szept23

Amikor beleütközöl valakinek a falaiba...

Címkék: félelemönismeretegoönértékelésbizonytalanságönfejlesztésgátlásokintrovertáltzárkózottságbizalmatlanfalak

Hogyan lehet a falakat leoldani, miből állnak a falak, és hogyan lehet "beférkőzni" mögéjük?

Talán Te is épp nyitogatni szeretnél valakit, akit egy láthatatlan falrendszer vesz körül. Talán már bizonytalanná is váltál mellette, mert miközben vágysz a visszajelzéseire, a figyelmére, a megerősítésre tőle, csak a falakba ütközöl.

Lehet, hogy kedvesen mosolyog ugyan, mégis érzékelhetően távolságot tart. Megközelíthetetlen. A tettei, a gesztusai, a kisugárzása nem engedi, hogy megláthasd a gondolatait, az érzéseit.

Néha titkozatosnak találod és megfejteni vágysz, máskor zárkózottnak, talán introvertáltnak hívod. Időnként dühít és bizonytalanná tesz.

...és talán te vagy az, akinek ilyen falai vannak. Láthatatlan, és ha valamennyire átlátszó, áttűnő is, de mégis kemény és vastag falak, amik mögé nehéz bejutni

Tarts velünk, hogy megfejthessük, miből állnak a falak, és mihez lehet kezdeni ezekkel?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept13

Ki kapcsolódik hiányból?

Címkék: párkapcsolatkapcsolatönismeretönbizalomhiányelvárásokhiányfélelmekigényekönfejlesztéshiányból kapcsolódni

MIt jelent az, hogy "hiányból kapcsolódni"?

... és miért mondják azt, hogy ez nem jó?

Van ugyanis a HIÁNYNAK egy olyan aspektusa, ami minden kapcsolat létrejöttének alapja. E nélkül aligha akarnánk kapcsolódni. Szóval egyrészt mind HIÁNYBÓL kapcsolódunk. Te is.

Azonban nem mindegy, mi ez a hiány.

Ugyanis van olyan HIÁNY, ami - amennyiben ez vezérel - sajnos valóban felemészti a kapcsolatot még az elején. Ebből persze még lehet "se veled, se nélküled" kapcsolat, de kiegyensúlyozott, harmonikus együttlét aligha.

Akkor most jó, vagy ártó, ha hiányból kapcsolódsz?

Mit jelent a hiány, és mit lehet tenni, hogy még a hiány ellenére is jól működjön a kapcsolat?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ki kapcsolódik hiányból?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

szept02

Ha te is konfliktuskerülő vagy, a konfliktusok megtalálnak

Címkék: szeretetönbizalomönismeretmegfelelési kényszerönértékelésönfejlesztéskonfliktuskerülés

Már foglalkoztunk a blogba itt és videóban is a konfliktuskerüléssel. A napokban egy olvasó épp az alatt a videó alatt kérdezte egy kommentben, hogy mit tegyen a konfliktuskerülő, ha szeretne kitörni ebből a működésből. 

Ehhez először elevenítsük fel, miről is szól a konfliktuskerülés, és mi vezet téged ebben a sémában?

A konflktuskerülés szoros összefüggést mutat a megfelelési kényszerrel és az önértékeléssel. A konfliktuskerülés arról szól, hogy rendkívüli módon figyelsz arra, hogy ne okozz senkinek hátrányt, ne bánts meg senkit, ne kelt felháborodást, ne ébressz haragot. Azért törekszel ennyire megfelelni, hogy szeressenek, hogy JÓNAK tartsanak.

JÓ is vagy! Egy MEGÉRTŐ és érzékeny ember, akiben nagyon erős az alkalmazkodás, és aki ELFOGADÓ-ként sokkal nagyobb türelemmel és tűréshatárral rendelkezel, mint mások. Sokan szeretnek, sokan érzik jól magukat veled, mert arra bizton lehet számítani, hogy majd EGYÜTTÉRZŐ leszel, és nem okozol gondot.

Valójában azonban épp ez a törekvésed ránt bele a konfliktusokba, és miközben arra törekszel, hogy JÓ legyél, előbb-utóbb épp te leszel az, akiben a többiek csalódnak.

A konfliktuskerülő folyton KONFLIKTUSOKBA keveredik.

... és sajnos előbb-utóbb azzal a tükörrel szembesül, hogy NEM KÖTELEZŐDNEK el mellette a barátai vagy, akiket fontosnak tart...

Nézzük meg, mi ennek az oka, és mit tehetsz, ha te is konfliktuskerülő vagy?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Ha te is konfliktuskerülő vagy, a konfliktusok megtalálnak

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug25

Az 1. lépés a boldogsághoz... csakhogy 100-ból 80 emberből hiányzik

Címkék: elismerésönismeretboldogságfelelősségfelelősségvállalásönfejlesztés

Ahhoz, hogy boldog lehess, kézbe kell venned az életedet...

Nélküled, nincs boldogság! TE VAGY a FELELŐS a boldogságodért, a boldogság a Te kezedben van, és amint ezt megérted, óriási módon kinyílik előtted a világ!

4 tipikus félreértés is van a felelősségvállalás témában, mindet oszlassuk el, és fellélegezhetsz, kész leszel a boldogságra:

Erre pedig szükséged van, ha gyorsan akarsz kitörni a csalódásból, szakításból, megcsalatásból, féltékenységből... stb! 

Csak akkor sikerülhet, ha jól érted a felelősség szót!

Miközben az emberek szeretik hangoztatni a FELELŐSSÉG szót, csak 15-20%-uk tudja pontosan, hogy mit is jelent a felelősségvállalás valójában

Nem az ő hibájuk, hogy nem tudják, ugyanis, a társadalom a neveltetésünk során a felelősségvállalás szót tévesen definiálja - csak a társadalom szempontjából fontos oldalát tanítják, de a felelősségvállalás valódiságát nem.

Pedig a felelősségvállalás a KULCS ahhoz, hogy BOLDOG lehess!

Mindjárt meg is fogod érteni, ahogyan azt is, micsoda TORZ ÉRTELMEZÉSEK vannak az emberek fejében. Nem csoda, hogy az emberek zöme BOLDOGTALAN.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Az 1. lépés a boldogsághoz... csakhogy 100-ból 80 emberből hiányzik

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug22

Béla, te lájkolsz más nőket?

Címkék: szeretetcsodapárkapcsolatönismeretféltékenységbizalomönfejlesztéslájk

Nagyon sok féltékenységi jelenet és konfliktus indul így: "Béla, te ne lájkolj más nőket!".

De, ha Béla egy kedves társasági ember, aki ÉLŐBEN és SZEMÉLYESEN is jóban van a kollégáival, sok barátja van, szeret közösségben lenni és még esetleg a régi osztálytársakkal is fenntart némi kapcsolatot, akkor Béla számára teljesen TERMÉSZETES, hogy az online közösségi platformon is tartja a kapcsolatot: lájkol, kommentel, cseveg, üzen.

Persze, az is lehet, hogy Béla szingli nőket lájkol, akik fürdőruhás, pucsítós, csücsörítős fotókkal pózolnak a közösségi oldalakon. 

Lehet, hogy ez másnak tűnik, de valójában NEM BÉLÁRÓL szól Gizi féltékenysége, hanem Giziről, így mindegy is, kiket lájkol ez a buzgó Béla, ha Gizit ez zavarja, Gizinek valamerre lépnie kell!

Vajon miért okoz ez Giziben zavart?

Mert, az világos, hogy ZAVART okoz. Jókora zavart. Vagyis Gizi egója úgy értelmezi Béla lelkes közösségi plaformos jelentlétét, hogy ő ezen VESZÍT, vagy KÁROT szenved, vagy hátrányba kerül. A zavar, a FÁJDALOM mögött mindig valamilyen veszteség, kár, hátrány lapul. Legalábbis annak a félelme, hogy ezek bekövetkeznek.

Ezt a félelmet, ezt a zavart Gizi éli, és bár Bélát okolja ezért, mivel Bélában itt nincs rossz érzés, ő biztosan nem is fog változtatni. Ha a zavar Giziben keletkezik, Gizit kell MEGÉRTENI, és Giziben kell a zavart kezelni, vagyis Gizinek kell döntéseket hoznia.

Fontos tisztázni, hogy a közhiedelemmel ellentétben NEM annak kell VÁLTOZTATNIA, aki rosszul működik, hanem annak, akit ZAVAR valami, mert ugyanis benne van FESZÜLTSÉG, neki ebből KI KELL MOZDULNIA. Szóval lehet, hogy Béla egy hülye és csücsörítős fürdőruhás csajszikat lájkol és csorgatja a nyálát, és ez teljesen szánalmas és borzasztó, de ha ő ezt élvezi, nem fog változtatni. Ha viszont Giziben emiatt feszültség van, akkor Gizi ne maradjon feszültségben, oldást, megoldást, kiutat kell találni.

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Béla, te lájkolsz más nőket?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« áprilisápr2024 Májusjúniusjún »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign