ápr20

Amikor azt hiszed, hogy a párod mérgező, de végül kiderül, hogy épp Te vagy...

Címkék: párkapcsolatönismeretnő és férfienergiahiányönfejlesztésmérgező kapcsolat

Népszerű ma minden olyan kapcsolatot mérgezőnek tartani, amiben nem érzi jól magát az egyén.

Azonban nem mindegy, mi okozza a panaszt. Meg kell különböztetni a HIÁNYT és a MÉRGET a kapcsolatban, mert egészen más okokat és más működéseket jelentenek.

Olvass tovább, és nézd meg a videót is!

Amikor azt hiszed, hogy a párod mérgező, de végül kiderül, hogy épp Te vagy...

Gyakran előfordul, hogy a hiányban lévő fél meg vagy győződve arról, hogy őt a párja mérgezi azzal, hogy nem adja meg neki az elvárásait, de a valóság szerint olyannyira követel, büntet, korlátoz, minősít és beszól ezekért, hogy közben ő válik mérgezővé. Ismerd fel a működésedet, és tanuld meg kezelni a hiányaidat!

Nézd meg a videót is!

A hiány nem mérgezés... épp ezért, másképp is kezelhető!

Amikor a kapcsolatodban azzal szembesülsz, hogy a párod nem figyel rád, keveset beszélget veled, kevesebb időt tölt veled, mint te szeretnéd, vagy nem fejezi ki számodra értékelhető módon, hogy fontos vagy neki, akkor HIÁNYBA kerülsz.

Ez egyfajta ENERGIAHIÁNY. Nem kapod meg, ami számodra kielégítő volna.

Hiheted azt, hogy ez a párod hibája, mert hiszen azt gondolod, hogy az ő dolga, az ő kötelessége, hogy számodra megadja ezt a figyelmet, és gondja legyen arra, hogy téged elégedetté és boldoggá tegyen. Így persze, őt fogod mindezért hibáztatni, FELELŐSSÉ tenni, és közben egyre feszültebben várakozol az ő változására. Azonban hiába tartod mindezt az ő kötelességének, ő ettől még nem fogja teljesíteni az elvárásaidat, és az IGÉNYEID KIELÉGÍTETLENEK maradnak. Azt gondolod, ezzel a párod ÁRT neked, és MÉRGEZ téged. Azt hiheted, hogy ezzel MÉRGEZŐ kapcsolatban vagy, még hozzá az ÁLDOZAT oldalon.

Megértem a hiányodat. Kínzó és fájó érzés. Tehetetlenséget, és kiszolgáltatott vagy tőle. Ez egy olyan maró "élmény", mint a fizikai testedben az ÉHSÉG. Még fájni is tud a HIÁNY. Azonban a hiány csak hiány, és nem méreg. Ahogyan az ÉHSÉG is csak hiányállapot, de nem mérgezés.

Amikor hiányban vagy, akkor nem mérgező kapcsolatban vagy!

Sőt: amikor azt gondolod, hogy minderről a párod tehet, akkor valójában a FELELŐSSÉGET önmagadról a párodra hárítod. Mintha azt mondanád, hogy az ÉHSÉGED a párod felelőssége, és ELVÁRNÁD, hogy ő tegyen azért, hogy te ne maradj éhes. 

Ez ilyenkor egy GYEREK állapota benned. Ilyenkor egy kb 4 éves kisgyerek állapotába ragadva követeled a párodtól, hogy gondoskodjon a jóllakottságodról. Mintha nem tudnád felmérni, hogy FELNŐTTKÉNT már a te döntéseiden és működéseiden múlik az, hogy éhes maradsz-e vagy jól lakott.

Így, ha HIÁNYBAN vagy, muszáj MAGADÉRT tenned valamit! Hogy mit, arról picit később... (Mert persze itt is több dolgot kell felismerned és megértened magadban!)

Ha nem veszed észre, hogy a TE felelősséged a SAJÁT hiányod kielégítése érdekében döntéseket hoznod, akkor maradsz az ELVÁRÁSAIDBAN és a párodtól való függésedben.

Innentől pedig a hiány egyre nagyobb TEHETETLEN FESZÜLTSÉGET okoz benned, így egyre nő majd a SZÁMONKÉRŐ ELVÁRÁSOD a párod felé.

Kritizálod, beszólsz, érezteted vele, hogy ő hibás és gondatlan, számonkéred, talán érzelmileg is zsarolod... Vagyis a HIÁNYOD könnyed AGRESSZIÓT hozhat ki belőled, ami a párod felé már bántalmazásnak, mérgezésnek minősül.

Fontos, hogy meg tudd különböztetni a hiányt a mérgezéstől, és megtanuld kezelni ezt a helyzetet akár EBBEN a KAPCSOLATBAN, akár egy másikban.

Segítünk ebben a videó folytatásában, amit egyébként az EXKLUZÍV HALADÓ önismereti csatornánkon, a youtuben is elérhetsz, ha már előfizetője vagy a csatornának.

Nézd meg a videó folytatását az exkluzív csatornán is >>>

Van kedved ahhoz, hogy a mi segítségünkkel fedezd fel magadban a lehetőségeket és megoldásokat? 

Gyere, találkozzunk az Önelfogadás kurzusunkon >>>

Gyere, találkozzunk a Szülői minták kurzusunkon >>>

Gyere a 8 hetes programunkra >>>

Lapozz bele önismereti könyveinkbe >>>

Hogyan oldhatnád ezt fel magadban? Hogyan léphetnél ezen túl, hogy végre beteljesült és boldog kapcsolatban élhess?

Tarts velünk az Exkluzív haladó önismereti csatornán a youtuben, ahol e mellett több, mint 100 hasznos, rövid önismereti kisfilmet is találsz! Itt tudsz csatlakozni az exkluzív a csatornához a youtuben!:

Nézd meg az exkluzív videókat is >>>

Ne állj meg az önfejlesztésben, mert semmi sem térül meg annál az energiánál jobban,
amit önmagad megértésébe fektetsz!

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« áprilisápr2024 Májusjúniusjún »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign