júl26

Hogyan vagy teremtője az életednek?

Címkék: bűntudattudatosságteremtéshibafelelősségtudatfelelősségvállaláshibáztatellenállásfeszültségokozó

"Vajon mi a szereped azokban az eseményekben, amik veled történnek?" 

Gyakran teszem fel ezt a kérdést, hiszen az önismeret nagyon fontos, szerves része, sőt alapja az, hogy az ember lásson rá arra, hogy hogyan teremti, és hogyan teremtheti (későbbre) az életét.

Azonban sokszor előfordul, hogy valaki TÁMADÁSNAK éli meg a kérdést. Sokáig ezt nem értettem. Hiszen én nem támadtam, sőt, segítek tudatosabban megérteni a tudatalatti működését. Aztán a támadásból kiderült, hogy az ember azt hallja meg a kérdésből, hogy "Ő a HIBÁS". Kikerekedett szemmel figyeltem, és bizony ilyenkor mondom azt, hogy: "mindenki azt hallja meg, ami ő benne van, és sajnos olyat kér számon rajtam, amit ő maga gondol, mert én nem ezt mondtam.

Nos, ebben a kérdésben nincsen benne a "HIBÁS" szó. Elgondolkodtatott, hogy miért "akarják" az emberek azt hallani, hogy "hibásak", vagy hogy van "hibása" egy-egy folyamatnak. 

"Hibás vagy azért, mert megéhezel?"
"Hibás vagy azért, mert szerelmes lettél?"
"Hibás vagy azért, mert náthás lettél?"
stb...

A kulcs ebben a kérdésben van:

Miért tekintesz egy-egy történésre úgy, hogy az HIBA? 

Mindig nagyon figyelek, hogy véletlenül SE HASZNÁLJAM ezt a szót, hogy "HIBA vagy HIBÁS", mert ez mindig feszültséget kelt. Bátran mondd ki próbaképp magadban, hogy "hibás vagyok", és azonnal érezni fogod a FESZÜLTSÉGET, az ELLENÁLLÁST, egy belső harcos felállást. Ez a feszültség pedig nem jól teremt. Az ellenállás és feszültség épp az ellenkezője annak, amit elérni szeretnél: a békének és boldogságnak. A harc betegségek, boldogtalanságok, károk és veszteségek okozója lesz benned. NEM KERESÜNK HIBÁT és hibást, hanem, ahogyan írtam fent a kérdésben: a szerepedet keressük, a működésedet keressük!

Olvass tovább, és nézd meg a videót! Meglátod, oldódni fog benned a feszültség és egy teremtőbb, lehetőségekkel telibb nézőpontra válthatsz...

Hogyan vagy teremtője az életednek?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl14

Ha a vihar dúl benned, ideje önmagadba nézned

Címkék: szeretetszerelemhibaönismeretetelfogadásfélelem

Keresed a feladatot, keresed az életcélodat, meg akarod érteni azt, miért kapod azokat a csapásokat és akadályokat az életedbe, amik érkeznek?

Nézz körbe: bajt látsz magad körül? Semmi se sikerül, bántanak, kihasználnak, elutasítanak, nem szeretnek? Kritikus vagy, elkeseredett?

Nem csoda, ha utálod a helyzetet, és ha keresed a "bűnösöket"!

Hibáztathatod a körülményeket, mutogathatsz a „szerencsére”, hibáztathatod, hogy elpártolt tőled, de ezektől – te is tudod – jobb nem lesz az életed.

Talán eljutsz odáig, hogy rájössz, tanulnod kell valamit magadról. Vajon mit?

Kétségbeesetten teszed fel a kérdéseket: „álljak ki jobban magamért? Védjem magam a támadásoktól? Válogassam meg a barátaimat jobban? Húzzak határokat?”

Olvass tovább, hogy lásd, nem ez a megoldás. Nem ezek!  Ezek ámítások, ezektől nem leszel boldogabb, csak újabb és újabb lakatot, falat vonsz magad köré velük. Hogyan, és miért? Kiderül…

Ha a vihar dúl benned, ideje önmagadba nézned

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr12

Ha úgy érzed hibáztál a kapcsolatodban...

Címkék: szeretetszerelemfélelemálarchibaféltékenység

Úgy érzed, hogy "hibáztál" a kapcsolatodban? Talán olyat mondtál, tettél, amit nem kellett volna, és amiről utólag úgy érzed, hogy rosszra fordította a dolgokat? Hibáztatod magad, és siratod azt az időszakot, amikor ez a "hiba" nem árnyékolta be a napot? Úgy hiszed, hogy ezek után a kedvesed csalódott benned?

A legrosszabb érzés az, amikor nem tudsz uralkodni magadon és hiába tudod pontosan, hogy rossz, amit teszel vagy mondasz, mégsem tudod fékezni magad, és az események hatására olyasmik törnek fel belőled, amikre később önmagad ostorozásával tudsz visszaemlékezni csak.

Tudom, hogy nehéz utólag szembe nézned magaddal. Tudom, hogy gyötör a bűntudat, és a félelem, hogy talán ez vezet majd szakításhoz a kapcsolatodban. Igaz?

Vajon milyen tettek vagy mondatok ezek? 

Van egy technikám, és  új nézőpontom, ami ilyenkor segíthet. Ha van ilyen önostorozó bűntudat program benned, akkor tarts velem!

Olvass tovább!

Ha úgy érzed hibáztál a kapcsolatodban...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign