xxx
Egy blog a szeretetről,
  szerelemről, energiákról,
    a lélekről és az ébredésről...
Márc08

A nő arra vágyik, hogy a férfi rá vágyjon...

Címkék: férfienergiavágycsábításvonzszerelempárkapcsolatelvárás

Mi az, ami a nőnek hiányzik a kapcsolatból?
Mi az, amit nehéz szavakba önteni?

"Csak kihasznál. Úgy érzem, hogy nem szeret eléggé, nem figyel rám a párom. Már nem eléggé lángoló. De, én nem akarok "csak hasznos" lenni az életében. Én nem akarok az a nő lenni, aki mos rá, főz rá, és aki szeretettel várja haza, gondoskodik róla, miközben semmit se kapok vissza. :( Én nem azt a férfit és társat akarom, aki felfúrja a képet a falra, és nem azt, aki lenyírja a füvet." - Mondja nő, és egyértelmű, hogy nagyon hiányzik neki valami. Valami, amit nem tud megfogalmazni, amit nehéz szavakba önteni, ami  nélkül egyszerűen nem akar már ő sem adni a kapcsolatban.

Ha ez a valami megvan, akkor a nő olyat is támogat, olyat is elnéz a férfinak, ami egyébként nem is volna elvárható. Ha ez nincs, akkor minden semmivé válik a nő számára, és a hiány szinte sárkányos egos elvárásokat "kényszerít ki belőle".

A nő csábít, a férfi hódít...

Minden kapcsolat így indul valahogyan (és a jó kapcsolatban ez meg is marad!): valaki kezdeményez.
Ha ez a nő, akkor a nő csábít... ha a férfi jön lendületbe, akkor ő hódítani fog.

A közös ebben az a vágy, ami a férfiben felébred, és amit a nő felébreszt a saját vágyával.
A csábítás erről szól: a férfiben felébresztett vágyról... a hódítás pedig arról, hogy a férfi megtesz mindent, hogy ezt "megszerezze".

A nő energetikailag VONZ, befogad - és aztán az ego birtokol, megszerez - a férfi pedig energtikailag FELFEDEZ, hódít - és aztán az ego azzal birtokol, bevesz, és "magáévá tesz" (nem csak szexuális értelemben)

Leegyszerűsítettem ugyan, de valahogyan, így érthető meg az a női és férfi működés, ami együtt fantasztikus egységet tud alkotni és létrehozni olyan teremtést, ami túlnő egyenként kettejükön.

De mi történik eztán?

Olvass tovább!

A nő arra vágyik, hogy a férfi rá vágyjon...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nov29

Több nőt is szédít egyszerre, tud-e szeretni a férfi?

Címkék: férfiszeretetrandiismerkedésszexszerelem

Vajon tényleg több nőt is szédít egyszerre a férfi, ha sármos?
Vagy csak tud szeretni?

A történet egy a sok közül, amit a nők és férfiak teljesen másképpen látnak és élnek meg. Nézzük meg, hogy milyennek tűnik a férfi megélése az ő szemszögéből és mit érzékelnek mindebből a nők, akik közel kerülnek hozzá?

Érdekes rálátni a 2 irányból, a nő és férfi saját szűrőjén keresztül:

A sztori adott: 

A sármos férfi (40 év körüli) keresi az igaz szerelmet... és közben az útját sok csinos nő keresztezi...

Olvass tovább! Izgalmas lehet, új nézőpontok, tükrök és megélések, amelyek neked is segíthetnek nyitni a világodat!

Több nőt is szédít egyszerre, tud-e szeretni a férfi?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Okt13

A szabadságnak is vannak határai a kapcsolatban?

Címkék: egószabálykorlátpárkapcsolatférfinői energiaférfi energiaszabadság

A legtöbb férfi önmagának nagy szabadságot adna, míg a nőnek kissebbet... a nők zöme azonban fordítva: önmagát szigorúbban fogja, míg párját hagyja picit szabadabban mozogni...

Hogyan is van ez? Ez alapján a férfi nagyobb szabadságot igényelne? Ez valami eredendő igénye? A nők pedig nem igénylik a szabadságot? Vagy a neveltetésük a gátjuk ebben?

Hogyan szolgál téged a saját "pórázod" és hogyan építi vagy gátolja a kapcsolatot az, ha túl pici és az, ha túl nagy a felek szabadsága?

Olvass tovább!

A szabadságnak is vannak határai a kapcsolatban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Szept14

Miért csak akkor értékel, amikor elveszíthet?

Címkék: férfienergiapárkapcsolathiányveszteség

Gyakran mondják a férfiakról, hogy csak akkor értékelik a nőt - és mindazt, amit addig adott - amikor már elveszíteni látják, vagy akár el is veszítették már.

Ennek érdekében sok az olyan tanács is egy válságba jutott kapcsolat esetében, hogy: "Legyél kicsit elérhetetlen! Ne adj annyit! Ne vedd fel a telefont! kérj szünetet!"

Biztosan nem igaz azonban ez minden férfire és nem is csak férfiakra igaz, de valóban általános az, hogy a férfi gyakrabban esik ebbe a csapdába, és mindaddig, amíg a komoly veszteség szele meg nem érinti, nem is veszi észre, mennyi jósággal és odaadással ajándékozta meg a nő.

(Most kedvezek a nőknek egy picit, és persze, a férfiak számára is inkább segítő nézőpontokat, mintsem buta ítélkezést és bírálatot hoztam. :) Szeretettel olvassátok!)

Olvass tovább!

Miért csak akkor értékel, amikor elveszíthet?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Aug06

Amikor a férfi sosincs OTT...

Címkék: férfienergiaelvárásokkapcsolatfigyelem

Számtalanszor történik ez egészen hasonlóan...

A férfi beszélgetést kér, és hozza magával hozzám a nőt is. Elmondja, hogy szeretné, ha a kapcsolatuk jobb volna. Úgy érzi, a nő már "kint van féllábbal a kapcsolatból".
Ahogyan a férfi beszél, érzem a kétségbeesett kapaszkodást. Most fedezte fel, hogy nő olyan társ volt, akit ő nem értékelt eléggé, pedig az ÉLET-et jelentette neki. A férfi aggódik, hogy elveszíti a nőt, mert - ahogyan ő elmondja - nem tudta eléggé kifejezni eddig szeretetét a nő felé, és nem figyelt eléggé a nőre és annak kéréseire. 

Megtörik.
Érzem, mindent latba vetne, csak a nő újra legyen az, aki eddig volt: adjon ugyanannyi szeretetet, szerelmet, rajongást, odaadást, kedvességet, meglepetéseket, stabilitást, hátországot, mint addig. A férfi ELVÁR. Elvárja, hogy mindent kapjon, amit szeretne, ami eddig JÁRT, de csak most jut eszébe - talán először - hogy mindezt neki is VISZONOZNIA kell(ene)...

Ekkor odafordulok a nőhöz és megkérdezem, ő hogy látja, ő mit gondol, neki milyen érzés végighallgatni a férfi szavait. Csodaszép a nő - eddig még csak csodaszép nők ültek itt ugyanilyen "cipőben". Amint szót kap, zsebkendőt is kér... sírva fakad, és tudom, hogy "az a baj, hogy a hajó elment.... Már késő. A férfi elkésett"

Azt mondja:
"Tudod, Erika, én nagyon szeretem őt, de mindig csak vártam... mindig csak tettem a dolgom, mindent elfogadva, megértve,... és ő sosem volt OTT! Egyszerűen sosem volt OTT, amikor nekem lett volna fontos! Idomultam a hobbijához, mentem vele, ha kérte. Igazodtam a barátaihoz, a munkája mögé sorolódtam, Elviseltem, hogy a gyerekei, a volt feleségével közös ügyei is fontosabbak nálam... és egyszer csak elfáradtam. :( ... és jött valaki, aki viszont OTT volt, és megfogta a kezem..."

Olvass tovább!

Talán nincsen megoldás, talán van. Talán nem tipikus - de valahogy mégis nagyon is az - hogy a nagyon MEGÉRTŐ nők mellett a férfi olyan nagyon elkényelmesedik, hogy észre sem veszi, hogy nem minden csak RÓLA szólhat a közös életükben...

Amikor a férfi sosincs OTT...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Júl28

Amikor az elvált férfi társat keres...

Címkék: szeretetférfimenekülválás

Nők tucatjai panaszkodnak, hogy a férfiak gyávák, férfiatlanok, menekülnek, eltűnnek, nem korrektek, csak szexre használják a nőket... - és még sorolhatnánk. Óriási a lista, mennyi minden mondható el a mai 40+ elvált férfiakról.

Vajon miért menekülnek? Miért tűnnek megbízhatatlannak? Mitől félnek?

Végiggondoltad már, mennyire más vagy - Te, a NŐ - egy ilyen férfi szemszögéből?

Tegyünk egy túrát ezzel a "szemüveggel" a szemünkön, és talán a férfiakat és magadat is másképp fogod látni. 

Olvass tovább!

Amikor az elvált férfi társat keres...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Jún23

A férfi és a vadászösztön - tényleg ez hajtja őt hűtlenségbe?

Címkék: férfienergiaszeretőfelfedezésteremtőerőpárkapcsolat

A férfi nyughatatlan kalandor volna, aki folyton virágról virágra röppen, és képtelen hűséges maradni, mert neki folyton újra és újra hódítania kell? 

Ez valami ősi program a férfiban? Vagy talán folyton bizonyítani kell, hogy ő még férfi és ezt a nők meghódításával és skalp gyűjtéssel tudja megtenni? Vagy mindez csak egy buta sztereotípia? ú

Ha sztereotípia, ha nem, akkor is kell legyen valamilyen alap mögötte, amit azonban sokan félreértenek. Nem a vadászösztön olyan erős a férfiban, nem valami más, aminek talán ez lehet az egyik megnyilvánulási módja. Érdemes megismerni ezt ahhoz, hogy ne ragadja el a nőt a férfi mellett örökké a féltékenysége, ha megjelenik a színen egy másik nő.

Olvass tovább!

A férfi és a vadászösztön - tényleg ez hajtja őt hűtlenségbe?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Jún06

Amikor a férfi nem lát téged a kapcsolatban...

Címkék: férfisémameneküléselvárások

Türelmes vagy, kedves, odaadó... (az voltál eddig?)

Sőt, annyira kedves és elfogadó, hogy már meg se mered említeni, mire vágysz, hangot se mersz adni az igényeidnek, nehogy a férfi megijedjen, nehogy elriaszd, nehogy azt mondja, hogy sok neki a Te elvárásod...

A férfi nyugalmat, békét akar. Nem akar több konfliktust, nem akarja azt megélni újra és újra, hogy ŐT IRÁNYÍTJÁK és hogy ő NEM ELÉG jó... :(

Megérted. Te megérted.
Így a kapcsolat hónapokon - akár éveken át is - úgy zajlik, hogy Te mindent elkövetsz, hogy ő, akinek gondjai vannak, a Te öledben megértést, támogatást, boldogságot találjon. Felvidítod, mellette állsz és szinte bearanyozod a napjait. Mindegy, hogy te nem kapsz semmit, mert hiszed, hogy azzal, hogy ő jól érzi magát veled, máris fontos vagy. Azt reméled, hogy visszakapsz a mosolyából, hogy neked jut a tudat, hogy békére veled talál.

... de hónapok és évek múltán ez kevés lesz. Joggal lesz kevés, hiszen itt semmi sem szól RÓLAD!

Elfáradsz abban, hogy a kapcsolatotok RÓLA szól.
Te alakítottad így ugyan, hogy róla szóljon, de mégis: te is szeretnél energiát kapni, te is szeretnél elismerést, figyelmet, törődést, hiszen mégis csak egy párkapcsolatra "szerződtél", nem pedig egy gyógypedagógiai állásra... Igaz?

... és akkor kimondod, hogy Te mire vágysz, kimondod, hogy neked mi nem jó így már, és minden bátorságodat összeszedve kifejezed, hogy Te hogyan szeretnéd ezt a kapcsolatot folytatni...

A férfi pedig először csak nem érti, mi a bajod... aztán nem akarja érteni, mi ütött beléd, aztán dühös lesz (vagy elmenekül), és rádzúdítja, hogy "irányítani akarod, hogy nem kér az elvárásaidból...." 

Megpróbáljuk megérteni, mi zajlik benne, és így neked is könnyebb lesz eldöntened, hogy hol a Te helyed: mellette vagy nélküle...

Olvass tovább!

Amikor a férfi nem lát téged a kapcsolatban...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Máj29

Ugyanaz a félelem 2 külön megoldásra viszi a nőt és a férfit...

Címkék: biztonságférfimenekülésenergia

A férfi menekül, a nő pedig intenzíven keresi a garanciákat arra, hogy bebiztosítsa a kapcsolatot...

Ha csak ezt a 2 "tünetet" látod, csak a megnyilvánulásokat, akkor könnyedén mondasz hibás ítéletet a férfiről és a nőről is.

A férfit kikálthatod krónikus menekülőnek, és nyakába varrhatod, hogy nem tud kötődni, és felelősséget vállalni, míg a nőt egy mártírnak, mert nem tudja elérni, hogy a kapcsolata megalapozott érzelmi biztonságot nyújtson. Persze, tűzzel-vassal próbálkozik, de ezzel csak a birtoklási vágyai és elvárásai borzasztó csapdájába merül.

Senkinek sem jó... mindenki fél.

A félelem azonban nem a menekülés és nem az elvárások miatt üti fel a fejét - bár ezt hihetnéd a tüneteket látva - hanem épp fordítva. A félelem áll mind a két fél tettei mögött... de, hogy hogyan és miért választják különbözően az utat a megoldásra, az is magyarázatot nyer.

Olvass tovább! 

Ugyanaz a félelem 2 külön megoldásra viszi a nőt és a férfit...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Máj22

Ki érti a nőket? A férfi biztosan nem, de nem is csoda...

Címkék: játszmafélreértésférfipárkapcsolat

Hány és hány félreértés, idétlen kommunikációs baki van egy-egy kapcsolatban!

Talán te is sokszor szembesülsz azzal, hogy teljesen elbeszéltek egymás mellett a pároddal, mert nem ugyanazt érti a NŐ és férfi ugyanazon a kijelentésen, gesztuson. Vajon miért? 

Mindenki magából indul ki... tartja a mondás!

Igen, ez igaz is, hiszen nem tudsz másképp gondolkodni csak úgy, ahogyan a dolgok benned, a Te fejedben összeállnak.

Amikor elég nyitott vagy már, akkor is csak azért tudsz időnként a párod szemszögéből is megvizsgálni egy szituációt, mert már azok az adatok is benne vannak a buksidban. Már befogadtad legalább egyszer azt, ahogyan a másik fél "működhet".

A félreértés azonban még ilyenkor is vicces helyzeteket szül, hiszen, amikor a Nő a férfi fejével, a férfi pedig épp a nő fejével akar látni, ugyanígy félrecsúsznak egymás mellett :)

Néhány példán keresztül - talán magatokra ismersz te is - láthatod, milyen nehéz jól érteni egymást. :)

Olvass tovább!

Ki érti a nőket? A férfi biztosan nem, de nem is csoda...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Ápr15

Miért tűnik el a férfi a kapcsolatból?

Címkék: férfieltűnikmenekülelmefélelempárkapcsolat

Furamód - és lassan dühítően ismétlődően - eltűnnek a férfiak mellőled?

Néhány csodás randi ígéretes kezdetet jelentett, aztán egyszer csak hirtelen, a férfi a ködbe vész. Se szó, se beszéd... egyetlen üzenetet nélkül, magyarázat nélkül tűnik tova úgy, hogy bottal se ütheted a nyomát.

"Jobb" esetben néhány nap múltán újra előkerül, de továbbra is bizonytalan kapcsolatot sejtet, benne stabilitást, érzelmi biztonságot a nő nem lelhet.

Főhet a fejed:

  • Miért tűnik el a férfi? Nem szeret? Nem jelentett neki semmit az együtt töltött idő? Vagy ő egy ilyen link volna? Netán képtelen kötődni? 
  • Te tévedtél volna ekkorát? Vajon benned van a hiba? Te "vonzod folyton" ezt a bizonytalan, eltünedező típust? Vajon mire akar ez rámutatni a te működésedben?

Mielőtt rabja lennél annak, hogy magadat ostorozod, hibákat kutatva magadban, miközben állhatatosan várakozol egy bizonytalan férfira - szinte a kezébe adva az életed, a figyelmed és időd felett a hatalmat, inkább nézzük meg, mennyi és mennyi oka lehet annak, hogy a férfi inkább kereket old, mintsem maradjon és magyarázatokat adjon...

Olvass tovább... talán a te párodra is ráismersz valamelyik lehetséges ok mögött!

Miért tűnik el a férfi a kapcsolatból?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Márc06

A legtöbb nő megéli ezt a kettősséget... Hogyan kezeld magadban, ha Te is?

Címkék: tükörkettősségszenvedélystabilitás

Akkor vonatkozik rád ez az írás, ha ezt tapasztalod:

Sugárzol, árad belőled az élet. A szemeid huncutul mosolyra fakasztanak másokat - a férfiakat is! Van benned egy titokzatos tűz, ami fel is tüzeli a férfit. Talán szexuális energia az, ami így belőled árad. A férfiak vonzódnak hozzád, meg akarnak fejteni, jól érzik magukat a közeledben, de amint a kapcsolat komolyabb irányt vehetne... a választott férfi egyre tétovábbá válik, egyre inkább eltünedezik. Olyan, minta jönne is, meg nem is: egyszer tetterős és magabiztos, máskor pedig bizonytalan és féltékeny. Azt tapasztalod, hogy mire révbe érhetnél egy férfi mellett, belecsöppensz egy irreális, kérdőjelekkel teli csiki-csuki kapcsolatba, ahol hol türelmetlenül várakozni kényszerülsz, hol pedig a végzet-asszonyaként szenvedélytől felforrosítva vonzod a férfit.

Atyaég! Vajon miért vonzol olyan férfit, aki jönne is, meg nem is?
Hogy lehet, hogy egyszer megőrül érted, máskor pedig napokig a színét se látod?

Ha ez többször - kapcsolatról kapcsolatra ismétlődik - felmerülhet benned a kérdés: Te váltod ki ezt a férfiakból? Vagy minden férfi ilyen lett az idők során? Te vonzod az ilyen bátor-bátortalan kettősöket? 

Fejtsük meg! :)

Olvass tovább!

A legtöbb nő megéli ezt a kettősséget... Hogyan kezeld magadban, ha Te is?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Feb26

Nehéz ma férfinak lenni!

Címkék: szeretetférfiteremtőerőenergia

Belegondoltam, mert csak belegondolni és beleérezni tudok - hisz nő vagyok - hogy milyen is lehet ma férfinak lenni. Azt pedig, hogy ezt mennyire sikerült megtenni, majd a férfi olvasók eldöntik. :)

A nőknek pedig előre bocsátom, hogy ne higgyék, hogy sajnáltatni, védeni szeretném a férfiakat! Nem célom ez. A férfiak nem igénylik a sajnálatot, ők a megértést és elfogadást keresik csupán.

Ha a férfivel együttműködni szeretnél, akkor nem versengeni, nem uralni, nem manipulálni kell, hanem jól megérteni tudd őt, hiszen akkor fogsz tudni hatni is rá.
Az, hogy milyen könnyű neked egy férfival "boldog-ulni", a Te tükröd is. Ami a férfiban és a vele való kapcsolatban zavar téged, az benned van, így ismét csak az lehet a tanács, hogy jól ismerd meg a férfiakat és önmagadhoz is közelebb juthatsz.

Ha pedig te már tudod élni magadban a NŐT, akkor a férfiak a tenyerükön hordoznak majd, tisztelni fognak!

De miért nehéz ma férfinak lenni?

Olvass tovább!

Nehéz ma férfinak lenni!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Feb02

Amivel biztosan elriasztod a férfit az ígéretesnek induló kapcsolat elején

Címkék: szeretetszerelemelvárásrandiférfimenekülés

Randiztok, izzik a levegő, az első találkozások mind a kettőtöket feltöltik, tagadhatatlanul csillognak a szemeitek és úgy tűnhet, hogy a nyitottság csak egyre mélyül. Érzitek, hogy jó volna még több és még több ebből a klassz dologból, ami köztetek alakul.

Úgy tűnik, hogy a jókedv, a jó érzés, az élmény kölcsönös. Az események pedig csak sodornak benneteket: romantika, pajkos üzenetek, viháncolás, zavart összepillantások, izgatott várakozás... jaj de klassz ez a kis felfedező-szakasz! Aztán jön az első "beszéljük meg!" - és a varázs hirtelen elszáll, a levegő megfagy... a férfi szinte kereket old, a nő pedig nem érti, hogy mi történt...

Szépen indult minden, mi okozta a fagyást? Hová tűnik a férfi? Vajon mitől ijedt meg?

Van egy "JÉGVARÁZS-mondat", egy romantika-gyilkos ELVÁRÁS-mondat, ami egyetlen csapásra lehűti a fokozódó tüzet, és "lepisili" a bimbózó szerelmet. Ha ezt elsütöd, tudd, hogy ti ketten e szavakat teljesen másképp értitek! Ezt vagy ne is mondd, vagy ha igen, akkor nagyon nagyon ügyesen írd körbe...

Olvass tovább!

(Ne engedd, hogy a cikk közepén felidegesítselek, bátran juss el a végéig, mert van mindenre megoldás, javaslat és egyéb segítség is. )

Amivel biztosan elriasztod a férfit az ígéretesnek induló kapcsolat elején

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Jan08

A nő szeretője...

Címkék: szeretetszeretőszerelempárkapcsolathazugságférfiférjfeleség

A korábbi: "A férfi szeretője..." című cikk nyomán a nővel folytatom.

Hogyan éli meg a nő azt, amikor kapcsolata mellett beleszeret egy másik férfiba? Vajon miért megy bele egy párhuzamos kapcsolatba és milyen gondolatok, érzelmek uralják tetteit?

Olvass tovább!

A nő szeretője...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Jan07

A férfi szeretője...

Címkék: szeretetszerelemszeretőférfimegcsalás

Amikor a férfi szeretőt tart...

Ezúttal csak a férfiről lesz szó. Arról, vajon hogyan élik meg legtöbben azt, amikor beleszeretnek egy másik nőbe a párjuk mellett és hogyan élik meg azt, amikor ebből a kapcsolatból tartós viszony lesz.

A férfi legtöbbször nem egy tartós kapcsolat reményében lép félre. Nem célja az, hogy találjon egy szeretőt. Nem célja bántani ezzel a párját - feleségét, élettársát, gyerekei anyját. Ő egyszerűen csak életteret akar, pici levegőt, pici szabadságot. Aztán azonban könnyen belesodródik a kapcsolatba, ha az olyat nyújt neki, amiben picit is megélheti önmagát, egy szabadabb létet, akár pillanatokra, órákra is.

Akkor mire vágyik a férfi, mi hiányozhat sokuknak az állandó társuk mellett?

Olvass tovább!

A férfi szeretője...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Dec31

Amikor a nők rástartolnak a kedvesedre

Címkék: szeretetféltékenységfélelempárkapcsolat

Amikor a kedvesed egy vagy több nő folyamatos csábításában él, és amikor azt látod, hogy a szeretetre éhes, magányosabb nők szemében felcsillan a fény, és ébred az áhítat a párod iránt, akkor egy egészen szorongató érzés válik útitársaddá.

A gyomrod görcsbe rándul, a torkodban gombóc duzzad és szorongás járja át egész lényedet. Egy hang a fejedben azt súgja, veszély közeleg: valami vagy valaki veszélyezteti a kettőtök közös világát, a saját kis egységeteket... Ez a hang félelmet gerjeszt benned... és ha a tehetetlenséged elég nagy, akkor egyre nagyobb haragot is.... De a legtöbbetekben egy másik hang is bekapcsol és kérdések sora hangzik fel egymás után....

Újra darázsfészekbe nyúlok, - tudom - hisz ez olyan téma, amiben sokan érezhetik érintve magukat: akár a "rámenős" nők oldalán, akár azok helyében, akiknek a párja örök kísértésben van. Nem ítélkezem, minden szereplőt megértek, épp ezért inkább csak keresem azokat a nézőpontokat, melyek a szívedhez, a valódi szeretethez állnak közelebb, és remélem, hogy ezek adnak némi segítséget neked ahhoz, hogy másképp láss magatokra és a helyzetekre.

Olvas tovább!

Amikor a nők rástartolnak a kedvesedre

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Dec26

Végzetes tévhitek a férfiakról, amik megnyomorítják a nőket...

Címkék: szeretetférfihazudikelváráspárkapcsolatenergia

Sok olyan tévhit kering a férfiakról, amelyek elvárásokat vagy félelmeket ébresztenek a nőkben, akik így szinte természetesen csalódni fognak a férfiakban és az életben is. A párkapcsolatokat légvárakra és lánymesékre építeni pedig végzetes hiba lehet.

Jó, ha inkább a valóságot éljük és sem az egyik irányba - hogy királyfit vársz - sem a másik végletbe - hogy hagyod bántalmazni magad egy erőszakos férfi tetteit tűrve - nem kanyarodsz el.

Néhány ilyen tévhitet kiragadtam, és döntögetem, hogy láss más nézőpontokat is, és szélesedjen a lehetőségmeződ, amiben a férfit és vele a párkapcsolatokat megélheted.

Ha képes vagy befogadni a többi nézőpontot is, akkor jópár korlátod meglazulhat most és idővel nagyobb esélyed lehet meglátni a férfiban azt, aki ő valójában, és nem csak azt, amit keresel benne! Ez pedig fontos! Az újabb és újabb nézőpontok befogadás sokkal fontosabb, mint a fixnek hitt hitrendszereid...

Olvass tovább!

(A kép forrása: img2.goodfon.su)

Végzetes tévhitek a férfiakról, amik megnyomorítják a nőket...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Dec24

Vajon miért mindig nős férfit vonzasz be?

Címkék: szeretetszerelemszeretőférfiönbecsülésönelfogadásszerelmi háromszög

Könnyen rád sütik a "szakemberek", hogy azért vonzasz sorra ilyen társakat egymás után, mert nincs önbecsülésed...

Amikor pedig folytatják, akkor még több kárt okoznak benned. Azt mondják: nem tiszteled magad, veled bármit meg lehet tenni, te nem állsz ki magadért, és hozzáteszik: meddig hagyod még eltaposni és kihasználni magad?

Nekem itt szokott csengetni a vészcsengő a fejemben, hogy állj és ne tovább! Ez ugyanis csak bizonyos esetekben lehet magyarázat, csak bizonyos nőknél előhúzható sablon... és nem segít azokon sem, akikre igaz lehetne.
Ezért is gondoltam, hogy ez a téma megér egy bővebb magyarázatot...

Olvass tovább!

Vajon miért mindig nős férfit vonzasz be?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Dec08

Ha éled a nőt magadban - a férfiak hercegekké válnak

Címkék: szeretetférfienergiákegópárkapcsolat

"A férfiak hazudnak, lusták, csak játszanak a nőkkel, meggondolatlanok, sosem nőnek fel, nekik a nő csak szexre kell!" - ilyen és még cifrább véleménnyel van sok nő a férfiakról. 

Értem és megértem a fájdalmat a csalódásaik mögött, és volt idő, hogy én is kijelentettem hasonlókat, de közben tudtam, hogy egészen biztosan nem vehetek minden férfit egy kalap alá, és egészen biztosan bennem lehet a kulcs ahhoz, ahogyan ők bánnak velem.

Tudtam, hogy: "csak nem lehet mindenki annyira őrült, hogy szembe jöjjön velem az autósztrádán!" Így aztán rengeteget kutattam magamban, és sok felismerésre jutottam.

Olyan felismerésekre, amelyek után - ahogyan bennem változott a világ - a férfiak is egészen mások lettek köröttem. Azért írom le mindezt, hogy kipróbálhasd, és ha szeretnéd, hogy a férfiak tiszteljenek és szeretettel vegyenek körbe, akkor lásd, hogy csupán te vagy a kulcs.

Ez azt jelenti, hogy úgy változtathatod a világot, ahogyan akarod a magad számára, ha felfedezed önmagadban a lehetőségeket

Olvass tovább!

(a kép forrása menstyle.com)

Ha éled a nőt magadban - a férfiak hercegekké válnak

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Dec07

Hogy szerezzem vissza a barátnőmet? - A férfiak tényleg későn érnek?

Címkék: szeretetpárkapcsolatelvárásférfiegószakításválás

"Erika, segíts visszakapnom a kedvesemet" - kéri tőlem - kivétel nélkül - minden eddigi férfi vendégem, aki segítséget kért.

Persze, a hölgyek helyett, akik épp elhagyták, vagy elhagyni készülnek a férfit, nem dönthetek, de sok közös van abban, ahogyan a férfiak éreznek és "működnek". Épp ezért gondoltam, megosztom veletek, hogy picit másképp nézzetek a párjaitokra és talán így nagyobb elfogadással, több megértéssel, hosszabban fogjátok tudni a boldogságot fenntartani a kapcsolatban.

Hogyan "kényelmesedik" bele a férfi a kapcsolatba, és mi történik benne és vele érzelmileg közben? ... és aztán?

Olvass tovább!

Hogy szerezzem vissza a barátnőmet? - A férfiak tényleg későn érnek?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nov22

Ilyen vagy kívülről, amikor nyalogatod a sebeidet

Címkék: szeretetegóönsajnálatenergiaelmehisztifigyelemférfi

Azt érzed épp, hogy semmi se sikerül. Fáradt vagy, nincs kedved semmihez. Az se tölt, ami eddig örömet tudott adni. Pokolba most edzéssel, jókedvvel, feladatokkal, elvárásokkal - amik rád terhelődnek!

Bárcsak a párod érezné most, hogy törődésre vágysz, hogy egyszerűen elfogytál, hogy most semmi más nem tudna feléleszteni csak egy kis együttérzés, kedvesség, egy kis ölelés, egy csók, egy kis figyelem és figyelmesség tőle. Bárcsak itt lenne melletted, magához húzna, és gyengéden, de mégis férfiasan magabiztosan azt mondaná: "minden rendben lesz. Szeretlek".

Talán egy "szeretlek" - ami csak úgy ok és előzetes rákészülés nélkül, meglepetésként tör föl a párodból, most óriási erővel tudná visszaadni a fényedet. Igaz?

De hol van ő olyankor, amikor te épp borzasztóan egyedül vagy és elesett? Ha nincs melletted, akkor csak még jobban felerősödik benned a hiány, a szenvedés, az önsajnálat... ha most nincs veled, talán többet NE is legyen - gondolod ilyenkor.

Vajon mi történik ilyenkor veled?
Hogy lehet, hogy így elfogytál?
Hogy lehet, hogy nincs erőd, kedved semmihez és hogy lehet, hogy azt érzed, csak a "párod lehet gyógyszered"?

Ez mind teljesen egyértelműen megmagyarázható az energiákon keresztül. Ha figyelsz, mire a cikk végére érsz, nem csak azt fogod jobban látni, mi zajlik benned, hanem azt is, hogy mi lehet a megoldás, és végül már inkább mosolyogni fogsz magadon a síránkozás helyett. Kipróbálod?

Olvass tovább!

Ilyen vagy kívülről, amikor nyalogatod a sebeidet

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nov19

Így kasztrálod a párodat... és így nem

Címkék: szeretetpárkapcsolatférfiegóenergiaelvárások

Szeretnéd megkapni a figyelmet, gondoskodást a párodtól, és közben szeretnéd, ha magabiztos határozott, bátor és férfias maradna? Hogyan lehet egyensúlyt találni az elvárások és a valóság között? Hol az a vékony kis mezsgye, ahol a kapcsolat egyensúlyban van és hol romlik el?

Akkor érzed az egységet a kapcsolatodban, amikor a női és férfi energiáitok tökéletes összhangban és egyensúlyban vannak egymással. Amíg a nő tudja élni önmagában a NŐT és amíg a férfi tudja élni önmagában a FÉRFIT.

Sokan hiszik azt, hogy a nőt a férfi teszi nővé és a férfit a nő teszi férfivá, de ez így nem igaz. Ez így ismét csak egy mástól várt (elvárt) boldogság volna, és bizony még sosem hozott tartós egyensúlyt.

A nő mindenkor nő, de valóban egy férfi tükrében tudja leginkább megélni önmagában. A férfi pedig mindenkor férfi, de egy nő mellett tudja ezt leginkább láttatni, élni.

Amikor a kapcsolatban a felek versengeni kezdenek, akkor az egyensúly nem csak megborul, hanem küzdelemmé alakul át. A felek pedig lassan elégnek, elvesznek a harcban.

Hogyan tudsz nőként arra figyelni, hogy semmiképp se kasztráld a párodat? Hogyan tudod fenntartani az egyensúlyt magadban - ha nő vagy - és hogyan tudsz ezzel hatni a kapcsolat egyensúlyára?

... és mi történik a férfival, ha kihúzzák alóla a talajt, és elveszik tőle azt, amitől férfinek érezheti magát?

Olvass tovább!

(Tudom, hogy most jön a fortyogás, hogy mi van akkor, amikor a férfi mellett a nő nem élheti a NŐT magában, és az, hogy miért védem a férfiakat? Sokszor írtam a NŐ-ről, keresgess a blogon, az egy másik cikk témája (több másik írásomé), de most a férfi van soron és az, ahogyan a nő kasztrálni tudja őt.)

Így kasztrálod a párodat... és így nem

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nov09

Lehetsz Te az IGAZI a párodnak, a végzete...

Címkék: szeretetegóelmeférfifélelempárkapcsolat

"Bárcsak te lehetnél az igazi neki, a nagy Ő az életében!
Bárcsak azt mondaná, hogy soha sem szeretett még más nőt ennyire, mint téged!
Bárcsak belátná, megértené, hogy milyen sokat jelentesz neki és elismerné, hogy előtted senki, de senki nem volt ilyen fontos!"

Vajon miért van ez a vágy benne ennyire - főleg - a nőkben? 

Hogy lehet, hogy a nők szinte mindent megadnának azért - és mindent meg is adnak - hogy elérhessék a fentieket, hogy a kedvesük életében - bármilyen rossz fiú is legyen ő - ők lehessenek a feledhetetlen nagy szerelem, akire a férfi mindig "elérzékenyülve" gondolhat majd vissza - ha netán szakítanak egyszer?

Hogy lehet, hogy a nő mindig arra vágyik, hogy a férfit "rossz fiúból jóvá nevelje", és hogy ő lehessen minden korábbi nő után a legtökéletesebb?

Olvass tovább!

Lehetsz Te az IGAZI a párodnak, a végzete...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nov03

A nő legyen a megértő?

Címkék: szeretetegóelmeférfienergiákelfogadásbefogadásmegértő

Hogy lehet az, hogy az esetek zömében a nő a megértőbb? 

Időnként olyasmiket is megért és elfogad a nő, ami már sokak - többnyire kívülállók - szerint rég meghaladja a határokat. A nők többsége mégis hosszan kitart egy-egy helyzetben, és sokszor megadja a lehetőséget az újrakezdésre, a folytatásra, a javításra. 

Jól van ez így?

Igen, jól van, és mielőtt nagyon megijednél a nőket féltve, fontos, hogy tisztázzuk, itt nem olyasmik megértéséről van szó, amelyek emberi méltóságodat csorbítanák.
Nem kell elfogadnod és megértened, ha bántanak, ha megütnek, ha gyakran és ismétlődően megcsalnak, ha leértékelnek, ha rosszul bánnak veled.
Nem ezek azok a helyzetek, amelyeket érdemes másképp nézned, hanem azok a tettek, azok az érzések, melyek ugyan befolyásolják a kapcsolatodat, de nem ellened szólnak.

A férfit, az ő "működését" és önmagadat értsd meg, hogy TE is boldog lehess és közben a kapcsolatod is BOLDOG lehessen.

Olvass tovább, hogy lásd, hogy miért a nők "feladata" a legtöbb esetben, hogy megértőek legyenek!

A nő legyen a megértő?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Okt08

A talpraesett, magabiztos nő is elvész a férfiban, ha szerelmes lesz? De miért?

Címkék: szeretetnagyŐszerelempárkapcsolatférfikisebbségi komplexus

Talán te is az a talpraesett, ügyes, önálló, belevaló, gyors, pörgős nő vagy, aki a jég hátán is megél. Az életedet szinte minden területén tudod élni, jól irányítod, jól teremted. Van benned önbizalom és magabiztosság, nem rémülsz meg egy kis férfi-munkától sem...szinte fel se merül benned, hogy valamit a saját életedben ne te oldj meg.

Azt mondhatnád, hogy egész-ség és egység vagy önmagadban is.

Aztán jön egy férfi, aki végre olyan, akiből a nagy Ő lehet, és azon kapod magad, hogy elbizonytalanodsz - magadban. Akár egy kislány: lesed a figyelmét, aggódsz, hogy elég jó lehetsz-e neki, vágyakozva csüngsz rajta, csodálod és rettegsz, nehogy idő előtt elveszítsed.

Vajon miért veszel el a férfiban, ha egyébként olyan önálló és ép-kéz-láb vagy?

Vajon miért veszted hitedet önmagadban, a nőiségedben, a vonzerődben akkor, ha szerelmes leszel egy nagy Ő-be?

Sokakat érintő megfigyelések útján nyertek ezek felismerésre bennem. Ezt is megosztom veletek, talán ezzel is közelebb juthattok önmagatokhoz. A férfiaknak is ajánlom ezt az írást, számunkra is teljesebbé válhat a kép, és elfogadóbbá válhat a kapcsolatuk is.

Olvass tovább!

A talpraesett, magabiztos nő is elvész a férfiban, ha szerelmes lesz? De miért?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Okt05

A férfi tettei nem a nőről szólnak

Címkék: szeretetegóbiztonságférfiteremtőenergiaegó

Könnyű elveszni egy párkapcsolat buktatóiban, ha folyton saját magadból kiindulva gondolkodsz a párodról, vagyis, ha helyette is "eldöntöd", hogy vajon hogyan és mit érez irántad, milyen folyamatok zajlanak le benne. Nagyon sokszor juthatsz fájóan hamis következtetésekre, és miközben te a párnáidat is telesírod, a párod épp az igazak álmát alussza.

  • A nő azt hiszi, hogy ha a párja nem válaszol rögtön a csetre, akkor már biztosan nem is fontos neki (a nő).
  • Azt is hiszi, hogy ha a férfi a munkából hazaérve percekig csak néz maga elé, akkor biztosan ő az  unalmas (a nő...)
  • Azt is gondolja a nő, hogy ha a férfinek épp nincs kedve a szexhez, akkor őt nem kívánja. Lassan el is hiteti magával a nő, hogy ő megcsúnyult, hogy ő nem szép már, és nem "egy élmény".

Rengetegszer látom azt, hogy a nő olyan következtésekre jut a férfi tetteiből, amelyek őt gyengíthetik. Olyan ez, mintha a nő a férfiban létezne: a férfi tetteiben, gondolataiban, érzéseiben elveszne. Olyan, mintha a férfi életét élnék mind a ketten. Ezzel a nő gyengül, függésbe kerül és egyre csak kesereg...

Régóta figyelem azonban, hogy mi is a valóság e téren.

A különbségek itt is az eredendő női  és férfi energiák terén keresendőek...

Olvass tovább!

A férfi tettei nem a nőről szólnak

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Szept27

A mai férfiaknak csak szexre kellesz?

Címkék: szeretetelvárásokszexférfi

Szeretnél végre fontos lenni valakinek! Szeretnéd azt érezni, hogy valaki úgy szeret, ahogyan te szeretnéd. Vágysz arra, hogy valaki melletted álljon, hogy hozzábújhass, hogy időnként óvón átkarolva azt mondja, hogy szeret, hogy biztonságban vagy, hogy nélküled nem élet az élet.

Jogos igényed, jogos vágyad egy olyan társ, aki mellett ezt érezheted, hiszen kicsi gyerekkorod óta azt hallod, hogy felnőtt korodban majd jön a nagy Ő, a nagy szerelem, a társ, akivel életed végéig jóban és rosszban együtt lehettek és egymásért.
mesékből is kislányként vagy kisfiúként azt hallhattad, hogy a királyfi a királylány kezéért átkel száz hegyen is, megküzd a hétfejű sárkánnyal, és végrehajt további életveszélyes mutatványokat, mert minden vágya az, hogy a királylány neki igent mondjon.

Ahogyan telik az idő, és elszaladtak melletted a 20-as aztán talán a 30-as éveid is, egyre kétségbeesettebben keresed és várod ezt a bátor királyfit, aki megadja neked mindazt, amit csak remélsz és elvársz. Ez nagyon lényeges mondat, kérlek, ne feledd a cikk végére sem.

mai "királyfik" azonban nem akarnak téged a tenyerükön hordani, és nem lesik a kívánságaidat, picit sem akarnak "megküzdeni" sem senkivel - sőt a te egy fejed is sok nekik - hanem leginkább gyorsan a "lényegre" térnek, nem terveznek hosszú távra, nem a holtomiglan-holtodiglan, inkább csak egy felhőtlen SZEX lehetősége fűti őket veled kapcsolatban.

Te pedig egyre inkább azt kapod, hogy: "csak szexre kellesz", miközben te ettől jóval többre "szeretnél szerződni".

Vajon hol a hiba? A férfiak romlottak volna el ilyen végzetesen? Vagy te tényleg nem vagy  jó többre, csak szexre?

Lehet, hogy ezt a tükröt, amit a férfiak így mutatnak neked, érdemes végre megnézned közelről és önmagad felé indulva szembenézni a sémáiddal, és meglátni, hogy mi az oka annak, hogy folyton ezt kapod, és hogy folyton TE kapod ezt!

Olvass tovább!

A mai férfiaknak csak szexre kellesz?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Szept12

Nem kellesz - eléggé

Címkék: szeretetnem-kelleszférfi

Ült velem szemben a középkorú, nagyon csinos, nagyon belevaló nő - olyan típus, akit 10 évvel fiatalabbnak látsz, és akihez hasonlítani is szeretnél - és amiatt törölgeti a szemeit, hogy nincs párkapcsolata épp, mert, ha volt is, az mind sorra nagyon csúfosan végződött.

A férfiak kihasználták, bántották... és ő leszűrte a következtetést, hogy "ő senkinek se kell". Szinte elhitte, hogy olyan tulajdonságai vannak, amit nem lehet szeretni sem benne.

Azt mondta, régóta dolgozik magán, és mondataiból érzem is a sok munkát, a sok rálátást, felismerést arra, hogy mit, hogyan működtetett eddig a kapcsolataiban. Átadott nekem egy papírt, ahol összeszedte minden eddigi kapcsolatát, a férfiak neveit felsorakoztatva és azt is mellé írta, hogyan végződött a kapcsolat. Szemet szúrt, amit láttam, ugyanis csakneminden név mellett ezek a szavak váltakoztak: "nem kellettem", "nem kellettem", "nem engem választott", "nem kellettem".

"Nézd csak!" - mondtam, és megmutattam neki.... - "Vajon hogyan gondolkodik az a nő /vagy férfi, aki így tud létezni a párkapcsolat témakörben, hogy nem kellettem?" 

...és ekkor, mint egy villámcsapás, hasított belé (is) a felismerés arról, hogy mi is az ő "hitrendszerében az a fricska", ami blokkolta eddig azt, hogy érvényesülhessen, és boldog lehessen.

Te is látod már? A cikk további felében ezt olvashatod, és nagyon érdekes összefüggést rejt, amit, ha átkapcsolunk, a hölgy végre boldog is lehet!

Olvass tovább!

Nem kellesz - eléggé

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Szept09

A kéréseid, melyeket a férfi biztosan nem ért meg

Címkék: szeretetférfielfogadásfigyelempárkapcsolat

A férfiak másképp kommunikálnak?

Az már legendás, hogy a férfiak úgy tartják, hogy a női "nem" az nem biztos, hogy "nem"-et is jelent. Vannak azonban ettől is lényegesebb félreértések, amikor a nő - ha megfeszül sem tudja megértetni a férfivel, hogy mit szeretne.

Ez nem azért van, mert a férfi értetlen, vagy ne figyelne (minden idegszálával) a nőre, hanem csupán azért, mert más. A nő és férfi egyenrangúak az Univerzumban, egyik sem jobb vagy több a másiknál, csak egyszerűen mások. Nagyon mások.

Hogyan kommunikáljon a nő, hogy valóban eljusson a mondanivalója és szándéka a férfihoz?

A konzultációk - főleg a párokkal közösen folytatott beszélgetések - nyomán kerestem a legtipikusabb félrekommunikálásokat, melyek szinte kivétel nélkül, mindig  felmerültek és gondot is okoznak a párok életében.

Nézd meg te is, talán vicces lesz, ha magadra ismersz belőle. így kívülről rálátva érezni, látni fogod, hogy milyen igaz mindez!

Olvass tovább!

A kéréseid, melyeket a férfi biztosan nem ért meg

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Aug17

A párodnak így kényelmes. Te viszont úgy érzed: visszaél a szereteteddel?

Címkék: szeretetszerelemegóbiztonságférfi

"Csak kihasználja, hogy szeretem, és hogy mindig megbocsátok, és semmit sem tesz a kapcsolatért, neki egyszerűen kényelmes így. Lehet,hogy csak játszik velem..." - panaszkodik a nő, mert nem sikerült biztonságot találnia a kapcsolatban. A férfi folyton kicsúszik a kezei közül.

A nő szeretné maga mellett tudni őt, szeretné ismerni a gondolatait, érteni a férfi érzéseit, tudni a programjait, kontrollálni az egész kapcsolatot kettejük között. Neki ez fontos, hiszen a nőt másképp szocializálják pici kora óta, mint a férfit. 

A férfi és nő jelentősen különbözőek, de mégis egyenrangúak. Egyikük se jobb a másiknál, egyszerűen csak mások. Erről sokszor írtamár. 
Abban például. hogy mi kényelmes egy férfinak és mi nem a nőnek, jelentősen különböznek.

Ami a férfinak komfortos, sőt üdén laza és kényelmesen szabad, abban a nő nem találja a megnyugtató biztonságot és számára nagyon is érthetően és jogosan lázad. Vajon tudnak-e közeledne, közelíteni az elvárásokat, elfogadni egymás működéseit?

Olvass tovább!

A párodnak így kényelmes. Te viszont úgy érzed: visszaél a szereteteddel?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Júl27

Vajon a férfi mit él meg egy vita után?

Címkék: szeretetelfogadásférfienergiapárkapcsolat

A legtöbbször a nők azok, akik hamarabb elégedetlenné válnak egy kapcsolatban, vagy egy szituációban, és ez nem azért van így, mert a nőknek semmi sem elég jó, vagy mert ők hisztisek lennének... hanem egyszerűen azért, mert a nők bonyolultabb érzelmi és energetikai működéséhez egyszerűen több energiára van szükség. A nő pedig a legkönnyebben a társa, kedvese, barátai figyelméből nyeri az energiát (így van ezzel a férfi is, csak neki jóval kevesebb is elég ebből (is)).

A nő így több figyelmet igényel, mint a férfi, és bizony többet igényel annál is, mint amennyit egy férfi adni tud - az esetek nagy többségében.

Ha a férfinek a munka, a hobbi, a gyerekek - és önmaga működtetése - elég sok energiát elvisz, akkor a nőre és a  nő által fontosnak tartott kérdésekre, témákra, programokra, vágyakra egyszerűen nem jut elég energiája és figyelme. A nő ezt - joggal - úgy éli meg, hogy a párja nem figyel, nem törődik vele eléggé, hogy a párja nem tudja kimutatni az érzéseit, sőt, a nő eljut addig a következtetésig is, hogy a férfi már biztosan nem szereti őt. (Ha szeretné, figyelne..- szerinte. :))... és egyre gyakrabban éli meg a kapcsolatban a magányt.

Itt mindenkinek igaza van... csak ezt ők nem látják, így kirobban az újabb időszerű vita....

Hogyan éli meg ezt a nő és hogyan a férfi?
Vajon a férfinek kell a vita után a nő kedvére tenni?
Vagy a nő legyen a kezdeményező abban, hogy a pár visszataláljon egymáshoz és az egységükhöz? Ki keresse a másikat a béküléshez?

Olvass tovább, kiderül: és megértheted önmagatok működését egy kis "használati utasítással" kiegészítve!

Vajon a férfi mit él meg egy vita után?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Júl24

Ne a párodat engedd el, hanem a szenvedést...

Címkék: szeretetszerelemhisztiszenvedésférfiistennő

Avagy hogyan juss el a "hisztis királylányból" ISTENNŐI minőségbe...

"Hjaj, Erika, nem jó ez így! A párom észre se veszi, hogy sok a gondom, hogy épp baj van...meg se kérdezi, hogy vagyok. Azt is unom, hogy mindig én legyek erős. Hát én nem lehetek az a gyenge nő, aki kap egy kis figyelmet? Lehet, hogy mégis tovább kellene lépnem ebből a kapcsolatból, mert ez így nem tesz boldoggá." - meséli szomorkodva a nő vendégem.

"De, lehetsz gyenge nő, és kaphatsz figyelmet és segítséget is. Kértél r?" - kérdeztem.

"Kérni? - néz rám teljes hitetlenséggel, mintha megkérőjeleztem volna az életét - de miért? Hát nem bírja észrevenni a párom, hogy baj van? Hát épp ez az, ennyire nem figyel!"

Itt jobb, ha meg is állunk!
Lehet ugyanis olyat "játszani", hogy duzzogunk, és szenvedünk azon, hogy a férfi figyelmetlen, csak ezzel egyáltalán nem jut előbbre a dolog. 

Nézzük, miért is nem járható út ez?
Ha tényleg baj van a kapcsolattal, akkor tégy e szerint, de ha valójában csak "veled" van itt "baj", akkor tegyük helyre azt is!

A cél az, hogy ne szenvedj, hanem képes légy ISTENNŐI minőségben kezelni a helyzetet!

Önismeret! Ez lényeges.... 

Ne a párodat engedd el, hanem a szenvedést...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Márc31

Az igazi az, aki... (és nem az, aki...)

Címkék: szeretetszerelemegóelfogadáselengedésférfipárkapcsolat

Érzel valami csoda-szerűt a kapcsolatodban, de közben valami nem engedi azt kibontakozni mégsem?

A számodra olyan, mintha valami megfoghatatlan vonzerő tartana "fogva", és olyan érzéseid vannak a kedvesed felé, amik mintha földöntúli lelki kapcsolatot idéznének. Ha vele vagy, meg tudod élni az egységet, fel tudsz oldódni a szerelem végtelenjében, bele tudsz veszni, feledkezni a jelenbe, és meg tudod élni önmagad?

Aztán azonban mindez egy fura küzdelemmé válik, amikor nincs veled a kedvesed, mert amennyire egység a vele-léted, annyira kétség a nélküle töltött idő. Vársz és remélsz, és lassan függésbe hajszolod magad, ő pedig hol jön, hol távolmarad... a kapcsolat nem halad, nem épít, nem épül...

Vajon mi ez? Egy fura, különös próbatétel a nagy közös boldogság köszöbén?

... és ő az igazi, csak még érlelődnötök kell egymáshoz? Vagy ez mégsem a nagy kapcsolat, csak Te feledkeztél belé? Akkor hogyan tovább? Hol dől el, hogy melyik válasz lesz a válasz?

Olvass tovább, kiderítjük, mitől igazi az igazi, és mi nem az, amiért várakoznod kell...

Az igazi az, aki... (és nem az, aki...)

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Márc27

A férfiakban vagy a nőkben nagyobb a birtoklási kényszer a párkapcsolatban?

Címkék: szeretetszerelembirtokláselvárásegópárkapcsolatférfi

Egyáltalán függ ez a nemektől? Van összefüggés a birtoklás és a nőiség vagy férfiság között? 

Egy ideje figyelgetem ezt a kérdést, és arra jutottam, hogy a társadalmi neveltetés, a társadalmi elvárások és beilleszkedés, a szokásjog és történeleminden bizonnyal tükröt tart a nemiségben is e kérdésben elénk.

Jutottam is izgalmas következtetésekre.

Azért is osztom ezt meg veled, hogy könnyebben és jobban megérthesd a másik nemet az által, hogy látod, hogyan működik e kérdésben, és miért működik épp így.

Olvass tovább, ez a téma is izgalmas!

A férfiakban vagy a nőkben nagyobb a birtoklási kényszer a párkapcsolatban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Márc02

A férfi elvonult a semmi dobozába...

Címkék: férfiszeretetpárkapcsolat

Ismerős az a helyzet, amikor a férfi hazaér, leteszi a cókmókját, és önmagát a fotelbe. Csak néz előre, és örül, hogy él. A nő pedig - aki alig várta, hogy hazajöjjön a párja - egyszer csak rázúdítja a nap minden történését: csacsogva ontja magából a szót, hogy mit élt át a gyerekkel, a szomszéddal, a boltban, a postán, na és a munkahelyen, és húh, milyen csini a piros szoknya, amit be kellene szerezni a plázából...

A férfi csak hallgatja, és hallgatja, de valahogy nem tud reagálni. Az egész napos talpon lét - a küzdelmek az életben - teljesen kifárasztották és csak a békére, csendre és nyugalomra vágyik. A nő pedig, látván ezt a "távolságot" rögtön azt hiszi, hogy a párja figyelmetlen, hogy nem érdeklődik, hogy a párjával már beszélgetni sem lehet, és elkeseredetten vagy sértetten félrevonul. 

A férfi ekkor eszmél... és kezdődhet egy vita, vagy egy véget nem érő kiengesztelés...

Ha magatokra ismersz, picit sem csodálom. A helyzet az, hogy nem nem-figyel a párod, és ha férfi vagy - aki olvasol - akkor tudd: a feleségeddel sincsen baj. 
Fontos, hogy lásd, hogyan is működtök, mert könnyebb így egymást elfogadni és szeretni.

Ha ezt elolvasod, holnaptól már nem szomorkodni, hanem nevetni fogsz magatokon és persze a vitáknak is vége szakadhat...

Olvass tovább!

A férfi elvonult a semmi dobozába...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Feb25

Hogyan lesz az ÉN-ből MI és EGYÜTT?

Címkék: szerelempárkapcsolatférfiegység

Van egy olyan szemszög, ami könnyen feledésbe merül, és így csupán félig-meddig teljesül a "mi" és "együtt" a párkapcsolatban. A vitáknak pedig talán fel se kellene merülnie, ha a páros valóban élné a "mi"-t az "én" helyett.

Amikor szerelembe esel - és nem plátói vágyakozásban vagy - hanem megélheted, hogy az érzés kölcsönös, mert szinte egy időben, egyszerre lobbant fel bennetek, akkor jogos vágyad, hogy ezt a szárnyalást egy párkapcsolatba keretezd.

A párkapcsolat nem egyenlő a szerelemmel - de ezt már rég tudod is.
A párkapcsolat maga a keretrendszer, a közösen létrehozott szabályokkal és kompromisszumokkal, amiben megszervezitek és működtetitek a szerelmeteket. Beleértjük ebbe azt, hogy hogyan és mikor találkoztok, kinek-milyen szerepet osztotok, ki-mit tesz majd a másikért. Igaz?

Az "én"-ből úgy hiszed, azzal lesz "mi", hogy mostantól mindent közösen csináltok, és megosztjátok egymással mindazt, amitek csak van. Eztán közösek lesznek a programok, a vagyontárgyak, és persze az örömök és gondok is.

Ez valóban "mi"-ben gondolkodás, de ez mégis kevés.
Kevés, mert ha ebben merül ki, akkor tulajdonképpen, hiába a közös "menedzsment", tudatilag még mindig "én" és "én" működtök együtt.

Nézd meg, mi hiányzik még! 

Mi az a gondolat, amit ha átlényegítesz magadon, akkor valóban egységében élitek meg a kapcsolatot és nem szimpla "együttműködésként".

Olvass tovább!

Hogyan lesz az ÉN-ből MI és EGYÜTT?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Feb23

Ha a férfi szeret, akkor érted bármit megtesz...

Címkék: egószeretetszerelemfelismerésférfi

Vajon hányszor sírtál már át éjszakákat csak azért, mert a szerelmedtől semmilyen hír, üzenet, hívás nem érkezett?

Számodra ez egyenlő azzal, hogy talán nem is szeret, és mintha egy láthatatlan ígéretet megszegett volna, te mélységesen csalódottá válsz.
Talán azt is fontolóra veszed, hogy így nincs értelme semminek, hiszen te csak várakozol, várakozol és várakozol rá, míg ő biztosan vígan éli életét. Ez pedig nem kapcsolat - vonod le a következtetéseket. Igaz?

Hol szipogsz, hol háborogsz, hol sértetten pörgeted magadban a gondolatot, hogy: "szakítok vele, kirúgom, ha ennyire nem tesz értem semmit sem." Eltervezed, hogy elégtételt veszel, és megleckézteted, hogy csak érezze ő is, milyen az, amikor "levegőnek" nézi a kedvese. 
Közben azonban az is bánt, hogy talán hiába "rúgod ki", lehet, hogy észre se venné, mert hisz, ha szeretne, akkor tűzön-vízen át udvarolna, keresne és millió jelét adná annak, hogy te vagy az élete értelme - legalábbis így hiszed.

Van kedved kibogozni a szálakat?

El se hiszed, hogy milyen egyszerű rálátni, mi okozza itt a legnagyobb szenvedésedet! ... és ez nem biztos, hogy a párod jellemhibájában keresendő. Ettől talán sokkal banálisabb felismerésed lehet, és egy csapásra fel is szabadulhatsz egy hatalmas teher alól.

Olvass tovább, tarts velem, utazást teszünk az egód egyik ügyes trükkjének kulisszái mögé...

Ha a férfi szeret, akkor érted bármit megtesz...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Feb11

Szeretlek - Te szeretnéd hallani végre, ő viszont ki nem mondaná?

Címkék: szeretlekszeretetkapcsolatférfiegység

Amikor vele vagy, úgy érzed, minden tökéletes. Egyszerűen egy rezgésen vagytok: közös az érdeklődés, fantasztikus az összhang, csupa vidámság és öröm minden együtt megélt perc, egységben vagytok... de nem beszél az érzéseiről. Te pedig ettől időnként elkeseredsz, elbizonytalanodsz... talán szenvedsz és szomorkodsz is.

Olyan, mintha a "szeretlek" szó egy varázsszó lenne. Ha kimondaná, azzal egy csapásra megszelidülne a világ, színesebb lenne a táj, és jobban sütne a nap. Olyan, mintha azon múlna minden, hogy kimondta-e vagy sem.

Ha ekkora ereje lehet, miért nem mondja?
Ha tudja, hogy téged ennyire boldoggá tenne, akkor miért nem akarja kimondani? Legalább halkan suttoghatná a füledbe, de nem teszi... legjobb esetben is be kell érjed egy "bírlak", "imádlak" szóval, vagy egy "szívecskével". Ez azonban neked nem ugyanaz.

Ha a te oldaladról vizsgáljuk: vajon miért fontos neked ennyire az, hogy kimondja? Hogy lehet, hogy attól, hogy szavakba önti, kivirul a Föld, miközben tulajdonképpen semmi más nem változik? Vajon benned miért van erre ekkora igény?

Van kedved megvizsgálni? Tarts velem, és nézzük, neked miért fontos, hogy ő kimondja, hogy "szeretlek", és ő miért nem mondja ki!

Olvass tovább!

Szeretlek - Te szeretnéd hallani végre, ő viszont ki nem mondaná?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nov25

A férfi is megtörik néha

Címkék: szeretetszerelemteremtőerőférfielfogadáséletközépi krízis

Megszokták, hogy nem sírnak, hogy kemények, hogy állják a sarat, mert az férfias. Így tanulták, így látták. Folyton azt mondták nekik: "ne sírj, ne legyél olyan, mint egy kislány!"

Azt is tudják, hogy a nők szeretik, ha néha el tudnak érzékenyülni.
A nők valóban szeretik, ha a férfi tud néha gyenge lenni, és meghatódik egy-egy pillanaton. A nő ilyenkor repesve örül, hogy a férfi képes gyengéd érzelmekre. Igen, a legtöbb férfi képes ezekre, de most mégsem erről van szó.

Mert azt, hogy időnként elérzékenyül egy férfi, és egy romantikus vagy drámai pillanatban még könnycseppekig is hatódik, egészen más, mint az, amikor az élet megtöri. Az előbbi egy pillanatnak szól, ez utóbbi viszont ki tudja meddig tart....

Mi történhet a férfi "lelkében" akkor, amikor a gondjai súlya alatt megtörik? 

Mi lesz vele? Mit érez, hogyan éli meg? Mit tehet mellette a nő?

Olvass tovább!

Izgalmas! Mert egy olyan hajszálvékony pengeélen táncolhat a nő a férfi mellett - ki tudja, mennyi ideig - ami egyszerre kíván tőle érzékenységet, de határozott erőt, kitartást és gyengeséget, gondoskodást és céltudatosságot... Erre pedig ilyenkor csak a nő képes a férfi oldalán - már, ha akarja!

A férfi is megtörik néha

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nov23

Amikor a nő túlgondoskodik... majd lázad

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatférfiszakításfélelem

Ha nő vagy, akkor biztosan benned is megvan az ösztön a gondoskodásra.

Azt, akit szeretsz, szeretnéd minden jóval elhalmozni, szeretettel körülvenni, dédelgetni, kiszolgálni, hogy lásd, hogy boldog, és hogy a boldogságához Te magad is hozzájárultál.

Ősi női ösztönöd ez, nem csoda, hogy így működsz.

Azonban egy idő után....
mintha a párod csak elvenné, amit adsz neki? Mintha esze ágában sem lenne viszonozni, elismerni a gondoskodásodat, és mintha annyira hozzászokott volna, hogy már vérlázítóan természetesnek kezeli, hogy te adsz, ő meg csak sütkérezik a "kész"-ben?

Olvass tovább, mert választ kaphatsz arra, mi történik e gondoskodás közben benned, a párodban és a kettőtök kapcsolatában!

Amikor a nő túlgondoskodik... majd lázad

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Nov02

Ahogyan a férfi szeret

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatelvárásokférfiegység

Hányszor hallottad már és hitted el szomorúan vagy elszántsággal, hogy: "ha egy igazi férfi igazán szeret, akkor az mindent elkövet, hogy vele légy? Az a férfi keres, az időt szán rád, az tudtodra adja az érzéseit!"?

Elhitted, és mérted a saját kapcsolatodat ehhez:
ha férfi vagy, akkor számot vetettél magaddal, hogy ilyen vagy-e - gondolván, hogy ettől leszel "igazi férfi" -
ha nő vagy, akkor hozzámérted a szerelmedet ehhez a kinyílvánításhoz és ha így van, örültél, ha nem, akkor el is keseredtél: hogy téged ezek szerintem nem egy "igazi" férfi szeret, vagy a férfi "nem igazán" szeret.

Ugyanakkor van egy másik mondás is - biztosan ez sem ismeretlen, egy vicc örökítette meg - a székely bácsiról, akinek a felesége felrója, hogy sosem mondja neki, hogy "szeretlek". Az öreg meg csak kiveszi a pipáját a szájából, köp egy csuhegyeset és közli: "már mondtam 20 éve, majd szólok, ha változik...."

Látod, milyen hatással tudnak lenni rád a "hiedelmek", amiket biztos mintaként tálalnak mások? Látod, hogy milyen könnyen összeméred magad és a párod szeretetét és viselkedését mások meséjével, amit hibátlannak vélsz? 

De vajon hol az igazság, és milyen a valóság? Hogyan szeret a férfi, ha szeret? 

Olvass tovább, tarts velem, fejtsük meg együtt!

Ahogyan a férfi szeret

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Aug26

Segítség, a párom nem mutatja ki az érzéseit!

Címkék: szeretetpárkapcsolatférfielfogadásmegérzésintuíciószeretet nyelvérzelmek kimutatása

Legtöbbször nőktől hallom elszomorodó hangon, hogy a párjuk nem mutatja ki az érzéseit. Sem azt nem lehet biztosan tudni, hogy szereti-e őt, sem azt, hogy nem szereti.

A nő pedig - akinek egyébként eredendően csodás képességei vannak ahhoz, hogy mindezt akár meg is érezhesse - mégis inkább egyértelműbb módon szeretné megismerni a párja gondolatait, érzéseit. Ha ezt a nő nem kapja meg, folyamatosan örlődik azon, hogy a párja csak "lebegteti" őt.

Miért keresi a nő folyton ezt a biztonságot?  
Tényleg nem tudja kimutatni a férfi az érzéseit?
Mit vár a nő, mit ad a férfi, és miért nem találják ebben a közös nevezőt?

Olvass tovább!

Ha a női oldalt szeretnéd jobban megérteni, akkor azért olvass tovább, ha a férfiak érzelmeibe szeretnél picit mélyebben belemélyedni, akkor pedig azért!

Segítség, a párom nem mutatja ki az érzéseit!

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Júl25

Kit keresel valójában? A másik feledet vagy a társadat?

Címkék: szeretetszerelemegységpárkapcsolatnői minőségférfi minőségférfi

Gyönyörű az a kép, hogy egész életed során keresed azt az embert, akivel a tökéletes egységet újra megélheted. Azt az egységet, melyet valamikor talán az anyaméhben éreztél utoljára.
Harmóniát, békét, közösséget, teljességet, egészs-séget, boldogságot és örömöt valaki mellett, akit ehhez az egységhez melléd rendeltek.

Párkapcsolatról párkapcsolatra vándorolsz fiatal korodtól fogva és szerelemből szerelembe esel. Ha visszatekintesz belátod, hogy minden kapcsolatod épp akkor volt jó, amikor megélted, mert mind valahogyan akkori én-edhez igazodva tanított téged új tapasztalatokra.

Minden kapcsolatod hozzád tett, épített és formált - ha figyeltél és képes voltál önmagad működéseire is rá-ráébredni. 
A tinikapcsolatod legtöbbször nem lenne életképes középkorú éned számára, de akkor, amikor annak idejét élted, az is maga volt a csoda, a nagy szerelem, az első fantasztikus élmények.

A kapcsolataid azonban - sorsszerűen - ahogy keletkeznek, véget is érnek (szerencsés kivételeknek nem minden kapcsolata ért véget :) ) 

Vajon hogyan tovább? Merre? Ki vár és hol? Létezik a másik feled? Őt kell megtalálnod, vagy "csak" a társat, aki elkísér újra utadon?

Mielőtt tovább olvasol, torpanj meg egy pillanatra, és próbáld megválaszolni magadban! A másik feledet, vagy a társadat keresed?

Kit keresel valójában? A másik feledet vagy a társadat?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Júl22

Hol a szépséged, hol a nőiességed, hol az Istennő benned?

Címkék: szeretetszerelemnői minőségnői energiaelfogadásszépségkisugárzás

A nő és férfi egyenrangú minőségek - a természet és az univerzum nem alkotott alá- és fölérendeltséget közöttük. Ez már csak az emberi elme találmánya. Ők valójában egyenrangúak, de mégis merőben mások.

Ezért tudják egymást kiegészíteni, és együtt egységet alkotni. Olyanok együtt, mint az univerzum más-hasonló-ellentét párjai: a hideg és meleg, az éjszaka és nappal, a jó és a rossz.
A nő és férfi együtt a teljesség.

Ezt már biztosan mind tudod.
Hasonlóságaink is vannak szép szerével, de közelebb járhatunk az eredendő teremtéshez, ha a különbségeket keressük a nő és férfi minőségek között.

A nő NŐ, és amíg elhiszi, hogy ő gyengébb, vagy alárendeltebb  a férfinél, addig önmaga érdekeiért épp a férfiak módszereivel "harcol" meg. Nézd csak meg: a feminizmus épp úgy harcol a női jogokért, mintha "férfi" lenne.

Miért ne használnánk ki azt, amiben mások vagyunk, mint a férfiak?
Miért nem élünk inkább azokkal a női eszközeinkkel, képességeinkkel, melyek nőiségünket adják?
Miért akarunk harcoskodni a férfiak elisméréséért keményen, határozottan, férfi módszerekkel?

Olvass tovább!

Hol a szépséged, hol a nőiességed, hol az Istennő benned?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Júl05

A nőt a férfi teszi igazi nővé?

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatnői minőségnői energiaintuíciómegérzésszenvedés

Ki teszi nővé a nőt? Mitől nő a nő? ... és mitől férfi a férfi?

A facebookon sok baromság kering hasonlókról, hogy a nő igazi nővé csak egy igazi férfi oldalán válhat. Aztán ugyanezt olvassák a férfiak is: hogy a férfi attól lesz igazi férfi, hogy egy igazi nő áll mellette.

Ezt elképzeltem és arra jutottam, hogy itt most valójában 2 szerencsétlen együtt várakozik, hogy igazi nő és igazi férfi legyen, és majd egymást jól azzá is teszik?
Ha egy nő nem tudja, milyen NŐ-nek lenni, akkor azt épp egy férfi mutatja majd meg neki? Épp egy olyan férfi, akiről meg azt írják, majd a nőtől tudja meg, hogy ő férfi? Picit úgy érzem, mintha ez egy "körkörös hivatkozás" lenne egy hibás képletben, vagy egy kígyó, aki a saját farkába mart bele, mert már ő sem tudja, melyik a saját eleje és melyik a vége! :)

Ez - bár vicces is lehetne - valójában nagyon szomorú. :( Mert minden párkapcsolat, ahol a felek egymástól várják ÖNMAGUK "megszületését" és felismeréseit, azok tele vannak káros elvárásokkal. Az olyan elvárásokat tekintem károsnak, amelyekről még a felek sem tudják pontosan, hogy mit is várnak. 

-"Te, csinálj már valamit, hogy nő legyek!"
-"Jó, de mit?"
-"Azt nem tudom, de csináld, erre várok!"
-"De hisz már nő vagy!"
-"Ja? Akkor meg csinálj már valamit, hogy Te meg férfi legyél!"
-"De én férfi vagyok!"
-"Tényleg! Akkor meg, szakítsunk, mert nem vagy elég jó nekem!"
:) :)

Ha nőként egy férfitól várod, hogy nő lehess, akkor tudod-e, ki vagy és ki akarsz lenni?

Hogyan lehetsz igazi nő, és mi lehet mégis ennek a bugyután kifordított fél-igazságnak a háttere?

Olvass tovább!

A nőt a férfi teszi igazi nővé?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

« előző1 következő »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« Feb 2018. Március Ápr »
HKSzeCsPSzoV
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015, Némethi Erika készítette az mrc webdesign