szept03

Tényleg olyan nagy elvárás az, hogy Béla normális legyen?

Címkék: szeretetTeréz anyupárkapcsolatönismeretelfogadáselvárásokbefogadásego

Mi a baj az elvárásokkal?
Hogyan akadályoznak és ejtenek a saját csapdádba a saját elvárásaid?

Sok videót készítettem már az elvárásokról, és arról, miért okoznak NEKED magadnak szenvedést; mégis sorra jönnek a kommentek a videóim és cikkeim alá, amelyek a következőt fogalmazzák meg:

"Az elvárások igenis fontosak, mert ha nem szabunk szabályokat a férfinek, akkor elkanászodik, és azt teszi, amit ő akar!"

(Megjegyzem: ha szabályokat alkotsz, akkor is azt fogja tenni, amit ő akar. Ráadásul valójában arra vágysz, hogy Béla SZABAD AKARATÁBÓL és vágyából legyen veled, és ne egy póráz miatt! Nem igaz? Akkor miért hiszed, hogy a póráz segít?)

vagy:

"Tényleg olyan nagy elvárás az, hogy Béla legyen normális? Keressen, írjon, figyeljen rám, vagy hogy legyen őszinte, vagy hozzon virágot?"

(Nem nagy elvárás attól, aki épp úgy gondolkodik, mint TE, de óriási elvárás attól, aki meg nem!)

Ezekből a kommentekből látható, hogy sokan tévhitben élnek az elvárások témáját illetően. Az elvárásokat az elme a BIZTONSÁGA érdekében kreálja. Azt hiszi, hogy ha bebiztosítod az elvárásaidat, BOLDOG lehetsz. Talán igen, de van itt valami, vagy valamik, amiket sajnos nem értesz, amikor az elvárásaidhoz ragaszkodsz!

Nem vagy rossz, ha elvárásaid vannak!

Nem az a baj az elvárásokkal, hogy Béla elmenekül tőled, ha sokat akarsz tőle. Nem számít, hogy Béla hogyan viseli az elvárásaidat! Nem számít, hogy jófej nő vagy-e attól, hogy kevés az elvárásod, vagy rossz fej, ha sok.

Az elvárásaid NEM BÉLÁNAK ÁRTANAK, hanem neked!
A TE ÉRDEKED, hogy elengedd őket!

Ez a videó és ez a cikk most annak a paródiája, vagyis elképzelt demója, hogy mi történik, hogy ha én megerősítem Piroska elvárásait, és megmondom "Piroska Bélájának", hogy legyen normális, és értse meg, hogy Piroska elképzelése a normális, ám az övé nem eléggé... 

Nézzük, mire jutunk, és talán az is kiderül így ezen keresztül, hogy miért is olyan nagy a gond, ha tele vagy elvárásokkal, és miért nem jutsz azzal előrébb, ha én is megerősítelek abban, hogy Bélád nem normális...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Tényleg olyan nagy elvárás az, hogy Béla normális legyen?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug29

Önismereti félreértések, amik tévútra visznek

Címkék: párkapcsolatönismeretboldogságelmeelvárásokfelelősségfélreértésegofelelősségvállalás

Néhány tipikus félreértést kiszemezgettem - amelyek kifejezetten akadályoznak az utadon

Így, ha eddig nem értettél egyet az önismereti írásokkal, vagy valami tiltakozott benned, most kiderülhet, hogy miért!

Tesztelted már magadat?
Te felszabadultságot érzel az önismereti videók, cikkek nyomán, vagy inkább feszültséget és dühöt?

Már kb 250 ingyenes videóm van a youtube csatornánkon, és itt a blogban 550 cikk. A videókhoz érkező kommentekből jól látszik, hogy mely témák okoznak rendszeres és folyamatos félreértést az önismeret útján.

Az önismeret az elme (ÉSZ) és egó korlátolt - kifelé fókuszáló világából - fordít vissza ÖNMAGAD felé, vagyis a szívvel, szeretettel teli életed felé! Az út azonban az EGON át vezet, és bizony ott bele is ütközöl sokszor a saját elméd korlátaiba: FÉLELMEIBE, normáiba, tévhiteibe, hiedelmeibe... stb. 

Ahogyan mondani szoktam, a recept egyszerű: mivel a videóim az elme megértésén át, azon TÚL, a SZÍVEDHEZ vezetnek, így felszabadultságot és megkönnyebbülést kell, hogy érezz akkor, ha JÓL érted a szavaimat. Ha ezt érzed, biztos lehetsz abban, hogy most megértettél valamit, és valóban közelítesz önmagad és a boldogságod felé. Jó az irány! 

Ha azonban a videóim és cikkeim nyomán dühöt, szorongást vagy feszültséget érzel, akkor NEM értettél meg. Ekkor a FÉLELMEID szűrőjén át értelmezed a videókat, és olyat hallassz meg, amit benned él, de tőlem NEM HANGZOTT el. A sémáid viaskodnak benned, és az egod ragaszkodni akar a téves biztonságérzetéhez.

Hogy jól értsd mindezt, 3 példán át megmutatom, hogy mik a tipikus félrekódolások, melyek benned esetleg dühöt válthattak ki, miközben azok NEM hangoznak el, vagy semmiképp sem úgy hangzanak el tőlem, ahogyan  te meghallottad.

Olvass tovább és nézd meg a videót is, hasznos, ha tisztázódik néhány gigantikus félreértés, mert megkönnyebbülést nyerhetsz!

Önismereti félreértések, amik tévútra visznek

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug23

Hogyan élj túl egy csalódást?

Címkék: CsalódásÖnismeretElvárásokFelelősségvállalás

A csalódás és az abból fakadó harag "elengedése" haladó önismereti "feladat"

Ahhoz, hogy ez sikerülhessen, és valóban tudd, hol keresd magadban a megoldást, már sok-sok felismerésen túl kell lenned. Ezért tudom, sokan nem fogják tudni könnyedén értelmezni ezt a bejegyzést és videót, és majd vitába szállnak velem, hogy ez nem így van. Semmi baj!

Ha azonban az elhangzottak belőled dühöt váltanak ki, akkor kérlek fogadd el, hogy még a félelmeiden keresztül figyelsz. Ezért nem is azt értelmezed, amit közvetítek.

Ha viszont felszabadulást és megkönnyebbülést érzel, akkor már valóban érted azt, amit valóban átadni szeretnék. Mert amit itt olvasni fogsz, az sokkal inkább segítség és kapaszkodó, mint számonkérés. 

Olvass tovább és nézd meg a videót is! 

Hogyan élj túl egy csalódást?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug18

A női büszkeség erőszakossá tesz, ráadásul önmagad ellen dolgozik benned

Címkék: szeretetbüszkeséghatárokat húznipárkapcsolatönismeretőszinteségerős nőegonői büszkeségerőszakos nőnői kommunkáció

A női büszkeség az önérvényesíted kulcsa ... - hiszi ezt az EGO

A női büszkeséged azt szolgálja, hogy a tiszteletet kivívd másokból önmagad felé. Azt szolgálja, hogy érvényesülni tudj. Annak eszköze, hogy ne söpörhessenek a szőnyeg alá, és hogy komolyan vegyenek. Arra használod, hogy megértesd valakivel, hogy veled nem lehet "lacafacázni", téged nem lehet semmibe venni, és veled nem lehet csak úgy ezt-azt megtenni.

Ez mind akár jó CÉL is lehetne, azonban a büszkeség egy EGO-s és így erőszakos eszközzé tud válni benned.

Ezzel pedig az esetek zömében nem hogy nem tudod elérni a vágyott tiszteletet, hanem inkább még háborút is szítasz, és nem kívánt személlyé válsz. Így aztán sokkal inkáb önmagad ellen dolgozol, mint önmagadért.

Érdemes ránézni a női büszkeségre, és a harcos amazon működés helyett inkább igazi NŐI minőségedben - szeretettel - elérni a vágyott tiszteletet

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

A női büszkeség erőszakossá tesz, ráadásul önmagad ellen dolgozik benned

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug12

Min változtass, hogy ne legyenek hálátlanok az emberek a sok jóért, amit teszel értük?

Címkék: félelemszeretetönismeretmegfelelési kényszerenergiatudatosságsegítségnyújtáshálahálátlanságönzetlenség

Hálátlanok az emberek? Ezt tapasztalod?

Te segítőkész vagy és odaadó, de egy bizonyos idő után mégis magadra maradsz, mert akiket támogatsz, akikért rengeteg energiát mozgatsz meg, szinte rád se hederítenek? Folyton te keresed a barátaidat, ők maguktól meg se moccannak? Te vagy az, aki mindig ugrasztható, ha a szeretetteid bajban vannak? Folyton adsz: ha kell tanácsot, ha kell ajándékot, ha az kell, akkor kisebb-nagyobb szívességeket? Ám mégis, amikor te szorulnál rá mások együttérzésére, támogatására, segítségére vagy csak egy jó szóra, valahogy senki sincs, aki érted megmozdulna?

Talán már te is csalódtál így párszor.
Talán meg is fogadtad, hogy eztán nem adsz annyit másoknak... 

Fogadalmak helyett légy inkább tudatos a saját működésedre, és láss rá arra, miért fogysz el a sok segítségnyújtás végére! Lásd meg, hogy hogyan csinálják ezt azok, akik mindig energikusak tudnak maradni akkor is, ha sokak sorsa nyugszik rajtuk!

Olvass tovább és nézd meg a videót is, még rajzoltam is - újra! 

Min változtass, hogy ne legyenek hálátlanok az emberek a sok jóért, amit teszel értük?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign