feb11

Összetöröd a tükröt, vagy inkább belenézel és erősödsz általa?

Címkék: önismeretsémáktükör törvényefélelmekego

Ami zavar másban, azt javítsd ki magadban?

Amikor ugyanis valakiben, vagy akár valamiben: - jelenségben, eseményben - meglátsz valamit, ami számodra zavaró, akkor ez a zavar vagy feszültség BENNED keletkezik. (Hiszen nem mindenkit bosszantana ugyanaz. Nem is reagálnánk egyformán. Ezért nem a személy vagy esemény a zavar oka, hanem az, ahogyan az TÉGED ÉRINTENI tud)

Ha pedig benned keletkezik, akkor a zavar valójában rólad szól, vagyis téged tükröz.

A te gondolkodásod, a te sémáid, félelmeid, korlátaid vagy vágyaid mentén születik meg benned a "zavar", a feszültség vagy vélemény.

Mit jelent az, hogy "mások tükröznek téged"? Mit jelent az, hogy "ami zavar másokban, azt javítsd ki magadban"?

3 konkrét élethelyzeten keresztül megláthatod, hogyan tudsz FELISMERÉSEKRE jutni ÖNMAGADRÓL, amikor zavar valami, és így arra is ráláthatsz, hogyan oldd ezeket fel magadban!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Összetöröd a tükröt, vagy inkább belenézel és erősödsz általa?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb07

Belenézel az önismereti tükrökbe, vagy inkább összetöröd azokat?

Címkék: szeretetkorlátelmehiedelemtükörtükör törvénye

Hogyan működik a Tükör törvénye?

Ezen példák segítségével könnyebben gyújthatsz fényt magadban a meglévő programjaidra!

Ráláthatsz, mit jelent benned, ha folyton azt érzed, hogy mások hibáztatnak, vagy ha azt, hogy a férfiak folyton hazudnak neked. Kiderül, mire mutat benned tükröt, ha idegesít, az, amikor valaki lassú és lusta, vagy az, ha épp túl pörgős. Azt is megnézzük, hogy mit tükröz az, ha azt veszed észre, hogy a párod életében folyton csak a második lehetsz, vagy hogyha a férfiak folyton kioktatnak.

Ahhoz, hogy belevágjunk, tisztázzuk, mit jelent a tükör törvénye:

A tükör megmutat téged. Belenézel, és rajta keresztül láthatod önmagad. A működésedet, a reakcióidat, a motivációdat, és mindent, ahogyan megmutatkozol. Jó-jó, de hogyan mutat téged a tükör?

Sokan azt hiszik, hogy a tükör azt jelenti, hogy amit látsz másokban, az vagy, vagy az van benned is. Ezért tévesen azt hiszik, hogy például, ha a párjuk hazudik, akkor talán ők maguk is hazudósak. Vagy, ha valaki folyton késik, akkor ők maguk is késnek?? Ez tévedés, ez így egy rosszul értelmezett tükör.

A tükör ugyanis nem azt jelenti, hogy az vagy, amit másokban meglátsz. :) Ettől sokkal szebb, egyértelműbb és beszédesebb a tükör, csak meg kell tanulni használni.

Ebből indulj ki, ez a kulcs ehhez:

Amit mások tesznek veled, - vagy feléd irányulóan, - amit mások mondanak, vagy cselekszenek, az bennük fogan, bennük zajlik - azokért az ő elméjükben lévő tudás és tudatalatti a felelős. Ez nem rólad szól. 

Azonban az, ahogyan ezekről a tettekről TE gondolkodsz, ahogyan ezekre TE reagálsz, ahogyan ezekre TE megnyilvánulsz, az már RÓLAD szól, az már benned fogant, az már a TE fejedből indult. Ezek a gondolatok, ezek a tettek, ezek a megnyilvánulások pedig minden esetben megmutatják, ki vagy te és milyen programok működnek benned.

Ha ilyenkor másokra mutogatsz, akkor nem néztél bele a tükörbe, hanem csak összetörni akarod azt. Ebben ilyenkor nincs fejlődés, nincs önismeret. Ha képes vagy ilyenkor a saját gondolataid mélyére nézni, akkor jó úton jársz, de csak az út elején.

(Ha harag van benned ilyenkor a másik ember felé, akkor biztosan nem néztél bele a tükörbe és, ha magad felé érzed a haragot, akkor ugyan belenézhettél, de még nem mentél végig azon a folyamaton )

Vajon mikor van dolgod a tükörrel? Hogyan és mikor nézz bele?

Olvass tovább!

Belenézel az önismereti tükrökbe, vagy inkább összetöröd azokat?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign