feb28

Ha csak arra figyelsz, hogy a kapcsolatod örökké tartson, akkor örökké fog?

Címkék: önismeretpozitív gondolkodásrealitásnegatív gondolkodásfélelmek a párkapcsolatban

Nem fog örökké tartani.

Biztos? Igen, biztos...

De mielőtt elkeserednél, nézd meg ezt a cikket és a videót, és bár a realitás "lelombozhat", a megoldások is kirajzolódnak előtted.

Ezt a kérdést sokan felteszik. Nem csoda, hiszen sokszor elmondjuk, hogy a GONDOLATAID TEREMTŐEK, és persze azt is, hogy NE a kapcsolatod végére fókuszálj, ne rettegj, mert ezzel tönkreteheted azt. Ebből logikusan az következne, hogy akkor csak a jóra fókuszálj! Igen, természetesen. Azonban a JÓRA FÓKUSZÁLNI csak azután érdemes, miután a REALITÁSOKAT felmértük. 

Akkor most jó, ha csak a jóra koncentrálsz, vagy sem? 

Ha már épp összezavarodnál ebben a kérdésben, akkor itt az ideje, hogy helyre tegyük a REALITÁST, a pozitív és a negatív gondolkodást!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha csak arra figyelsz, hogy a kapcsolatod örökké tartson, akkor örökké fog?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb24

Hogyan hozd fel a párodat a mélyből, ha maga alatt van?

Címkék: önfeláldozáspárkapcsolatönismeretönzésenergiakrízis a kapcsolatbanpadlót fog

Fel lehet-e hozni? A te feladatod-e ez? Mit tehetsz, ha a párod olyan időszakát éli, amikor nap, mint nap padlóra kerül?

Minden kapcsolatban előfordulnak ilyen időszakok, és persze nem csak párkapcsolatokban, hanem baráti, testvéri vagy szülő-gyerek viszonylatokban is létező probléma, ha nagyon különböző a felek hangulata, vagy energiaszintje.

Ott, ahol az érintett felek szeretetben élnek egymással, ott minden bizonnyal támogatják is egymást az embert próbáló nehéz időszakokban. Ez helyén való. Mindjárt meglátod, hogyan segíthetsz a párodnak önmagára lelni.

Ugyanakkor tudd, hogy őt "felállítani a padlóról" nem csupán a te feladatod. Te csak segítő lehetsz. Az ő állapota az ő feladata, vagyis NÉLKÜLE semmilyen "gyógyulás" nem érhető el. Akarnia kell, tennie kell érte sokkal jobban, mint neked: a segítőnek. 
Ezért elgondolkodtató - és ha őszinte vagy magaddal, el is gondolkodsz azon - vajon hol a határ, meddig kell odaadással segíteni egymást, és hol lesz az a pont, ahonnan nem lehet felhozni a süllyedőt a mélyből, és hol lesz az a pont, amikor a kapcsolat is kiürül egy ilyen krízisben.

Ha most felhangon kiáltod, hogy a kapcsolatban a végsőkig ki kell tartani és emelni kell egymást, akkor jó, ha tudod,hogy még nem éltél meg ilyen krízist, vagy csak úgy élted meg, hogy téged kellett (volna) menteni, de a párod elfáradt. Hidd el, van az a helyzet, és van az a pont, amikor már nem azzal segítesz, ha megmentesz, hanem azzal, ha nemet tudsz mondani, és hátat fordítasz. Felmerül ugyanis az a jó kérdés, hogy ki az önző: aki egy idő után elindul a nehéz kapcsolatból a maga útján tovább, és ÖNMAGÁT választja a kapcsolat helyett, vagy az -e az önzőbb, aki elvárja, hogy a másik fél továbbra is őt mentse, érte éljen, rá figyeljen?

Természetesen rossz értelemben véve az az önzőbb, aki elvárja a másiktól, hogy önmaga ellen döntsön őérte, és élje a sajátja helyett az ő életét.

Hol ez a pont? Mit tehetsz, hogy NE ÍGY legyen? Mit tehetsz, hogy NE SÜLLYEDJETEK mind a ketten?

Olvass tovább és nézd meg a videót is - de csak akkor, ha szembe mersz nézni őszintén önmagaddal, és mersz és akarsz tenni magadért és a kapcsolataidért!

Hogyan hozd fel a párodat a mélyből, ha maga alatt van?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb21

Igény, elvárás, egyezség... Mi a különbség?

Címkék: elváráspárkapcsolatönismeretegyezségigény

Most tisztán megértheted, hogy miért ártanak neked a saját elvárásaid.

Ráláthatsz arra, miért jobb, ha inkább IGÉNYEKBEN gondolkodsz, és meg is teremted magadnak azokat, és kiderül, hogy mi a különbség az elvárások és az egyezségek között, és hogy ez utóbbinál hogyan nőnek meg a lehetőségeid!

Azonban akár ELVÁRÁS akár EGYEZSÉG nem teljesül egy kapcsolatban, a MEGOLDÁS KULCSA mindenképp a TE kezedben lesz! ÉLJ VELE!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Igény, elvárás, egyezség... Mi a különbség?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb16

Miért bánt, ha hülyének akarnak nézni?

Címkék: hazugságönismeretsértődéskisebbségi komplexusmanipulációszorongásalacsony önértékelésönértékelési zavar

Mindenkit bánt, ha nyilvánvaló hazugsággal etetik, vagy manipulálni akarják...

Nem csoda, ha kikéred magadnak, és bekapcsol - teljesen természetes úton - az önvédelmi reakciód.

Van azonban egy pont, amin túl ez az "önvédelem" túlmutat önmagán: vagyis van, amikor akkor is bántást, sértést sejtesz egy feléd közelítő mondatban, amikor egyébként abban semmi bántó szándék nincsen.

Mi ez a túlzott védelmi reakció? Minek a TÜKRE ez benned?

Miért hiszed, hogy bárki LEKICSINYEL, vagy lesöpör, miközben valódi támadás nem ért?

Talán Te is ismersz olyan személyt, akivel szemben már különösen megválogatod a szavaidat, mert félő, hogy bármikor támadásnak könyveli el azokat "csak, hogy megsértődhessen"!

Ha igen, vagy, ha épp te magad vagy ilyen, akkor ez a videó sokat segíthet a megértésben, FELMENTÉSBEN és mások vagy önmagad kezelésében! Szeretettel hallgasd és figyeld, mert ha ebben bármi bántót érzékelsz, azt bizony Te gondolod magadról, és épp neked szól akkor ez a kisfilm! SEGÍTŐ szándékkal!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

(Fontos: ez hosszú, kb 22 perces videó. A téma pedig olyan, hogy ha csak félig nézed meg, akkor talán el is tévedsz a megértésben. Ezért arra kérlek, csak akkor állj neki, ha van alkalmad végig is nézni.)

Miért bánt, ha hülyének akarnak nézni?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb11

Összetöröd a tükröt, vagy inkább belenézel és erősödsz általa?

Címkék: önismeretsémáktükör törvényefélelmekego

Ami zavar másban, azt javítsd ki magadban?

Amikor ugyanis valakiben, vagy akár valamiben: - jelenségben, eseményben - meglátsz valamit, ami számodra zavaró, akkor ez a zavar vagy feszültség BENNED keletkezik. (Hiszen nem mindenkit bosszantana ugyanaz. Nem is reagálnánk egyformán. Ezért nem a személy vagy esemény a zavar oka, hanem az, ahogyan az TÉGED ÉRINTENI tud)

Ha pedig benned keletkezik, akkor a zavar valójában rólad szól, vagyis téged tükröz.

A te gondolkodásod, a te sémáid, félelmeid, korlátaid vagy vágyaid mentén születik meg benned a "zavar", a feszültség vagy vélemény.

Mit jelent az, hogy "mások tükröznek téged"? Mit jelent az, hogy "ami zavar másokban, azt javítsd ki magadban"?

3 konkrét élethelyzeten keresztül megláthatod, hogyan tudsz FELISMERÉSEKRE jutni ÖNMAGADRÓL, amikor zavar valami, és így arra is ráláthatsz, hogyan oldd ezeket fel magadban!

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Összetöröd a tükröt, vagy inkább belenézel és erősödsz általa?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« áprilisápr2024 Májusjúniusjún »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign