szept05

Menekülés vagy továbblépés? Félelemből vagy szeretetből? Melyik-melyik?

Címkék: félelemszeretetelengedésönismeretmenekülésbántalmazásönfejlesztésmérgező kapcsolattovábblépés

Kitörni egy nehéz helyzetből menekülésnek számít és a félelem vezérli, vagy inkább megoldást jelent és a szeretet motiválja?

Hol a különbség? Honnan tudhatod, hogy mi a "helyes" út a számodra?

Először is pontosítsuk, hogy mi számít nehéz helyzetnek? 

Ahol nincs sikerélményed, csak kudarcok, csak mellőzöttség? Vagy az, ahol még bántanak is?

Igen, mind a kettő küzdelmes, nehéz helyzet, ami próbára teszi a SZÍVEDET is, és bizony az ESZEDRE is szükséged lesz! 

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Menekülés vagy továbblépés? Félelemből vagy szeretetből? Melyik-melyik?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb02

Hisztiből szakít veled? Ez a szakítás csak játszma...

Címkék: félelemelváráspárkapcsolatelfogadásszakításjátszmahisztimenekülés

Sokféle okból történhet szakítás.

Azonban alapvetően 2 féle csoportba sorolható a szerint, hogy milyen a kapcsolat maga:

  1. Sokan azért szakítanak, mert már nem jó együtt: nem értik egymást, nem közös az értékrend, a célok, nincs megértés, nincs egység, nincs együtt áramlás sem. Egyszerűen a közösen töltött idő nem ad töltést egyik félnek sem. Ez a kapcsolat kiüresedett, és mind a két fél beláthatja (ki előbb, ki utóbb), hogy nincs értelme együtt lépdelni tovább.

  2. Sokan pedig épp ellenkezőleg: azért szakítanak, mert TÚL JÓ együtt. Minden remek, minden csodás EGYÜTT. Van egység, vagy áramlás, közös megélések, de mégis van egy: "DE".
    Az hiányzik, hogy ez KEVÉSSZER adatik meg.
    A jóból ebben a kapcsolatban keveset adnak, és az egyik (vagy mind a két fél) TÖBBRE VÁGYIK.
    Több találkozásra, több közös pillanatra, több udvarlásra, több elköteleződésre, több célra, több tervre.

    Ha ez nem adatik meg, ha erre az egyik fél (akinek NAGYOBB a HIÁNYA) nem lát BIZTOSÍTÉKOT, akkor MENEKÜLÉSBŐL megnyomja a vészféket, és kiszáll a kapcsolatból. Egyszerre él benne a VÁGY és a FÉLELEM: VONZÓDIK és ELLÖK. Egyszerre.
    Csak azért, mert nem történhet minden ÚGY TÖKÉLETESEN, ahogyan azt ő elképzeli. Bizonytalanságot, hiányt él meg, amiért a KAPCSOLATOT, a társát okolja, és azt hiszi, hogy ha most kilép és szakít, akkor azzal ezt a bizonytaéan helyzetet is megoldja. Csak később szembesül azzal, hogy nem....

Most erről az utóbbiról lesz szó a cikkben és a videóban, érdemes megnézned!

Arról a szakításról, amikor az egyik fél azért lép le, mert - elmondása szerint - a másik NEM FIGYEL rá ELÉGGÉ, nem köteleződik el, nem akarja őt eléggé és nem úgy viselkedik, ahogyan azt ő szeretné!

Olvass tovább, hogy megértsd, mi zajlik ilyenkor a SZAKÍTÓ félben, és mi zajlik abban, akit ezért és így elhagynak!

Hisztiből szakít veled? Ez a szakítás csak játszma...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc13

Nem engedi a párod, hogy szeresd?

Címkék: szeretetpárkapcsolatmenekülésönámítás

Úgy érzed, hogy áthatolhatatlan falakat húz maga köré, és hiába szereted, hiába teszel érte, hiába vagy odaadó és figyelmes, inkább távolodik és menekül?

Mit tehetsz? Hogyan oldd fel a közöttetek lévő falat?

Ahhoz, hogy lásd a lehetőségeidet, először lásd meg azt, hogy mi a valóság közöttetek, légy önmagaddal is őszinte, mielőtt rajta segítenél!

Olvass tovább, és nézd meg a rövid videót is:

Nem engedi a párod, hogy szeresd?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún18

A legtöbb szakításnak ez az oka: a menekülés

Címkék: szeretetszerelemelvárásokelmeegofélelemmenekülés

Minden ígéretesnek tűnt, egészen jól alakultak a dolgok, már volt tartalom, érzelmek, kötődés a kapcsolatban, aztán egy-egy vita nyomán szinte váratlanul szakítás lett a vége.

Szakítás? Menekülés? Milyen félelmek állnak a háttérben?

Sok oka lehet a szakításnak, és hidd el, az is normális, hogy természetes végéhez érjen egy kapcsolat. A kapcsolat attól kapcsolat, hogy (legalább) ketten vannak benne. 2 ember pedig mindig is 2 gondolkodásmódot képvisel, még, ha sok tekintetben hasonlóan is vélekednek.

A különbségek pedig felőrölhetik a kapcsolatot akkor, ha a felek nem tudnak örülni a különbségnek és nem a felfedezést látják benne. A legtöbben félelmet élnek meg abban, hogy a társuk másképp él vagy gondolkodik, mint ők maguk, így előbb-utóbb arra törekszenek, hogy meggyőzzék, rávegyék arra, hogy ő is legyen olyan, mint ők.

Ezzel a megváltoztatási szándékkal azonban az a gond, hogy közben mind a ketten elfelejtik, hogy ki is valójában a másik, és elfelejtik szeretni egymást. A szeretetet, szerelmet az elvárások váltják fel és már nem is egymást látják a tettek és események mögött, hanem csupán az elvárásaikat.

Amikor már csak azt szereted, amit KAPSZ a párodtól, csak azt, amit és ahogyan TESZ érted, akkor már rég nem is látod őt, csak az elvárásaidat... de mindez egy másik cikk témája is lehet.

Most kifejezetten a menekülésből zárt szakításokkal foglalkozom.
A menekülés mögött MINDIG FÉLELMEK vannak. Ha nem így volna, akkor az nem menekülés volna. Alapvetően 2 okot találtam - 2 nagyon jellemzőt - arra, hogy mitől menekülnek el a kapcsolatból a felek.

Ha őszinte tudsz és mersz lenni magadhoz, akkor minderre rá is látsz. Mert, ha azt hiszed, hogy a párod a szeretet elől menekült, vagy a boldogságtól, akkor még messze vagy az igazságtól.

Olvass tovább, és láss tisztán: mi elől menekül az ember a kapcsolatból!

A legtöbb szakításnak ez az oka: a menekülés

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl25

Ha a felelősséget így éled, hazudsz és ártasz magadnak

Címkék: felelősségmeneküléslehetőségválasztáselmefélelem

A felelősség nem az, aminek sokan hiszik - hisz sokaknál csupán biztos alap arra, hogy önmaguknak hazudjanak...

Bebújnak a felelősség látszata mögé és menekülnek döntések elől. Halogatnak, egyensúlyoznak különös zsonglőrködéssel kapcsolatok között, mígnem egyszer csak mások döntenek a fejük felett. Lehet okolni szelet, bolygót, mások gonoszságát, lehet dédelgetni haragot, forralni bosszút... de ezek mind csak hárítják a nagybetűs felelősséget, mert felelősséget vállalni nem ez!Éld úgy a felelősséget, hogy azzal építeni, teremteni tudj!

  • Felelős vagy felelőtlen-e az a férfi, aki elválik, és elhagyja a feleségét, mert már a kapcsolat nem építi, hanem visszafojtja?
  • Felelős vagy felelőtlen-e az a diák, aki otthagyja az egyetemet, mert nem tetszik, amit tanul és a helyett inkább olyat tanul vagy dolgozik, amiben örömét leli?
  • Felelős vagy felelőtlen-e az az anya, aki időnként barátnőkkel, barátokkal bulizni megy és a kisgyerekeit hátrahagyja a nagyikra vagy bébiszitterre?
  • Felelős vagy felelőtlen-e az a cégvezető, aki cége fejlődése és növekedése érdekében megválik a sok-gyerekes alkalmazott apukától?

Ki lehet-e jelenteni egyértelműen a válaszokat? Nem! Több okból sem, és nem csak azért, mert "tudatos ember nem ítélkezik" - legalábbis hangosan nem és ilyen cikket olvasva még inkább nem - hanem azért sem, mert nem ez jelenti a felelősséget!

Olvass tovább, leplezzük le az önámításokat, a menekülést...

Ha a felelősséget így éled, hazudsz és ártasz magadnak

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún06

Amikor a férfi nem lát téged a kapcsolatban...

Címkék: férfisémameneküléselvárások

Türelmes vagy, kedves, odaadó... (az voltál eddig?)

Sőt, annyira kedves és elfogadó, hogy már meg se mered említeni, mire vágysz, hangot se mersz adni az igényeidnek, nehogy a férfi megijedjen, nehogy elriaszd, nehogy azt mondja, hogy sok neki a Te elvárásod...

A férfi nyugalmat, békét akar. Nem akar több konfliktust, nem akarja azt megélni újra és újra, hogy ŐT IRÁNYÍTJÁK és hogy ő NEM ELÉG jó... :(

Megérted. Te megérted.
Így a kapcsolat hónapokon - akár éveken át is - úgy zajlik, hogy Te mindent elkövetsz, hogy ő, akinek gondjai vannak, a Te öledben megértést, támogatást, boldogságot találjon. Felvidítod, mellette állsz és szinte bearanyozod a napjait. Mindegy, hogy te nem kapsz semmit, mert hiszed, hogy azzal, hogy ő jól érzi magát veled, máris fontos vagy. Azt reméled, hogy visszakapsz a mosolyából, hogy neked jut a tudat, hogy békére veled talál.

... de hónapok és évek múltán ez kevés lesz. Joggal lesz kevés, hiszen itt semmi sem szól RÓLAD!

Elfáradsz abban, hogy a kapcsolatotok RÓLA szól.
Te alakítottad így ugyan, hogy róla szóljon, de mégis: te is szeretnél energiát kapni, te is szeretnél elismerést, figyelmet, törődést, hiszen mégis csak egy párkapcsolatra "szerződtél", nem pedig egy gyógypedagógiai állásra... Igaz?

... és akkor kimondod, hogy Te mire vágysz, kimondod, hogy neked mi nem jó így már, és minden bátorságodat összeszedve kifejezed, hogy Te hogyan szeretnéd ezt a kapcsolatot folytatni...

A férfi pedig először csak nem érti, mi a bajod... aztán nem akarja érteni, mi ütött beléd, aztán dühös lesz (vagy elmenekül), és rádzúdítja, hogy "irányítani akarod, hogy nem kér az elvárásaidból...." 

Megpróbáljuk megérteni, mi zajlik benne, és így neked is könnyebb lesz eldöntened, hogy hol a Te helyed: mellette vagy nélküle...

Olvass tovább!

Amikor a férfi nem lát téged a kapcsolatban...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj29

Ugyanaz a félelem 2 külön megoldásra viszi a nőt és a férfit...

Címkék: biztonságférfimenekülésenergia

A férfi menekül, a nő pedig intenzíven keresi a garanciákat arra, hogy bebiztosítsa a kapcsolatot...

Ha csak ezt a 2 "tünetet" látod, csak a megnyilvánulásokat, akkor könnyedén mondasz hibás ítéletet a férfiről és a nőről is.

A férfit kikálthatod krónikus menekülőnek, és nyakába varrhatod, hogy nem tud kötődni, és felelősséget vállalni, míg a nőt egy mártírnak, mert nem tudja elérni, hogy a kapcsolata megalapozott érzelmi biztonságot nyújtson. Persze, tűzzel-vassal próbálkozik, de ezzel csak a birtoklási vágyai és elvárásai borzasztó csapdájába merül.

Senkinek sem jó... mindenki fél.

A félelem azonban nem a menekülés és nem az elvárások miatt üti fel a fejét - bár ezt hihetnéd a tüneteket látva - hanem épp fordítva. A félelem áll mind a két fél tettei mögött... de, hogy hogyan és miért választják különbözően az utat a megoldásra, az is magyarázatot nyer.

Olvass tovább! 

Ugyanaz a félelem 2 külön megoldásra viszi a nőt és a férfit...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb02

Amivel biztosan elriasztod a férfit az ígéretesnek induló kapcsolat elején

Címkék: szeretetszerelemelvárásrandiférfimenekülés

Randiztok, izzik a levegő, az első találkozások mind a kettőtöket feltöltik, tagadhatatlanul csillognak a szemeitek és úgy tűnhet, hogy a nyitottság csak egyre mélyül. Érzitek, hogy jó volna még több és még több ebből a klassz dologból, ami köztetek alakul.

Úgy tűnik, hogy a jókedv, a jó érzés, az élmény kölcsönös. Az események pedig csak sodornak benneteket: romantika, pajkos üzenetek, viháncolás, zavart összepillantások, izgatott várakozás... jaj de klassz ez a kis felfedező-szakasz! Aztán jön az első "beszéljük meg!" - és a varázs hirtelen elszáll, a levegő megfagy... a férfi szinte kereket old, a nő pedig nem érti, hogy mi történt...

Szépen indult minden, mi okozta a fagyást? Hová tűnik a férfi? Vajon mitől ijedt meg?

Van egy "JÉGVARÁZS-mondat", egy romantika-gyilkos ELVÁRÁS-mondat, ami egyetlen csapásra lehűti a fokozódó tüzet, és "lepisili" a bimbózó szerelmet. Ha ezt elsütöd, tudd, hogy ti ketten e szavakat teljesen másképp értitek! Ezt vagy ne is mondd, vagy ha igen, akkor nagyon nagyon ügyesen írd körbe...

Olvass tovább!

(Ne engedd, hogy a cikk közepén felidegesítselek, bátran juss el a végéig, mert van mindenre megoldás, javaslat és egyéb segítség is. )

Amivel biztosan elriasztod a férfit az ígéretesnek induló kapcsolat elején

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign