jún01

Boldogság vagy elégedettség

Címkék: önismeretboldogságelmeszemélyiséglélekegovalódi énelégedettségönfejlesztés

Te boldog vagy vagy elégedett?

Van különbség?

A múlt héten a boldogságról készült videóm alatt egy nagy vita alakult ki egy néni és köztem. A néni ragaszkodott ahhoz, hogy a boldogság nem létezik, csupán elégedettség érhető el.

Szó, szót követett, majd végül úgy döntöttem, hogy hála az ő aggályainak, készítek egy videót arról, hogy a boldogság és az elégedettség között létezik-e különbség, és ha igen, milyen különbség.

A szavakon fogok lovagolni - látszólag. De, nincsen más eszközöm, mint a szavak arra, hogy megmutassam, hogy bár az elégedettség nagyon fontos és nagyon kellemes állapot, a boldogság még annál is jobb és kellemesebb. Remélem, hogy ezzel sem ártok neked, hanem inkább csak újra nyitogatom előtted a lehetőséget, hogy merd megélni önmagadat és átadni magad a boldog létpillanatoknak. 

Olvass tovább és nézd meg a videót is:

Boldogság vagy elégedettség

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj24

Az ignorálás, mint bántalmazás

Címkék: önismeretsértődésbántalmazásönfejlesztés

Az ignorálás, mint bántalmazás. Miről is van szó?

Arról, hogy valaki azzal próbál rád nyomást gyakorolni, hogy csenddel ver, feszültséget tart fenn, de nem figyel rád, semmibe vesz, átnéz rajtad, lesöpör, nem vesz számításba (nem is fokozom tovább)

Az ignorálásnak én 2 verzióját különítettem el.

Az egyiket azonosnak vélem a SÉRTŐDÉSSEL. A másik verzió pedig az, amikor elhagy, elmegy, és egyszerűen nem akar veled kapcsolódni az ignoráló fél.

Nézzük, melyik milyen működéseket takar és hogyan lehet ezeket kezelni!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Az ignorálás, mint bántalmazás

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj16

Mi az az érzelmi intelligencia, és hogy állsz te ezzel?

Címkék: empátiaharagönismeretsértődéstudatosságindulatönfejlesztésérzelmi intelligenciaérzelmi zsarolások

Az ÉRZELMI INTELLIGENCIA azt a képességet jelenti, hogy rá tudsz látni az érzelmeidre, és tudod azokat kezelni is, valamint azt, hogy képes vagy mások érzelmeit is felismerni.

Az érzelmi intelligencia szoros összefüggést mutat az empátiával és a tudatossággal.

Az érzelmek MEGÉLÉSE és FELISMERÉSE gyakran keserves szenvedéssel jár, és ha gyerekkorban nem volt előtted minta / modell arra, hogy ki tudd fejezni az érzelmeidet, és kezelni tudd őket, akkor sajnos felnőtt korra vagy mély ELFOJTÁSOKAT rögzítesz magadban, vagyis nem mersz teret adni az érzéseidnek; vagy a másik végletbe esel, hogy az érzelmeid elhatalmasodnak rajtad és parttalanul áradva törnek ki belőled, gyakran rombolva velük ígéretesnek tűnő élethelyzeteket is.

Azért fontos, hogy az érzelmi intelligenciádat FEJLESZD, hogy te magad is könnyedebben tudj bánni az érzelmeiddel, könnyedebben tudj reagálni az élet helyzeteire, és a kapcsolataidat építeni tudd, harmonikusan megélni az egységet a játszmák, elvárások, viták helyett.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mi az az érzelmi intelligencia, és hogy állsz te ezzel?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj10

Véletlenek már pedig nincsenek!

Címkék: félelemönismeretenergiavéletlenönfejlesztésvéletlenek nincsenek

De, akkor miért következnek be azok az események, amikre nem számítottál?

Az, hogy VÉLETLEN, azt jelenti, hogy NEM VÉLTED, vagyis nem sejthetted, hogy BEKÖVETKEZNEK. Azért nem sejtetted, mert nem érted az OK-OKOZATI összefüggést az esemény megtörténése és a sorsod között.

Vannak olyan események, amelyeknek érted a MIÉRT-jeit, például: 

  • Ha kint felejted a mobiltelefonodat az esőben, és az nem vízálló, akkor tönkre fog menni. Itt érted az összefüggést a tetteid, és a telefon károsodása között.

  • Ha megcsalod a párodat, és ez kitudódik, biztosan számíthatsz egy fejmosásra, drámára, konfliktusra vagy szakításra. Itt is érted (normális esetben) az összefüggést a tetted és a KÖVETKEZMÉNYEI között.

  • Ha nem fizeted be az adódat, büntetést fogsz kapni. Itt is világosan érted az ok-okozati következményt a mulasztásod és a büntetés között.

Amint látod, minden eseményt egy TETTED, egy CSELEKEDET, REAKCIÓD vagy GONDOLATOD indított el. Vagyis a TE ÉLETEDBEN történő eseményekhez NEKED biztosan van közöd, van hozzájárulásod az eseményekhez, amik a TE UNIVERSUMODBAN, a te világodban történnek.

Ez nem azt jelenti, hogy TE HIBÁS vagy egy-egy balszerencsés esemény miatt, hisz lehet, hogy a kellemetlenséghez tényleg nem kellett tenned semmit sem. Ezért nem a HIBÁIDAT keressük, nem bűnösnek kell tekintened magad, hanem egyszerűen azt érdemes megértened és FELISMERNED, hogy hogyan és mivel járulsz hozzá az életed alakulásához NEM TUDATOSAN, hanem tudatalatti működéseiddel.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Véletlenek már pedig nincsenek!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj10

Az önszabotázs - amikor tudatalatti módon görgeted az akadályokat a saját utadba

Címkék: félelemönismeretelmesémákönigazolásáldozatszerepalacsony önértékelésönfejlesztésönszabotázs

Valahogy és valamiért semmi sem megy könnyen? Mintha minden összeesküdött volna  ellened? 

Ha a Te életed is döcögve halad, és mire épp örülhetnél egy jó hírnek, vagy egy pozitív fordulatnak, hirtelen megint visszaütnek az események, és végül ismét hátrább kerülsz a vágyaidtól....

Talán ilyenkor megfogalmazod, hogy "nekem nem sikerülhet", vagy "ááá, tudtam, hogy nekem úgyse lehet jó"... vagy azt, hogy: "megint nem vagyok elég...", és az is lehet, hogy ráfogod a sosra, az életre, az univerzumra, vagy csak a környezetedre, hogy miattuk hiúsulnak meg a dolgok.

Azt nem sejted, hogy TE vagy a SORS az életedben, és az életed alakulásához TE magad JÁURULSZ hozzá a leginkább. Te magad is közrejátszol abban, ha AKADÁLYOK állják utadat, és Te magad is teremted azt, amikor HÁTRÁNYBA kerülsz és csak távolodsz a vágyott céloktól.

Ez NEM egy "áldozathibáztatás", sőt, ha ezt gondolod, akkor neked legalább 100x kellene végigolvasni ezt a bejegyzést, és megnézni ezt a videót. Nem, nem vagy HIBÁS, nem vagy bűnös, de van közreműködésed a sorsod alakulásában, hiszen NÉLKÜLED semmi sem történhet az életedben. Minél hamarabb rálátsz az ÖNSZABOTÁZS működéseidre, annál hamarabb fordíthatod meg a szériádat, és annál hamarabb teljesülhetnek be a vágyaid!

Mivel járulsz hozzá a negatív eseményekhez?
Mivel teremted az életedet épp MAGAD ellen?
Mit teszel tudatalatt, amivel folyton újabb és újabb hátrányokkal kell szembesülnöd?

Olvasd tovább és  nézd meg a videót is!

Az önszabotázs - amikor tudatalatti módon görgeted az akadályokat a saját utadba

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« áprilisápr2024 Májusjúniusjún »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign