dec08

Ha éled a nőt magadban - a férfiak hercegekké válnak

Címkék: szeretetférfienergiákegópárkapcsolat

"A férfiak hazudnak, lusták, csak játszanak a nőkkel, meggondolatlanok, sosem nőnek fel, nekik a nő csak szexre kell!" - ilyen és még cifrább véleménnyel van sok nő a férfiakról. 

Értem és megértem a fájdalmat a csalódásaik mögött, és volt idő, hogy én is kijelentettem hasonlókat, de közben tudtam, hogy egészen biztosan nem vehetek minden férfit egy kalap alá, és egészen biztosan bennem lehet a kulcs ahhoz, ahogyan ők bánnak velem.

Tudtam, hogy: "csak nem lehet mindenki annyira őrült, hogy szembe jöjjön velem az autósztrádán!" Így aztán rengeteget kutattam magamban, és sok felismerésre jutottam.

Olyan felismerésekre, amelyek után - ahogyan bennem változott a világ - a férfiak is egészen mások lettek köröttem. Azért írom le mindezt, hogy kipróbálhasd, és ha szeretnéd, hogy a férfiak tiszteljenek és szeretettel vegyenek körbe, akkor lásd, hogy csupán te vagy a kulcs.

Ez azt jelenti, hogy úgy változtathatod a világot, ahogyan akarod a magad számára, ha felfedezed önmagadban a lehetőségeket

Olvass tovább!

(a kép forrása menstyle.com)

Ha éled a nőt magadban - a férfiak hercegekké válnak

A férfi - ahogyan minden kapcsolatod - a te tükröd...

A párod, a munkatársad, a szomszédod, mindenki, akivel csak kapcsolatba kerülsz egy "statiszta", egy "útitárs" az életedben, aki hozzásegít újabb és újabb élményekhez, tapasztalásokhoz, amelyek új színnel, új emlékekkel gazdagíthatják az életedet. Senki sem véletlen hát, és csak rajtad múlik, hogyan hasznosítod ezeket a kis kincseket. 

Ha elutasítod az új élményeket és haraggal adózol velük kapcsolatban, akkor is tapasztalás marad ez mind, de bezárod magadban és nem engeded, hogy segítse az életedet. Tudd, hogy minden tapasztalás segít és hozzádtesz, és semmi sem elvesz belőled. Azonban, amit bezársz, az a tapasztalat egy vakfolt marad, és a jövőben rendszeresen ismétlődni fog, hiszen nem oldottad meg, rá se nézel magadban.

A férfiakkal való kapcsolataid is tükrök, de mivel a tükröket sokan nem értik, így picikét segítek, hogy könnyebb legyen értelmezni:

1. "A férfi hazudik, sőt: minden férfi hazudik" - ez nem annak a tükre, hogy te is hazug vagy. 
A tükör úgy működik, hogy ami másban zavar, az azért zavar, mert te nem engedsz meg magadnak hasonlót és így azt várod el, hogy más se tegye!
A férfi hazugsága azt tükrözi, hogy te elutasítod a hazugságot, de annyira, hogy nem engeded meg azt, hogy a hazugságnak oka lehessen. Az ok azonban épp te vagy ilyenkor. Azzal, hogy kihegyezve figyelsz, és gyanakodva lesed, hogy mikor hazudik a férfi, tulajdonképpen hazugságra kényszeríted. Akire folyton gyanakodsz, az nem mer már elmondani semmit, mert tart attól, hogy mindenben hazugságot fogsz keresni. Ha keresel, találsz is. Valójában azzal, hogy nem vagy kíváncsi arra, mi állhat a másik ember tettei és szavai mögött, csak azt fogadod el igazságként, ami számodra igaz.
Azonban az igazság nem objektív. A legtöbb helyzetben minden résztvevőnek igaza van... csak ki kell nyitni rá a megértésedet. Szóval, ha neked hazudnak, az azért van, mert nem viseled el se a hazugságot, se az igazságot... csak azt, amit el akarsz hinni. Te önmagadnak hazudsz hát ilyenkor...

2. "A férfinak csak szexre kellesz" - van egy ilyen című blogbejegyzésem itt, ott bőven leírtam, hogy változtass ezen. Ezért itt csak érintőlegesen és röviden szólok erről. Az a nő, aki folyton azt éli meg, hogy ő csak szexre kell, az valójában saját magáról gondolkodik úgy, hogy a szex az ő értéke, az ő kincse. Az ő legnagyobb kincse. A legnagyobb kincse, amit férfinak adhat. A nő ilyenkor azonosítja magát a testével és a "szex-szel" fizeti meg a férfi elismerését és szeretetét.
A szex pedig, ha ő is élvezte az aktust és meg is tudta benne élni magát, akkor ugyanis nem fizetség, hanem 2 felnőtt ember közös döntése, melyben örömöt, szeretetet, és szenvedélyt tudnak megélni.

3. "A férfiak kihasználnak" - ezt is sokszor mondják, akik csalódtak. Azt is megértem, hogy nagyon fáj a csalódás, mert ilyenkor az egó azt akarja elhitetni velük, hogy nem jött létre a "csere üzlet" - a férfi kevesebbet adott, mint amennyit a nő pakolt a kapcsolatba. Én is gondolkodtam így valaha... ezért is értelek.
Azonban, ha ez így is van, akkor sem "kihasználás" történt, nincs is olyan, hogy kihasználás, hiszen közben valamit mégis csak kapott a nő is, amiért benne maradt a kapcsolatban.
Jobb nem okozni magadnak szenvedést ilyen buta önáltatással, hogy téged kihasználtak, mert csak még szomorúbb leszel, miközben ez egyáltalán nem így volt. Inkább gondold végig azt, hogy te mit kaptál, mit nyertél a kapcsolattól, amiért ennyi ideig benne voltál!

4. "A férfiak utálják az erős és okos nőket és menekülnek előlük" - ha pedig így gondolod, akkor az eddigiek nyomán az zavar, hogy bár úgy érzed, hogy értékes vagy, ahogyan a férfiak, mégsem ismerik el ezt, vagyis zavar, hogy hiába erőlködsz, nem tudsz elismerést szerezni. Versengsz. Ilyenkor versengsz a férfival és folyton harcolsz és bizonyítasz. Olyan eszközökkel lépsz fel, mint a férfiak.
A férfiak azonban nem tisztelik a NŐ-ben a férfit (eléggé), mert ők a NŐ-t akarják tisztelni. Ezért menekülnek előled, ezért nem ismernek el, ezért lépnek át rajtad. Ezt vívod ki bennük... a harcos hozzád állást és nem a NŐ-nek szóló tiszteletet.

Az, hogy minden kapcsolat egy tükör azt a lehetőséget adja neked, hogy ahogyan te nyitsz egy kapcsolatban, ahogyan te indítasz, arra reagálva jöjjön a másik fél válasza. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten! Vagyis, ha jó kapcsolatot szeretnél bárkivel, akkor ne azt várd, hogy a másik fél tegyen érted, fogadjon el és adjon neked szeretetet (energiát), hanem először te tégy, te adj, légy kedves, légy nyitott! 

Csalódni fogsz? Biztosan ezt gondoljátok páran, hogy a nagy nyitásban ott rejlik a visszautasítás lehetősége. Igen, ott van, de ott van nagyob részt a viszonzott jóság is.

Gondold csak végig: ha rámosolyogsz őszinte nyíltsággal - mint egy gyerek, előítélet nélkül - 10 emberre, abból 9 visszamosolyog. Nagyjából 1 fog "csalódást okozni", de az sem csalódás, hiszen az ő tette róla szól.

(Szintén a tükör része, hogy tudd, hogy a másik ember tettei a másik emberről szólnak. Az viszont, ahogyan azokról te gondolkodsz, az már a te gondolatod a te fejedben, így az már rólad szól.)

Ha pedig 10 emberre ránézel távolságtartóan, gúnyosan, 10-ből 9 ezt fogja visszatükrözni: elhúzódik tőled. Lesz itt is egy kis szeretetgombóc, aki rád mosolyog - de ez ugye, róla szól. Rólad az szól, ahogyan erről a mosolyról vélekedsz majd. 
Szóval, lehet, hogy csalódsz, ha nyitsz, de van sok-sok esélyed jól érezni magad. Ha azonban zársz, akkor szinte csak a rossz marad neked viszonzásul.

A férfiak szeretik a NŐ-t, de nem szeretik a vetélytársakat...

A NŐ ott van minden nő-ben. Ott van eredendő énjük energiájában, a forrásukban.

A nő akkor is nő, amikor azt hiszi, hogy épp nem nőies és akkor is ott van benned a nő, amikor határozottan harcias vagy.

A nő éned ott lapul benned legbelül: ott a finomság, a gondoskodás, a körülölelő szeretet, a sokfelé ágazó figyelem, a kedvesség, a lágyság, az elfogadás, a befogadás, az áramlás az érzelmekkel.. Ez ott van benned.

Ha nem éled ezt, akkor csupán az történik, hogy a neveltetésed, a sok rögzült séma, hitrendszer, tanult dolgok és tapasztalások nyomán felvettél egy keményebb "álarcot". Biztosan sok köze van ennek ahhoz, hogy azt láthattad, hogy csak ERŐ-vel lehet sikeresen érvényesülni. Olyannyira beléd rögzülhetett, hogy neked kell keménynek lenned, hogy szinte elfelejtettél önmagad lenni. 

Ha így van, akkor sincs veszve semmi. Attól te még te vagy, és van lehetőséged hódítani, szeretni, élni, boldognak lenni a férfi mellett. 

Örülj, hogy magadra szedtél az idők során sok-sok határozottságot, és "férfias képességeket", de vedd őket észre és csak ott és akkor használd ezeket az "álarcaidat" - inkább álarcok helyett hívjuk: szerepeidnek - amikor azoknak haszna lehet.

A férfiak a NŐ-t szeretik. Azt a NŐ-t, aki körülöleli őket, aki hisz bennük, aki elfogadja őket - versengés vagy gyanakvás helyett. A férfi is éli az érzelmeit és szeret. Szereti, ha a nő tudja élni önmagát, ha elégedett, ha mosolyog, ha élvezi a jelent. A férfi - tekintve, hogy ő nem a finomságot kapta fő jellemzőül - épp arra vágyik, amit a NŐ tud teremteni. Otthont keres, melegséget és egy kedvesen símogató hátországot. 

Amikor NŐ-vel találkoznak, akkor szívesen megpihennek és megmártóznak a nő fényében és melegében. A NŐ-t tisztelik. 

Ha tiszteled, ha szereted, ha érdekel a férfi valódi én-je, akkor hidd csak el, ő valódi herceged lehet. Ha versengsz vele, ha gyanakszol, ha lenézed, akkor ő sem fog téged tisztelni, elismerni.  Akkor vetélytársat lát benned, azzal pedig küzdeni fog és nem szeretettel a tenyerén hordozni.

Amikor így NŐ lehetsz a férfi mellett, akkor egy sor jóságot kaphatsz tőlük: kinyitják az ajtót előtted, udvariasak, dicsérnek, kedvezményt adnak - az üzletben, meghallgatnak, segíteni sietnek neked egyetlen szavadra... stb. Nagyon jó NŐ-ként létezni, mert egy sor különleges előnyt kaphatsz a férfiaktól - ha tiszteled őket, bennük a férfit és az embert.

Hogyan éld meg magadban a nőt?

Ne is keresd magadban, hiszen OTT van benned a NŐ. Egyszerűen csak bátran éld meg önmagad. Keresd az olyan helyzeteket, amikben JÓL érzed  magad, amit élvezni tudsz, amiben megfeledkezhetsz az időről és arról, hogy "viselkedj". Keresd azokat a helyzeteket, amikben ÉLNI tudod a jelent! 

Amikor önmagadat éled, akkor a NŐ-t éled, ha nő vagy, és a férfit, ha épp férfi vagy és olvasod ezt a cikket :)

Nem kell, hogy egy férfi tegyen NŐ-vé!

Egy férfi maximum annyit tehet ebben, hogy elfogad téged és nem értékel le, vagy nem korlátoz abban, hogy azt tehesd, amit szeretsz. Azonban mindaddig te "vezetheted" a férfit, - azzal, hogy HATNI tudsz rá - amíg tudod élni önmagad, és benned a Nő-t!

Bátran nyiss, bátran éld meg önmagad és engedd áradni magadból a benned élő sok-sok szeretet! Ne légy túl szigorú magaddal, mert ezzel csak fékezed magad. Vedd körül magadat is szeretettel, türelemmel és elfogadással! Így a boldogság és a boldog kapcsolat csak karnyújtásnyira van.

Szenvedés nélküli boldogságot kívánok neked! Egy tudatos felismerést, egy örömteli kalandot önmagad megismerésének útján. Ha szeretnél ebben mélyebben elmerülni, akkor ezt neked találtuk ki: A könyv, amitől egyszerűen jobban fogod érezni magad, mert a szíved megnyugszik, az elmédben pedig megértés keletkezik...

Tarts velünk a csoportos kurzusunkon is: gyors felismerés, nagyobb tudatosság vár... és persze vidámság, játék és egy igazán kedves nap közöttünk: Egó kurzus

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign