feb20

Mi az egó?

Címkék: szeretboldogságfélelemegóbirtokláselme

Nagyon sok a félinformáció, nagyon sok a tévhit és nagyon sok a "szerintem az egó az, ami..."kezdetű meghatározás. Ezekből úgy tűnik, mintha az egó egy körülírhatatatlan, misztikus furaság volna, aminek nincs egyértelmű "valója". Ki így hiszi, ki úgy, pedig az egó épp olyan egyértelműen leírható és megérthető, mint az, hogy TEST-ed van. 

"Az egó az, ami szétválaszt az egységtől" - mondja az egyik vélemény - de láthatóan azt már nem érti, hogyan és miért választana le az egó az egységről... Nincs háttér a megértéshez ebben, félinformáció csupán, és ez így rossz fényben tünteti fel az egót.

"Az egó a rosszabbik én-ünk" - hangzik egy másik válasz. Vagyis újra az a sugallat, hogy az egót jobb eltaposni, megszüntetni...

Tényleg a legrosszabbik én-ed az egód? Tényleg hátráltat téged? Hogyan szakít el az egységtől?

Amíg ezeket magyarázatok és valós megértés nélkül elhiszed, addig úgy küzdesz a saját egóddal, hogy észre sem veszed, hogy önmagaddal vívsz reménytelen csatát. A harc pedig, amit magad ellen indítasz, nem járhat valós győzelemmel: egy részed ugyanis biztosan alulmarad, miközben elképesztően kimerülsz egy eszement ultra-spirituális félreértés miatt.

Azért írom ezt a cikket, hogy egyértelműen összeálljon a kép és csakneminden kérdésedre megkapd választ! Olvasd el, megéri az "aha-élményeket" begyűjteni.

Olvass tovább!

Mi az egó?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt26

Aki szeret, az megteszi neked...

Címkék: szeretetszerelemszeretegóelvárásokértékrendneveltetés

Vágysz valamire - a párodtól - és egyre inkább úgy érzed, hogy ha a párod valóban szeret, akkor azt megadja neked, megteszi neked.

Nagyon sokszor mondják, hogy úgy szeresd a párodat, ahogyan ő szeretné, hogy szeresd...

Vagyis, ez alapján úgy tűnik, hogy ha ő valóban szeret, akkor figyelembe veszi azt, amire vágysz, értékeli azt, amit adni tudsz, felhív akkor, amikor neked jó az időpont, féltékeny akkor, amikor téged más megkörnyékez, megkérdezi, hogy vagy, milyen napod volt, igaz?

Ha a párod valóban ilyen - mert vagy nagyon egy hullámhosszon vagytok, és hasonlók az igényei, vagy "gondolatolvasásból 5-ösre szigorlatozott", vagy mert te nagyon ügyesen kommunikálod mindezt, - akkor irigylésre méltó helyzetben vagy. 

Ha így van azonban, akkor nem valószínű, hogy olvasod ezt a bejegyzést most.

Sokkal valószínűbbnek látszik az, hogy a párod nem találja ki tökéletesen a vágyaidat és nem "úgy" szeret, ahogyan azt te vágyod. Ilyenkor keletkezik hiányérzeted, és ilyenkor veszed lemondóan vagy haragosan tudomásul, hogy a párod nem tudja kimutatni az érzéseit, vagy még rosszabb: nem is szeret.

Ha szeretnéd picit jobban megérteni magatokat, és esetleg egy külső nézőpontből magatokra látni, akkor itt az ideje. 

Olvass tovább!

Aki szeret, az megteszi neked...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign