ápr20

Amikor azt hiszed, hogy a párod mérgező, de végül kiderül, hogy épp Te vagy...

Címkék: párkapcsolatönismeretnő és férfienergiahiányönfejlesztésmérgező kapcsolat

Népszerű ma minden olyan kapcsolatot mérgezőnek tartani, amiben nem érzi jól magát az egyén.

Azonban nem mindegy, mi okozza a panaszt. Meg kell különböztetni a HIÁNYT és a MÉRGET a kapcsolatban, mert egészen más okokat és más működéseket jelentenek.

Olvass tovább, és nézd meg a videót is!

Amikor azt hiszed, hogy a párod mérgező, de végül kiderül, hogy épp Te vagy...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan31

Ki és mivel válik irányítóvá a kapcsolatban?

Címkék: párkapcsolatönismeretnői energiaférfi energianő és férfiönfejlesztés

Ki irányít? A férfi vagy a nő?

Nem az a kérdés, hogy KI irányítson, hanem az a kérdés, hogy a legtöbb kapcsolatban ki irányít vajon, kin múlik az, hogy a kapcsolat merre halad és milyen hangulatban működik. 

Még pontosítom a kérdés: nem is az a kérdés, hogy merre haladnak a közös célok, a közös vállalkozás, a nyaralás vagy a gyereknevelés, hanem MAGA a KAPCSOLAT a NŐ és FÉRFI között hogyan alakul.

Van, aki talán azt mondaná, hogy az irányít, aki kevésbé kötődik. Mert ha ő nem kötődik, a másik fél pedig nagyon, akkor a jobban kötődőben könnyen kialakul szolgaszellemes alárendelődés vagy függés. Így a kapcsolat irányai, a közös nevezők, a szintlépések időzítései azon a félen múlnak majd, aki kevésbé köteleződik el.

Lehet... 

De biztosan olyan is akad, aki azt mondja, hogy az irányítás a férfi dolga, hiszen például a táncban is ő vezet. A nő pedig követ és halad a férfi oldalán.

Lehet...

De biztosan akad olyan vélemény is, ami szerint mindig a nő választ, vagy olyan, ami szerint a hétköznapok kis ügyei a gondoskodás miatt a nő kezében összpontosulnak,és ezekből több van, mint a nagy döntésekből, így a nő kezében van az irányítás.

Valójában ez mind igaz, de csak felületesen. A valódi kulcs a női és férfi energiák megélésében van. A szerint pedig ezek mellett a felszínes sztereotípiák mellett a valóság teljesen más, sokkal izgalmasabb. Miközben minden állítás igaz lehet, van egy fontos nevező, így valójában egyik állítás sem valós teljes mértékben.

Olvass tovább és lásd meg, hogy valójában ki, és mivel válik egy kapcsolat irányítójává!

Nézd meg a rövid videót is!

Ki és mivel válik irányítóvá a kapcsolatban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan10

Ha Béla nehezen fogható meg

Címkék: félelempárkapcsolatönismereténképnő és férfielköteleződéssémaönértékeléskisebbségi érzésönfejlesztés

Már megint Béla.... Most meg épp nem akar elköteleződni!

De, semmi gond, mert Gizi ezúttal a megoldást keresi úgy, hogy megérteni szeretné Béla működését.

Gizi számára Béla csaknem tökéletes "megoldás volna" a tartós boldog párkapcsolatra. Szeret Bélával lenni, és úgy tűnik, hogy a közös pillanatokat Béla is örömmel éli meg. Minden természetesen egyszerű és nagyszerű, szépen áramlanak együtt, egységben. Azonban amikor Béla kilép Gizi házának kapuján, mintha törlődne minden megélése, és a kommunikáció ritkul. Gizi várakozik és vágyakozik, Béla meg úgy tűnik, hogy lényegesen kevesebb kapcsolódással képzeli el a viszonyukat. Béla beéri heti 1-2 alkalommal, pár órányi együttléttel, ami viszont Gizinek folyamatos hiányt jelent.

Az elköteleződéstől való félelem valóban picit többször érinti a férfiakat, pontosabban másképp érinti a férfiakat, mint a nőket, mert más formában próbálják kezelni a helyzetet.

Induljunk ki abból, hogy Gizi a társadalomból hozott elvárások mentén azt tanulta meg, hogy egy normális párkapcsolatban a felek előbb-utóbb összeköltöznek, összekötik az életüket és együtt tervezik a közös jövőt. Leteszik egymás mellett a voksukat, és már nem akarnak más nővel / férfival viszonyt alakítani.

Mivel ezt tanulta Gizi és ő maga ezt szeretné is megvalósítani, ám Béla meg inkább "menekül" vagy kicsúszik a kezei közül, úgy gondolja, hogy Béla működése nem normális. Szeretne is "segíteni" Bélának "jó útra térni". Valójában leginkább önmagán akar segíteni azzal, hogy Bélát "megszereli a közös jövő boldogsága érdekében".

Vajon miért nem akar Béla elköteleződni?

Milyen minták állnak háttérben, milyen sémákat hozott Béla magával felnőtt férfi korára?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha Béla nehezen fogható meg

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt24

Ha zavarnak a párod exének holmijai

Címkék: párkapcsolatönismeretféltékenységexnő és férfikisebbségi érzésalacsony önértékelésönfejlesztés

Az utóbbi pár hétben többször is előkerült ez a téma a személyes konzultációkon.

Arra panaszkodtak a vendégeim - 3 hölgy vendégem is - hogy Bélájuk lakásában még ott éktelenkedik valami (vagy valamik), amik az előző nőhöz, Béla exéhez köthetők. Kinél mi: egy kávéfőző, vagy néhány fotó, esetleg egy személyes ruhadarab (egy fürdőköpeny a szekrényben)

A hölgyeket ez (természetesen) roppant módon bosszantotta, sőt: megalázónak érezték azt, hogy Béla nem dobta még ki ezeket a tárgyakat, hanem tudja Isten, hogy mi okból, még őrízgeti.

Mivel nem Béla fordult hozzánk segítségért, és így "távba" nem is tudom Bélát jobb belátásra bírni, így hatékonyabb a nők megéléséivel és világával foglalkozni. Viccet félre: nem azért kell ezt a feszültséget "Giziben" kezelni, mert Béla tökéletes, hanem azért, mert ez Gizinek okoz gondot, őt zavarja, őt hozza ki a középpontjából, és ő érzi ezt megalázónak.

Fontos hát, hogy meglássuk, mi lehet Gizi számára a probléma, miért éli ezt meg ekkora indulattal?

Mire mutat ez tükröt Giziben...

... és vajon mit volna érdemes tennie, hogy tudatos bölcsességgel emelkedjen fölé a történéseknek?

Olvass tovább és nézd meg a videót is! Izgalmas, tanulságos, és elég rövid...

Ha zavarnak a párod exének holmijai

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt19

Nem az igazi énjét mutatta a kapcsolat elején? Miért? (... és te?)

Címkék: félelempárkapcsolatönismeretmegfeleléselvárásoknő és férfiönfejlesztés

Tényleg másnak mutatta magát a párod a kapcsolat elején?

... és Te önmagadat adtad végig a kapcsolatban?

Vajon kinek, melyik lehet az igazi énje?

Vajon honnan tudod, melyik énje az, amelyikre alapoznod kellene?

Láss rá arra, mitől vagytok mások a kapcsolat változásával, és láss rá arra is, mi zajlik abban, aki csalódik a másik félben!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Nem az igazi énjét mutatta a kapcsolat elején? Miért? (... és te?)

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc16

A férfiak tényleg nehezebben lesznek szerelmesek?

Címkék: szeretetönismeretboldogságszerelemelvárásoknő és férfiblokkokgátaknői és férfi energiákönfejlesztésviselkedési mintákhiedelmekhitrendszerek

Valójában sem a szerelem, sem a szeretni tudás nem függ a nemiségtől, a női és férfi energiáktól. :)

Azonban mégis nagy általánosságban felismerhető egy ilyen összefüggés. Vajon miért?

Mi az oka annak, ha valaki nehezen tud BOLDOG lenni, nehezen esik szerelembe, vagy ritkán tud szerelmes lenni?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

A férfiak tényleg nehezebben lesznek szerelmesek?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan19

Erős NŐ vagy, de tartasz attól, hogy túl sok a férfi energia benned?

Címkék: párkapcsolatönismeretnői energiaerős nőférfi energianő és férfipszichológiaönfejlesztés

Attól is tartasz, hogy a férfiak megijednek tőled?

Szeretnél picit lágyulni, picit finomabb formákra váltani? NŐi kommunikációval közelíteni az élethez, a párodhoz? Szeretnéd érteni és tapasztalni, hogy TÖBBET tudsz ELÉRNI a FINOM működéssel, mint a harcos akarnoksággal?

Vajon mitől függ ez? Tényleg sok volna benned a férfi energia? Vagy valami másról van szó? 

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Erős NŐ vagy, de tartasz attól, hogy túl sok a férfi energia benned?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov09

A ghosting háttere

Címkék: párkapcsolatelengedésönismeretelfogadásnő és férfiegotárskeresésghostingönfejlesztés

Jobban jársz, ha mögé látsz a GHOSTING jelenségnek és bosszankodás helyett inkább megérted, mi, miért történik ilyenkor

A társkeresésben élő vendégeinktől (is) tudjuk, hogy a ghosting jelensége mennyire jellemző és mennyire gyakori trend lett.

Mit is jelent a ghosting?

A ghosting azt jelenti, hogy az ismerkedés során a társ-jelölt hirtelen és váratlanul "felszívódik", kámforrá válik. Se szó, se beszéd, se elköszönés, se indoklás... Elmenekül, és nem válaszol, nem reagál semmilyen megkeresésre.

Megértjük, hogy a másik felet, aki REMÉNYEKET fűzött ehhez a kibontakozó kapcsolathoz, ez meglehetősen rosszul érinti. Egy darabig bizakodva várakozik, aztán óhatatlanul csalódik. Sok esetben önmagára nézve csalóka következtetésekre jut, hiszen azt gondolja, hogy a társ eltűnésének az az oka, hogy ő maga nem volt elég vonzó, nem volt elég szexi, vagy szórakoztató. Saját magát értékeli le ilyenkor az egyén az eltűnő fél nyomában és nevében.

Ez pedig a legtöbb esetben rossz következtetés, hiszen a ghostingolás nem róla szól, hanem magáról a ghostingolóról.

Ilyenkor az ott hagyott fél megfogalmazza azt a vágyát vagy IDEÁJÁT, hogy "az volna a normális, korrekt és elvárható, ha a távozó fél legalább elköszönne".

Igen, egyet is érthetünk, valóban ez volna az IDEÁLIS, azonban ugyanakkor ez HAZUGSÁG is, hiszen az ÉLET azt mutatja, hogy nagyon is IGAZ és nagyon is valóságos az, hogy szó nélkül ghostingolnak az emberek.

Ha pedig ez a valóság, akkor vegyük is tudomásul a valóságot, mert ha az ideákba akarjuk beleszuszakolni a világot, sajnos FESZÜLTSÉGET fogunk dédelgetni. a valósággal való szembe helyezkedés ugyanis mindig feszültséget szül. Tulajdonképpen ez az ÉLET meghazudtolását jelenti.

A SZÍV útja azonban mindig az, hogy az ÉLET VALÓSÁGÁT elfogadjuk és MEGÉRTSÜK, mert ebben az esetben megszületik a nyugalom, oldódik a feszültség és megtanulhatjuk kezelni is az ilyen helyzeteket!

Mi áll a ghosting mögött?

Játsszuk le képzeletben, mi történne, ha a ghostingoló az eltűnés helyett inkább korrekt módon elköszönne... 100 esetből 90-95 alkalommal ez történik:

Olvasss tovább és nézd meg a videót is:

A ghosting háttere

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov03

Mi a legNŐIESEBB / legFÉRFIASABB tulajdonságod?

Címkék: párkapcsolatnői energiaférfi energianő és férfiÖnismeretönfejlesztés

Ha nő vagy, talán kész a válaszod, hogy a "gondoskodásod" a legnőiesebb tulajdonságod, de ez a válaszod csak a beléd nevelt séma nyomán született meg benned.

Ha tényleg így volna, akkor boldoggá tenne az, ha gondoskodhatsz. Ha azonban őszintén ránézel erre, könnyű belátnod, hogy szívesen gondoskodsz, de csak akkor, ha azt értékeli a párod, ha örül, ha hálás, és ha figyel rád. Szóval, engedjük el ezt a hamis választ, és nézzük újra a kérdést: mi a legnőiesebb tulajdonságod?

Akár kérdezhetem úgy is, mitől fogod NŐ-nek / FÉRFI-nak érezni magad a párod oldalán?

Ugyanígy a férfi szerepben is leleplezhető a társadalmi séma, ám aligha lesz valós az is.

Mitől FÉRFI a férfi akkor? Ha ezzel nem vagy tisztában, hogyan is élhetnéd meg magadban?

Amíg nem tudod ezt, vagy nem jól tudod, addig sok-sok feszültséget élsz meg a kapcsolatodban és talán el is várod, hogy a párod tegyen NŐvé /FÉRFIvé!

Ez azonban a kapcsolat romlásához vezethet

Ha több kurzus is érdekel, kattints ide a KURZUS - AKCIÓK oldalra >>>> Megéri kedvezményesebb áron válogatni >>>

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mi a legNŐIESEBB / legFÉRFIASABB tulajdonságod?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept07

Tényleg a bunkó férfi kell a nőnek - a rendes helyett? - Ez a 2.rész

Címkék: párkapcsolatönismeretnő és férfiönfejlesztésrendes pasi

Miért tudja a nő sokáig tűrni azt, hogy a férfi nem becsüli meg?

Egy 2 héttel korábbi videóm alatt érkezett néhány férfitől az a keserű komment, hogy: "a nőknek a bunkó pasi kell és nem a rendes, odaadó férfi, aki szereti és megbecsüli őket."

Így került bele a "bunkó jelző" a videókba. A múlt héten már készítettem egy videót, amiben arról volt szó, hogy a rendes férfi a tetteivel mikor és miként ébreszt a nőben távolságtartást. 

Önismereti oldalról vizsgáljuk tovább a témát és nézzük meg, hogy ha a rendes férfi "riasztó", akkor mi lehet a vonzó abban a férfiban, aki nem becsüli meg a nőt!

Nézzük meg azt is, mi mozgatja a nőt akkor, amikor kötődni kezd és tartósan elköteleződik egy olyan kapcsolatban, ahol ő inkább szolgáló, mintsem királynő lehetne?

Ha több kurzus is érdekel, kattints ide a KURZUS - AKCIÓK oldalra >>>> Megéri kedvezményesebb áron válogatni >>>

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Tényleg a bunkó férfi kell a nőnek - a rendes helyett? - Ez a 2.rész

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug31

Tényleg a bunkókat választják a nők az odaadó és kedves férfiak helyett?

Címkék: párkapcsolatönismeretnő és férfiönfejlesztésvisszautasítás

Alig 2 hete tettem fel egy videót a VISSZAUTASÍTÁSRÓL, melyben azt mutattam be, hogy a FÉRFIAK hogyan - milyen 2 véglet szerint - élik meg a visszautasítást. Az egyik oldalt, az IGAZI FÉRFI-ként címkéztem, aki képes higgadtan, emelt fővel viselni a "kosarat', amit kapott, mert tiszteli a NŐ döntését és érzéseit, a másik oldalt pedig HISZTIS KISFIÚNAK neveztem - de ahogy jeleztem: bántó szándék nélkül  - aki megsértődik a visszautasításon, mert abban azt éli meg, hogy ő KEVÉSNEK bizonyult, miközben rengeteg energiát fektetett bele a kapcsolat kibontakoztatásába.

A videó a youtuben sok kommentet kapott ugyan, de jól megállta a helyét - kedvesebb és tudatosabb hozzászólások érkeztek a férfiaktól, mint vártam. Ez nagy örömmel töltött el.

A facebookon azonban a kommentözönben hangot kaptak a "hisztis kisfiúk is", akik erővel bizonyítva vélt igazukat nekimentek a nőknek - hogy összetörjék a tükröt. Ilyenkor a nőket alázva, őket okolva gyakran szóvá is tették a férfiak, hogy: "mert a nőknek a valóban szeretni tudó, odaadó férfi nem kell, csak a bunkó, aki majd meg sem becsüli a nőt"

Úgy gondoltam, hogy ez a téma megér egy ÖNISMERETI videót.

Ezért most hálával köszönöm a megsértett férfiaknak a téma-inspirációt, és nézzük, álljon itt, hogy miben és hogyan van IGAZUK akkor, amikor azt hangoztatják, hogy a nők nem választják az odaadó férfit!

Fontos megjegyeznem, hogy a cikkeim és videóim NEM BÍRÁLATOK, nem állásfoglalások sem nők, sem férfiak felett. Egyik nemet sem pártolom, nem védem, nem tartom többre vagy kevesebbre a másiknál. A működéseikben sok hasonló és sok-sok különbözőség is akad, és maximálisan tiszteletben tartom mindezt. Az írásaim és videóim TÉNYFELTÁRÓ, önismereti korrrazjok, melyekből állásfoglalás nélkül érdemes tanulni. Aki ezeken megsértődik, az sajnos még nem tart ott, hogy LEHETŐSÉGKÉNT hasznosítsa a tudást! Mert ezt mind lehetőségnek szánom sok-sok szeretettel...

Szóval: tényleg nem kell a nőknek az odaadó, kedves férfi? Miért száműzi a NŐ az ilyen FÉRFIT pusztán barát-zónába a párkapcsolat helyett?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha több kurzus is érdekel, kattints ide a KURZUS - AKCIÓK oldalra >>>> Megéri kedvezményesebb áron válogatni >>>

Tényleg a bunkókat választják a nők az odaadó és kedves férfiak helyett?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún08

Mennyire kell őszintének lenni egy párkapcsolatban?

Címkék: hazugságpárkapcsolatönismeretőszinteségnő és férfiönfejlesztésaz ex

Nehéz, fogós kérdés...

Van olyan pszichológus szakember, aki szerint 100%-ban őszintének kell lenni egy kapcsolatban ahhoz, hogy a felek valóban megélhessék önmagukat. A magyarázata szerint, ha titkok, vagy hazugságok vannak a felek között, akkor a felek nem tudnak elég közel kerülni egymáshoz, inog a bizalom, a kapcsolat vékony jégen táncol.

Egy másik, szintén nagy hírű pszichológus szerint azonban épp az vezet egy kapcsolat halálához, ha a felek mindig mindent felfednek egymás előtt. Szerinte elvész ezzel a varázs, a felfedezés és megújulás varázsa, ami a szenvedélyt, a pezsgést kiöli a kapcsolatból.
A kapcsolat megfakul és állóvízzé válhat.

Vajon mi az igazság?

Mennyire és miben kell őszintének lenni?
Van-e szabály erre?

Mi számít hazugságnak egyáltalán? Az például, ha csak nem fedsz fel minden részletet, azzal hazudsz, vagy sem?
Létezik-e a kegyes hazugság, vagy a hazugság az hazugság és kész?

Ha pedig hazudik a párod neked, akkor az azt jelenti, hogy nem tisztel és nem szeret?

Látod? Megannyi kérdés merül fel a témában, és lehetetlen is volna mindezt egy rövid videóban a teljesség igényével sorban megválaszolni. Ezért erre nem is vállalkozok.

Ebben a videóban inkább arra térek ki, hogy olyan nézőpontokat adjak, melyek rálátást nyújtanak a hazugságok mögötti mozgatórugókra, és azokra a párkapcsolati dinamikákra, melyekben az őszinteség nehezen tud kibontakozni.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mennyire kell őszintének lenni egy párkapcsolatban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr28

Miért gondolja riadtan túl a nő azt, ha a férfi nem jelentkezik?

Címkék: párkapcsolatönismeretnői energiaférfi energianő és férfiönfejlesztésnői egoférfi ego

A nőknek másképp telik az idő...

A nő és férfi között tucatnyi lényeges energetikai és ezért fizikai különbség is van. Bár az emberi fajhoz tartoznak mind a ketten, mégis, jelentősen különböznek, és épp ezek a különbségek adják meg azt a vonzalmat, és izgalmat, amit egymás iránt éreznek. Nem egyformák, és ez így természetes, de egyenrangúak. Hiba és felületes elvárás volna ugyanazt várni a nőtől és férfitól. Hiba volna, mert megannyi sok csodát rejt a különbözőségük, és millió lehetőséget jelent a közös teremtésre.

A nő az energetikai hozományából fakadóan egy sor olyanra képes, amire a férfi nem, és ez fordítva is igaz: a férfi is fel tud mutatni olyan képességeket, melyek pedig a nőben gyengébbek. Így van ez jól, így tudnak ők ketten egy tökéletes és csodálatos egységet megélni, és közösen  teremteni egy 3.világot.

Ebben a bejegyzésben és videóban egy oilyan különbséget veszünk most vizsgálat alá, ami az időhöz való viszonyukról szól. 

A nőnek más az érzékelése a világról.

Mélyebb, részletgazdagabb, hiszen a teremtőerő női minősége - ami a nőben gyakrabban mutatkozik meg - BEFOGADÓ erőt jelent. A befogadás NYITOTT, MEGFIGYELŐ, letapogató, részletesen megvizsgáló erő. A nő is ilyen: az érzékszervei is finom, kifinomult műszerek. NEM ÉRZÉKEL többet, mint egy férfi, TÖBBET NEM, de alaposabban igen. 

Az IDŐHÖZ való viszonyuk is ilyen.

A nő számára másképp telik az idő. A nő számára minden NAP új IDŐEGYSÉG, minden nap egy új élet kezdete. Ezért, bár a nőt nagyon klasszul kiképezte a társadalmi neveltetés a VÁRAKOZÁSRA, a nő úgy éli meg a várakozás perceit, hogy abban millió apró változást képes megélni és elképzelni.... hát ebbe GYALOGOL bele a FÉRFI a maga energiáival....

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is...

Miért gondolja riadtan túl a nő azt, ha a férfi nem jelentkezik?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb22

Te csak kérdezel, de a párod ezt számonkérésnek veszi?

Címkék: párkapcsolatönismeretnő és férfivitapárkapcsolati játszmákszámonkérésönfejlesztés

Mi a különbség a kérdés és a számonkérés között?

Ezt fontos tisztázni, mert sok felesleges vita keletkezik abból, hogy miközben az egyik fél egy ártatlan - vagy ártatlannak hitt - kérdést intéz a párjához, az mindezt számonkérésnek veszi, és már csattan is.

Már pedig van különbség a kérdés és a számonkérés között!

Persze, a különbség feltárásán túl azzal is érdemes foglalkozni, hogy mi a kérdező szándéka, és mi a másik fél értelmezése. 

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Te csak kérdezel, de a párod ezt számonkérésnek veszi?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb16

Meddig várakozz egy kapcsolatban a párod jöttére?

Címkék: párkapcsolatönismeretnő és férfiszeretői viszonyönfejlesztéstávkapcsolatszeretői létjátszmák a párkapcsolatbanmagány a párkapcsolatban

Van is kapcsolatod és nincs is?

Meddig várakozz a párod jöttére egy távkapcsolatban vagy szeretői viszonyban?

A távkapcsolat és a szeretői lét abban közös, hogy bár ezekben a helyzetekben van kapcsolatod, van társad, valójában mégsem érezheted magad "biztonságban", hiszen a párod bizonyos értelemben elérhetetlen, távoli, nem jelenlévő.

Nem vagy birtokon belül és nem tud az ego-d birtoklási vágya maradéktalanul beteljesülni.

Ez pedig hiányt, ENERGIAHIÁNYT, figyelem-hiányt, szeretethiányt, bizonytalanságot, tehetetlenséget és így szenvedést szül benned.

Mit tehetsz? Meddig várakozz?

Meddig várakozz arra, hogy a kapcsolat a reményeid (és elvárásaid szerint) beteljesüljön és egy tökéletesen boldog, "normális" kapcsolat legyen belőle?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Meddig várakozz egy kapcsolatban a párod jöttére?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún22

Ha nem magától teszi, akkor nem is kell?

Címkék: szeretetpárkapcsolatönismeretönbizalomhiányelvárásokkonfliktusnő és férfiönértékelésönfejlesztéspárkapcsolati játszma

Egy klasszikus párkapcsolati szituációt hoztam most a blogban és videóban.

Egy olyat, amit leginkább a NŐ szokott indítani a párkapcsolatban.

Sok pár érkezik hozzánk. Többnyire a NŐ-nek vannak ELÉGEDETLENSÉGEI, ők akarják a kapcsolatot más szintre, új alapokra helyezni. (A nő energiák működéséből fakadóan általában a nőkben jelentkezik először  HIÁNY a párkapcsolati megéléséseikben.)

Ahogyan beszélgetünk, a NŐ elmondja, hogy szeretné, ha "Bélája" figyelmesebb volna, és többet törődne vele: időnként virágot hozna, máskor vacsizni, sétálni, wellnessezni vinné a nőt, vagy épp komolyabb terveket szőne vele a jövőre nézve.

A beszélgetés során a férfi (Béla) felismeri, és többnyire megérti a nő kéréseit, és talán most először: átérzi, hogy mit is szeretne tőle a kedvese megkapni, és miért. A legtöbb beszélgetés úgy zárul, hogy Béla kifejezi, hogy: "Jó, drágám, én ezt megadom neked: hozok virágot, elviszlek vacsizni....stb". 

Majd amikor a nőhoz fordulok, és megkérdezem, hogy ehhez mit szól, ÖRÜL-e, hogy áttörés van Béla működésében, a NŐ ELZÁRKÓZIK, és azt mondja: "Ja? Ha kérni kell mindezt, akkor már nem is kell. Ha mindez nem jön Bélából magától, csak MEGFELELÉSI kényszerből, akkor ezt inkább már ne is adja meg, így már nem ér annyit az egész"

Ez az a helyzet, amiről mindenképp beszélni kell...

Ha a NŐ ugyanis LEÉRTÉKELI azt, hogy Béla a KÉRÉSRE reagálva teszi meg a kívánságait, akkor a nőben NINCS MEG a valódi befogadás már Bélára. A nőt e pillanatban már csapdába kerítették a saját elvárásai, saját ELÉGEDETLENSÉGE, és már nem a MEGOLDÁSOKRA vágyik, hanem arra csupán, hogy IGAZSÁGÉRZETE önigazolást nyerjen, mi szerint: "ő nem fontos eléggé a Béla számára. Hiszen Béla magától nem tartaná a kéréseit fontosnak, csak "kényszer hatására" akar odaadó lenni."

A NŐ-ben lévő hiány e ponton már nem Béláról szól. Béla hiába is tipor és törekszik, a NŐ nem befogadó, mert a HIÁNY, amit megél, valójában nem Béla működéseihez kapcsolódik, hanem saját énképéhez, saját értékességéhez, saját megéléseihez. Ha a nőnek nem kellenek Béla tettei, akkor neki valójában a saját belső konfliktusaival kell rendet tennie, és nem Bélára hárítani a feszültségeit. 

Mit jelent mindez? Mire figyeljen a nő? Mi szól itt a férfiról, és mi szól a nőről? Mi áll mindezek hátterében?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha nem magától teszi, akkor nem is kell?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj13

Ne legyenek ELVÁRÁSAID, avagy ne legyenek hiú ÁBRÁNDJAID a pároddal szemben?

Címkék: hazugfélelemelfogadáselvárásoknő és férfiegopárkapcsolati játszmákelvárások a párkapcsolatban

Ezerszer kérted, mégsem teszi meg neked a párod?

Sokszor mondjuk, hogy "NE LEGYENEK ELVÁRÁSAID"... mert magadnak ártasz velük. Azonban - tudom, hiába is mondjuk, mert - aki a FÉLELMEIN keresztül figyel, az itt meg is torpan, és felháborodik: meg SEM HALLJA a magyarázatokat.

Felháborodik, mert megijed - talán TE IS így voltál az ilyen témájú cikkekkel és videkkal korábban. Ijesztő lehet, ha ÚGY ÉRTELMEZED, hogy ha "Béla" nem teljesíti az elvárásokat, sőt: "ő ilyen és így kell elfogadni", akkor örök boldogtalanságra leszel ítélve egy kapcsolat poklában.

Ha félsz, akkor a szavainkat úgy értelmezed, hogy "Béla" tökéletes, ahogy van, és veled van a baj, hogy "fel mered verni az ő nyugalmát azzal, hogy valamit szeretnél tőle".

NEM, NEM ERRŐL VAN SZÓ. Soha nem kérnénk arra, hogy hogy boldogtalan ELFOJTÁSBAN élj Béla oldalán.

Végképp NEM ezt akarjuk neked közvetíteni akkor, amikor azt mondjuk, hogy ne legyenek elvárásaid! Épp az ellenkezőjét!

Azt szeretnénk, ha meglátnád, hogy HIÚ ÁBRÁND, amit kergetsz, és ha nem történik változás, akkor NEKED kell KÉZBE venned az ÉLETEDET, mert "Béla" nem fogja megadni azt, amire vágysz!

Persze, ez FORDÍTVA is igaz lehet: ha férfi vagy, Te is épp így szenvedhetsz attól, hogy a párod nem adja meg azt a figyelmet és törődést, amit igényelnél!

MIT TEHETSZ? IGÉNYEID legyenek! Ebből jó sok legyen és teremtsd is meg ezeket! Azonban az elvárásokat tekintsd hiú ábrándoknak, melyeket vagy sikerül, vagy nem sikerül érvényesítened!

Értsd meg ezeket mélyebben!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ne legyenek ELVÁRÁSAID, avagy ne legyenek hiú ÁBRÁNDJAID a pároddal szemben?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan26

Segítség, a párom folyton megnéz más nőket!

Címkék: párkapcsolatönismeretféltékenységférfi energianő és férfia férfi megnéz más nőket

Ezzel a problémával nagyon gyakran találkozunk. Sok nő panaszkodik arra, hogy a párja megbámul - sőt: feltűnően megnéz - más nőket.

Ha te is érintett vagy, mert a Te pároddal is előfordul, hogy rajta felejti a szemét más nőkön, akkor te is tudod, milyen kellemetlenül kínos, sőt, megalázó helyzet ez.

Azt gondolod közben, hogy Te nem vagy fontos, ennyire értéktelen vagy a férfi számára. Azt hiheted, hogy más nőre vágyik, és hogy te nem vagy számára sem elég vonzó, sem megfelelő. Eluralkodik rajtad a féltékenység maró fájdalma, a kisebbségi érzésből fakadó versengés, a megalázottság tehetetlensége, és mindezek nyomán egy tompíthatatlan düh érzése.

Mit tegyél?

Mit tehetnél a pároddal, hogy ne hozzon többé ilyen helyzetbe? Hogyan érhetnéd el, hogy megértsen és sokkal jobban tisztelje benned a NŐT, akit választott?

Olvass tovább, és nézd meg a videót is!

Segítség, a párom folyton megnéz más nőket!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept27

A férfi és az elengedés...

Címkék: elengedésboldogságszakításnő és férfiszakítás után a férfia férfi és az elengedés

Vajon könnyebben megy a férfiaknak az elengedés, mint a nőknek?

Vagy épp ellenkezőleg? Lényegesen jobban megküzdenek vele, mint hinnéd?

A férfi belül őrlődik? Vagy belül sem? Mi lehet a valóság abban, ahogyan a férfi megéli a szakítást? Mi van a háttérben?

Olvass tovább és láss rá másként a női és férfi sémákra, és kerülj közelebb a férfi érzékenységéhez, mely legalább olyan mély, mint a nőé, csak nem olyan látványos...

A férfi és az elengedés...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj19

Játszma? Játssz ma!

Címkék: félelemszeretetpárkapcsolatönismeretjátszmanő és férfiego

"Mihez kezdjünk a játszmákkal a párkapcsolatban?"

Ezt a kérdést tette fel pár hete egy önismereti kurzusunkon egy résztvevő. Gábor pedig válaszolt. Logikusan, viccesen, érthetően.

A videóban ezt láthatod. Én pedig körítettem hozzá ezt a bejegyzést, hogy a kettőt együtt használva és megértve még közelebb kerülhess önmagadhoz és az élet szépségeihez!

Nézd meg a videót a válaszokért, és így betekintést nyerhetsz a kurzusaink hangulatába is!

Játszma? Játssz ma!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan22

Fogadd el magadban a női és férfi oldaladat is!

Címkék: női energiaférfi energiaszeretetnő és férfi

Női és férfi energiák - de tovább is mehetünk: női és férfi hormonok is működnek benned akkor is, ha nő vagy és akkor is, ha férfi. Így lehetsz önmagadban is egység e két minőség tekintetében. 

Mit jelent azonban az, hogy női és férfi energiáid is vannak? Milyen képességeket, milyen normákat és értékeket vettél fel és hordozol ezek által önmagadban? Honnan tudhatod, hogy ha ez az egység vagy egyensúly megbomlott benned?

Hogyan fogadd el így el ezt a kettősséget, mely látszólag ellentmondásosnak tűnik, mégis így tesz kerekké? 

Olvass tovább!

Fogadd el magadban a női és férfi oldaladat is!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« áprilisápr2024 Májusjúniusjún »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign