okt17

Milyen áldozatot hozol párodért és a kapcsolatért?

Címkék: párkapcsolatkihasználönismeretelvárásokáldozatszerepönfejlesztésbántalmazottáldozatot hoz

A cikket egy férfi inspirálta, akitől a párja, rendszeresen ezt kérdezi:

Vajon mit ért ez alatt a nő? Mit tükröz az a gondolkodásodról, ha ÁLDOZATokban akarod mérni a kapcsolat értékességét?

Természetesen minden kapcsolatban kell hozni időről időre egy-egy kompromisszumot, vagy áldozatot, olykor-olykor le kell mondani valamiről, de ezt megtesszük, mert MEGÉRI. Pontosabban az emberi elme úgy működik, hogy mindig ÉRDEK alapon mérlegel, vagyis azt nézi, mi éri meg, mi nem éri meg. Ez akkor is így van, ha most tiltakozol, sőt: akkor bizony a tudatalattaidra van bízva ez a mérlegelés, és még nem vagy rá elég éber, hogy a beléd programozott értékek szerint hol húzza meg az elméd (az EGO-d) ezeket a határokat.

Az ÉRDEK szón sem  érdemes fennakadni, hiszen az is egy JÓL FELFOGOTT, POZITÍV érdeked egy kapcsolatban, hogy "jó neked a párod mellett és szeretnél minél több időt tölteni vele".

Az érdek szó nem negatív, kérlek, ne keresd benne a bántást. Fogalmazhatnám úgy is, hogy az érdek szót CÉL-ra cserélem :)

Ami e bejegyzés címében szerepel azonban, más: aki gyakran mélázik azon, vajon a párja mennyi áldozatot hoz érte a kapcsolatban, az sajnos a figyelmét olyan ELVÁRÁSOKRA hegyezte ki, amiben ELVÁRJA, hogy a párja a SZENVEDÉSSEL fejezze ki számára a kapcsolat értékességét.

Ez pedig csapda! 

Olvass tovább és nézd meg a videót is, hogy lásd, mit tükröz ez az áldozat-központú gondolkodás a szereplőről, és hová vezethet ez párkapcsolatban!

Milyen áldozatot hozol párodért és a kapcsolatért?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc01

Amikor megnyitod a szíved, bántanak?

Címkék: önámításszeretetnyitott szívvelbántáskihasználfélelemelvárásviszonzásadok-kapok

Amikor adsz, és odaadó vagy, amikor örömmel telve kifejezed a szeretetedet, amikor megtapasztalják mások, hogy gyengéd és érzékeny vagy,
akkor bántani és kihasználni fognak?

Megértem, ha volt ilyen tapasztalásod.
Megértem azt is, ha emiatt már félsz újra nyitni és megpróbálsz óvatosan közeledni, féltve magad a kudarctól és csalódástól. Azt is megértem, hogy a félelmed egy olyan  páncélt húz magad köré, amivel - azt reméled - megmentheted magad. Azonban ez a páncél nem megvéd valójában, hanem még inkább - többszörösen is sebezhetővé tesz. Ezért a követkető tapasztalásaid még fájóbbak, még inkább kudarcra ítéltek és még több csalódást hordoznak.

Mintha egy buta ördögi körbe rántottak volna... (pontosabban: rántottad volna bele magad), és már magad sem érted, miért ilyen gonosz veled a világ...

Miért van ez így? Mi nem kerek? Mit értesz félre? Miért nem lesz jobb a helyzeted azzal, ha zársz, ha páncélok mögé bújsz és védekezésre állsz be?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Amikor megnyitod a szíved, bántanak?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov29

Mérgező gondolatok, tönkretett boldogság...

Címkék: játszmaelmeegógondolatboldogságmegcsaláskihasználszenvedés

 A boldogság fejben dől el - hangzik a mondás, amit sokan félreértenek...

Akik félreértik, azt hiszik, hogy ez a kijelentés arról szól, hogy csak dönteniük kell a boldogság mellett és máris boldogok lesznek.
Hogy is lenne ez így?
Az ember persze gyorsan ráébred, hogy hiába döntene így, az ELVÁRT boldogság mégsem akar megérkezni. Csalódottan legyint az ilyen és hasonló hangzatosan sikergyanús mondások felett és rögvest átverést és ostoba okoskodást sejt mögöttük.

Azonban, ha nem érted félre ezt a mondatot, gyorsan rájössz, hogy nagyon is működik.
Sőt, olyannyira igaz, hogy a boldogságodat FEJBEN "döntöd" el, hogy a tudatosság kulcsát is megtalálhatod általa. Ehhez azonban helyesen kell értelmezni ezt mondatot.

Mi is van a "fejedben"? 

Gondolatok! A fejedben gondolatok vannak. 
A "gondolat" szó azonban a "GOND" szón alapszik. Avagy az elméd dolga az, hogy feldolgozzon információkat, amikre megoldásokat akar kreálni. Többségüket azért akarja az elméd megoldani, mert GOND-nak minősíti.

Sőt, - amíg a fejedben létezel, észre is veheted, hogy - az elméd előbb-utóbb mindenből gondot varázsol. Nem pontosan ez a dolga... de mondjuk úgy, hogy az elméd csak teszi a dolgát.

Amikor pedig már teljesen az elméd irányít téged - és nem te irányítod az elmédet - akkor a gondok elhatalmasodnak rajtad.

Ezt éled meg az agyalás során. Ez történik veled a napod nagyrészében: azonosulsz a gondolataiddal, és mindent elhiszel magadnak, ami a buksidban szöget ver.

A gond pedig itt van: minél jobban uralnak a fájó gondolataid, tévképzetek, őrült agyalások, annál biztosabb, hogy felőrölnek a gondok. Vagyis minél többet gondolkodsz, annál boldogtalanabbá válsz.

Így aztán már láthatod, hogy a boldogtalanságod valóban fejben dől el! Azokon a gond-olatokon úszik tova a boldogság, amiket igaznak vélsz, miközben csak fájdalmat okoznak neked.

A gondolataid így okoznak benned szenvedést...

Ráadásul vannak tipikusan fájdalom-erősítő gondolatok. Jó, ha ismered magad, rálátsz ezekre és egyszerűen a jövőben megtanulod ezeket jól kezelni. 

Olvass tovább, legalább kiderül, miért agyalsz annyit és mi alapján születnek a gondolataid a fejedben, amikből aztán korlátok, szenvedés és problémák születnek!

Mérgező gondolatok, tönkretett boldogság...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt14

Ne áltasd magad!

Címkék: szeretetönzőönzésmegfelelési kényszerfélelemkihasznál

Ez a cím elég erős és határozott, valójában nagyon nagyon finoman szeretnémegmutatni egy nagyon érdekes működésünket - emberi működést, - amiben magadra ismerhetsz.

Az önámítás, önáltatás olyan picinek tűnő megnyilvánulásáról van szó csupán, ami azonban nagyon mélyen érintheti az érzéseidet és tartós boldogtalanságot okozhat benned.

Talán most azt gondolod, hogy már te nem hazudsz magadnak...

... mégis, ha időnként úgy érzed, hogy kihasználnak mások, vagy ha úgy érzed, hogy nem értenek meg, vagy netán megbántanak és nem értékelik, amit te értük teszel, akkor ez itt most nagyon sokat segíthet.

A cikk végére  - ha én jól adom át és te jól értelmezed - azt fogod érezni, hogy a szíved megnyugszik, hazatalálsz. Onnan fogod tudni, hogy még nem érted ezt az írást, hogy az elméd haragot, vagy háborgást érez. Tudd, hogy semmi bántó nincs e cikkben, így a háborgás mögött csak rögzült sémáid vannak, amikre így fényt gyújthatsz, hogy a boldogságodhoz közelebb juthass. Akkor inkább olvasd ezt újra...

Olvass tovább! 

Nekem is fura volt ezt felismernem, és engem is szembesített magammal és önzésemmel, de nagyon örülök, hogy megláthattam ezt, mert azóta egyre fogynak a hamis elvárásaim, nem áltatom magam és jobban értem, mikor és hol van az én valódi szerepem és felelősségem.

Ne áltasd magad!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl19

Csak adsz, és adsz, de végül mégsem kapsz szeretetet?

Címkék: szeretetszerelemelfogadásönelfogadáskihasznál

Megnyitod a szívedet, és csak bántanak? Te szeretsz és csak kihasználnak?

Miért van az, hogy Te csak adsz és adsz másoknak, és úgy érzed, mindent megteszel másokért, de aztán mégsem kapsz vissza sem szeretetet, sem tiszteletet, de még csak figyelmet sem? 

Hát ilyen gonoszak volnának az emberek? Vagy ennyire önmagukkal vannak elfoglalva? Vagy ennyire veszélyes szeretni?

El tudom képzelni, hogy ezekre a következtetésekre jutsz. Azonban a világ még sem így működik! 

Szeretnéd tudni, hogy hol csúszik félre a "szereteted"? Az a sok jelzés, ami tőled kiáramlik, hogyan és miért nem ér célba?

Olvass tovább!
Azonban kérlek, ne higgy el nekem semmit feltétel nélkül! Csak - ahogyan a tanítóm mondani szokta - futtasd át magadon ezt a nézőpontot, és ha úgy véled, nálad is működik - ahogyan én felismerésekre jutottam - akkor használd bátran! Szeretettel adok újra új nézőpontot!

Csak adsz, és adsz, de végül mégsem kapsz szeretetet?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj17

Szeretni szakítás után?

Címkék: szeretetszerelemexexkedvesharagkihasznál

Te hogy vagy az exeiddel?

Haragot tartasz, szeretettel gondolsz rájuk, baráti viszonyban maradtatok, vagy csak szimplán nem érdeklitek egymást és minden szál megszakadt köztetek?

Sokszor csöppentem már ilyen beszélgetésekbe, hogy mi is a jó "kapcsolat" a szakítás vagy a válás után.
Recept nincs persze, és azt se mondom, hogy csak így jó, vagy csak úgy: rajtad áll, hogyan kezeled, egy azonban fontos: Te jól érezd magad: a haragban nem érzed jól magad, az biztos. Ha képes vagy szeretettel gondolni az exeidre, akkor pedig Te nagyon nyitott vagy - szerintem - és azt hiszem, lényegesen több esélyed van kapcsolatokat építeni, mint a haragvóknak, vagy a szimplán távolmaradóknak. 

OLvass tovább, mert kiderül, hogy maradhatsz szeretettel a volt kedvesed iránt akkor is, amikor a kapcsolat véget ért!

Szeretni szakítás után?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc07

Vigyázz, kihasználnak!

Címkék: szeretetadnifigyelemkihasznál

"Vigyázz, kihasználnak!"
Ezen tanakodtam :) Elméláztam ezen a felkiáltáson.

Ezt a mondatot ugyanis valamiért mindig egy butaságnak tartottam. Egy olyannak, amivel csupán a pszichikai szenvedéseinket fokozhatjuk - mert, hogy ennek sem célja, sem értelme, de még csak "jogos" alapja sincsen..

Vigyázz, kihasználnak!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign