dec18

Sokáig csendben tűrsz, mígnem egyszer csak váratlanul, és hirtelen haragban törsz ki?

Címkék: félelempárkapcsolatönismeretmegfelelési kényszerkommunikációelfojtásneveltetéssémákegopszichológiaönfejlesztés

Vajon miért tűrsz sokáig, ha közben ez neked kellemetlen? Mi e mögött a tudatos, vagy nem tudatos működésed?

Az, hogy idővel haraggal kirobban belőled mindaz, amit addig elfojtással ledugóztál, neked sem jó, és persze a kapcsolatodnak sem. Mi volna akkor inkább a békés úton a célravezetőbb?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Sokáig csendben tűrsz, mígnem egyszer csak váratlanul, és hirtelen haragban törsz ki?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt27

Miért vagy olyan, amilyen? Hogyan változz - ha szeretnél, - és hogyan írd felül a sémáidat?

Címkék: önismeretneveltetésszülői mintákönfejlesztésviselkedési sémáknormák

Amikor feszültséget érzel, és valamiért elégedetlen vagy magaddal, akkor épp olyan sémát, viselkedési és gondolkodási mintát működtetsz, ami valójában nincs összhangban veled. Olyanra kényszeríted magad a tanult, nevelt minták nyomán, amit valójában Te nem szeretsz.

Hogyan fejtsd meg a maximalizmusod, a féltékenységed vagy az áldozatszereped mögött a sémát, és hogyan törj ki ezekből a sémákból? (... és a többiből, ha azok kellemetlenek neked és feszültséget szülnek benned)


Gondolhatnád, hogy az út a gyerekkorba vezet vissza. Igen, azonban az nem ad megoldást, csak maximum egy izgalmas kalandot. 

Az út visszavisz a gyerekkorba, de a megoldás nem ott lesz... hanem valahol a jelenben és egészen másképp, mint azt gondolod.

Érdekes kaland feltárni a múlt történéseit és megérteni, hogy mikor és ki nyomta meg rajtad először a nyomógombokat és kit másolsz olyankor, amikor egy-egy viselkedési mintádat működteted. Ám ezzel sajnos a kalandos felfedezésen kívül semmire sem mész, hisz hiába is kezded okolni a nagymamádat azért, mert azt láttad tőle, hogy mindenben alárendelődik nagypapádnak, vagy hiába hibáztatod a szüleidet azért, mert a szigorú elvárásaik önbizalomhiányt vagy maximalizmust okoztak benned, és szintén felesleges orrolnod a másik nagymamádra, mert áldozatszerepet "hagyott rád". Az emlélek nem megoldások lesznek, csak egy-egy kockát jelentenek a megértés útján.

A megoldás nem a múltban lesz és nem azokkal az emberekkel, akiktől tanutltál, akiket másoltál, hanem a változás RAJTAD áll itt és most a jelenben.

Olvass tovább és nézd meg a videót is, hogy lásd és értsd, mit tehetsz, hogy ne kövesd el a "szüleid, nagyszüleid hibáit", és boldog lehess!

Miért vagy olyan, amilyen? Hogyan változz - ha szeretnél, - és hogyan írd felül a sémáidat?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj11

Hogyan áll egy új kapcsolathoz egy NŐ a válása után?

Címkék: párkapcsolatnemet mondaniönismeretelmenői energiaférfineveltetésválás

Nemrég valaki azt kérte, írjak cikket és készítsek videót arról, milyen egy párkapcsolat 40 év felett. Ez az ötlet indított arra, hogy a témát feldolgozzam külön női és külön férfi oldalról. Ez itt a női oldal, és néhány nap múlva már olvashatod a férfi oldalt is.

A válásuk után a nőket kettősség jellemzi - az esetek zömében - az új párkapcsolatban.

Egyrészt még mindig mélyen él bennük a tudat, hogy ahhoz, hogy az életük kiteljesedjen, férfira van szükség. Vágyják azt, hogy a férfi vezesse őket, élvezni akarják azt, hogy belesimulhatnak a férfi egészséges "fölényébe".

Azonban az önállóságukhoz is ragaszkodni kezdenek, és tröbbségük nem vágyik arra, hogy újra alárendelt, kiszolgáló, gondoskodó szerepbe kerüljön.

Akarják is a kapcsolatot, de az önállóságukat is meg akarják tartani. Milyen kapcsolataik lesznek így? Miért van ez így? 

Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy az átlagról írok, így ha magadra ismersz, az nem a véletlen műve, ha meg azt gondolod, hogy te kivételt képezel, az is lehetséges, és talán abban is igazad van.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept14

Párkapcsolati önbizalomhiány? Te is ezt éled?

Címkék: önbizalomhiányszeretetfélelempárkapcsolatneveltetés

Önálló vagy, és ügyes...

Jól vezeted az életedet és eléred, amit szeretnél. Vannak céljaid, döntéseket hozol, tisztában vagy az erősségeiddel és tulajdonképpen elmondhatod, hogy egész vagy és kerek. Magabiztos vagy az élet legtöbb területén. 

Azonban van egy terület, ahol elveszíted önmagad. Egy terület, ahol - ha komolyra fordulnak a dolgok - kicsúszik a kezedből a döntési magabiztosságod és a megfelelési kényszer és szorongás fura "játszmát" űz veled. Mintha nem mernéd élni önmagad. Attól félsz, ha magabiztos maradsz, túl sok leszel. Ha nem leszel magabiztos, akkor meg a dolgok irányíthatatlanná válnak és te túl kevés leszel, hogy mindazt megtartsd, amire vágysz. 

A párkapcsolat az, ahol a megismerkedés után néhány nappal vagy héttel már árnyéka sincs a korábbi magabiztosságodnak és a szorongás, a várakozás, a kudarctól való félelem és az önbizalomhiány átveszi az uralmat feletted.

Tényleg önbizalomhiányos vagy? Tényleg az lenne a háttérben, hogy nem hiszel magadban? Tényleg az van a dolog mögött, hogy nem mered elhinni, hogy szerethető vagy? Nem hiszed, hogy képes lennél hosszú távon fenntartani egy másik ember figyelmét és nem hiszed, hogy lehetsz neki annyira fontos, hogy ő melletted akarjon kitartani?

Félsz, ez tény, és igen, ezek kapnak helyet benned. De miért? Mi van a háttérben? Miért fordul itt meg veled a világ? 

Nincs önbizalomhiányod! Nem az önbizalomhiány a gond!

Olvass tovább, és megláthatod, hogy mi áll a háttérben, honnan erednek, miből fakadnak a párkapcsolatban megélt félelmeid, szorongásaid?

Párkapcsolati önbizalomhiány? Te is ezt éled?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt26

Aki szeret, az megteszi neked...

Címkék: szeretetszerelemszeretegóelvárásokértékrendneveltetés

Vágysz valamire - a párodtól - és egyre inkább úgy érzed, hogy ha a párod valóban szeret, akkor azt megadja neked, megteszi neked.

Nagyon sokszor mondják, hogy úgy szeresd a párodat, ahogyan ő szeretné, hogy szeresd...

Vagyis, ez alapján úgy tűnik, hogy ha ő valóban szeret, akkor figyelembe veszi azt, amire vágysz, értékeli azt, amit adni tudsz, felhív akkor, amikor neked jó az időpont, féltékeny akkor, amikor téged más megkörnyékez, megkérdezi, hogy vagy, milyen napod volt, igaz?

Ha a párod valóban ilyen - mert vagy nagyon egy hullámhosszon vagytok, és hasonlók az igényei, vagy "gondolatolvasásból 5-ösre szigorlatozott", vagy mert te nagyon ügyesen kommunikálod mindezt, - akkor irigylésre méltó helyzetben vagy. 

Ha így van azonban, akkor nem valószínű, hogy olvasod ezt a bejegyzést most.

Sokkal valószínűbbnek látszik az, hogy a párod nem találja ki tökéletesen a vágyaidat és nem "úgy" szeret, ahogyan azt te vágyod. Ilyenkor keletkezik hiányérzeted, és ilyenkor veszed lemondóan vagy haragosan tudomásul, hogy a párod nem tudja kimutatni az érzéseit, vagy még rosszabb: nem is szeret.

Ha szeretnéd picit jobban megérteni magatokat, és esetleg egy külső nézőpontből magatokra látni, akkor itt az ideje. 

Olvass tovább!

Aki szeret, az megteszi neked...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign