jan31

A karmáról másképp...

Címkék: szeretetelmeenergiatudatosságkarmagondolatokérzések

Azzal riogatnak, hogy amit másokkal teszel, az majd visszaszáll rád, és minden tettednek itt ez életedben, vagy akár más életeidben meglesz a következménye? Persze, leginkább a büntetésen, bűnhődésen a fókusz, mintha valami örök feladatod lenne kijavítani a "múlt hibáit, vétkeit".

Aztán következik egy nemvárt, baljós esemény, és értetlenül állsz ez előtt, mert fogalmad sincs, mit követhettél el, hogy a sors csapást mért rád. Ha te eddig is törekedtél JÓ lenni, akkor hát, hogyan "érdemelted" ki a balesetet, egy betegséget, vagy mások gonosz átveréseit? Vagy hogyan és mi rosszat tett egy kisgyerek, akit betegség ért el? Hát mégis igazságtalan a sors? 

(Szinte minden vallásban, a keresztény hitben is megvan ennek a maga protokollja: ha jókat cselekszel, majd üdvözülsz, ha nem...inkább nem is folytatom. Sok helyen pedig a lélekvándorlás útjához kötik ezt. Itt azonban vallási hovatartozás nélkül segítek ezt jobban átlátni.)

Vagy a karma nem a tettekről szól? Nem ilyen bűnhődés-alapú az élet, hanem egészen másképp rejti a "feladatait"?

Az élet, az univerzum, a sors - mindegy, hogyan akarjuk hívni - nagyon is igazságos, csak épp az elme, amivel meg akarod érteni, picit korlátolt abban, hogy nála nagyobb, végtelenebb dolgokat felfogjon, megérthessen. Azért mégis kíséreljük meg, hogy tisztábban láthasd: hol árthatsz magadnak, mi száll rád vissza valójában, hol a "feladat" ebben!

Olvass tovább!

A karmáról másképp...

Nem a tettekben a kulcs - azok már csak következmények.
A valóság a tettek mögötti energiákban zajlik...

Ha és amikor képes vagy érteni a világot az energiák oldaláról, rájöhetsz, hogy a világ nem az, aminek látszik. Sokkal-sokkal logikusabb, sokkal-sokkal több, sokkal szebb és igazabb, mint ahogyan azt a beléd nevelt, tanult sémák szerint láttad eddig

Azt már biztosan hallottad, hogy "minden csak energia". :) Persze, nem biztos, hogy ezt érted is. Ha nem érted, akkor biztosan nem is hiszed és csak ezoterikus, spirituális blablának tartod. Ha így gondolkodsz, akkor is add kölcsön a figyelmedet egy picikét, hogy lásd, ez nem misztérium, hanem valójában a Te életed része is. 

Általában azért kételkednek az emberek az ENERGIÁK létében, mert azt hiszik, hogy ez valami nagy és mások felett álló, megfoghatatlan misztérium és kétkedő szemeik előtt ilyenkor a képzeletükben megjelenik egy kéz, amiből energiacsóvák csapnak ki. :) Nos, ez tényleg kételkedésre adna okot - bennem is. Valójában azonban ettől sokkal egyszerűbb, életszerűbb apróságokon meg tudom mutatni, hogy a kétkedők is élik, érzik az energiáikat és másokét is.

Néhány példa arra, hogy Te is érzed az energiákat - misztérium nélkül:

  • Kezet fogsz valakivel és közben a szemébe nézel. :) A kézfogásán, a tekintete nyíltságán, és a mosolyán érzed, hogy bizalmat áraszt. Érezheted azt is, hogy bizonytalan, tétova, fél. Ezek bizony már energiák, amiket az 5 fizikai érzékszerven - a tapintáson és látáson túl - felfogtál egy másik emberről. A tapintás ugyanis valójában annyit adott, hogy milyen sima a bőre, milyen meled a keze, milyen erős a szorítása. A szeme és arca pedig csak annyit mutatott a szemednek, hogy szép, kerek, borostás, mosolyog, stb.... Igaz? 
  • Vagy: bemész egy terembe, ahol mindenki szomorú, és rád se néz. Ha mégis, akkor panaszt hallasz. Egy ideig úgy érzed, hogy szívesen nyitsz feléjük a figyelmeddel, és udvariasan meghallgatod az embereket... aztán azt érzed, hogy őket hallva elmegy a jókedved. "A problémáik megérintenek". Jót, támogatót és okosat mondani egyre nehezebb. Érzed az ellenállásukat, érzed, hogy aligha adhatsz reményt. Elfáradsz... Ez mind energia: lehangolódtál, mert a környezet "áthangolt, átmosott".

A legkézenfekvőbb példa azonban az az energiák létére és érzékelésére, hogy vannak gondolataid és érzéseid.

Ez tagadhatatlan.
Ráadásul, tudod is irányítani a gondolataidat és így az érzéseidet is - ha elég tudatos vagy.

Például, ha azt kérném, hogy képzelj egy tengerpartot, akkor biztosan becsuknád a szemeidet és már idéznéd is fel a képet magadban egy csodás öbölről. Igaz? Becsuktad a szemed, de a KÉP mégis ott van előtted. Nem a fizikai szemeddel látod, hanem "kép-zeletben". De látod, érzed, átjár a hatása.

A gondolataidnak és érzéseidnek nincs anyaga, nincs teste. Nem tudod őket a fizikai érzékszerveiddel "letapogatni", mégis tagadhatatlanul ott vannak benned. A szép gondolatok örömöt adnak és így felhangolnak, a rossz gondolatok szomorúvá tesznek, és lehangolnak. Ilyenkor- az utóbbiaknűl - azt érzed, kiégsz, kimerülsz. A gondolataid és érzéseid energiák: megfoghatatlanok, de léteznek és befolyásolják minden TETTEDET, minden megnyilvánulásodat, minden kapcsolatodat.

(A szereteten és szerelmen kívül minden érzésedet egy-egy gondolat vagy gondolkodás előzi meg. (A szeretet és szerelem nem érzelem, hanem attól jóval több. Ez utóbbiakat ugyanis nem az elme indítja. Ezek egészen máshonnan vannak benned. A szeretethez és szerelemhez nem kell ok és az elméddel nem is tudod ezeket szabályozni: sem keletkeztetni, sem elmúlasztani nem tudod. Ezek az elmén túl és fölött állnak. A szeretet és szerelem a lelked, az eredendő önvalód, a szíved frekvenciái, létállapotai.)

Az elmédben születő gondolatok, energiák formájában áramlást indítanak, és ezek hozzák mozgásba az agyban lévő neuronokat is. A materialisták, akik azt gondolják, hogy az agyi biokémiai folyamatok a felelősek a mentális állapotért, nagyot tévednek. Az anyagba, a testbe mindig az energiák nyomán íródik át a folyamat. Ha igazuk lenne, akkor hát nem tengerpartot látnának, hanem neuronokat... vagy azt, ahogyan a neuronok tengerpart-formába rendeződnek. Vicces lenne. :)

Hogyan van köze a "karmához" az energiáknak?

Az univerzumban minden csak energia. A teremtőerő, ami "üzemelteti": ENERGIA. Az univerzum azonban végtelen és ami végtelen, az nemúlik el, annak nincsen VÉGE. Vagyis az energia csak áramlik és áramlik, de soha el nem vész, el nem fogy, csak átalakul. Ezt fizikában is tanulhattad 6-7.osztályban az "anyagmegmaradás" törvényében: az anyag el nem vész, csak átalakul. Az anyag pedig szintén energia. Azért látod anyagnak, mert ott olyan az energiaáramlás rezgése, frekvenciája, hogy az már a fizikai érzékszervekkel is érzékelhető. 

A karma valójában nem a tetteid próbája. Nem arról szól, hogy mit követsz el másokkal. A karma a TE életedről szól, arról, hogy TE hogyan élsz, milyen ENERGIÁKAT áramoltatsz magadban és magadból kifelé.

Néhány példán keresztül ezt érteni is fogod:

  • Azt hiszed, hogy JÓ vagy, ha mindenkinek segítesz magad körül. Jó vagy, IGEN, másokhoz, és ez mindaddig neked is szuper, és energiát ad, amíg élvezed is a másokkal törődést. Amikor azonban úgy adsz másoknak, hogy közben Te magadat háttérbe szorítod, vagy úgy adsz, hogy közben összeszorított foggal elfojtasz saját vágyakat, akkor az történik, hogy a saját energiáidat épp próbálod megakasztani. Az elfojtás olyan az energiák világában, mintha ledugóznál egy vulkánt. Az energiád fortyog benned (a vágy vagy indulat), de ki nem törhet, ki nem engeded, mert JÓ akarsz lenni, mert meg akarsz másoknak felelni. Csakhogy az energia utat fog törni, mert megakasztani nem lehet. Ha benned tör utat, akkor ott teremt, ahol nem kellene, vagyis pusztítani fog: ilyenkor jönnek a betegségek. Az energia-pangás ugyanis az anyagba - testbe - átíródva, betegséget kelthet. Pedig te csak JÓ voltál másokhoz... (de magadhoz?... és a Te energáid RÓLAD szólnak.)
  • Vagy haragszol valakire, mert azt hiszed, neked van igazad egy vitában és rútul becsapva érzed magad. A harag és düh fortyog benned - bár szerencsére kiereszted, nem dugózod le a vulkánt. Csakhogy a haraggal a figyelmed fókuszában az van, hogy téged bántottak, így folyamatosan energiával táplálod a bántottságodat. Közben árasztod a bizalmatlanságot magadból. A bizalmatlan gyanakvásod azonban másokhoz megérkezve azt a gondolatot ébreszti (másokban), hogy "Te gyanakvó vagy, nem bízol bennem, akkor hát mit tehetnék... nem teszek semmit, én is gyanakszom..." Így másoktól is az jön vissza feléd, hogy nem bíznak benned eléggé, tartanak tőled és a haragodtól. Elkerülnek, vagy akár megsértődnek a te bizalmatlanságodon. A harag haragot szül... tartja is a mondás. Nem véletlen: az energiák világában nincsen véletlen.
  • Vagy, ha telve vagy aggodalommal, félelemmel és rettegve éled a mindennapjaidat, akkor elképesztő mennyiségű energiát halmozol fel magadban, amit szintén nem engedsz kiürülni. Ezt hívod szorongásnak. Érzed, hogy feszít! Feszít bizony, mert alig fér el már "benned" a sok felgyülemlett energia, amit nem engedtél ki. Azért nem engedted ki, mert nem láttál rájuk megoldást. A megoldásukhoz előbb a szorongás azonosítása kellene, de erre sokaknak önmagukban sincs rálátásuk.  Ha lenne megoldásuk a fejedben, el tudnád engedni a szorongást... Ez az energia - a félelemé - gyakran hirtelen "sül ki". Ilyenek a baleseteid. Nagyon félsz valamitől, rettegve csinálod, mígnem egyszercsak nem fér benned és kisül. Ilyenkor szó szerint egy csapásra szabadulsz fel a feszültségtől... és itt a lehetőség is, hogy lásd, hogy amitől féltél, azt valójában meg is tudod oldani - a legtöbb esetben. Energetikailag a legtöbb baleset előtt már az aurában ott a felhalmozott feszültség és rettegés. Aztán az, hogy a baleset milyen kimenetelű lesz a számodra, az már egy másik - bővebb - téma. Valójában semmi sem véletlen.

Amit kiáramoltatsz - energia - az visszatér hozzád. Ez a karma.
Ezért jó, ha nem csak a tetteidben gondolkodsz, hanem már a gondolataidat és érzéseidet is tudatosan figyeled. Ez a tudatosság lényege. Ha nem a gondolataid irányítanak, hanem te irányítod a gondolataidat, akkor sokkal könnyebb dolgod lesz. Nem is fogod a sorsot hibáztatni többé és nem veszel a nyakadba a karma nevében olyan feladatokat, amikhez semmi közöd :) A feladatod az tehát csupán, hogy ráláss önmagadra, a mozgatórugóidra, a gondolataidra, a fejedben lévő hitrendszerekre, nézetekre, elvekre, programokra, sémákra... 

Élj úgy, hogy lásd, érezd, hogy egy-egy gondolat, egy-egy érzés milyen energiákat indít benned és törekedj arra, hogy a pozitív, vagyis az öröm és boldogság érzeteiből legyen több benned! Alakítsd úgy a világról, a történésekről, a kapcsolataidról alkotott nézeteidet, nézőpontjaidat, hogy mindig lásd a jót, a kiutat, a megoldásokat. Ezzel tudsz legtöbbet tenni magadért és önmagadon keresztül másokért is. Ha te így jól érzed magad, magaddal egységben létezel, akkor másoknak is JÓT adsz, jót áramoltatsz, másokat is feltöltesz, felhangolsz majd. A kapcsolataid attól javulnak, hogy te "javulsz", hogy te egyre jobban és jobban vagy! Egy boldog ember a kapcsolataiba is boldogságot tesz.

Az, akit a fejében (az egós elmében) a hiány ural, az a kapcsolataiba is hiányt rakhat. Azzal pedig se ő, se a kapcsolat nem töltődik, és nem tölt senkit. Az ilyen kapcsolatok - vagyis a kapcsolatok zöme - ezért nem halad, ezért haldoklik. 

Ha szeretnéd megtanulni az energiáidat tudatosabban használni, akkor először is figyeld önmagad!

Figyeld magad, mintha lenne egy kamera benned, aki minden pillanatodat látja. Látja, mit teszel, érzel, gondolsz, de nem ítélkezik, nem minősít téged. Ezzel elérheted azt, hogy tudatos rálátásod legyen arra, hogy ki vagy, és rájössz, hogy te nem a gondolataid vagy.... így nem vonódsz be olyan könnyen vitákba, és könnyebben maradsz saját békés középpontodban.

Légy tudatos arra, hogy mi  szól rólad, ki vagy te, és hogyan teremted az életedet!

Milyen a kisugárzásod?

Vajon olyannak látod magad, amilyennek mások is látnak?
Milyen energiákat áramoltatsz magadból?
Mivel vonzasz, és mivel taszítod magad körül az embereket, eseményeket? 

Tényleg azt vonzod be, amitől félsz? A vágyaiddal miért nem megy ez ilyen könnyedén?

Ez a kurzus neked szól, ha szeretnéd megérteni, hogy az életed eseményei, helyzetei és kapcsolatai miért alakulnak úgy, ahogyan: ha szeretnéd felfedezni magad abban, hogy hogyan vagy te az életed okozója és teremtője, és ha szeretnéd felfedezni az ebben és BENNED REJLŐ lehetőségeket.

Tarts velünk az ENHA kurzuson, hogy minderre ráláss önmagaddal kapcsolatban!

"ENHA" (Energia-harmónia) kurzus - ÉLŐ ONLINE közvetítéssel és személyes részvétellel is

A részletekért kattints a képre:





2. Ego Kurzus - személyesen és ÉLŐ ONLINE közvetítéssel is

Beleszól az egod a kapcsolatodba? Vagy a párod egoja, mert a félelmeitek vagy az elvárásaitok rengeteg agyalásba rántanak bele?

Ez a kurzus neked szól, ha szeretnéd megérteni, miért van benned a félelem, a birtoklás, a féltékenység, önzés, és milyen játszmákba ránt bele téged és a párodat a saját egotok. Lásd tudatosabban, hogy mit tesztek szeretetből és mit diktál az egos elme működése? Lásd és tanuld meg kezelni is!

Tarts velünk ezen a kurzuson is!

A részletekért kattints a képre:


3. Elengedés Kurzus  -  személyesen és ÉLŐ ONLINE közvetítéssel is


Elhagyott vagy megcsalt a párod? Vagy még Te magad sem tudod, hogy hányadán álltok, és hogy menj-e vagy maradj mellette a kapcsolatban? 

Kétségek, bizonytalanság és fájdalom gyötör? Merre tovább?

Ez a kurzus neked szól, ha szeretnéd megérteni, hogy mi, miért zajlik benned: neked szól, ha érteni szeretnéd, hogy miért élsz meg most fájdalmat, miért keletkezett ez a helyzet, mire tanít az élet, és ha szeretnéd látni az előtted már kirajzolódó lehetőségeket!

Tarts velünk ezen a kurzuson is!

A részletekért kattints a képre:

Hogyan szeress szenvedés nélkül?
Hogyan éld meg önmagad?
Mire tanít a szerelem és hogyan engedd el mindazt, ami fáj?

Önismereti könyveink segítenek, hogy ráláss tudatalatti működéseidre, és megtanulj szívvel - valódi szeretettel - élni.

Kattints ide a könyvekhez...

Hatalmas felismeréseid lesznek...

Olyan "kapaszkodók" kísérnek a könyekben az olvasás során, melyekkel könnyebb...

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« februárfeb2024 Márciusáprilisápr »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign