ápr20

Mi bánt? ... és hogyan kezeld, ami bánt?

Címkék: szeretetszívönismeretelmeészegobántásigazságérzetönfejlesztés

Ha valami bánt, zavar, kizökkent, dühít, fáj, csalódást okoz, elszomorít, azzal biztosan kezdened kell valamit!

Az első, ami eszedbe juthat, hogy ezt JELZED. Jó-jó, de hogyan jelezd? Hogyan számíthatsz segítségre? Mit tehetsz, hogy elérd a változást? 

Ez is egy fontos téma, ám rendkívül nehéz téma, mert itt az EMBERI ELME (ego) igazságérzete és az ÉLET valósága (szív oldal) gyakra feszül benned egymásnak. Azt mondhatja, az elme, hogy ha a másik fél BÁNT téged, vagyis ő a ROSSZ, és neked van igazad, akkor neki kell változnia, neki kell tennie ahhoz, hogy a hullámok kisimuljanak.

Miért te változz, miért te kezeld a helyzetet, ha nem te hibáztál, ha nem te vagy a rossz? - kérdezi az elme...

Az elme miközben ragaszkodik az igazához, sajnos egyúttal ragaszkodik a fájdalmához is. Miközben arra várakozik, hogy majd a HIBÁS FÉL változik és változtat, te csak várakozol, csak várakozol és várakozol, és észre sem veszed, hogy életed megreked, nem halad és egyre elkeseredettebb és reménytelibb vagy.

Ha arra vársz, hogy a HIBÁS változzon, ám ő nem érzi úgy, hogy VÁLTOZNIA kellene, mert számára a SAJÁT MŰKÖDÉSE KÉNYELMES, akkor az idők végezetéig is várhatsz, semmi sem fog történni, csak épp a Te BOLDOGSÁGOD egyre távolodik, mert SENKI (se a másik fél, SEM TE) nem tesz érte!

Nehéz téma, de ha valóban szeretnéd az ÉLETEDET boldoggá tenni, és áramlani az ÉLET lehetőségeivel, akkor szembe kell nézned azzal, hogy az ELME IGAZSÉGÉRZETE olykor épp a korlátot jelenti, épp akadályoz, és megakaszt...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mi bánt? ... és hogyan kezeld, ami bánt?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov06

Egy kis érdekesség az elengedés megkönnyítéséhez

Címkék: szeretetszívcsalódáselengedéselmeszakításválásgyász

Az elengedés a szívnek vagy észnek nagyobb feladat?

Sokan hiszik tévesen... épp ezért segítelek egy kis érdekes adalékkal, egy különös nézőponttal. Így közelebb kerülhetsz a boldog és könnyed tovább lépéshez, új élethez!

Van olyan, hogy a szomorú "gyászban" a szakítás után időnként van egy-egy könnyebb pillanatod, napod?

Igen? Ilyenkor nem mázsás súlyként nehezedik rád a VESZTESÉG terhe?

Mégis, mi történik eztán: Egyszer csak AGGASZTANI kezd, hogy máris könnyebbedik? Mintha ijesztő volna ránézni arra, hogy épp nem szenvedsz?

Mi történik ilyenkor?

Miért aggaszt az, ha jól vagy, miközben épp nagyon rosszul kellene érezned magad?

Ki mondja azt benned, hogy ez aggasztó, és ki az benned, aki ilyenkor végre picit fellélegzik? Mi áll mindezek mögött? Láss rá erre a BELSŐ Konfliktusra az ELENGEDÉS harcában, és sok minden kitisztul, a megoldások útján!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Egy kis érdekesség az elengedés megkönnyítéséhez

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc04

A szerelem választ, vagy az ego...?

Címkék: boldogságegolélekszívszeretettársfélelembiztonság

Vajon mered-e azt választani és megélni, amit és akit szeretsz? Vagy sokkal inkább biztonságra vágysz, és inkább azt választod, ami biztos hátteret, kiszámítható "jövőt" ígér?

Avagy: azzal vagy, akit szeretsz? Vagy azzal vagy, aki szeret téged?

Persze, most mondhatod, hogy: "Milyen kérdés ez? Hiszen a válasz egyértelmű: az a jó társ, akit te is szeretsz és aki viszont szeret"! 

Igen, ez az idilli állapot, amikor minden kölcsönös és benned sem harcol a szív az ésszel a tekintetben, hogy kinek az oldalán vár rád jobb élet, kiegyensúlyozottabb jövő.

A legtöbben azonban nem ilyen egyértelműen választanak. Nem mindenkiben ért egyet a szív és az ész abban, hogy ki is lesz az ideális társ.

Egyszerűen szemet szúr, amikor ez ilyen erőteljesen megmutatkozik, és, ha figyelsz, te is látni, érezni és érteni fogod, hogy mi is ez a dilemma és miből látszik, hogy a választást a szerelem vagy ego hozta-e meg:

Olvass tovább!

A szerelem választ, vagy az ego...?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan05

Így érted FÉLRE a szíved szavát

Címkék: egoszeretetszerelemfélelemészszívelmeagyalásragaszkodás

A szíved (a lelked maga) a boldogságod energiáját, a feltétel nélküli szeretetet hordozza benned. Vagyis a szíved arra kér: LÉGY BOLDOG!

A szíved és eszed gyakorta harcol egymással - legalábbis azt hiszed, így van ez.

  • Azt gondolod, hogy azzal, hogy szereted a párodat, a szíved húz hozzá.
  • Azonban ha a kapcsolat rég nem ad már megélést, nem ad boldogságot, akkor- azt gondolod - hogy az eszed arra bíztat, lépj tovább.

A szív marasztal? Az ész pedig logikusan érvelve továbblépésre késztet? 

Valójában ez épp fordítva van, csak olyan trükkösen rafkós az elme, hogy megint elhiteti veled, hogy a szív az, akire az egészet "kenni" kell.
Miközben mindenhonnan az folyik, hogy a szíved szava legyen az úr, sokan maradnak benne a rossz kapcsolatban arra hivatkozva, hogy: "de én őt szeretem!"

Honnan tudhatod könnyedén, hogy mi a szíved szava, és mi jön az elmédből? Hogyan hajt a tévhited rossz irányba? 

Valójában könnyű és logikus ezt megértened, csak figyelj jól magadra...

Olvass tovább!

Így érted FÉLRE a szíved szavát

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt17

Mi tartja össze a kapcsolatot és mit tehetsz, ha ez nincs (már)?

Címkék: elmeészszívegópárkapcsolatszerelemlélekmegszerzésbirtokláshitbizalom

Ahogyan éled is, gyakran az ész és szív harca toporgásra kényszerít a kapcsolatban

Ésszel talán tudod, felmérted, hogy már nem terem babér a társad mellett és a távozást fontolgatod, míg a szíved még mindig azt mondja, hogy "igen, ő az"... és maradásra bíztat. Az is lehet, hogy épp fordítva történik és már alig érzel szeretetet, azonban a kötelezettségek, a közös célok és felelősség - vagyis az ész - azt diktáltja, hogy maradnod KELL.

Ha már az ész és szív egymásnak így ellenáll, és szinte mindig, minden gondodnak ez áll a hátterében, akkor érdemes megnéznünk, hogy melyik hogyan is működik és mire sarkall. 

Mi az, ami a szív szerint összetartja a kapcsolatot, és mik azok, amikkel az ész (az elme) száll be a dologba?

Mi történik, ha egyik, vagy másik oldalon megtörik a "varázs" és milyen lehetőséged van mégis működtetni a kapcsolatot ezek után?

Szó lesz szerelemről, birtoklásról, elvárásokról, és arról, mi történik, ha a hit és a bizalom megtörik... Újjáéleszthető-e egy kapcsolatban a szerelem a hit és bizalom híján? ... és mi okozza azt, hogyha ezek elvesznek?

Olvass tovább!

Mi tartja össze a kapcsolatot és mit tehetsz, ha ez nincs (már)?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt08

Karmikus döntések idejét éljük...

Címkék: karmakarmikusészszívszeretetboldogságbiztonságéletenergia

Végletes események történnek veled? 

Váratlan szakítás történt? Vagy olyan hirtelen jött kihívások, melyek gyors változásra késztetnek és te csak állsz ott kérdőjelekkel a fejedben, teljesen értetlenül, tehetetlenül... ? Azt már látod, hogy biztosan "tanulnod" kell a helyzetből, de nem tudod még, hogy mit?

Sokan ilyenkor teljesen hibás következtetésekre jutnak.
A helyzet pedig addig nem nyer megoldást és te sem leszel jobban addig, amíg a valós felismerés nem születik meg benned!

Egy nézőpont azonban ebben egészen biztosan segítségedre lehet:
amíg azt hiszed, hogy a "fejlődés és tanítás" másról szól veled kapcsolatban: addig tévúton jársz. Vagyis nem azt kell megtanulnod, hogy: "elfogadj másokat," vagy, hogy "türelmes legyél másokkal", vagy azt sem, hogy "ne állj szóba többet valakivel" és az is biztosan tévedés, hogy "valakivel együtt vagy nélküle folytasd-e."

A legtöbb felismerés NEM valakivel való kapcsolatodra, hanem ÖNMAGADRA utal:  önmagadban kell ugyanis meglátnod egy lehetőséget, vagy egy blokkot, korlátot, ami nem szolgál és ami szenvedést okoz.

Vagyis a magadról alkotott gondolkodásod egészen biztosan változást igényel, ha most sokat sírsz, ha sok a váratlan rossz helyzet, és ha olyan szituációkba csöppensz, amik számodra rosszul sülnek el.
Keressük a kulcsot a félelmeidben, az elveidben, a most próbára tett hitedben, a kötelezettségeidben... és a valódi vágyaidban! Ezzel a képlet kitisztulhat és tényleg utadra léphetsz...

Olvass tovább!

(A kép forrása:"nőkorszak")

Karmikus döntések idejét éljük...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl17

Te látod benne a lelket, de valamiért ő nem, és így nem is éli azt...

Címkék: ególélekelmeszívfélelemszerelemkapcsolatgondolatok

"De én ismerem őt! Én tudom, hogy ott van benne, az, akit megláttam! Tudom, hogy érez, tudom, mi zajlik benne, de ő mégsem akarja azt látni, élni magában és inkább elegózza..." 

Talán Te is épp egy ilyen kapcsolatot élsz meg. Megláttad a kedvesedben a csodát. Látod a szíveddel az ő valódi lényét, a lelkét, a szívét. Pontosan tudod, átérzed, hogy ő is érzi, amit Te, de valahogyan mégsem e szerint cselekszik. Talán félelemből menekül, talán agyalásokkal jut el oda, hogy magára húzzon egészen más viselkedést, mint az a szívéből jönne... ki tudja?

De hiába látod őt, hiába érzed, hiába tudod, hogy ott van benne a jó, a magabiztos, a szeretettel teli, a szerelmes, mégsem tud ez megnyilvánulni. A viták és újabb viták pedig egyre csak gyakoribbak lesznek köztetek.

Te hiszel benne és szinte sürgeted, hogy váljon is azzá, akit te felfedeztél ott benne, ő pedig úgy érzi, hogy te elégedetlen vagy és meg akarod változtatni.

Lassan már magad sem tudod, mit tegyél: 

  • ...várakozz türelmesebben arra, hogy talán ő is felfedezi magát?
  • ...vagy állj tovább beletörődve abba, hogy ő mégsem akar az lenni, aki lehetne?

Közben pedig felelőrödik benned a kétely: tényleg te láttad rosszul? Tényleg te nem ismered őt? Tényleg csak a szerelmi mámor rózsaszín ködében láttál valami elvakult csodát benne, és amit beleképzeltél, az valójában nem is létezik? ... és ha igen? ... és valaki mégis kihozza majd előle? .... Előre irigyled azt a valakit, hiszen úgy véled, ő lesz a szerencsés, aki a csodát elnyeri, miközben te voltál a felfedező?

Olvass tovább!

Te látod benne a lelket, de valamiért ő nem, és így nem is éli azt...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb26

Azoknak, akik épp elengedni akarnak egy kapcsolatot és azoknak is, akik épp vonzani...

Címkék: szeretetelmelélekszívelengedésnyitottságszerelem

Itt egy pofon egyszerű, ám átütően hatásos nyitási technika

Talán még nem látod, hogy mi a közös az elengedésben és az új szerelemegélésében...

Gyorsan észre fogod venni. A 2 élethelyzet látszólag nem is hasonlít, azonban mind a kettőnél az a legnagyobb akadálya a boldogságodnak, hogy neengeded, nemered eléggé kitárni a szívedet.

  • Elengedni vágysz? Egy kapcsolat végeztével még annyira benned él a veszteség, hogy azon veszed észre magad, hogy nem vagy nyitott egy új kapcsolatra. Egy mélységes űrt érzel magadban az elveszett kedves helyén, és hiába is vágysz arra, hogy túl lehess a fájdalmon, a szívedet nem tudod még kitárni mások előtt. Joggal hiheted azt, hogy a párod volt számodra az igazi. A vele átélt élmények a legigazibbak és joggal hiheted, hogy senki se közelítheti meg a helyét a szívedben. Szeretnéd elengedni, elérni, hogy ne ő töltse ki minden gondolatod és szeretnél minél kevésbé érezné felé szerelmet. Azt mondod: "el kell engedned", de valójában kitörölni akarod, hogy az elméd ne agyalhasson folyton a múlt szép emlékein és ne szomorkodhasson a közös jövőbe vetett hit szerte foszlása miatt. Elengedni azonban így nem lehet... Ez nem elengedés, ez önmagad megerőszakolása volna. Ennyire azonban még ne szaladjunk előre...
  • Szerelemre áhítozol? Úgy is érzed, hogy már megérett benned a vágy és elkötelezettség az iránt, hogy legyen egy társad? Ám valahogy sehogy se akar megérkezni az a nő vagy férfi, aki felébresztené benned a szerelmet? Újabb kérdés: elég nyitott vagy és könnyen barátkozol a másik nemmel, csak "A" szerelem nem akar megérkezni? Valójában nem vagy elég nyitott, még a hiányban létezel...

Akár veszteségben, akár egy vágyban vagy, ezek HIÁNY állapotok, és az igazi célod az, hogy bárhogyan és akárhogyan boldog lehess! Visszatalálni önmagadhoz, megtalálni az erődet, a forrásodat és úgy egységbe kerülni önmagaddal, hogy a szeretetet érezhesd, és ne a hiányokat! Ez az igazi cél... Igaz?

Olvass tovább!

Azoknak, akik épp elengedni akarnak egy kapcsolatot és azoknak is, akik épp vonzani...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb18

A világod, a körülményeid a saját gondolataid tükrei

Címkék: szeretetelmeegószívkorlátgondolat

Úgy érzed, hogy kihívások előtt állsz?

Nemvárt események sora zúdul a nyakadba, a baj csőstül szakad rád: gondok a munkahelyen, a párkapcsolatban, a gyerekeiddel, vagy épp az anyagiak nem akarnak úgy működni, ahogyan szeretnéd?.. miközben te tudod, hogy JÓ vagy.

A jóságod, a jóra, becsületességre való törekvésed olyan erős, hogy nagyon fájó pontként éled meg, amikor az emberek mások. Abban mások, hogy ők nem értékelik, amit értük teszel, nem akarnak ugyanígy bánni veled, ahogy te velük, ők hazudni fognak, netán át is vernek, és közben egyre inkább egy olyan világ rajzolódik ki köréd, amiben nem érzed jól magad.

  1. Eldöntöd, hogy új állás kell - hiszen a kollégák a régin nem értékelnek.
  2. Eldöntöd, hogy új párkapcsolat kell, hiszen a meglévő épp nem működik - a párod hazudik, nem értekeli az erőfeszítéseid, sőt meg is csal -
  3. ...és eldöntöd, hogy a lakhelyed sem jó már, mert azzal is csak minden a te nyakadba szakad.

Változtatni kell, ez nem vitás. Jó is, hogy elhatároztad, de vajon elég-e, hogy új munkát, új társat, új házat keresel? Elég-e változtatni a külső körülményeken, miközben ugyanazzal a fejjel és testtel, ugyanazokkal a gondolatokkal és hozzáállással fogsz azokba is "befészkelni"?

Nem elég... Te is tudod. A változás a körülményekben indíthat egy felismerést, de ha az nem irányul arra, hogy valójában a gondolkodásodon "kell" "változtatnod", akkor nem csináltál semmit. Az új ház, az új társ, az új munka rövid úton újra bebizonyítja, hogy a "világ rossz". 

Erre mondják, hogy azt a bajt,  amit ezzel a gondolkodással, az eddigi megoldásokkal megteremtettél, ugyanezekkel nem fogod tudni kezelni, gyógyítani. A változást a fejedben kell indítani... és talán meg tudomutatni, hogyan. A világ ugyanis épp olyan, amilyennek TE látod! A te világod mindig csak olyan tud lenni, ahogyan Te akarod azt észrevenni...

Olvass tovább!

A világod, a körülményeid a saját gondolataid tükrei

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb15

Hallgass a szívedre? Akkor is, ha épp az húz vissza egy rosszba?

Címkék: szeretetlélekszívegóelmeragaszkodásbirtoklásfélelem

Tegyük ezt tisztába!

Nemrég ült a kanapémon egy csodaszép, intelligens nő. Azt mondta:
"Nem értek egyet veletek. Azt mondjátok, hogy a szívem vezessen... de engem épp az vezet, az buzdít, és ez mégse jó, nem járható út, így hát rosszul élemeg a helyzetet. A szívem húz vissza a férjemhez, mert szeretem.... csak ő közben egy másik nővel él. Egy fiatalabbal...." - és szomorúan lehorgasztotta a fejét. Tudtam, hogy azt éli épp, hogy "lecserélték egy "jobbra, fiatalabbra, újabbra", mert ő már nem elég jó."

Ennek a történetnek 2 részletét is érdemes helyre rakni:

  1. Hogyan vezessen a szíved, mit "kér" a szíved és mi az, amivel nagyon könnyen összekevered mindaddig, amíg ki nem tisztul benned, hogy ki vagy és hol vagy Te önmagadban?
  2. Vajon mi lehet a valóság a mögött, hogy ha "lecserélnek egy fiatalabbra, jobbra, újabbra"? - Ezt egy következő cikkben fedezzük fel és bogozzuk ki. Jó? Egyelőre épp elég bőséges téma az 1-es pont is. 

Olvass tovább!

Hallgass a szívedre? Akkor is, ha épp az húz vissza egy rosszba?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl15

Egy biztonságos állóvíz, vagy egy szenvedélyes kapcsolat?

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatszenvedélyegóelmeészszív

Vajon miért maradnak sokan olyan kapcsolatban, ahol nem éreznek szerelmet?

Sokak vannak hasonló dilemma előtt, amikor a közös gyerek, közös cég, közös adósság, szokások és sok-sok évnyi emlék fűz össze 2 embert, de már kihúnyt a szenvedély. Közöttük sok a kötelék, és a felelősség, melyek gyakran oly erősen határozzák meg az együttműködést, hogy lassan fel se merülhet a felekben, hogy fontos lehetne a tűz, a láng, a szenvedély újra... (de biztos, hogy nincs erre igény?)

Olyanok is sokan vannak, ahol ez a sok kapocs nincs is, még sincs kellő szenvedély, inkább csak a nyugodt és biztonságos "állóvíz" jellemzi a kapcsolatot. 

Valójában ők is vágyják a szenvedélyt... a lelkesedést, a spontaneitást, a tervezetlenséget, a forró fejűséget, a felelősség-nélküli játékos boldogságot: a szerelmet. 

  1. Elfojták ezt magukban?
  2. Vagy próbálják újra együtt megteremteni, megélni? Sikerülhet?
  3. Vagy keresik egy "másik helyen" úgy, hogy ne kelljen feladni a családi biztonságot sem?

Olvass tovább!

Nehéz e témát ítélkezés nélkül megfogalmazni, nehéz úgy, hogy ne hidd azt, hogy pártját fogom, vagy elítélnék bárkit, vagy bármilyen megoldást is. Egyet tudok biztosan: elfojtani egy vágyat, egy tüzet, egy belülről égető szenvedélyt, olyan, mintha ledugóznánk egy vulkánt. A bent áramló és fortyogó energiák előbb-utóbb kitörnek, vagy ha nem, akkor hatalmas pusztítást végeznek a mélyben: a testben....

Egy biztonságos állóvíz, vagy egy szenvedélyes kapcsolat?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl03

Amikor véget akarsz vetni a kapcsolatnak, de a szerelemnek nem tudsz...

Címkék: szeretetetszerelemegóbiztonságfélelemszívszexualitás

A kapcsolat megszakítható, de a szerelem nem fog kihunyni belőled egyik pillanatról a másikra...

Ha ezt éled, vagy éltél már ilyet, akkor rajzolódik ki számodra a legegyértelműbben, hogy a szerelem és a párkapcsolat mennyire nem azonosak.

Persze, ezt lehet, hogy nem fogalmazod így meg akkor, de érzed és éled, hogy egy szinte feloldhatatlan kettősség van benned. Azt mondod, hogy a szíved és eszed hadakozik egymással és őrült nagy csapdájukban nehezen ismered ki magad: egyre csak szenvedsz, őrlődsz, agyalsz és kínzod magad.

Hogyan oldható fel mindez? 

A tudatosság jó gyógyír minden belső konfliktusra, sőt: önmagad megélésére, a szenvedés lerakására és egy boldog elfogadással teli élet kialakítására. A tudatosságod kulcsa pedig az, hogy felismered ebben a kínlódásban a saját működésedet, a mozgatórugóidat és a rálátással tulajdonképpen a helyzet kezelését is át fogod látni.

Olvass tovább!

Amikor véget akarsz vetni a kapcsolatnak, de a szerelemnek nem tudsz...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún16

Azt mondja, nem szerelmes beléd?

Címkék: szeretetszívszerelmesszerelemelmeegóegós

Ő azt mondja, nem szerelmes, benned pedig egy világ omlik össze és egy csapásra megkérdőjeleződik minden, amit eddig erről a kapcsolatról, erről a szerelemről hittél. Hazudott volna? Hogy lehet, hogy minden hazugság volt? Kihasznált? Vagy egyszerűen most hazudik? Talán csak menekül az érzései előtt?

Kérdések milliói záporoznak a fejedben, és ezzel az egyetlen mondattal, hogy: "nem vagyok szerelmes", elvette tőled a kedvesed minden kapaszkodódat. A keretek széthullottak és a bizonytalanság hatalmas terhe, ólmos fájdalmat tesz a szívedre.

Kudarcnak éled meg, hisz hiába minden tetted, nem érted el, hogy ő szeressen, nem sikerült szerelmet ébresztened benne. 

Akkor most hogyan tovább?

Szeresd? Ne szeresd? Várakozz, remélve, hátha...? Vagy menekülj, hogy ne dobj ki újabb hónapokat, éveket valakire, aki úgy tűnik, nem azt érzi, amit te, vagy amit te szeretnél...

Olvass tovább, hogy könnyíthessek rajtad egy újabb nézőponttal! Igyekszem úgy írni, hogy az egós elme se feszüljön bele, de azt előre mondhatom, hogy a szíved titkon pontosan érteni fogja azt, amiről írok, mert benne a szeretet tisztán, félelmek és keretek nélkül áramlik...

Azt mondja, nem szerelmes beléd?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan15

Miért a szívé legyen a döntés? Honnan tudod, hogy mi jön szívből, és mi az, amit az ész súg?

Címkék: szeretetszívegóészdöntésválaszútszenvedésboldogság

Sokszor, vagy épp most is ez történik? A szíved és az eszed hadakozik egymással, és te hol az egyik felé, hol a másik felé hajlasz egy kicsit? Eldöntöd estére, hogy az egyikre hallgatsz, majd reggelre újra bizonytalan vagy és már a másik irány vonz?

Ha a döntésben a szíved és eszed egy irányba húz, akkor észre sem veszed, hogy döntési helyzetben vagy, hiszen olyan egyértelmű a döntésed, hogy sem tanakodni nem állít meg, sem fájdalmat nem okoz.

Egyáltalán miért fáj az ilyen döntési helyzet? 

Olvass tovább! 

Újabb felismeréseid lesznek magadról!

Miért a szívé legyen a döntés? Honnan tudod, hogy mi jön szívből, és mi az, amit az ész súg?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj19

Isten nevében ne merészeld

Címkék: Istenfélelemmegfélemlítésbűntudatelfogadásszeretetszív

Erre a témára régóta készülök, mert valahogy az utóbbi időben egyre többször jön szembe velem az Isten-FÉLÉS, és a BŰNTUDAT ébresztés Isten nevében.

Ez pedig nagyon nem helyén való. ISTEN SZERETETE NEM ILYEN!
Ezért Isten nevében ölni, üldözni, bántani, megfélemlíteni, ártani nem szép!

Miért és kinek áll érdekében Isten-t félni? Miért nem valódi szeretet ez?

Az egyházak "szeretik" félreértelmezni Isten szerepét, és akik csak felszínesen tájékozódnak, azok könnyen el is hiszik, hogy úgy helyénvaló, ha elképzelünk egy "bácsit", aki - mint a joghurt reklámban - mérgesen villámokat osztogat az égből, mert mi itt a Földön csúnya dolgokat teszünk, hiszünk. Vagyis létezik egy felsőbb hatalom, aki megbüntet, nem szeret, kitagad, ha nem úgy viselkedsz, ahogyan kell... (de hogyan KELL?)

Valójában ez egy megfélemlítés. Az emberek félelemben tartása és bűntudatuk felébresztése, manipulációs eszközök. Azért használta sok évszada is már az egyház, hogy az embereket könnyebben iránythassa. A félelemben és bűntudatban élő ember ugyanis jól vezethető. Az egyháznak picikét sem volt érdeke a tudatosodás. Tanítottak, oktattak - igyekeztek kontroll alatt tartani azt, milyen tudást szerez meg egy-egy ember - de nem akarhatták, hogy az emberek tudatában legyenek valódi küldetéseiknek, képességeiknek... (mert a tudatosság mindig veszélyt jelent a bürokratikus rendszerekre).

(Nézd meg a poltikában is: azok a kormányok, akik az egészségügyet és oktatást visszafejlesztik, tipikusan diktatúrára törnek, mert csak a beteg és buta ember manipulálható)

Isten azonban nem "nézi ezt jó szemmel!" (...és persze, ez sem jelenthető így ki, hiszen Isten nem ítélkezik ebben sem!)

Olvass tovább!!!

Isten nevében ne merészeld

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj14

A mélypontokon 2 út áll előtted

Címkék: szeretetszerelemfélelemmélypontlehetőségszív

A legtöbben életük mélypontjain "ébrednek", és indulnak egy nagyon tudatos változás felé

Azok, akikről árad a béke és harmónia, azok sem így születtek. Azt tapasztalom, hogy mind megjárták a saját poklukat, amikor egyszerre szakadt össze minden, és csaptak fel a hullámok a fejük felett a munkájukban, a párkapcsolatukban, és persze az egészségükben is, mert ez sok esetben együtt jár a krízisekkel.

Én is voltam olyan mélypontokon - volt, hogy évekig nem találtam magam, és csupán csak árnyéka voltam önmagamnak - és ahogy így utólag belátom, nehéz eset voltam. Képes voltam jól megmagyarázni, miért jó nekem a "rosszban" és könnyek között is kerestem az önigazolást, miért is nem kell változtatnom.

Képzeld, annyira nem tudtam, mit akarok, ki vagyok, hogy amikor megkérdezték, mit szeretnék, egyszerűen nem értettem a kérdést! El tudod hinni? Nem értettem egy ilyen egyszerű kérdést, hogy ÉÉÉÉN, mire vágyom?
Hebegtem, habogtam, de nem is én magam voltam a mondataim alanya, hanem valami olyasmi, hogy, "arra vágyom, hogy a férjem ezt és azt tegye... stb.". Ez pedig - én is beláttam - nem egészen jó irány.

Hiszen annak, amit én szeretnék, annak rólam kellene szólnia, és nem kellene függenie senki másik ember tetteitől. (Ettől persze, álmodozhatok ilyesmiről, de tenni, és eredményt elérni csak az önmagamon történő "munkával" van esélyem. Érted, ugye?

Szóval: mélypont: összecsapnak a hullámok, és egyszerre omlik össze minden kis torony, amit addig építettél.
Keresed az okait, keresed a kiutat... és itt 2 választásod VAN alapvetően.

A kérdés csupán, Te melyiket választod:

Olvass tovább....

A mélypontokon 2 út áll előtted

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr30

Kell-e másokra hallgatnod?

Címkék: szeretetszerelemfélelemkételyelmeszívbelső hang

Ki tudja mi lehet számodra a legjobb út?

Van úgy, hogy picikét elbizonytalanodsz - még érzelmi életedet illetően is - és szeretnéd megosztani valakivel a kételyeidet? 

Legtöbbször nem is arra vágysz, hogy valaki megmondja, mit tegyél, hanem csupán egy megértő hallgatásra, egy együttérző szempárra, egy ölelésre.
A környezetedben élők zöme azonban fáradt vagy túl elfoglalt ahhoz, hogy valóban átérezze, mi zajlik benned, mi ébreszti az aggodalmadat, vagy mitől vagy szomorú, és egy gyors tanáccsal már tovább is léptek (rajtad!).

Ez legtöbbször így hangzik:
"Ha ennyire rossz, miért vagy benne ebben a helyzetben? Lépj ki, én már rég megtettem volna!"

Mondjak példát?
"A leggyakrabban a párkapcsolatod egy-egy eseményén "borulsz ki", és mint legtöbbünk, olyankor igényled a megértést, mások nézőpontját - ami felnyithatja a szemedet, megkönnyítheti a megértésedet, mert TE igenis a megértést keresed. Ebből is látszik, hogy te épp szeretsz (a párodat!)
Amikor épp minden nagyon szép, nem fordulsz "a barátaidhoz", hogy elmeséld, mi milyen csodás. Így ők - a környezeted - szinte csak azzal tud találkozni, amikor épp "szenvedsz". 

Elég egy rosszul intézett mondat, egy félreértlmezett esemény, egy véletlen kavarodás, és már összeomolhat a stabilitásod. Ilyenkor jönnek a legyintők, "ugyan, lépj már tovább!" tanácsaikkal."

Hallgass-e rájuk? Jobban látják-e, mint te? Ki tudja vajon a legjobban....? Meglepő!!!

Olvass tovább...

Kell-e másokra hallgatnod?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb25

Ha kinyitod a szíved.... biztos, hogy bántanak?

Címkék: szeretetfélelemcsodacsodákvégtelenszívszívtér

"Ha kinyitom a szívem, biztosan bántanak!"

Igen, először, és talán másodszor és lehet, hogy harmadszor is. Tudod miért? Mert szokatlan, mert hihetetlen, mert tőled nem ezt várták, és amikor ezzel - egy nyitott szívvel - először áll szemben, aki nem szokott hozzá, az megijed: bezárul, visszahőköl, furákat tesz, talán még bánt is, mert tükröződik benned önmaga...

Ha ekkor megfutamodsz, elmondhatod, hogy: "no, lám, nyitottam és csak visszaéltek vele".
A legtöbben itt valóban meg is futamodnak, és újra bezárulnak, hiszen nem volt biztonságos szívteret nyitni. 

De ez csak az első lépés!

Ha kinyitod a szíved.... biztos, hogy bántanak?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign