feb13

Amikor egy vita után napokig ignorál a párod, büntet a hallgatással és szeretetmegvonással

Címkék: félelemszeretetpárkapcsolatönismeretsértődéssémákönfejlesztésignorálás

Előfordult már? Vagy akár gyakran is előfordul?

Egy vita után a párod még bennemarad a feszültségben, és csak napok múltán oldódik fel a helyzet?

Közben az ő feszültsége egy szótlan ignorálással, sértettséggel párosul, amiben óriási falakat húz közétek.

Neked mi ilyenkor az első és aztán a sokadik gondolatod?

Te szeretnél kapcsolódni hozzá, de minden eszközöd hatástalannak bizonyul? Próbálod szépen és kedvesen, vagy próbálod ugyanúgy hallgatagon, ahogy ő teszi, de semmivel sem tudod őt kimozdítani.

Azt gondolod, hogy ő bánt téged, ver a hallgatással? Azt fogalmazódik meg benned, hogy megsebez téged, mert megvonja a szeretetet?

Tudom, azt szeretnéd tudni, hogy mihez kezdj VELE egy ilyen helyzetben? 

Valójában azonban a megoldást nem az hozza meg, ha VELE kezdesz valamit, hanem az, ha előbb a SAJÁT SZEREPEDDEL tisztába kerülsz. Ez nem azt jelenti, hogy vedd észre a hibáidat. Nem, nem hibázol. Csak a szerepedet, a működésedet fedezd fel csupán!

Ezt a játszmát ketten fújtátok fel, ketten működtetitek. Ő berántott téged, és te felvetted benne a NEKED SZÁNT SZEREPET. Talán nem veszed észre, de bevonódsz, mert bizony van bennetek ebben is egy KÖZÖS PONT.

Amint te megérted a szerepvállalásodat és KILÉPSZ a SZEREPEDBŐL, a játszma is megszűnik, és így a párod elveszti a JÁTSZÓTÁRSÁT, és kénytelen elhagyni a játszmát ő maga is.

Mit láss meg, és mit tegyél, hogy ez az ignorálós gyerekes játszma a jövőben ne húzzon így be?

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Amikor egy vita után napokig ignorál a párod, büntet a hallgatással és szeretetmegvonással

Nézd meg a videót is!

Ezekben a helyzetekben mind a ketten egy kisgyerek viselkedésében vagytok. Sajnos Te is. Ő is.

Tudom, hogy elsősorban az érdekel, hogy vele mihez kezdj, de valójában először önmagadat kell meglátnod, és ha részedről a játszmát elhagyod, már neki se marad "pajtása" ebben.
Ezt gondolod:  "hiszen itt szeretetmegvonás történik... Haragszik és büntet azzal, hogy nem figyel és távolságot tart.."
Mi az, hogy szeretetmegvonás? Neked talán KÖTELEZŐEN JÁR más figyelme, energiája, szeretete és gondoskodása? Megvonják tőled azt, ami a TIÉD? BÁNTANAK azzal, hogy nem akarnak a te elképzeléseid szerint megnyilvánulni?
Nem! Valójában nem! 
Sajnálom, hogy az ÉLETTEL szembesítelek, de nem, senki sem kötelezhető egy felnőtt ember feletti gondviselésre önmaga ellenében!
Senki figyelme NEM JÁR, senki szeretete NEM a TIÉD. Ez az ÖVÉ! Ő dönt róla, ő érzi, ez az ő illetékessége.
Ha tudja, adja, ha nem tudja, nem adja. Ez RÓLA SZÓL, és nem arról, hogy Te nem vagy szeretve.

Ha magadról úgy gondolkodsz, hogy neked jár, de ő nem adja, akkor őt robotnak, magadat áldozatnak tekinted, és az ÉLET valóságában egyik sem igaz.

Így egy kisgyerek éli meg a helyzetet. TEHETETLEN, ESZKÖZTELEN és KISZOLGÁLTATOTT, mert a szülő gondviselése nélkül ő nem tud létezni. 
Ilyenkor, amikor így gondolkodsz, te is egy kisgyerek állapotába, áldozatszerepbe süllyeszted magad, és teljesen beleállsz abba a játszmába, amit Ő INDÍT. MAGADRA VESZED az ő VILÁGÁT.
Amit ő csinál, az is egy 4-6 éves kisgyerek világa. Képtelen egy helyzetet kezelni, LEFAGY. Ezt éled meg BÁNTÁSNAK. De, ahogy sokszor talán  ő is mondja, nem a harag és nem a büntető szándék mozgatja, hanem csak NINCS FELNŐTT kezelési TECHNIKÁJA az adott helyzetre.
Képzeld el őt, mint egy robotot: ha nincs betáplálva a program, mit kellene tennie, akkor TEHETETLENÜL téblábol, szintén eszköztelen helyzetbe kerül. Akár több napra is szüksége lehet, mire ÚJRAINDUL a rendszere.

Felnőttként már nem egymásért feleltek, nem kell, hogy egy gyerek eszköztelen világába süppedjetek!

Felnőttként ELŐSZÖR muszáj önmagatokért felelősséget vállalni és nem várni, hogy a másik fél gondoskodjon és éljen helyettetek.
FELNŐTTKÉNT itt már NEM kötelező SÉRÜLÉSEKET kreálni magatoknak, mert egy egészséges HATÁRHÚZÁSSAL és felnőtt kommunikácival ez mind feloldható.
  • A határhúzás azt jelenti, hogy ŐT a MAGA világában nézed meg, és nem veszed magadra a szándékait. A saját világodat meg önmagadban vizsgálod. Magyarul: az, hogy ő ignorál, az ő felelőssége, az ő világa, az ő tehetetlensége, így dolgozza fel a helyzetet. Ezt NE VEDD MAGADRA, ne kezeld áldozatszerepből, ez nem bántás, ez nem azt jelenti, hogy TE nem kellessz. Amikor ő ignorál, ő is SZENVED. Nem kell, hogy ketten szenvedjetek. Őrízd meg a saját középpontodat, a saját határaidat! Rólad az szól, ahogyan TE gondolkodsz a helyzetről és magadról. 

  • Ha a helyzet kellemetlen, és gyakori, akkor MAGADRÓL DÖNTHETSZ: vagy úgy, hogy maradsz vele és megtanulod ezt FELNŐTTKÉNT kezelni, vagy úgy, hogy elmész a kapcsolatból. Egy gyerek ezt nem tudja és nem teheti meg. De te már nem vagy gyerek! Merj ránézni a szerepedre, a LEHETŐSÉGEIDRE a döntési utakra!

A felnőtt kezelési mód a határhúzáson túl nagyon egyszerű. A kommunikációban sok erő és megoldás rejlik. Közel hozhat benneteket és távolíthat is...

Hogy hogyan? Azt a videó folytatásából megtudhatod.

A videót az Exkluzív haladó önismereti csatornán folytathatod a youtuben, ahol e mellett több, mint 100 hasznos, rövid önismereti kisfilmet is találsz! Itt tudsz csatlakozni az exkluzív a csatornához a youtuben!:

Nézd meg a videó folytatását is >>>

Van kedved ahhoz, hogy a mi segítségünkkel fedezd fel magadban a lehetőségeket és megoldásokat? 

Gyere, találkozzunk kurzusunkon >>>

Gyere a 8 hetes programunkra >>>

Lapozz bele önismereti könyveinkbe >>>

Ne állj meg az önfejlesztésben,
mert semmi sem térül meg annál az energiánál jobban,
amit önmagad megértésébe fektetsz!

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign