márc19

Amikor úgy érzed, hülyének néznek...

Címkék: hazugságharagönismeretmanipulációáldozatszerepönfejlesztéshülyének néznek

Mi is történik ilyenkor valójában?

Amikor valaki el akar veled hitetni valamit, amit Te másképp látsz, vagy hazudik neked, miközben te tudod, hogy az égbekiáltó valótlanság, akkor megszülethet benned ez a gondolat, hogy "hülyének néznek"

  • Ezzel a gondolattal azonban te áldozatszerepbe juttatod magad, (hisz ez azt jelenti, hogy úgy véled: BÁNTANAK),

  • és még haragot is fogsz érezni,

Valójában ezzel a 2 dologgal sajnos nem előre, hanem épp hátra fogod mozdítani a folyamataidat. Áldozatszerepből NEM lehet GYŐZNI, a haragod meg nem véd meg semmitől és senkitől, de a manipulációtól biztosan nem.

Hathatósabb, előre vivő megoldás kell, de ehhez előbb :ÉRTENED kell a helyzetet!

Mi történik itt valójában?

Először húzzuk meg a válaszvonalat, mi, kiről szól, lássuk a határaitokat, és kirajzolódik a valóság arról, vajon ki is itt a "hülye".

Amikor úgy érzed, hülyének néznek...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb23

Ha te nem keresnéd a barátaidat, talán sosem beszélnétek?

Címkék: kapcsolatönismeretfelelősségvállalásáldozatszerepalacsony önértékelésönfejlesztésfelelősséghárításbarátságnem keresnek a barátok

Elkeseredsz, aztán neheztelni kezdesz. Haragszol is talán a barátaidra, mert méltatlannak érzed, hogy elhanyagolnak, és hogy folyton neked kell energiát tenned a kapcsolatba?

Megszakíthatod a barátságot, de nem érdemes neheztelned, már csak azért sem, mert valójában az egész "hajcihőt" magaddal és magad ellen játszod.

Szinte hallom, hogy azt kérdezed: mit tegyél? Ám legtöbbször olyan megoldást akarsz találni, ami úgy hangzik: "mit tegyél velük, hogy ők változzanak a kapcsolatért."

A megoldás azonban csak akkor tud jól kirajzolódni, ha előbb magadba nézel, és a benned dúló konfliktust, hiányt és harcokat meglátod.

A megoldás ismét benned van ahhoz is, hogy BÉKÉSEN továbblépj, vagy ahhoz is, hogy a kapcsolatot jobbá és teljesebbé tedd!
Ez a videó (is) vízválasztó.
Kiderül, hogy mennyire vagy kész a magaddal történő őszinteségre, hol tartasz az önismeret és a felelősségvállalás útján. Ha érted a videót, könnyebbé válsz. ❤
Ha dühös leszel, akkor még sajnos nem érted, ragaszkodsz az önámításhoz, az önzetlenség illúziójához, a függéseidhez, az egós hárításhoz és a szenvedéshez. Ezt az utat is választhatod, de ez csak lefelé fog vinni.
Bocsánat érte, de csak a magaddal való őszinteség segíthet a boldogság útjára lépni.
❤ Ha hiszed, ha nem, szeretettel mondom, írom ezt is.
Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha te nem keresnéd a barátaidat, talán sosem beszélnétek?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan23

Ha így gondolkodsz magadról, minden kapcsolatod zátonyra fog futni

Címkék: párkapcsolatönismereténképérzelmi zsarolásönértékelésáldozatszerepönfejlesztéspasszív-agresszív

Ahogy önmagadról képet alkotsz, ahogy magadhoz állsz, az meghatározza azt is, milyen módon fogsz reagálni a párod tetteire.

Ha magaddal kapcsolatban lehúzó, leértékelő gondolataid vannak, akkor képtelen leszel más szemüvegen keresztül figyelni a világot. Azt fogja keresni az elméd, hogyan nyerhet önigazolást arról, hogy miért nem kellessz, és hogy bántanak.

A párod minden tettét és mulasztását azon keresztül fogod figyelni, vajon, mennyire nem tisztel, mennyire nem számítasz neki. Egyszerűen folyton áldozatot csinálsz magadból olyankor is, amikor épp senki sem akar bántani és amikor épp nagyon is számítasz.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha így gondolkodsz magadról, minden kapcsolatod zátonyra fog futni

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj10

Az önszabotázs - amikor tudatalatti módon görgeted az akadályokat a saját utadba

Címkék: félelemönismeretelmesémákönigazolásáldozatszerepalacsony önértékelésönfejlesztésönszabotázs

Valahogy és valamiért semmi sem megy könnyen? Mintha minden összeesküdött volna  ellened? 

Ha a Te életed is döcögve halad, és mire épp örülhetnél egy jó hírnek, vagy egy pozitív fordulatnak, hirtelen megint visszaütnek az események, és végül ismét hátrább kerülsz a vágyaidtól....

Talán ilyenkor megfogalmazod, hogy "nekem nem sikerülhet", vagy "ááá, tudtam, hogy nekem úgyse lehet jó"... vagy azt, hogy: "megint nem vagyok elég...", és az is lehet, hogy ráfogod a sosra, az életre, az univerzumra, vagy csak a környezetedre, hogy miattuk hiúsulnak meg a dolgok.

Azt nem sejted, hogy TE vagy a SORS az életedben, és az életed alakulásához TE magad JÁURULSZ hozzá a leginkább. Te magad is közrejátszol abban, ha AKADÁLYOK állják utadat, és Te magad is teremted azt, amikor HÁTRÁNYBA kerülsz és csak távolodsz a vágyott céloktól.

Ez NEM egy "áldozathibáztatás", sőt, ha ezt gondolod, akkor neked legalább 100x kellene végigolvasni ezt a bejegyzést, és megnézni ezt a videót. Nem, nem vagy HIBÁS, nem vagy bűnös, de van közreműködésed a sorsod alakulásában, hiszen NÉLKÜLED semmi sem történhet az életedben. Minél hamarabb rálátsz az ÖNSZABOTÁZS működéseidre, annál hamarabb fordíthatod meg a szériádat, és annál hamarabb teljesülhetnek be a vágyaid!

Mivel járulsz hozzá a negatív eseményekhez?
Mivel teremted az életedet épp MAGAD ellen?
Mit teszel tudatalatt, amivel folyton újabb és újabb hátrányokkal kell szembesülnöd?

Olvasd tovább és  nézd meg a videót is!

Az önszabotázs - amikor tudatalatti módon görgeted az akadályokat a saját utadba

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov01

Ha van rajta sapka, ha nincs, Béla meglakol?

Címkék: párkapcsolatönismeretjátszmaerőszakáldozatszerepönfejlesztéspasszív agresszív

Béla szorult helyzetbe kerül, mert bármit tesz, az Gizi szemében csak olaj a tűzre.

Az áldozatszerepbe süllyedt társ olyan játszmákat generál, amiben ő mindig elégedetlen lesz, és mindez a párján csattan.

A videó példájában Gizi van áldozatszerepben, és Béla áll ennek a passzív agressziónak a célkeresztjében.

Mit tehet így Béla egy-egy ilyen játszmában?

Ez a videó az "áldozatszerepből nem lehet nyerni" videó folytatása.

Azt a videót is nézd meg itt a csatornán és a vlogon! Az az áldozatszerepben lévő személyről szól, ez a videó pedig a társ számára ad nézőpontokat...

Ha több kurzus is érdekel, kattints ide a KURZUS - AKCIÓK oldalra >>>> Megéri kedvezményesebb áron válogatni >>>

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha van rajta sapka, ha nincs, Béla meglakol?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt17

Milyen áldozatot hozol párodért és a kapcsolatért?

Címkék: párkapcsolatkihasználönismeretelvárásokáldozatszerepönfejlesztésbántalmazottáldozatot hoz

A cikket egy férfi inspirálta, akitől a párja, rendszeresen ezt kérdezi:

Vajon mit ért ez alatt a nő? Mit tükröz az a gondolkodásodról, ha ÁLDOZATokban akarod mérni a kapcsolat értékességét?

Természetesen minden kapcsolatban kell hozni időről időre egy-egy kompromisszumot, vagy áldozatot, olykor-olykor le kell mondani valamiről, de ezt megtesszük, mert MEGÉRI. Pontosabban az emberi elme úgy működik, hogy mindig ÉRDEK alapon mérlegel, vagyis azt nézi, mi éri meg, mi nem éri meg. Ez akkor is így van, ha most tiltakozol, sőt: akkor bizony a tudatalattaidra van bízva ez a mérlegelés, és még nem vagy rá elég éber, hogy a beléd programozott értékek szerint hol húzza meg az elméd (az EGO-d) ezeket a határokat.

Az ÉRDEK szón sem  érdemes fennakadni, hiszen az is egy JÓL FELFOGOTT, POZITÍV érdeked egy kapcsolatban, hogy "jó neked a párod mellett és szeretnél minél több időt tölteni vele".

Az érdek szó nem negatív, kérlek, ne keresd benne a bántást. Fogalmazhatnám úgy is, hogy az érdek szót CÉL-ra cserélem :)

Ami e bejegyzés címében szerepel azonban, más: aki gyakran mélázik azon, vajon a párja mennyi áldozatot hoz érte a kapcsolatban, az sajnos a figyelmét olyan ELVÁRÁSOKRA hegyezte ki, amiben ELVÁRJA, hogy a párja a SZENVEDÉSSEL fejezze ki számára a kapcsolat értékességét.

Ez pedig csapda! 

Olvass tovább és nézd meg a videót is, hogy lásd, mit tükröz ez az áldozat-központú gondolkodás a szereplőről, és hová vezethet ez párkapcsolatban!

Milyen áldozatot hozol párodért és a kapcsolatért?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt13

Áldozatszerepből nem lehet győzni

Címkék: önismeretönsajnálatáldozatenergiavámpíráldozatszerepönfejlesztésmártírfelelősséghárításenergiahiányos

Nézd meg, te nem vagy-e hajlamos áldozatszerepet ölteni!

Az áldozat és az áldozatszerep nem ugyanaz.

Előbb a kettő közötti különbséget érdemes megérteni. Az áldozatszerep egy viselkedési minta, ami mögött egy önsajnálati gondolkodás áll. Az egyén meggyőződése az, hogy őt bántják, nem szeretik, neki rossz, nincs esélye sem arra, hogy neki jó legyen. Ezzel a gondolkodással pedig együttjár egy sor további kellemetlen működés, köztük például egy önszabotázs-program, az állandó feszültség, a gyanakvás, a tehetetlenség és a folyamatos panaszkodás... stb

Nézd meg, mivel jár együtt az áldozatszerep, és miért kell minél előbb tudatosan letenni ezt a mintát, mert ezzel önmagad ellenségévé válsz...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha több kurzus is érdekel, kattints ide a KURZUS - AKCIÓK oldalra >>>> Megéri kedvezményesebb áron válogatni >>>

Áldozatszerepből nem lehet győzni

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov24

A mártír játszmája

Címkék: türelmességszeretetönismeretönzésáldozatszerepönfejlesztésmártírönfeláldozó

"Annyit tettem érted, és te mégsem tiszteled" vagy: "Majd értékelnél, ha már nem leszek!" vagy: "Már rám se nyitod az ajtót, túl jól el vagy te nélkülem!"

Ismerős mondatok? A MÁRTÍR szavai...

A Te életedben is van egy MÁRTÍR, aki rengeteg figyelmet igényel, és mint egy vákuum úgy szívja el az energiáidat?

Talán ő épp egy fontos szereplője az életednek, akinek valamiért egyébként nagyon sokat köszönhetsz. Talán épp az anyukád, testvéred vagy anyósod az?

Nőkre inkább jellemző a mártír szerep, hisz az áldozatkészséget, az önzetlenséget, a szolgálatot a társadalom inkább beléjük neveli. 

Láss rá arra, mi áll a MÁRTÍR JÁTSZMÁJA mögött, és fedezd fel azt is, hogy mit tehetsz, ha már nagyon nyomaszt, vagy már tehetetlenül csapdába ejt egy ilyen kapcsolódás!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

A mártír játszmája

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec02

Nem vagy hibás...

Címkék: felelősségvállaláshárításfelelősségáldozatszerep

Nem vagy hibás! Miért hiszed ezt?

Az emberek zöme megriad a FELELŐSSÉG szótól (még definiálni sem meri), mert attól tart, hogy felelősséget vállalni annyit jelent, mint kinyílvánítani, hogy valamit ELRONTOTT, vagy valamiben hibás.

A felelősségvállalás nem azt jelenti, hogy hibás vagy, és hibáztatnod kell magad, ám mégis sokkolóan orrba gyűri az egodat a felelősség.

A felelősségvállalás valójában NEM GYENGÍT, hanem FELSZABADÍT, és ráadásul az egyetlen út és feltétel ahhoz, hogy elindulj a boldogság útján. Amíg kerülöd a felelősséget vállalni ÖNMAGADÉRT, addig a boldogságot is hárítod, távol tartod.

Olvass tovább és nézd meg a videót!

Nem vagy hibás...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept09

Az önfeláldozás önámításai és csapdái ... légy magaddal brutálisabban őszinte

Címkék: önfeláldozásönámításfélelemmártírszerepáldozatszerep

Az önfeláldozás csodásan nemesen hangzik - és hőssé tesz, ám van vele 2 óriási gond...

"Micsoda nemes cselekedet"! – gondolod…

Kifelé figyelsz, másokért cselekszel, és közben lemondasz olyan dolgokról, amik számodra közvetlenül örömöt okoznának. Azért teszed mindezt, mert JÓ EMBER akarsz lenni – mások szemében. Azt hiszed, ez a dolgod, hogy megfelelj annak, amit elvárnak tőled, és közben erényként értelmezed azt, hogy mások érdekében háttérbe szorítod magad.

Ha önmagadat önfeláldozónak tartod – és ezt ERÉNYKÉNT éled meg, ha emiatt lemondásokat teszel – akkor egy óriási csapdát kreálsz magadnak, és észre sem veszed, hogy:

  • azt hiszed őszinte vagy - de sajnos önmagadnak veszélyesen hazudsz - hamarosan megérted, miért
  • azt hiszed, hogy önzetlen vagy - de valójában a mártírnál önzőbb ember a világon nincsen
  • azt hiszed, az önfeláldozás az életért van - valójában a halált idézi meg, hiszen önmagadat, az életedet áldozod fel. 

Másokért tenni, JÓL FIGYELNI, gondoskodni, szeretni JÓ!

Sokkal boldogabbak azok, akiknek szeretettel teljes kapcsolatai vannak, mint azok, akik nem törődnek másokkal.

Azonban JÓL FIGYELNI másokra csak az tud, aki ezt ÖRÖMMEL éli meg. Csak az lesz igazán hasznára másoknak, aki SZERETETTEL és ÉLVEZETTEL teszi ezt. 

Aki önmagáról úgy gondolkodik, hogy ő ÖNFELÁLDOZÓ, az a segítőszándékát nem örömmel éli meg, hanem ÁLDOZATNAK, LEMONDÁSNAK. Segít ugyan, de mivel ez számára áldozat, így a figyelem is TEHER lesz. Azzal ámítja magát, hogy ez kell ahhoz, hogy ő JÓ EMBER legyen, de bántja őt, hogy lemondásokat kell tennie. Az önfeláládozásban élő ember nem őszinte magával, nem éli önmagát, figyelme másokon van, de nem boldog ettől, hanem áldozat, így a segítsége sem szívből, hanem félelemből érkezik. 

Olvass tovább és nézd meg a videót is, hogy lásd, hogyan tudsz JÓL tenni másokért, hogyan tudsz boldog lenni úgy, hogy mások is élvezzék azt, amit tőled és általad kapnak!

... és olvass tovább azért, hogy lásd, mekkora - szó szerint: - halálos csapdát rejt az önfeláldozó, mártírság!

Az önfeláldozás önámításai és csapdái ... légy magaddal brutálisabban őszinte

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« áprilisápr2024 Májusjúniusjún »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign