jan31

Ki és mivel válik irányítóvá a kapcsolatban?

Címkék: párkapcsolatönismeretnői energiaférfi energianő és férfiönfejlesztés

Ki irányít? A férfi vagy a nő?

Nem az a kérdés, hogy KI irányítson, hanem az a kérdés, hogy a legtöbb kapcsolatban ki irányít vajon, kin múlik az, hogy a kapcsolat merre halad és milyen hangulatban működik. 

Még pontosítom a kérdés: nem is az a kérdés, hogy merre haladnak a közös célok, a közös vállalkozás, a nyaralás vagy a gyereknevelés, hanem MAGA a KAPCSOLAT a NŐ és FÉRFI között hogyan alakul.

Van, aki talán azt mondaná, hogy az irányít, aki kevésbé kötődik. Mert ha ő nem kötődik, a másik fél pedig nagyon, akkor a jobban kötődőben könnyen kialakul szolgaszellemes alárendelődés vagy függés. Így a kapcsolat irányai, a közös nevezők, a szintlépések időzítései azon a félen múlnak majd, aki kevésbé köteleződik el.

Lehet... 

De biztosan olyan is akad, aki azt mondja, hogy az irányítás a férfi dolga, hiszen például a táncban is ő vezet. A nő pedig követ és halad a férfi oldalán.

Lehet...

De biztosan akad olyan vélemény is, ami szerint mindig a nő választ, vagy olyan, ami szerint a hétköznapok kis ügyei a gondoskodás miatt a nő kezében összpontosulnak,és ezekből több van, mint a nagy döntésekből, így a nő kezében van az irányítás.

Valójában ez mind igaz, de csak felületesen. A valódi kulcs a női és férfi energiák megélésében van. A szerint pedig ezek mellett a felszínes sztereotípiák mellett a valóság teljesen más, sokkal izgalmasabb. Miközben minden állítás igaz lehet, van egy fontos nevező, így valójában egyik állítás sem valós teljes mértékben.

Olvass tovább és lásd meg, hogy valójában ki, és mivel válik egy kapcsolat irányítójává!

Nézd meg a rövid videót is!

Ki és mivel válik irányítóvá a kapcsolatban?

Nézd meg a videót is!

Gondold végig egy picit egy párkapcsolat mindennapjait...

Most vegyünk egy átlagos párkapcsolatot, és vizsgáljuk meg benne a nőt és férfit: Gizit és Bélát! 

Mi történik, ha Gizinek rossz hangulata van, energiahiányos, morcos, elégedetlen és kritikus?

Vajon mi történik ilyenkor a kapcsolatban és mi történik Bélával? Hacsak nem épp friss szerelemről van szó, Béla tudja, hogy tehetetlen és lehetetlen a helyzete. Ha Gizi hangulata vészesen rossz, akkor ő kevés lesz ahhoz, hogy ezen változtasson, hiszen Gizi a férfi számára teljesen kiszámíthatatlan, bonyolult, érthetetlen. Így Béla azt sejti, hogy Gizi elégedetlensége hamarosan cunamiként fog végigsöpörni rajta is. Vagy fedezékbe vonul, menekül és szótlanul várja a háború végét, vagy tehetetlenségében dühös lesz, és Gizi morcosságára rátesz egy lapátnyi feszültséget még. Így a vita kettejük között garantált veszekedésbe folyhat át.

Ha Gizinek - a nőnek - rossz a hangulata, a férfi egyedül tehetetlen lesz, mert pontosan tudja, hogy a bonyultan "működő" női egóra aligha fog tudni olyan hatást gyakorolni, amivel a dolgok helyrebillennek és a nő újra a cuki-szelid-édes-aranyos arává válik.

Mi történik fordítva? Amikor Béla rossz kedvű?

Amikor a férfi morcos, rossz kedvű, hallgatag, elégedetlen és kritikus, akkor Gizire kulcsszerep hárul.

  • Ha Gizi nincs önmagával békés egyensúlyban és keresi Béla jókedvét - ám nem találja - a tanult függés és alárendelődés miatt hamar "lemegy" Béla elégedetlenségének szintjére, sőt: még jobban belekeseredik a helyzetbe. Annál is inkább, mert a nő magára is veszi a férfi rosszkedvét, és úgy tekint arra, mintha ő maga se kellene már a férfinak. A kapcsolat mélységes drámai hangulatba kerül. Ahogy a nő kedve is leült, leült a kapcsolat is.

  • Ha a nő azonban éli önmagát, benne van a női energiáiban, önazonos és tudatos, akkor nem veszi magára a férfi rossz hangulatát, hanem benne marad a saját középpontjában. Így a rosszkedvű férfi rövid időn belül szintén motiválódik és jobb kedvre derül.

De miért?

Mert a női és a férfi energiák teljesen más képességeket jelentenek a nőben és férfiban!

Ezt be is bizonyítom...

A kapcsolatnak olyan a hangulata, amilyen a nő hangulata. Ha a nő tisztában van önmagával, akkor a kapcsolat stabil lesz, hisz ő az összetartóerő, a kapcsolat motorja, az otthon melege...

Ha a nő tartósan elégedetlen a kapcsolatban, akkor a kapcsolat nem lesz menthető. Sajnos.

Ezzel NEM azt mondom, hogy a nő irányít, hanem csupán azt, hogy a nő is irányít, a férfi is, de másképp. Az egyik nem látványos, a másik nagyon is. A nő KÖVETVE VEZET és VEZETVE KÖVET, vagyis ő a láthatatlan szálak mozgatója.

A férfi pedig látványosan halad, dönt, cselekszik és vezet. Kettejük együttműködése  olyan közös teremtés, amivel nagy dolgok születnek. Ha azonban nem értik és nem élik meg saját valóságukat, a női és férfi energiákat, akkor a kapcsolatuk drámák, egós harcok, játszmák és versengések színtere lesz.

Mindezt be is bizonyítom a videó folytatásában vagy a Női és férfi energiák c. önismereti kurzuson. 

A videót az Exkluzív haladó önismereti csatornán folytathatod a youtuben, ahol e mellett több, mint 100 hasznos, rövid önismereti kisfilmet is találsz! Itt tudsz csatlakozni az exkluzív a csatornához a youtuben!:

Nézd meg a videó folytatását is >>>

Van kedved ahhoz, hogy a mi segítségünkkel fedezd fel magadban a lehetőségeket és megoldásokat? 

Gyere, találkozzunk kurzusunkon >>>

Gyere a 8 hetes programunkra >>>

Lapozz bele önismereti könyveinkbe >>>

Ne állj meg az önfejlesztésben,
mert semmi sem térül meg annál az energiánál jobban,
amit önmagad megértésébe fektetsz!

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign