a szeretetet erősíti fel, hanem inkább az IGÉNYT a SZABADSÁGRA, az ÖNÁLLÓ TÉRRE.

Eljutnak a legjobban működő kapcsolatok is arra a szintre, hogy már nem csak a rendetlenül eldobott zokni, a konyhapulton hagyott tejes flakon, hanem akár már a másik SZUSZOGÁSA, vagy PISLOGÁSA is ZAVARÓVÁ válik.

Azt, hogy ez miért történik így, már látod ebből a bevezetőből.

Azonban azt, hogy mi lehet a megoldás, megpróbálom a következőkben és a videóban bemutatni - de, előre szólok: NEM KÖNNYŰ visszafordítani egy kapcsolatot ebből a feszültségből. ERŐ, kitartás, türelem és elképesztően ÜGYES ÖNISMERET a hozzávalók. Ezekből lehet jó párkapcsolatrot gyúrni, és kisütni valami édesen kellemes közös tervet - ha egyáltalán lehet még közöset teremteni...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Karantén idején összezárva egy feszült párkapcsolatban...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec17

Hogy engedd el, ha még szereted?

Címkék: elengedésszeretetszerelembirtokláselmeszabadságkorlátfélelemragaszkodáshiányboldogság

Valójában amikor szeretsz, és szeretetben létezel, akkor nem jelent "feladatot az elengedés".

A szeretet nem kér, nem kapaszkodik, mert nem fél és nem is függ. A szeretet ÖRÖK. Benned is.

Hogyan? Akkor miért fáj az elengedés? Hol fáj benned? Ki az benned, aki most kikészül, fél és feszeng? Ki az, aki ragaszkodik benned? ... és miért?

Olvass tovább, hogy lásd az elengedés: ragaszkodás kontra szeretet valóságát és megértsd a működésedet!

Hogy engedd el, ha még szereted?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept14

Miért csak akkor értékel, amikor elveszíthet?

Címkék: férfienergiapárkapcsolathiányveszteség

Gyakran mondják a férfiakról, hogy csak akkor értékelik a nőt - és mindazt, amit addig adott - amikor már elveszíteni látják, vagy akár el is veszítették már.

Ennek érdekében sok az olyan tanács is egy válságba jutott kapcsolat esetében, hogy: "Legyél kicsit elérhetetlen! Ne adj annyit! Ne vedd fel a telefont! kérj szünetet!"

Biztosan nem igaz azonban ez minden férfire és nem is csak férfiakra igaz, de valóban általános az, hogy a férfi gyakrabban esik ebbe a csapdába, és mindaddig, amíg a komoly veszteség szele meg nem érinti, nem is veszi észre, mennyi jósággal és odaadással ajándékozta meg a nő.

(Most kedvezek a nőknek egy picit, és persze, a férfiak számára is inkább segítő nézőpontokat, mintsem buta ítélkezést és bírálatot hoztam. :) Szeretettel olvassátok!)

Olvass tovább!

Miért csak akkor értékel, amikor elveszíthet?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl23

Amikor a kapcsolat kiüresedik, valójában ez hiányzik neked...

Címkék: forrásszeretetenergiaelmekapcsolathiányönmagad

A kapcsolat elején még nőnek érezted magad a társad mellett - vagy igazi férfinak, ha férfi vagy. Ez biztos, hiszen minden kapcsolatban, ami szerelemmel indul, ott vagy a teljességben és éled a valódi önmagad: a nagybetűs NŐT / FÉRFIT.

Kezdetben szép szavakkal ismert el a párod, kereste a perceket, amikor csak veled lehet. Ajándékokkal, csókokkal adta tudtodra, hogy fontosnak tart, hogy szeret, hogy egy istennő vagy isten vagy mellette. Talán minden nap, és talán annak is minden percében ragyogtál és sugároztad a boldog elégedettséget. Biztonságban voltál, egész voltál, tökéletes voltál.

Önmagadra is így tekintettél. Hiszen a szeretett társba, mint egy tükörbe belenézve: angyali önmagadat láttad. Egy olyan csodát, akit Te magad is SZERETNI TUDTÁL. 

Hát ez az!... 

Olvass tovább, és gyorsan kiderül, mi veszhet el a kapcsolat során a "végére" és hogyan hozd vissza, ha nagyon hiányzik!

Amikor a kapcsolat kiüresedik, valójában ez hiányzik neked...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl06

Vajon miért fáj úgy a másik ember hiánya?

Címkék: szeretetszerelemegóbiztonságfélelemenergiahiányhiányzik

.. a hiány mögött a szeretet áll?
A vágy előbbre visz, vagy hátráltat?
Szorosan a témához tartozik az is, hogy: mit jelent a JELENBEN LENNI! :)

Hogyan van ezek között összefüggés? Rögtön kiderül, és persze mindezek között a szeretet a kapocs, és még csak nem is úgy, ahogyan hiszed, sőt: egy jókora egós csapdát fogunk leleplezni közösen, és meglátod, a szíved tudni fogja, hogy "igaz" lesz ez, mert a szeretet az "igaz", a hiány pedig csak egy trükk....

Hamarosan megérted ezt a működésedet is! Jókora AHA-élményed lesz a cikk végére!

Olvass tovább!

Vajon miért fáj úgy a másik ember hiánya?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign