szept30

Mit számít, mit csinál a kedvesed, ha nincs veled épp?

Címkék: szeretetszerelemféltékenységbizalomönismeretpárkapcsolat

Ha te is bizalmatlan vagy időnként, vagy szeretnéd ismerni a párod minden lépését, akkor tarts velem, hátha ettől a néhány gondolattól ezt az irányítást és ragaszkodást elengedheted.

Egyetlen nap alatt 3 olyan levél érkezett elkeseredett olvasóktól, akik nyomoznak a párjuk után, hogy  bizony időnként találnak is gyanús dolgokat.
Ezen felül  saját életemből is meríthettem - volt alapanyag jócskán - e témában.
Ismét a kedvesem, a bölcs tanításai, az élet és saját megértéseim juttattak békés nyugvópontra, új álláspontra. Megosztom veled, hátha épp ebben a szakaszban jársz te is!

Olvass tovább!

Mit számít, mit csinál a kedvesed, ha nincs veled épp?

Elhiszem, hogy nagyon szereted a párodat.
Annyira, hogy szeretnéd minden szabad percedet a közelében tölteni, bizonyosságot szerezni arról, hogy ő is így érez-e, vágysz arra, hogy láthasd milyen ő, hogyan viselkedik másokkal, ha te épp nem lehetsz vele. Képviseli-e a közöst, képviseli-e a kapcsolatotokat, hűséges-e hozzád, mit mond másoknak rólad?

Ha a kedvesed ráadásul egy olyan ember, aki nem is tartja fontosnak, hogy mindenről beszámoljon - miért is tenné - és ráadásul nem is szokása neked naponta szerelmet vallani - miért is tenné? - akkor minden fokozottan megtörténhet veled. 

Ha így van, azzal semmi gond.
A gond azzal lehet, ha mindez neked frusztrációt okoz. Ha már annyira fontossá válik ez számodra, hogy szinte rögeszmésen kontrollálni akarod, mi történik a hátad mögött vele, sőt: azt is kontrollálni akarod, mi történjen, és mi történhet vele akkor, amikor te épp nem tarthatod szemmel. 

Hívhatjuk féltékenységnek?
Vagy szebb, ha azt mondjuk: irányítási kényszer van benned, megspékelve egy fájdalmas ragaszkodással és önértékelési válsággal...?


Vedd észre, hogy már kiteszi minden gondolatodat az agyalás. Már minden a körül forog a fejedben, hogy vajon ő hol van, kivel van, és mit csinál. Ha ezt így folytatod, nincs megállás, jön a nyomozás, és annak felkutatása, hogy: "no lám, igazad is volt, a párod bűnös". 
Kifiguráztam, végletesen lehet így, de sajnos van esély arra, hogy beleess egy ekkora hibába.
A mérleg nyelve megborul, a harmóniád kibillen, és elveszíted önmagad, mert egy oknyomozó-bűnjel-kereső-pitbullá változol, aki ha egyszer keresni indul, biztosan talál is valami bűnt. Aztán jöhet a számonkérés... A párod pedig menekülni kezd.

Ő úgy érzi, minden gyanús lehet, amit csak tesz, és amit csak gondol, ezért már olyan egyszerű kérdésre sem mert választ adni, hogy: "milyen napod volt, drágám?". Mert ha azt feleli: "", akkor te gyanakszol, hogy kivel érezhette jobban magát nálad. Ha azt válaszolja: "rossz", akkor meg meggyőződésed, hogy azért rossz, mert talán kirúgta az új szeretője. 

Ez egy buta spirál lesz: ő hazudik, mert fél, hogy te kombinálsz, Te pedig nem mersz hinni neki, bármit is mondd. Ő nem bízik abban, hogy elviseled az igazat, legyen az bármilyen banális, Te pedig nem bízol abban, hogy még képes őszinte lenni. 

Szerinted ez hová vezethet? Egyenes úton a szakadék felé, ahonnan a kapcsolat csak akkor állhat fel, ha egy nagy katarzis-robbanás után egy időre szakítotok.
Ha van még szeretet, akkor pár nap alatt másképp láthatjátok egymást. Ha nincs elég szeretet, vagy tombol az egótok, akkor ez lehet végleges elválás is...

Ne várd ezt meg!

Számít-e mit csinál a kedvesed, ha épp nem melletted van?

Hagyd élni a párodat! Hadd tegye a dolgát! Hadd áldozzon a hobbijának, hadd legyen a barátaival, hadd örüljön, hadd legyen jó kedve akkor is, ha nem lehetsz részese a pillanatnak!!!

2 okból jó, ha ezt "meghagyod" neki:
1. Így ő gazdagszik egy sor új élménnyel, amik feltöltik őt. Jó kedve lesz, örül, lelkes és boldog lehet. Ha ő boldog, Te miért irigyelnéd tőle a pillanatokat?
2. Az így szerzett élményeket és vidámságot hazaviszi neked, és is töltődsz belőlük.

Ha folyton csak együtt vagytok, és nincs külső impulzus, amit elmesélhettek, hazavihettek, akkor a kapcsolatotok unalomba fordul és besavanyodik. 

Nem mindegy, hogy kivel van, mit csinál a párod:
- ha közben rád is figyelni tud?
- ha van számodra mondanivalója?
- ha jól érzitek együtt magatokat?
- ha neked is szükséged van saját élettérre, saját élményekre és kikapcsolódásra?
- ha kifejezetten jó egy picit csak olyat csinálni, amit vele nem is tudnál? 
... sok érv lehet itt még!

Ha pedig már együtt sem elég jó,  ha nem jut rád figyelem így se, úgy se... akkor megint csak: nem mindegy, mit csinál, amikor nincs veled? Miért akarod tudni? Miért nyomorítod magad azzal, hogy a figyelmedet rajta tartod és nem magadon?
Miért ölöd felesleges fájdalomba, szenvedésbe a pillanatok örömét?

A helyett, hogy nyomozol, szomorkodsz és bizonyítékokat keresel arra, amit a gyanakvásaidat igazolja, inkább foglalkozz azzal, hogyan tehetnéd magad boldogabbá, vagy egymást boldogabbá. Ugyanaz a teremtőenergia kell a szenvedéshez, mint a boldogság megéléséhez! Miért választanád a pusztítást?

"Micsoda? Dugjam homokba a fejemet?" - Nem ezt mondom!

Nem erre biztatlak! Arra biztatlak csupán, hogy ne szenvedj, ne add fel önmagad, ne rendelődj alá a gyanakvásodnak, ne hajszold bele magad az agyalásba és ne alkoss összeesküvés elméleteket!

Hol lehet az aranyközépút?
Borzasztó érzés, ha a hátad mögött megaláznak. De borzasztó az is, ha folyton te alázod a párodat a féltékenységeddel. 

Ezért:
- Légy olyan békés, hogy ő szinte lehessen veled! Ez talán a legfontosabb! Ha megszerzed a bizalmát így, hogy tudhatja, hogy nem fogod nyakát törni, bármit is meséljen, azzal eléred, hogy ne alázzon meg a hátad mögött! Az átláthatóság fontos, és korrekt mind a kettőtök részéről!

- Légy éber, figyelj a kedvesedre, de ne az időbeosztására, ne urald! Légy egyszerűen nyitott a belőle áradó energiákra, azokból pontosabban fogod tudni, hányadán álltok!

- Féltékenység, nyomozás helyett gondoskodj olyan programokról magadnak és neki veled közösen, amibel jól érzi magát, amiben együtt is töltődhettek, új élményeket szerezhettek.

- Adj neki lehetőséget a szabad utakra, sőt: adj neki szabadságot! Hadd éljen, hadd élje meg a pillanatait lelkifurdancs nélkül!

Ez jó lesz! Nem kell tudnod minden lépéséről, hagyd meg a picike titkokzatosságot, hogy izgalmas, érdekes, megfejteni érdemes maradjon a kapcsolat! Legyen benne a tűz, a szenvedély, a kíváncsiság, a vágy, az öröm és őszinteség!

Ehhez persze önismereti munka is szükséges! Leginkább önmagadról tanulhatsz egy-egy ilyen helyzetben és csak rajtad múlik, hogy milyen felismerésekkel emelkedsz felül önmagadon és a szituációkon!

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat!

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

https://tundersziv.hu/szeretet-kurzus

Várunk sok szeretettel! 

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign