feb08

Vajon miért nem mondja, hogy szeret?

Címkék: félelemszeretetpárkapcsolatönismeretönfejlesztés

Több oka is lehet ennek. Onnan kiindulva, hogy azért is nem mondja, mert nem szeret. Ez azonban a legkevésbé valódi ok. Hiszen, ha még veled van a párod, és jól is érzi magát veled, akkor örömteli pillanataiban egészen biztosan szeret, csak épp nem mondja.

... és itt újra odajutottunk a start mezőre, hogy vajon miért nem mondja?

A nőket gyakrabban foglalkoztatja ez a kérdés, hiszen ők többször szeretnék hallani ezt a párjuk szájából. Ám most épp egy férfival való beszélgetés adta a cikk és videó aprópóját. Az egyéni konzultáción vele elemeztük a helyzetet, és kutattuk,  vajon a felesége miért nem mondja, hogy "szeretlek."

Ebben a videóban 2 okot is megismerhetsz.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Vajon miért nem mondja, hogy szeret?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan31

Ki és mivel válik irányítóvá a kapcsolatban?

Címkék: párkapcsolatönismeretnői energiaférfi energianő és férfiönfejlesztés

Ki irányít? A férfi vagy a nő?

Nem az a kérdés, hogy KI irányítson, hanem az a kérdés, hogy a legtöbb kapcsolatban ki irányít vajon, kin múlik az, hogy a kapcsolat merre halad és milyen hangulatban működik. 

Még pontosítom a kérdés: nem is az a kérdés, hogy merre haladnak a közös célok, a közös vállalkozás, a nyaralás vagy a gyereknevelés, hanem MAGA a KAPCSOLAT a NŐ és FÉRFI között hogyan alakul.

Van, aki talán azt mondaná, hogy az irányít, aki kevésbé kötődik. Mert ha ő nem kötődik, a másik fél pedig nagyon, akkor a jobban kötődőben könnyen kialakul szolgaszellemes alárendelődés vagy függés. Így a kapcsolat irányai, a közös nevezők, a szintlépések időzítései azon a félen múlnak majd, aki kevésbé köteleződik el.

Lehet... 

De biztosan olyan is akad, aki azt mondja, hogy az irányítás a férfi dolga, hiszen például a táncban is ő vezet. A nő pedig követ és halad a férfi oldalán.

Lehet...

De biztosan akad olyan vélemény is, ami szerint mindig a nő választ, vagy olyan, ami szerint a hétköznapok kis ügyei a gondoskodás miatt a nő kezében összpontosulnak,és ezekből több van, mint a nagy döntésekből, így a nő kezében van az irányítás.

Valójában ez mind igaz, de csak felületesen. A valódi kulcs a női és férfi energiák megélésében van. A szerint pedig ezek mellett a felszínes sztereotípiák mellett a valóság teljesen más, sokkal izgalmasabb. Miközben minden állítás igaz lehet, van egy fontos nevező, így valójában egyik állítás sem valós teljes mértékben.

Olvass tovább és lásd meg, hogy valójában ki, és mivel válik egy kapcsolat irányítójává!

Nézd meg a rövid videót is!

Ki és mivel válik irányítóvá a kapcsolatban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan23

Ha így gondolkodsz magadról, minden kapcsolatod zátonyra fog futni

Címkék: párkapcsolatönismereténképérzelmi zsarolásönértékelésáldozatszerepönfejlesztéspasszív-agresszív

Ahogy önmagadról képet alkotsz, ahogy magadhoz állsz, az meghatározza azt is, milyen módon fogsz reagálni a párod tetteire.

Ha magaddal kapcsolatban lehúzó, leértékelő gondolataid vannak, akkor képtelen leszel más szemüvegen keresztül figyelni a világot. Azt fogja keresni az elméd, hogyan nyerhet önigazolást arról, hogy miért nem kellessz, és hogy bántanak.

A párod minden tettét és mulasztását azon keresztül fogod figyelni, vajon, mennyire nem tisztel, mennyire nem számítasz neki. Egyszerűen folyton áldozatot csinálsz magadból olyankor is, amikor épp senki sem akar bántani és amikor épp nagyon is számítasz.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha így gondolkodsz magadról, minden kapcsolatod zátonyra fog futni

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan19

Szükséged van elismerésre! ... Vagy függsz tőle?

Címkék: önbizalomönbecsüléselismerésönismeretálarcénképönértékelésalacsony önértékelésönfejlesztés

Miért van szükséged elismerésre? Kitől? Mihez? ... és mihez kezdj, ha nem kapod meg?

Létezik olyan is, hogy a kritika is elismerés, és előfordulhat, hogy már az is elismerés, ha nem ismernek el...

Huh, ez zavarosnak tűnhet, de ha velem tartasz és figyelsz, akkor ebben a témában is kinyílik a látószöged, és talán picit másképp tekintesz majd a kritikusaidra és az irigyeidre is.

Az elismerés fontos, és szükséged van rá! Ahogyan mindenkinek.

Mi az elismerés?

A környeztedből érkező őszinte rácsodálkozás kifejezése arra, hogy benned, a tetteidben, vagy a teljesítményedben olyan fedezhető fel, ami értéket jelent, említésre méltó, követendő, vagy dicséretes. Különleges.

Miért olyan fontos a környezet visszajelzése?

Azért, mert önmagadat nem látod, és önmagadat nehezen tudod elhelyezni a világba a nélkül, hogy másokkal összehasonlítanád magad. Egyszerűen kell a viszonyítási alap.

Akkor is, ha te már büszkén kihúzod magad, hogy téged nem érdekel mások véleménye, és hogy te már nem méregeted magad másokhoz. Jó, ha tudod, hogy az ELMÉD egyik alapfunkciója ez, így aligha tudod ezt kikapcsolni. Légy hát rá tudatos a helyett, hogy ezt figyelmen kívül hagyod!

Az elme az 5 fizikai érzékszerven keresztül szerez információt a világról, és benne RÓLAD is. Ahogyan a saját arcodat sem láthatod az érzékszerveiddel TÜKÖR nélkül, úgy igaz ez a belsó tulajdonságaidra is.

Honnan tudhatod, hogy elég okos, ügyes, türelmes, bölcs, nőies, fétrfias, gyors... stb vagy, ha nincs viszonyítási alapod? Így a TÜKRÖK a belső tulajdonságaid és a teljesítményed, sőt, a szerethetőséged és fontosságod kérdésében is jelentős szerepet töltenek be. Az elme keresi a tükröket. A tükröt azonban a többi ember, a környezeted testesíti meg.

De hogyan? Hiszen a többi ember nem tud tiszta tükör lenni.

Szinte mindenki torzít - mert mindenki csak a saját szűrőjén keresztül tud látni és láttatni téged....

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Szükséged van elismerésre! ... Vagy függsz tőle?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan10

Ha Béla nehezen fogható meg

Címkék: félelempárkapcsolatönismereténképnő és férfielköteleződéssémaönértékeléskisebbségi érzésönfejlesztés

Már megint Béla.... Most meg épp nem akar elköteleződni!

De, semmi gond, mert Gizi ezúttal a megoldást keresi úgy, hogy megérteni szeretné Béla működését.

Gizi számára Béla csaknem tökéletes "megoldás volna" a tartós boldog párkapcsolatra. Szeret Bélával lenni, és úgy tűnik, hogy a közös pillanatokat Béla is örömmel éli meg. Minden természetesen egyszerű és nagyszerű, szépen áramlanak együtt, egységben. Azonban amikor Béla kilép Gizi házának kapuján, mintha törlődne minden megélése, és a kommunikáció ritkul. Gizi várakozik és vágyakozik, Béla meg úgy tűnik, hogy lényegesen kevesebb kapcsolódással képzeli el a viszonyukat. Béla beéri heti 1-2 alkalommal, pár órányi együttléttel, ami viszont Gizinek folyamatos hiányt jelent.

Az elköteleződéstől való félelem valóban picit többször érinti a férfiakat, pontosabban másképp érinti a férfiakat, mint a nőket, mert más formában próbálják kezelni a helyzetet.

Induljunk ki abból, hogy Gizi a társadalomból hozott elvárások mentén azt tanulta meg, hogy egy normális párkapcsolatban a felek előbb-utóbb összeköltöznek, összekötik az életüket és együtt tervezik a közös jövőt. Leteszik egymás mellett a voksukat, és már nem akarnak más nővel / férfival viszonyt alakítani.

Mivel ezt tanulta Gizi és ő maga ezt szeretné is megvalósítani, ám Béla meg inkább "menekül" vagy kicsúszik a kezei közül, úgy gondolja, hogy Béla működése nem normális. Szeretne is "segíteni" Bélának "jó útra térni". Valójában leginkább önmagán akar segíteni azzal, hogy Bélát "megszereli a közös jövő boldogsága érdekében".

Vajon miért nem akar Béla elköteleződni?

Milyen minták állnak háttérben, milyen sémákat hozott Béla magával felnőtt férfi korára?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha Béla nehezen fogható meg

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign