feb11

Szeretlek - Te szeretnéd hallani végre, ő viszont ki nem mondaná?

Címkék: szeretlekszeretetkapcsolatférfiegység

Amikor vele vagy, úgy érzed, minden tökéletes. Egyszerűen egy rezgésen vagytok: közös az érdeklődés, fantasztikus az összhang, csupa vidámság és öröm minden együtt megélt perc, egységben vagytok... de nem beszél az érzéseiről. Te pedig ettől időnként elkeseredsz, elbizonytalanodsz... talán szenvedsz és szomorkodsz is.

Olyan, mintha a "szeretlek" szó egy varázsszó lenne. Ha kimondaná, azzal egy csapásra megszelidülne a világ, színesebb lenne a táj, és jobban sütne a nap. Olyan, mintha azon múlna minden, hogy kimondta-e vagy sem.

Ha ekkora ereje lehet, miért nem mondja?
Ha tudja, hogy téged ennyire boldoggá tenne, akkor miért nem akarja kimondani? Legalább halkan suttoghatná a füledbe, de nem teszi... legjobb esetben is be kell érjed egy "bírlak", "imádlak" szóval, vagy egy "szívecskével". Ez azonban neked nem ugyanaz.

Ha a te oldaladról vizsgáljuk: vajon miért fontos neked ennyire az, hogy kimondja? Hogy lehet, hogy attól, hogy szavakba önti, kivirul a Föld, miközben tulajdonképpen semmi más nem változik? Vajon benned miért van erre ekkora igény?

Van kedved megvizsgálni? Tarts velem, és nézzük, neked miért fontos, hogy ő kimondja, hogy "szeretlek", és ő miért nem mondja ki!

Olvass tovább!

Szeretlek - Te szeretnéd hallani végre, ő viszont ki nem mondaná?

A nő úgy "működik", hogy neki mindennap van igénye a megerősítésre, hogy őt szeretik, ő fontos, ő értékes, hogy nélküle nem élet az élet. Azért fontos ez nekünk nőknek, mert mi "szolgálunk", és elfogadunk, gondoskodunk és életet adunk a dolgoknak. Ha nem látjuk, hogy ezt jól csináljuk, akkor tulajdonképpen megkérdőjeleződik a létünk, és vele együtt a köröttünk élők léte is megkérdőjeleződik. :)

A nő számára minden nap egy új nap, egy új kezdet.
Ezért, ha a férfi tegnap azt mutatta, hogy szeret, az tegnap volt.
A mai nap már a mai nap. Ha a férfitől ma nem jön visszajelzés, az azt jelenti a nő számára, hogy a dolgok megváltoztak... azért éli ezt így meg, mert a nőnél fontos az állandóság, miközben ő maga folyton változik, izeg-mozog, rezeg-csapong. A saját izgő-mozgóságára a férfi által adott stabil állandóság tudná jelenteni az ellenpólust, és biztonságot. 

A férfiak azonban ezt nem értik. Ők ehhez túl "állandóak", ők túl lassúak egy nő érzékelésihez képest. (Ez egyéb nézőpontból előnyükre is válik ) Lényegesen kevesebb csatornán érzékelik a világot, ezért is hiszik, hogy "a női lélek kifürkészhetetlen", hiszen hogyan lehetne rálátni egy több szintes sztrádára egy alagútból?

A férfi úgy hiszi, "a nő gondoskodni akar, hát csak tegye, végül is ez hasznos." Azt gondolja, ha a nő akar gondoskodni, akkor miért fontos, hogy tőle kapjon erről visszaigazolást. Nem érti, miért lételeme a nőnek, hogy ő nap, nap után kifejezze, hogy ez számára az élet, és hogy nagyon szereti a "nő"-jét. 

A férfi úgy hiszi, ha meghódította a nőt, azzal "magáévá tette" (ezt így mondják is :) - vagyis nincs szükség a dolgot mindennap megismételni. Amit egyszer megmondott az úgy van, majd szól, ha mégis változik. 

Amikor a nő elsírja a férfinak, hogy nem érzi, hogy szereti...

A fentiek tükrében képzeld el a saját szituációdat: te szomorkodsz, mert egy kimondott szótól teszed függővé a saját értékedet a férfi mellett. Attól függsz, ő vállalja-e az érzést, vagy sem. 

Valójában ez azonban csak a fejedben ilyen egyenes következmény, hogy: "ha a férfi szeret, akkor mondja is!". Ez egyáltalán nem törvényszerűség, és akik elsőként cáfolják ezt, azok épp a férfiak. 

Tudod, mit csinálj a kesergés helyett?

1. Ne ragaszkodj a kimondott "szeretlek" szóhoz... (majd később kiderül, miért ne...)

2. Figyeld inkább, hogy mennyi más, kreatív módon adja a tudtodra a férfi, hogy szeret.
Nézd és lásd meg, hogy fejben tartja-e, amire megkéred, elkísér-e oda, ahová te vágysz, a kedvenc italodat rendeli-e, segít-e itt-ott, nézd meg. hogyan ölel meg, hogyan fogja a kezedet, átveszi-e a szokásaidat, a gesztusaidat, ellenségnek tekinti-e az ellenségeidet, örül-e, ha örülsz, biztat-e, ha terveid vannak... 

Egy férfi másképp szeret, mint egy nő! Az érzés lehet ugyanaz, az intenzitása is, de az, ahogyan a férfi ezt kifejezi, az biztosan nem azonos azzal, ahogyan a nő teszi!

Akkor a férfi miért nem mondja ki?

A férfi - tekintve, hogy ő "állandóbb", - számára olyan kimondani a "szeretlek" szót, mintha ezzel aláírna egy ígérvényt, vagy egy szerződést: "igen, drágám, csak téged szeretlek, míg élek, és nélküled nem is élet az élet!"

A nő számára a menyország volna ezt hallani - de csak holnapig! Holnap újra szeretné hallani a nő, és a férfi ismét nem érti, miért kell minden nap "belehalnia a szerelembe". :) Az a férfi azonban, aki mindezek ellenére kimondja, az nagyon is komolyan gondolja - de kellően érzékeny is ahhoz, (elég sok női energiával) . hogy bizonyos helyzetekben "papucsnak", vagy határozatlannak lásd.

Avagy: a férfiasan kemény és határozott férfi nehezebben mondja ki minden nap ezt a szót, de tetteiben benne vannak az érzései, csak figyelned kell. A kicsit érzékenyebb férfi könnyebben vállalja az érzéseit is, de ő másban nem lesz elég erélyes. 

Akkor hát: csak az szeret, aki kimondja? Vagy aki nem mondja az nem is érzi?

Ez egészen biztosan olyan hiedelem így, ami meg tudja keseríteni az ember életét. Ezért ezt egyik oldalról se vedd készpénznek. Egyszerűen ezek csak lehetőségek, de ki így, ki úgy fejezi ki az érzéseit. Inkább figyelj, és látni fogod a világot! Ne csak a szavakat lásd meg, hanem az érzéseket, gesztusokat, tetteket is!

A kép együtt fogja megmutatni, ki mit érez, és hidd el, én már láttam olyat, hogy a férfi nem mondogatta, de lényegesen jobban kötődött a nőhöz, mint a nő, aki folyton csak mondta, és mondta...

Ha számodra azonban ez már valóban értékmérője lesz a kapcsolatnak, akkor add ezt a férfi tudtára: fejezd ki, hogy számodra ez fontos, mert ettől te el tudod helyezni magadat a közös életetekben és látni tudod a szerepedet, és nagyobb örömmel teszed a dolgodat. De fejezd ki azt is, hogy ezzel nem tekinted úgy a vallomást, hogy az egy életre kötné a férfit. Tudasd vele, hogy pillanatnyi érzelmi állapot-közlését szeretnéd csupán, és semmi extra elköteleződést ezzel nem erőltetsz rá! Közelítsétek a fenti 2 végletet, és ezzel kioldhatjátok a feszültséget is e szóból! Éljétek utána szabadon és kötetlenül a valódi értékeit!

Rajtad a sor, hogy önmagadról tanulj a jelenlegi szerelmed vagy kapcsolatod során! 

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségünkkel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

https://tundersziv.hu/szeretet-kurzus

Korábbi hozzászólások

5
Sziasztok! Az én szerelmem erős határozott igazi férfi!Még sosem mondta ki hogy szeret de nincs is rá szükségem erőszakkal.Mikor belenézek gyönyörű szemébe elönt a forróság.Mikor hozzám ér a testem beleremeg. A csókjaitól elgyengülök...Figyelmes odaadó...és tudom hogy kimondatlanúl is nagyon nagyon szeret. Sosem kívánhatnék többet jobbat Tőle!
4
Szia!Mi van akkor ha mondja,de mást gondol?Mi van akkor ha,azt mondja nem szeretlek,de mégis veled?Sok kérdés van.Szerintem ez egy örök vitatható kérdés,és az is marad.A szív és az ész kettő külőn szerv.Mind a kettő mást sugall.
3
Szia. Jó volt olvasni az írásod, de arra nem tértél ki, hogy mitévő legyek, ha én sem mondhatom ki a varázsszót. Hogy mi van akkor, ha valaki kimondaná, de tudja, hogy bármi elhangozhat válaszul, de az biztos nem, amire vágyik....? Évek alatt párszor próbálkoztam, kimondtam, és a rideg hallgatást kaptam. Nekem szükségem lenne rá, hogy a ritka pillanatok valamelyikében, mikor ragyogó szemmel néz az ember lánya a férfire, hangoztassa, amit érez...azonban a kudarcok, a dolog megbeszélése, majd az utolsó kudarc után már nem vetném alá még egyszer ilyen megaláztatásnak...csak csendben, kimondatlanul szenvedek tőle nap mint nap. Begyógyítja valaki ezt a sebet valaha?Remélem nem sokan járnak ebben a cipőben...
2
Koszonom! Megnyugodtam de nagyon! Én am is ma csak sziveket kaptam :( de amikor elolvastam ez ereztem hogy a szerelem törékeny is lehet! De azert koszonom szépen ♡
1
Koszi!:)

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign