máj19

Ha mindenben engedek, papucs leszek - a férfiasság mércéi

Címkék: párkapcsolatönismeretnői energiaférfi energiakisebbségi komplexuspárkapcsolati vitaönfejlesztés

"Ha mindenben engedek, papucs leszek" - tartja a mondást a férfiak egy része...

..és ezért akkor is konokul ragaszkodik a "GYŐZELMÉHEZ" egy vita terén, amikor már pontosan látja, hogy az elképzelése nem is a legjobb megoldás. 

Ez a bejegyzés és videó most a FÉRFIAKRÓL szól férfiaknak - és nőknek is.

Mi áll annak a hátterében - a férfi magáról alkotott gondolataiban - hogy ha fejet hajt a nőnek a vitában, akkor ő papucs lesz és elveszíti a tekintélyét?

Biztos, hogy ez történne?

Olykor odáig fajul ez a félelem a férfiban, hogy akár a végletekig kitart olyan elképzelései mellett is, melyekről már közben ő maga is tudja, hogy nem a legjobb. Mégis: félti a hatalmát, a tekintélyét, mert azt hiszi, az URALKODÁS fogja megtartani őt férfi mivoltában.

Vajon mi az igazán férfias?

Kitartani a végsőkig, küzdeni konokul, fejjel menni a falnak, kardot rántani, védeni a mundért ott is, ahol nincs háború, vagy higgadtan, bölcs belátással föléemelkedni a helyzetnek?

A férfi minőséget az asztrológia és ezotéria is 2 bolygóval, 2 minőséggel jellemzi. Az egyik a forró fejű bátor harcos, a konokul is kitartó, rendíthetetlen MARS, a másik a higgadt bölcselő, a megfontolt és nagyvonalú, a stabil és széles látókörű NAP.

ÍTÉLKEZÉS NÉLKÜL nézzük át e 2 férfi-minőséget, és lássuk hogyan lehet egyiket és másikat magas formanívón, és sajnos alacsony formanívón működtetni.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha mindenben engedek, papucs leszek - a férfiasság mércéi

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc21

Miről szól az irigység?

Címkék: hazugfélelemönismeretmegfelelési kényszerkisebbségi komplexuskisebbségi érzésirigysegönfejlesztésmásságönismereti tükrök

Ha valamiben jobb vagy, több vagy, vagy képesebb vagy, azt előbb-utóbb mások is visszajelzik.

Az emberek egy része ÖRÜLNI fog a sikereidnek, támogat, biztat, gratulál és büszkén éli meg, hogy ismer.

Egy másik részük azonban keserűséggel figyeli mindezt.

Vajon mi áll az irigység mögött? Milyen személyiségjegyek és működések állnak a háttérben?

... és arról is szó van e cikk folytatásában és a videóban, hogy vajon mit tükröz rólad az, ha téged ZAVARNAK az irigyeid.

Neked dolgod ezzel lesz és nem azokkal, akik irigykednek! 

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Miről szól az irigység?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb16

Miért bánt, ha hülyének akarnak nézni?

Címkék: hazugságönismeretsértődéskisebbségi komplexusmanipulációszorongásalacsony önértékelésönértékelési zavar

Mindenkit bánt, ha nyilvánvaló hazugsággal etetik, vagy manipulálni akarják...

Nem csoda, ha kikéred magadnak, és bekapcsol - teljesen természetes úton - az önvédelmi reakciód.

Van azonban egy pont, amin túl ez az "önvédelem" túlmutat önmagán: vagyis van, amikor akkor is bántást, sértést sejtesz egy feléd közelítő mondatban, amikor egyébként abban semmi bántó szándék nincsen.

Mi ez a túlzott védelmi reakció? Minek a TÜKRE ez benned?

Miért hiszed, hogy bárki LEKICSINYEL, vagy lesöpör, miközben valódi támadás nem ért?

Talán Te is ismersz olyan személyt, akivel szemben már különösen megválogatod a szavaidat, mert félő, hogy bármikor támadásnak könyveli el azokat "csak, hogy megsértődhessen"!

Ha igen, vagy, ha épp te magad vagy ilyen, akkor ez a videó sokat segíthet a megértésben, FELMENTÉSBEN és mások vagy önmagad kezelésében! Szeretettel hallgasd és figyeld, mert ha ebben bármi bántót érzékelsz, azt bizony Te gondolod magadról, és épp neked szól akkor ez a kisfilm! SEGÍTŐ szándékkal!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

(Fontos: ez hosszú, kb 22 perces videó. A téma pedig olyan, hogy ha csak félig nézed meg, akkor talán el is tévedsz a megértésben. Ezért arra kérlek, csak akkor állj neki, ha van alkalmad végig is nézni.)

Miért bánt, ha hülyének akarnak nézni?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj26

Aki krónikusan féltékeny, az hamarabb félrelépne...

Címkék: félelempárkapcsolatelmeféltékenységmegcsaláskisebbségi komplexusegohűtlenség

Mielőtt dühösen tovább lapoznál, olvass bele ebbe a bejegyzésbe és nézd meg a rövid videót!

Érdemes ÖSZINTÉN ránézni a féltékenységre, annak hátterére, önismereti vonatkozásaira, mert amint így megérted mindezt, kezelni is könnyebb lesz

Ha Te vagy féltékeny rendszeresen és krónikusan, akkor olyan lesz ez a cikk és videó, mintha egy görbetükörbe néznél, így talán okoz majd néhány dühítő percet. De tudd, hogy semmilyen támadó vagy kritikus szándék nem vezetett akkor, amikor ezt a témát választottam. Olvasd inkább úgy, mint baráti útmutatót arra, hogy MEGÉRTHESD, mi zajlik benned, és ráláthass ezáltal a megoldásokra is.

Ha pedig a párod féltékeny, és ő "kínoz" téged korlátozásokkal, és kényszerít magyarázkodásra, vagy robbant ki háborúkat, melyeknek zöme akár elkerülhető is lenne...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Aki krónikusan féltékeny, az hamarabb félrelépne...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr27

Kiút a kisebbségi komplesszusból

Címkék: önbizalomkisebbségi komplexustökéletességönismeretmegfelelési kényszersértődés

Mi az a kisebbségi komplexus? Honnan ismerheted fel? Vajon Te is így működsz? Baj ez?

Készült már cikkem és videóm itt a blogon a kisebbségi komplexus témájában. Kérlek, azt is keresd elő,ha a téma mélyebben érint vagy foglalkoztat téged vagy családtagodat!

A kisebbségi komplexus a megfelelési kényszernek egy kiélesedettebb, torzultabb formája. Az emberek nagy százalékát érinti. Nem betegség, nem probléma, hanem egyszerűen csak egy működés, amitől leginkább a "gazdája" érzi magát kellemetlenül.

A kisebbségi komplexus arról szól, hogy az ember elégedetlen önmagában. Fut a program az elmében, mi szerint: "nem vagyok elég jó".

Ez eddig biztosan egyértelműen hangzik a számodra is.

Gyengeségeket, hiányosságokat fedez fel magán,  a működésében, vagy a képességeiben, melyeket nehezen tud tudomásul venni. Arra fókuszál önmaga megítélésekor, ami ROSSZ benne, ami HIBÁS, vagy ami hiányzik. Attól tart, hogy ő nem elég okos, ügyes, művelt, érdekes, szórakoztató, szexi ... stb. Nem látja saját valódi értékeit, mert leginkább arra koncentrál a figyelme, amit gyengéjének tart.

Persze, miután ezt cikinek érzi, mindent elkövet, hogy ezeket ne is kelljen önmagában meglátnia. A gyengeségeit palástolja, és elképesztő energiát fektet abba, hogy JÓNAK tűnjön, hogy jóságosnak, tökéletesnek hasson. Mindent elkövet, hogy a környezete - akitől a visszajelzéseket várja - pozitív képet kapjon róla. Mindent, és még annál is többet.

  • Nem mond nemet semmilyen extra kérésre, nehogy csalódást okozzon, és rossznak tűnjön.
  • Kéretlenül is segít, hogy hasznos lehessen, és mások értékelhessék.
  • Ha pedig nehát hibázik, összeomlik, mert azt éli meg, hogy minden eddigi igyekezete felesleges volt. A kisebbségi komplexusos ember egyszerűen nem képes elviselni, ha hibázik.
  • Épp ezért verseng.
  • Öniróniája nem igazán van, saját gyengeségein nevetni nem, azonban sírni és megsértődni annál inkább szokott, ugyanis a tökéletességre való törekvésben megemmmisül a gondosan kozmetikázott énképe (önmaga előtt), ha mégsem tud tökéletes lenni. 

Hatalmas nyomás alatt tartja az egyént ez a (saját) működése. Legtöbbször maximlizmusba hajszolja magát, vagy erőszakosabb formájában nárcisztikus lesz. 

Ebből is van kiút. Fontos azonban megérteni ennek a működésnek minden aspektusát ahhoz, hogy sikerüljön. Én 4 lépésben szedtem össze ezt a megoldást. Egy cikk és egy rövid videó nem oldja meg a helyzetet, de ha azt sikerül elérnem, hogy másképp gondolkodj a gyengeségeidről, mint eddig, akkor már nagyon jó úton vagyunk: mi is, és te is.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Kiút a kisebbségi komplesszusból

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr26

Elengednéd, de valami mégis köt hozzá...

Címkék: elengedéselismerésegoelmeénképönértékelésalacsony önértékeléskisebbségi komplexus

Egy újabb blokk, ami miatt alárendelődsz a kapcsolataidban, és ami gátolja az elengedést is... 

Amikor el akarod kápráztatni a párjaidat a kapcsolataidban, de ehelyett, csak elkényelmesednek, és te elismerés nélkül "szolgálhatod" őket tovább...

Elengednéd őt és a kapcsolatot, kiszállnál, mert már rég nem vagy boldog, de mégsem teszed: toporogsz, mintha még várnál valamire.

Sok (tucatnyi) cikket és videót találsz a blogban, ami az elengedést segíti, és a blokkokra mutat rá.

Ez egy újabb téma, ami szorosan összefügg az alacsony önértékeléssel, és azzal a "megmentő" vagy odaadóan szolgálatkész szereppel, mely miatt a kapcsolataidban alárendelődsz. 

Fontos, hogy hiába szeretné az elméd a SZÍVEDRE kenni a dolgot, nem a szíved akadályoz abban, hogy elengedd a kapcsolatodat. Az EGO (az elme) az, aki ragaszkodik, tervez benned, és bizony minden blokk és gát is az egos elméd működésében keresendő. A blokk és gát szinte mindig visszavezethető egy GONDOLATRA, mely mélyen bebetonozta magát a fejedben és, ami nem engedi, hogy lépni tudj!

Olvass tovább és nézd meg a videót is, hogy lásd: talán ez a blokk működik-e benned!

Elengednéd, de valami mégis köt hozzá...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún30

Nem vagy elég jó? Nem kellesz eléggé?

Címkék: nem kellesz eléggénem vagy elég jókisebbségi komplexuskisebbségi érzéspárkapcsolatféltékenységjátszmaférfi

A kisebbségi érzésről...

Úgy érzed, hogy nincs önbizalmad? Vagy igenis van, de időnként párkapcsolatban bekapcsol az a gondolat, hogy: "nem vagyok elég jó?". Bizonytalanság és szorongás lesz rajtad urrá, mert attól tartasz, hogy nem fogod tudni megtartani a párodat?

Vajon leszel-e elég izgalmas neki? Leszel-e elég szexi? Vajon fenn tudod-e tartani a figyelmét? Vajon ő is annyira jónak tart-e, és szeret-e annyira téged, mint te őt?

Miközben ezeket a gondolatokat pörgeted a fejedben, talán észre sem veszed, hogy a párodból egy FŐNYEREMÉNYT kreáltál, miközben magadról folyamatosan olyan állításokat teszel - és PROGRAMOZOL az elmédbe - hogy "nem vagyok elég jó. El fog hagyni. Nem tudok elég szexi lenni. Nem vagyok elég okos, jó, szórakoztató, izgalmas..." stb. (A megfelelő szavak aláhúzhatóak)

MI történik azonban ezután? Hogyan kreálod sorra azokat a helyzeteket, amikben ezek az állítások és FÉLELMEK BIZONYÍTÁST nyernek? Hogyan játszmázol magaddal, és hogyan rántod be a játszmába a párodat is?

Láss rá a kisebbségi komplexus hátterére és miértjeire!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Nem vagy elég jó? Nem kellesz eléggé?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt08

A talpraesett, magabiztos nő is elvész a férfiban, ha szerelmes lesz? De miért?

Címkék: szeretetpárkapcsolatszerelemférfinagyŐkisebbségi komplexus

Talán te is az a talpraesett, ügyes, önálló, belevaló, gyors, pörgős nő vagy, aki a jég hátán is megél. Az életedet szinte minden területén tudod élni, jól irányítod, jól teremted. Van benned önbizalom és magabiztosság, nem rémülsz meg egy kis férfi-munkától sem...szinte fel se merül benned, hogy valamit a saját életedben ne te oldj meg.

Azt mondhatnád, hogy egész-ség és egység vagy önmagadban is.

Aztán jön egy férfi, aki végre olyan, akiből a nagy Ő lehet, és azon kapod magad, hogy elbizonytalanodsz - magadban. Akár egy kislány: lesed a figyelmét, aggódsz, hogy elég jó lehetsz-e neki, vágyakozva csüngsz rajta, csodálod és rettegsz, nehogy idő előtt elveszítsed.

Vajon miért veszel el a férfiban, ha egyébként olyan önálló és ép-kéz-láb vagy?

Vajon miért veszted hitedet önmagadban, a nőiségedben, a vonzerődben akkor, ha szerelmes leszel egy nagy Ő-be?

Sokakat érintő megfigyelések útján nyertek ezek felismerésre bennem. Ezt is megosztom veletek, talán ezzel is közelebb juthattok önmagatokhoz. A férfiaknak is ajánlom ezt az írást, számunkra is teljesebbé válhat a kép, és elfogadóbbá válhat a kapcsolatuk is.

Olvass tovább!

A talpraesett, magabiztos nő is elvész a férfiban, ha szerelmes lesz? De miért?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign