jan19

Szükséged van elismerésre! ... Vagy függsz tőle?

Címkék: önbizalomönbecsüléselismerésönismeretálarcénképönértékelésalacsony önértékelésönfejlesztés

Miért van szükséged elismerésre? Kitől? Mihez? ... és mihez kezdj, ha nem kapod meg?

Létezik olyan is, hogy a kritika is elismerés, és előfordulhat, hogy már az is elismerés, ha nem ismernek el...

Huh, ez zavarosnak tűnhet, de ha velem tartasz és figyelsz, akkor ebben a témában is kinyílik a látószöged, és talán picit másképp tekintesz majd a kritikusaidra és az irigyeidre is.

Az elismerés fontos, és szükséged van rá! Ahogyan mindenkinek.

Mi az elismerés?

A környeztedből érkező őszinte rácsodálkozás kifejezése arra, hogy benned, a tetteidben, vagy a teljesítményedben olyan fedezhető fel, ami értéket jelent, említésre méltó, követendő, vagy dicséretes. Különleges.

Miért olyan fontos a környezet visszajelzése?

Azért, mert önmagadat nem látod, és önmagadat nehezen tudod elhelyezni a világba a nélkül, hogy másokkal összehasonlítanád magad. Egyszerűen kell a viszonyítási alap.

Akkor is, ha te már büszkén kihúzod magad, hogy téged nem érdekel mások véleménye, és hogy te már nem méregeted magad másokhoz. Jó, ha tudod, hogy az ELMÉD egyik alapfunkciója ez, így aligha tudod ezt kikapcsolni. Légy hát rá tudatos a helyett, hogy ezt figyelmen kívül hagyod!

Az elme az 5 fizikai érzékszerven keresztül szerez információt a világról, és benne RÓLAD is. Ahogyan a saját arcodat sem láthatod az érzékszerveiddel TÜKÖR nélkül, úgy igaz ez a belsó tulajdonságaidra is.

Honnan tudhatod, hogy elég okos, ügyes, türelmes, bölcs, nőies, fétrfias, gyors... stb vagy, ha nincs viszonyítási alapod? Így a TÜKRÖK a belső tulajdonságaid és a teljesítményed, sőt, a szerethetőséged és fontosságod kérdésében is jelentős szerepet töltenek be. Az elme keresi a tükröket. A tükröt azonban a többi ember, a környezeted testesíti meg.

De hogyan? Hiszen a többi ember nem tud tiszta tükör lenni.

Szinte mindenki torzít - mert mindenki csak a saját szűrőjén keresztül tud látni és láttatni téged....

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Szükséged van elismerésre! ... Vagy függsz tőle?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug25

Az 1. lépés a boldogsághoz... csakhogy 100-ból 80 emberből hiányzik

Címkék: elismerésönismeretboldogságfelelősségfelelősségvállalásönfejlesztés

Ahhoz, hogy boldog lehess, kézbe kell venned az életedet...

Nélküled, nincs boldogság! TE VAGY a FELELŐS a boldogságodért, a boldogság a Te kezedben van, és amint ezt megérted, óriási módon kinyílik előtted a világ!

4 tipikus félreértés is van a felelősságvállalás témában, mindet oszlassuk el, és fellélegezhetsz, kész leszel a boldogságra:

Erre pedig szükséged van, ha gyorsan akarsz kitörni a csalódásból, szakításból, megcsalatásból, féltékenységből... stb! 

Csak akkor sikerülhet, ha jól érted a felelősség szót!

Miközben az emberek szeretik hangoztatni a FELELŐSSÉG szót, csak 15-20%-uk tudja pontosan, hogy mit is jelent a felelősségvállalás valójában

Nem az ő hibájuk, hogy nem tudják, ugyanis, a társadalom a neveltetésünk során a felelősségvállalás szót tévesen definiálja - csak a társadalom szempontjából fontos oldalát tanítják, de a felelősségvállalás valódiságát nem.

Pedig a felelősségvállalás a KULCS ahhoz, hogy BOLDOG lehess!

Mindjárt meg is fogod érteni, ahogyan azt is, micsoda TORZ ÉRTELMEZÉSEK vannak az emberek fejében. Nem csoda, hogy az emberek zöme BOLDOGTALAN.

4 tipikus félreértés is van a felelősságvállalás témában, mindet oszlassuk el, és fellélegezhetsz, kész leszel a boldogságra:

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Az 1. lépés a boldogsághoz... csakhogy 100-ból 80 emberből hiányzik

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept27

Méltó vagy mások szeretetére?

Címkék: félelemszeretetelismerésönismeretmegfelelési kényszermegfelelési vágyenergiaönfejlesztés

Vajon meg kell-e szolgálnod, meg lehet-e szolgálni, ki kell-e érdemelni mások szeretetét?

Amikor úgy gondolkodsz magadról, hogy ÉRDEMESSÉ kell válnod mások szeretetére, akkor valójában máris "aláírtad" azt, hogy TE MAGAD nem tartod magadat elég MÉLTÓNAK, elég JÓNAK ahhoz, hogy mások számára ÉRDEKES, fontos, ÉRTÉKES, SZERETHETŐ legyél. Hisz épp MEGKÉRDŐJELEZED ezt azzal, hogy erről gondolkodóba estél. Igaz? 

Valójában Te gondolkodsz úgy magadról, hogy úgy, ahogy épp vagy, NEM vagy ELÉG, nem vagy elég JÓ. 

Változni akarsz, törekszel, SZOLGÁLSZ, ígérsz, BIZONYÍTASZ, lesed mások kényét-kedvét, megfelelsz az ő érdekeiknek még akkor is, ha mindez erőn felüli neked, és még akkor is, ha mindez valójában nem is jó neked. 

Ha azt hiszed, hogy meg kell szolgálnod mások szeretetét, akkor valójában a FÉLELMEIDET fogod ezerszeresére nagyítani. A félelmedet, ami arról szól, hogy: "nem lehetsz elég értékes, fontos és szerethető. Ha pedig ez nem lehetsz, akkor az emberek, akiket te szeretsz, nem fognak komolyan venni, nem akarnak veled lenni,  nem tekintenek az életük fontos részének."

Ez pedig kétségbeejtően magányos érzéssel tölt el.

A félelem miatt egy MEGFELELÉSI HARC keletkezik benned, ami egyre több energiát igényel tőled. A várt eredmény pedig: elmarad. Mégsem fognak ÉRTÉKELNI, mégsem te leszel a legfontosabb, mégsem kapod meg azt az elismerést és szeretetet, amiért annyira sokat hajtottál, és amiért lemontál sok egyéb vágyadról...

Olvass tovább és lásd, hogy hogyan tudod a legkönnyebben megélni mások szeretetét és hogyan tudod a leginkább áramoltatni az energiáidat a kapcsolataidban!

Méltó vagy mások szeretetére?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr26

Elengednéd, de valami mégis köt hozzá...

Címkék: elengedéselismerésegoelmeénképönértékelésalacsony önértékeléskisebbségi komplexus

Egy újabb blokk, ami miatt alárendelődsz a kapcsolataidban, és ami gátolja az elengedést is... 

Amikor el akarod kápráztatni a párjaidat a kapcsolataidban, de ehelyett, csak elkényelmesednek, és te elismerés nélkül "szolgálhatod" őket tovább...

Elengednéd őt és a kapcsolatot, kiszállnál, mert már rég nem vagy boldog, de mégsem teszed: toporogsz, mintha még várnál valamire.

Sok (tucatnyi) cikket és videót találsz a blogban, ami az elengedést segíti, és a blokkokra mutat rá.

Ez egy újabb téma, ami szorosan összefügg az alacsony önértékeléssel, és azzal a "megmentő" vagy odaadóan szolgálatkész szereppel, mely miatt a kapcsolataidban alárendelődsz. 

Fontos, hogy hiába szeretné az elméd a SZÍVEDRE kenni a dolgot, nem a szíved akadályoz abban, hogy elengedd a kapcsolatodat. Az EGO (az elme) az, aki ragaszkodik, tervez benned, és bizony minden blokk és gát is az egos elméd működésében keresendő. A blokk és gát szinte mindig visszavezethető egy GONDOLATRA, mely mélyen bebetonozta magát a fejedben és, ami nem engedi, hogy lépni tudj!

Olvass tovább és nézd meg a videót is, hogy lásd: talán ez a blokk működik-e benned!

Elengednéd, de valami mégis köt hozzá...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

ápr07

Nem ismer el a párod? Vagy titkon mégis?

Címkék: elismeréspárkapcsolategoelmevisszaigazolásönigazolásgondolkodás

Miért vágysz elismerésre?

Mi történik benned, amikor nem kapod meg? ... és mi van, ha a párod valójában elismer, csak Te nem vetted még észre. Lásd meg, mi zajlik benned, és fedezd fel őt is abban, vajon hogyan fedezi ki feléd elismerését!

Olvass tovább és nézd meg a rövid videót is!

Nem ismer el a párod? Vagy titkon mégis?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt05

Nem mindegy, hogyan emeled a társadat

Címkék: szeretetönbizalomfélelemkorlátrajongásdicséretelismerés

Szereted őt, és mélyen hiszel benne. Olyasmiket is látsz benne, amiket még ő sem...

Amíg a szerelmet éled, amikor épp a szerelem létállapotában vagy, az érzékelésed is tágabb. Elfogadó vagy és nyitott, és nem hogy nem érdekelnek a párod "rossz" tulajdonságai, hanem egyszerűen azokat nem is értékeled, neminősíted, nem zavarnak. A szerelemben azok is másnak tűnnek, átszíneződnek.

Ez a valóság! Ekkor látsz jól! Ekkor látod őt úgy, ahogyan Isten is látja, vagy "alkotta őt". Ez az a feltétel nélküliség, ahol nincs rossz és nincs jó. Egyszerűen csak szeretet, szerelem van.

Amikor ilyen szemüvegen át éled a kapcsolatodat is, úgy emeled a párodat, hogy észre sem veszed. A hited benne, az elismeréseid, a feltétel nélküli eredendő bizalom és elfogadás szinte természeted részeként automatikusan emeli őt is. Az, hogy látja, érzi, hogy hogyan viszonyulsz felé, mennyire elfogadod, a saját szemében is változik az önmagáról alkotott kép.

Ha azonban az első vita vagy baki után a FEJEDBE veszed, hogy emelni fogod őt, önbizalmat adni neki, akkor vigyázz, hogy jól csináld, mert nagyon könnyű úgy elrontani, hogy ő inkább el is menekül...

Olvass tovább, mert nem mindegy, hogyan emeled a kedvesedet!

Nem mindegy, hogyan emeled a társadat

Tovább a teljes bejegyzéshez »

nov05

A dicséret valójában nem erősíti az önbizalmadat

Címkék: szeretetelfogadásönbizalomfélelemdicséretelismerés

Olyan sokan tudják, hogy nincs elég önbizalmuk... 
... egy részük ezt még önmaga előtt is leplezni próbálja, és örökös  önigazolásokkal - múltja sikertörténeteivel - erősíti önmagában, hogy ő nagyon is értékes, sokoldalú, ügyes és tehetséges, és főleg: erős és megingathatatlan! 

Van olyan, aki ezt odáig fokozza, hogy már-már nárcisztikussá válik: félelme miatt ugyanis, hogy lelepleződik, hogy valójában kevesebb, mint állítja magáról, kifejezetten önteltnek tűnik, és már-már elviselhetetlenül egoistának.
(Pedig csak nem szereti magát eléggé, és nem hiszi, hogy mások számára szerethető lehet. Mi szeretjük őket is! )

Vannak azonban azok, akik ennyire nem leplezik, hogy nincs önbizalmuk, nem hazudják azt, hogy van, viszont emiatt félelmeik a döntéseik előtt teljesen el tudnak hatalmasodni rajtuk.

Miből ered az önbizalom-hiány?
Miért nem elég, ha dicséretet kap, aki nem hisz magában eléggé?
Mivel lehet akkor hát növelni az önbizalmat?

Olvass tovább,
... és tarts velem, hogy ismét a dolgok mélyére nézzünk, és felfedezd saját személyiséged - titkos - bugyrait! :)

A dicséret valójában nem erősíti az önbizalmadat

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jún24

Nem dicsér, nem ismer el a párod?

Címkék: felismerésfélelemelismerésdicséretszeretetpárkapcsolat

Csak egyetlen pici kis elismerés, nem is több, amire vágysz tőle, de valamiért igencsak fukarkodik vele?
Mi lehet emögött?

Ő olyan típus, aki nem dicsér, talán gyerekkorában őt sem dicsérték?
Vagy ez neked is tükröz valamit önmagadról?

Vajon, mi állhat az elismerések-elmaradásának hátterében?

Az éremnek minimum 2 oldala van, megnéztük hát a Te szempontod, és a párod nézőpontjait is!

Talán találsz kedvedre valót, vagy olyat, amiben felismered önmagad és párod habitusát!

Mindenképp olvasd a cikk második felét, mert ott meglepő tükörre találhatsz! :)

Olvass tovább! :)

Nem dicsér, nem ismer el a párod?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

máj20

Nem vágysz másra, csak a kedvesed figyelmére?

Címkék: szeretetszerelemelismerésfigyelempárkapcsolat

Először is: pontosan tudom, mire vágysz, és mélyen át is érzem ennek minden aspektusát!

Épp ezért sietek most "segítségedre", hogy együtt velem könnyedebben, másképp láthasd, új nézőpontod legyen, és hogy észrevedd, valójában mi is zajlik benned és körötted!

Kezdhetjük?

Egyre többen kerestek fel levélben és személyesen, és megható, már az én szemembe is könnyeket csal, amikor azt hallom: "szeretnék több szeretetet, több figyelmet, több odaadást és elismerést a páromtól". 
Legtöbben szinte CSAK erre vágynak már! Nem kell ékszer, autó, bunda, pénz... csak az a kis figyelem és elismerés!!!
Amikor ezt kimondja a vendégem, már tudom, eltörik a mécses, és picikét sem baj, hogy máris zsebkendőért nyúlunk. Hadd folyjon át ez a fájdalom rajta.
Azonban erre mindenképp keresnünk kell pici lélek-oldót
(bár valójában egó-könnyítőt keresünk, hisz a lelkünk jól van, épp "tapasztal" csupán.)

Mi történik BENNED, amikor arra vágysz, hogy több odafigyelést, több elismerést kapj?

Olvass tovább, nagyon fontos téma!

Nem vágysz másra, csak a kedvesed figyelmére?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc12

Miért nem tudsz NEM-et mondani? Kérni sem szeretsz...

Címkék: adni-kapninemet mondaniönbizalomönbecsüléselismerésszeretet

Miért nem tudsz NEM-et mondani? 

(Én sem nagyon tudok, így önmagamon megélve mindezt, kerestem az okokat és megoldásokat, és rájöttem egy fontos összefüggésre: 

Azért nem tudsz NEM-et mondani, amiért KÉR-ni sem szeretsz másoktól. :)

Hogyan? Olvass tovább! :)

Miért nem tudsz NEM-et mondani? Kérni sem szeretsz...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign