feb26

Amikor elégedetlen vagy a pároddal... Mit tehetsz?

Címkék: elvárásokelégedetlenségpárkapcsolatönismeretfelelősségvállalás

Mivel a gondolkodó én-ed (az elméd) kifelé figyel, mindig a külvilágot pásztázza, így az elégedetlenségedet is külső tényezőkhöz köti.

Ez esetben a párod tetteihez, vagy épp mulasztásaihoz (elmaradó ígéreteihez).
Azt hiszed, hogy a PÁROD tehet arról, hogy ELÉGEDETLEN vagy.

Mivel ez egy önismereti blog, már sejtheted, hogy bármennyire igaza is van az elmédnek, itt valójában nem a párod lesz a megoldás kulcsa.

Mindaddig ugyanis, amíg őt okolod, és a PÁROD MEGVÁLTOZTATÁSÁRA törekszel, sajnos semmi sem fog változni, csak a vitáitok halmozódnak.

Ha azonban megtalálod magadban a MEGOLDÁS KULCSÁT, ez a kapcsolatod is javulhat... vagy egy másik kezdődik, de Te minden esetre lényegesen boldogabb leszel!

Ezt a cikket és videót ezúttal (is) az hívta életre, hogy a korábbi videókhoz és cikkekhez sorra érkeznek az olyan kommentek, amelyek az ÖNIGAZOLÁSOKRÓL szólnak. Ezekben azt feszegetik a hozzászólók, hogy én értsem meg (és a világ is értse meg végre), hogy Béla igenis egy gazember, aki miatt jogos az elégedetlenkedés.
Béla talán csalfa, vagy hanyag, vagy nem kommunikál, vagy nem teljesíti az elvárásokat...  és engem arra kérnek a kommentelők (ki kedvesen, ki erőszakosan), hogy fejezzem ki végre, hogy Bélának igenis kutya kötelessége úgy működni, ahogyan a párja elvárja. :)

Na, azért született ez az írás, mert IGEN, Béla nem kielégítően "működik", lehet, hogy Béla egy hülye, ÉS AKKOR MI VAN?
Ha TE boldog akarsz lenni, akkor tovább KELL LÉPNI a MEGOLDÁS és ÖNMAGAD FELÉ ebben a témában!
ÖNMAGAD FELÉ!

Addig ugyanis, amíg Béla van a gondolkodásod középpontjában, és azt VÁROD, hogy ő TEGYEN érted, sajnos csak HÁRÍTOD a felelősséget.
Bélára hárítod a JOBB SORSOD feletti DÖNTÉSEKÉRT a FELELŐSSÉGET.

Ez sajnos nem elég tudatos, nem felelősségteljes. Ez hárítás. A hárítás pedig még sosem hozott boldogságot senkinek!

Az önismeret azért fontos, hogy BOLDOG LEHESS!

Ha ezt szeretnéd, akkor tarts velem! Ha mégis inkább Bélát akarod gyepálni, és neked elég, ha elégedetlenkedsz és szenvedsz Béla oldalán, akkor az a te döntésed...

Olvass tovább és nézd meg a videót is! Egyszerű és logikus...

Amikor elégedetlen vagy a pároddal... Mit tehetsz?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb22

Mi az, hogy elfojtás?

Címkék: félelemelmeelfojtásenergiateremtőerőlélekvágy

Az elfojtás nem jó neked - ezt már sokan tudják. Azonban  azt, hogy mi az, hogy elfojtás, és hogy miért nem jó, azt sokan nem értik.

Azt tapasztaltam a vendégeink körében, hogy a legtöbben arra a kérdésre, hogy: "szerinted mi az, hogy elfojtás?" - azt a választ adják, hogy: "az, amikor nem mondom el a véleményemet, vagy nem adom ki a dühömet. Esetleg nem merem felvállalni azt, hogy nemet mondjak!"

Vagyis a legtöbben úgy vélik, hogy az elfojtás az, amikor a tiltakozásukat nem merik kifejezni.
Ez is lehet elfojtás... de akkor az a kérdés is felmerül, hogy miből ered a tiltakozásuk? Miből ered az, hogy mást akarnak? Vagyis ki az, mi az, amit az emberek valójában elfojtanak?

Olvass tovább, nézd meg a videót is, és láss rá arra, hogy mi az elfojtás valójában, milyen következményei lehetnek, és hogyan törj ki belőle!

Mi az, hogy elfojtás?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb19

Miben van hiánya, ha megcsal?

Címkék: párkapcsolaténképmegcsalásszeretőhűtlenfélrelépő

Lehet szeretni többeket egyszerre! Szerelemmel is! Aki átélte, az tudja. Aki az ellenkezőjét állítja, az még nem élte át.

Azonban egyszerre és párhuzamosan két egyenrangú párkapcsolatot fenntartani már nem biztos, hogy szerelem kérdése...

Amikor valaki viszonyt folytat a meglévő kapcsolata mellett másokkal, akkor - a közhit szerint - valamiben hiánya van. Ez tehát igaz is. Azonban ezt kicsit torzítva, a közhit úgy toldja meg, hogy: a félrelépő félnek azért van hiánya, mert a párja nem ad meg neki valamit.

Ez a cikk és videó arról szól, hogy miben van valójában hiánya annak, aki tartós viszonyt folytat a párja mellett mással is... 

... és előre bocsátom, hogy a HIÁNYÁÉRT NEM A TÁRSA a felelős. Hiába is próbálja bárki rátolni a felelősséget a ársára, aki 2 párkapcsolatot folytat (TITOKBAN), az valójában a HIÁNYT önmagában éli.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Miben van hiánya, ha megcsal?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb18

Nem azzal tartod meg őt, ha kapaszkodsz, ha félted, ha őrzöd, hanem...

Címkék: párkapcsolatragaszkodáskapaszkodáselvárásokfélelemboldogságszabadság

Vajon mivel tudsz megtartani egy kapcsolatot? Azzal, ha ragaszkodsz, vagy azzal, ha szabadságot teremtesz?

Talán te is megállapítottad már - önmagad felé - hogy időnként elvesztél a kapcsolatodban. Hiába vagy önálló, magabiztos és sikeres az életed sok-sok területén, a párkapcsolatodban valami fura szorongás veszi át feletted az uralmat. Félsz. Talán mondogatod is a párodnak, hogy számodra az érzelmi biztonság a legfontosabb... de mire észbe kapsz, már szinte kapaszkodsz és ragaszkodsz a párodhoz, és az ő érzelmeihez.

Ha megkérdezném tőled, vajon, miért ragaszkodsz hozzá ennyire, akkor talán azt válaszolnád - gondolkodás nélkül csípőből - hogy azért, mert szereted. Valójában azonban ekkor épp nem szereted, hanem a szeretetnek csak az emlékét éled. Egyszerűen FÉLSZ. 

A ragaszkodás mögött nem a szeretet áll, hanem a FÉLELMED.

Mitől félsz? Vajon miért ragaszkodsz a párodhoz? Mit társítasz hozzá, és, ha ő a fontos, akkor mit tehetsz, hogy ezt a kapcsolatot tényleg tartós boldogságban tartósítani tudd? 

Mit tesz az, aki "alacsony nívón működik" és mit tesz az, aki tudatos és valóban szeretettel éli meg a kapcsolatot?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Nem azzal tartod meg őt, ha kapaszkodsz, ha félted, ha őrzöd, hanem...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb18

Hol húzd meg a határaidat a kapcsolatodban? Mit jelent a határok húzása?

Címkék: határokhatárhúzásfelelősségboldogságegopárkapcsolat

Mi az, hogy határok? Mi az, hogy határhúzás?

Sokkal kevesebb hiszti, sértődés és vita volna a kapcsolatokban, ha a felek értenék a saját határaikat. Sajnos ma azonban a határokat illetően is óriási félreértések élnek a köztudatban, amiből a jó öreg egó nem csinált mást, mint ELVÁRÁSOKAT. A határoknak pedig az elvárásokhoz az égvilágon semmi köze nincsen!

Az emberek imádják hangoztatni azt, hogy "meg kell húzniuk a határaikat". Ez alatt pedig azt értik - ahogyan én látom, hogy meg akarják fogalmazni a SZABÁLYAIKAT, hogy mit engednek meg másoknak a velük való kapcsolatukban. MÁSOKNAK!!!

Vagyis - az a tévedés  - az él az emberekben, hogy a határaik meghúzása egyenlő azzal, hogy megmondják, mit TEHETSZ meg VELÜK, és mit nem. 

SZABÁLYOKAT és KORLÁTOZÁSOKAT, (tilalmakat) állítanak fel a társaik, a környezetük számára. Például: "Nem teheted meg velem, hogy a kapcsolatunk alatt te más nőket megnézel az utcán!" vagy: "az  én határaim ott vannak, hogy nem tűröm, hogy csetelj más férfiakkal".

Ez NEM HATÁRHÚZÁS.

Ez épp ellenkezőleg: ez a határok durva megsértése: hiszen átnyúlsz a párod "térfelére", és meg akarod neki mondani, hogy hogyan viselkedjen! Te megsérted ekkor a párod határait!

Megteheted? Megmondhatod a párodnak a szabályaidat? 
Természetesen IGEN.

Azonban azt is meg kell értened, hogy ő - mivel az ő térfelére alkottál KORLÁTOKAT és SZABÁLYOKAT, megteheti, hogy erre NEMET mond, és figyelmen kívül hagyja azt, amit te elvársz tőle.
Megteheti? MEG hát, hisz az ő élete, az ÖVÉ. Meg is teszi.

A legtöbb esetben a másik fél ki fogja kérni magának a saját határai közötti szabad döntés jogát.
Te pedig hivatkozhatsz bármire, hisztizhetsz és követelőzhetsz, nem lesz más lehetőséged, csak vagy "megszokni" vagy "megszökni". Ez a 2 lehetőség azonban MINDIG ADOTT, és a TE döntésed lehet!

A határhúzás fontos! Nagyon fontos abból a szempontból, hogy BOLDOG legyél! Mit jelent akkor hát? 

Olvass tovább, és nézd meg a videót is!

Hol húzd meg a határaidat a kapcsolatodban? Mit jelent a határok húzása?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign