jan03

Elengedés vagy szőnyeg alá söprés?

Címkék: párkapcsolatelengedésönismeretveszteségváláshűtlenségönfejlesztésfigyelemelterelés

Eltereled a figyelmed? Nem akarsz rá gondolni? Találkozni vele kizárt?

Az elengedés témájával a legtöbben egy párkapcsolati krízis kapcsán szembesülnek életükben először.

Egy szakítás, hűtlenség, válás, vagy egy kudarc és veszteség során fogalmazzák meg legtöbben először, hogy: "el kell engednem".

Csakhogy így az ELENGEDÉS szóhoz a bánat, veszteség, fájdalom, szenvedés és lemondás szavai és érzelmei társulnak. Ha pedig ez így kapcsolódik össze, akkor nem csoda, hogy félelmetesnek tűnik az elengedés. Ami félelmetes, azt az emberi elme elkerülni vágyik.

A sok félreértés pedig sajnos nem a jó irányba indítja az embereket, hanem zsákutcákba, amiknek a feszültség, harag, tehetetlenség és szorongás lesz a maradványa az életükben, a jövőjükben.

Sokan azt mondják, hogy: "nem akarok rá gondolni, nem is fogok, nem érdekel már, elengedtem, kész!" - és azt hiszik, hogy az az elengedés, hogy nem akarnak rá gondolni arra, aki vagy ami fájdalmat jelentene. Ez azonban így csak szőnyeg alá söprés. Az NEM elengedés, hogy nem gondolsz rá.

Az elengedés az, amikor gondolsz rá, de már nem szenvedsz..

Aztán sokan azt is mondják, hogy: "kizárom az életemből, látni se akarom többé, kész, elengedtem" - és azt hiszik, az az elengedés, ha kikerülik azt, amit vagy akit épp elengedni vágynak. Ez azonban nem elengedés, ez szintén csak szőnyeg alá söprés.

Az elengedés az, amikor akár találkozhattok is, de már nem okoz feszültséget benned a jelenléte.

Sokan azt is mondják, hogy "nem beszélek róla, mert akkor nincs, és nem is fáj, és kész, elengedtem" - és azt hiszik, hogy ha nem beszélnek róla, akkor azzal elengedték és továbbléptek, de sajnos ez sem elengedés. Ez is szőnyeg alá söprés.

Az elengedés az, amikor tudsz róla beszélni, és érted, hogy mi, miért történt: mi okból történt, és mi célt szolgál az adott esemény.

Azt is hiszik sokan, hogy ha a figyelmüket elterelik, akkor azzal is feloldódik a fájdalom. A figyelemelterelés azonban szintén nem elengedés, csak egy felszínes tüneti kezelés. A nyomán feloldatlan feszültség marad, ami a későbbiekben szorongást fog ébreszteni. 

Az elengedés nem a figyelem-elterelés, hanem az, amikor bátran ránézel a helyzetre és keresed a megértést.

A szőnyeg alá söprés azért gond, mert a probléma nem oldódik meg, a feszültség pedig nem oldódik fel.

A szőnyeg alatti dolgok egy idő után akkorára púposodnak, hogy el fogsz botlani bennük. A probléma újra és újra eléd kerül, és amíg nem nézel szembe vele, addig élő és élénk feszültséget fogsz megélni miatta.

Az elengedés  nem a fájdalom, veszteség és lemondás, hanem a GYÓGYULÁS, a FELSZABADULÁS, a lehetőségekre való új nyitottság állapota.

Hogy kell hát csinálni az elengedést, hogy az valóban előbbre vigyen, gyógyítson, felszabadítson?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Elengedés vagy szőnyeg alá söprés?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr12

A hasznos félelem és a haszontalan félelem

Címkék: félelemaggodalomönismeretveszteségveszélytudatönfejlesztés

A félelem az félelem... 

Hasznos vagy haszontalan attól lesz, hogy te mit kezdesz vele, hogyan kezeled magadban: sarkall-e változásokra, ELŐRE juttat-e, vagy pedig nem kezeled és beletapaszt egy reménytelenül kilátástalan helyzetbe...

Lásd meg a különbséget, vedd a kezedbe az életedet és az irányítást a félelem felett!

Fedezd fel annak a jeleit, amikor a félelem megrogyaszt, emészt és bénít, és törj ki belőle! Természetesen segítelek abban is ebben a cikkben és videóban, hogy hogyan!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

A hasznos félelem és a haszontalan félelem

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún02

Féltékenység: miről szól, hogyan kezeld?

Címkék: féltékenységszeretetfélelemelmeegoveszteségpárkapcsolat

Miről szól a féltékenységed?

Önbizalomhiány volna? Vagy a szereteted különös vonzata egy kapcsolatban? 

Mindenesetre, amikor megjelenik benned, feszültséget érzel: szorongást, félelmet és tehetetlenséget, amitől valahogyan szabadulni vágysz. Mi haszna a féltékenységnek az életedben? Hogyan NE tedd vele tönkre magadat és a párkapcsolatodat?

Alapvetően 3 féle módon kezelheted a féltékenységedet

Ezek közül az egyik módszer (amit a legtöbben tesznek) egészen biztosan pusztítja a kapcsolatodat.
A második talán beválik, talán nem.
A harmadik viszont mindig sikerrel jár - de tény, hogy ehhez tudatos jelenlét, nagyon sok gyakorlás, megértés és bölcsesség szükséges.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Féltékenység: miről szól, hogyan kezeld?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj15

Miért fáj, amikor hazudik neked?

Címkék: hazudikhazugságveszteségpárkapcsolatelmebizalombiztonság

Tegyük fel, hogy hazudik neked a párod...

Egyszerre érzel csalódottságot, veszteséget, bizonytalanságot és haragot.
Természetes reakciója ez mind az elmédnek.

Vajon miért?

Mi az, amit ilyenkor megmozgat benned a párod tette vagy kijelentései?

Már készült korábban, alig 2-3 hete egy videóm a hazugságról. Azt egészíti ki most ezt a cikk és videó. Az a célom ezzel, hogy segítsek kimondani, szavakba önteni, megfogalmazni, hogy milyen érzések, milyen gondolatok lehetnek ilyenkor benned, hogy könnyebb legyen mindezt kezelned is és visszanyerni a saját erődet.

Önismereti trénerként pontosan tudom, hogy nagyon nagy jelentősége van a szavaknak. Az elme a szavakból ért leginkább, hiszen ő GONDOLATOKAT fogalmaz meg.
Mondják is, hogy a szavaknak EREJE van, hiszen a szavaid és gondolataid rendezik IRÁNYBA a benned lévő energiát, erőket. Ha nem tudod megfogalmazni, hogy mikor mi is zajlik benned pontosan, akkor sajnos a sötétben tapogatózol, mert kezelni se fogod tudni az érzéseidet és helyzetedet.

Járj hát velem együtt a végére, hogy mi az a 2 féle VESZTESÉG-élmény, amit megélsz akkor, amikor kiderül, hogy a párod hazudik, vagy hazudott neked!

Olvasd el a cikket és nézd meg a videót is!

Miért fáj, amikor hazudik neked?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr02

Menekülsz a boldogság elől? Miért? Túl szép, hogy igaz legyen?

Címkék: félelemelmeboldogságprogramveszteségbirtoklás

Fura programok mozgatják a gondolataidat, és hoznak döntést a fejedben akarva-akaratlan tudatosan vagy tudat alatt.

Az egyik leggyakoribb és legbénítóbb az közülük, amelyik épp a legboldogabb pillanataidban és élethelyzeteidben kapcsol be benned:

Jól alakulnak a dolgok - végre. Úgy tűnik, egyetlen erőfeszítésed se volt hiába. Minden, olyan szépen alakul, mintha álmodnál. "Csípjetek meg, hogy elhihessem!" - gondolod, mert magad se mered elhinni, hogy ez mind igaz, ez mind a tiéd. Olyan sokat vártál erre, olyan sokat tettél érte, olyan sok áldozatot hoztál, és miközben hiszed is, hogy megérdemled, mégis nehéz kimondani és elhinni, hogy: boldog vagy! Boldog vagy, mert olyat élhetsz meg, amiben mindenestül benne vagy: testben, szellemben és lélekben is egységben vagy, és jelen vagy.

Hihetetlen, hogy ez a boldogság itt van és még "maradni akar"

De vajon meddig? Minél nagyobb és minél teljesebb a boldogság, egyre inkább bekapcsolnak az elméd félelmei is.
Vajon meddig tart? Mikor fog összeomlani minden?
Elhiheted-e ezt, jár-e ez neked?
Mikor és mivel fogsz még megfizetni az életedben azért, hogy most boldog vagy? 
Örülhetsz-e egyáltalán, ha közben a családodnak vagy a barátaidnak pedig épp most gyűlnek a felhők a fejük fölé...

A félelmeid innentől átveszik az irányítást, és ha nem vagy elég tudatos, valóban csak tiszavirág életű lesz a boldog megélésed...

Olvass tovább!

Menekülsz a boldogság elől? Miért? Túl szép, hogy igaz legyen?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc15

Nem elengedni nem tudsz, hanem birtokolni...

Címkék: elengedésegoragaszkodásbirtoklásmegszerzéselmefélelemirányításgondolkodásfájdalomszakításveszteség

"Nem tudom elengedni"... 

Talán Te is ezt mondogatod és el is hiszed. Elhiszed, hogy NEM TUDOD, és közben elhiszed azt is, hogy: "ha elengedem, akkor azzal lemondok róla, és így megszüntetem annak a lehetőségét is, hogy újra együtt legyünk!"

Nem csoda, hogy ezt hiszed...

Mennyi félreértés tapad az elengedéshez? Mennyi tévhit, amivel az elengedni készülő elme áltat téged. Igen, az elméd játszik veled csupán.

Hogyan? Miért is olyan nehéz az elengedés? Mit érdemes megértened? Mit tegyél?

Olvass tovább!

Nem elengedni nem tudsz, hanem birtokolni...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept14

Miért csak akkor értékel, amikor elveszíthet?

Címkék: férfienergiapárkapcsolathiányveszteség

Gyakran mondják a férfiakról, hogy csak akkor értékelik a nőt - és mindazt, amit addig adott - amikor már elveszíteni látják, vagy akár el is veszítették már.

Ennek érdekében sok az olyan tanács is egy válságba jutott kapcsolat esetében, hogy: "Legyél kicsit elérhetetlen! Ne adj annyit! Ne vedd fel a telefont! kérj szünetet!"

Biztosan nem igaz azonban ez minden férfire és nem is csak férfiakra igaz, de valóban általános az, hogy a férfi gyakrabban esik ebbe a csapdába, és mindaddig, amíg a komoly veszteség szele meg nem érinti, nem is veszi észre, mennyi jósággal és odaadással ajándékozta meg a nő.

(Most kedvezek a nőknek egy picit, és persze, a férfiak számára is inkább segítő nézőpontokat, mintsem buta ítélkezést és bírálatot hoztam. :) Szeretettel olvassátok!)

Olvass tovább!

Miért csak akkor értékel, amikor elveszíthet?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc15

Vajon mire tanítanak azok a helyzetek, amikor veszteséget élsz meg?

Címkék: félelembirtoklásegóelmeragaszkodásbiztonságveszteség

Sok tanítás lehet az elszenvedett veszteségekben, de egy egészen biztos mindegyikben, és amikor ezt megérted, azzal olyan ponton nyersz biztonságot az életedben, ami egyenesen meg is változtathat mindent...

(A hozzátartozók halálára most itt nem térünk ki. Az elmúlás az élet része, így azt a veszteséget nem ide soroljuk, már csak azért sem, mert egy másik ember élete / halála, sorsa, döntései és teremtései kizárólag rajta múlnak. Itt viszont a téma az, ami rólad és a TE ÉLETED-ről szól.)

A veszteség arról szól, hogy valamit, amit megszereztél, és amihez örömöd és boldogságod fűződik, egyszer csak nemaradhat a Tiéd, vagy nemaradhat a közeledben és "szolgálatodban". Valami, vagy valaki, aki nagyon fontos a számodra, többé nem lehet veled. A hiánya szomorúságot, fájdalmat, ŰR-t vagy kétségbeesést hoz magával benned. Valami - PÉNZ, vagy egy fontos tárgy, emlék, vagy használati tárgy, amire igenis nagy szükséged van, egyszer csak "kiesik" az életedből és ott állsz nélküle tétován, tehetetlenül, bizonytalanul. Vagy valaki, akiért szintén sokat tettél, és aki számodra is sok jót hozott, nem lesz többet melletted - mert elhagyott, vagy elutazott messzire.

Veszteség.... félelem, bizonytalanság, szomorúság, ŰR...

De miért? Vajon miért kellett elszenvedned ezt? Hogy lehet, hogy egy súlyos veszteség tanítód lehet? 

Olvass tovább, meglepő lesz a veszteség üzenete az életedben!

Vajon mire tanítanak azok a helyzetek, amikor veszteséget élsz meg?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc29

Ha kopogtat a boldogság, be mered engedni? Észreveszed?

Címkék: szeretetfélelemhitboldogságveszteségveszteségtudat

Téged vagy a párodat érinti vajon ez a téma?

Úgy érzed, hogy az élet szűkön mérte vagy méri neked a jót? Az egész életed azt tükrözte, hogy mindenért áldozatok sorát kellett adnod, és soha könnyen nement az utad a vágyaid felé?

Te mit gondolsz, miért lehet ez így? Szinte elhinni semered már, hogy az élet mégis tálcán nyújtsa az örömöket, amikről álmodsz? 

Jön valami szép, valami bőség, valami vidám, valami nagyon boldog, és te azon kapod magad, hogy máris hatalmába kerített a félelem, hogy mikor fogod elveszíteni ezt?
Annyira tartasz attól, hogy fájni fog a veszteség - mert hisz biztosra veszed, hogy nem tarthatod fenn a boldogságot - hogy inkább te lemondasz a jóról, és mielőtt valóban magadévá tehetted volna azt, már el is tolod magadtól?

Ha nem érzed azt, hogy ez rólad szól, de úgy látod, hogy a párodat mozgatja ez a félelem-szülte elhatárolódás, akkor azért olvass tovább, hogy lásd, hogy értsd, vajon mit él ő át!

Ha kopogtat a boldogság, be mered engedni? Észreveszed?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt31

Félsz attól, mit szól majd a párod? ... hogy elveszíted?

Címkék: szeretetelfogadásszerelemfélelemveszteségálarckommunikációveszteségtől való félelem

Félsz attól, hogy elveszíted a párod?

Félsz, hogy kiderül, még sem Te vagy az, akit keres? Még sem olyan vagy, akire vágyik?
Tetteidet és mondataidat alárendeled annak, hogy vajon ő milyennek szeretne látni?

Tudod, hogy minden kapcsolatban felüti ez a kétely és félelem a fejét előbb vagy utóbb? Tudod, hogy ez természetes?

Leginkább a kapcsolat - vagyis inkább a szerelem - első 4-6 hetes eufóriája után kezd bekapcsolni ez a veszteségtől való félelem, és teszi tönkre az egyedül töltött perceidet. (A jó hír, hogy valószínűleg nem csak a tiédet, hanem a párodét is )

Ha ügyes vagy, túljutsz rajta, és élvezed a jelent, ha Ő veled van, ha nincs... 
Rosszabb esetben pedig még hónapokig, évekig gyűröd magad előtt a kérdést, vajon milyen legyek, hogyan tegyek, hogy a párom elfogadjon, szeressen?

Nézzünk a dolgok mögé?
Olvass tovább!

Félsz attól, mit szól majd a párod? ... hogy elveszíted?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign