dec31

Hogyan találd meg önmagad az egód burkai alatt?

Címkék: szeretetszerelemfélelemegókorlátokspirituális fejlődésboldogság

Nagyjából 30 és 45 éves korod között többször felteszed a kérdést, ki vagy te, ki a te igazi önmagad? ... és mivel válasz aligha érkezik - mert hisz pontosan tudod, hogy más nem adhatja meg a választ, csak te - jön a következő kérdésed is: hogyan találhatnád meg magadban? Merre indulj, hogyan kezd az önismeretet?

Aztán minél többet olvasol, tanulsz róla, egyre inkább elveszel az úton, és nem hogy nem tisztul a kép, de még bonyolódik is. Tudod miért? Mert ilyenkor még nagyon a fejedben élsz és úgy akarod érteni, hogy nem érzed át.

Segítek neked, mutatok neked egy mese-szerű, leegyszerűsített utat, hogyan találj rá önmagadra az egód burkai alatt!

Tarts velem, még rajzoltam is neked! :) Azt hiszem, nem lesz elég egyszer elolvasnod, ha valóban el akarsz indulni! 
Olvasd, értsd, majd olvasd és érezd!!! Ez a kulcsa az életednek...

(A kép forrása: adnisoma.hu)

Hogyan találd meg önmagad az egód burkai alatt?

Mese a hagymáról és héjairól...

A kezdet: amikor a lélek testet ölt, és elhatározza, hogy teljesíti a "küldetését"...

Szereted azt a szót, hogy "lélek". Hát, akkor most használjuk, bár én nagyon sokat nem emlegetem. Most mégis. :)
A lélek - a mindenség energiájának része. A mindenségé, mely végtelen, melynek nincs se kezdete, se vége, nem ismer időt, teret, nem ismer halált, vagy születést, nem tud távolságokról. Ő hozza magában az EGYSÉGET, a MINDENSÉGET, és benne a SZERETETET! A lelked az egységet képviseli, mely önmagában SZERETET-ENERGIÁT hordoz.

Épp ebből a jellegeiből kifolyólag azonban a lélek nem tudja, milyen lehet a szeretetet ANYAGBAN megélni. Meg akarja tapasztalni.

Kipróbálni, megélni a szeretetet (önvalóját, önmagát):

  • a föld keretei, korlátai között... úgy, hogy tested van, és nem tudsz repülni, falakat áttörni...
  • úgy, hogy időben elmúlás, öregedés van
  • úgy, hogy távolságok vannak a Földön - szeretteitek között
  • úgy, hogy időnként beteg vagy
  • úgy, hogy "más" vagy...

A lélek szeretné megtapasztalni a szeretetet, szerelmet ilyen akadályok között. Milyen szeretni testben? Betegen? Milyen a gyógyulás? Milyen az érintés, milyen a szex? Megélni a múlandó pillanatokat!
Vagyis a lélekből fakadó életfeladatod, hogy megtanuld megélni önmagad, vagyis a szeretetet a földi korlátok között!

Aztán a lélek kiválasztja a testet, és körülményeket, ahol mindezt ez életben a Földön kipróbálhatja. Édesanyád pocakjában testet ölt, de még mindig a nihilli, békés egységben él, nem tudván önmagáról. Anyukád pocakjában minden állandó: a hőmérséklet, a fény, a hangok. Nem vagy éhes, szomjas, nem hiányzik a levegő, nem szenvedsz hiányt! 

Megszületsz és a tested mellé felépül a személyiséged is...

A születésed brutális sokk hatás. Az egységből kiszakad a tested, és szembesülsz azzal, hogy van világ körötted is, nem csak benned. Van hideg, meleg, és fény, és sötét, és brutális hangok... és jaj: a levegő, a táplálék honnan jön?

Ráébredsz, hogy mindent, a külvilágodból kell megszerezned, hogy túlélhess. A személyiséged így azon a tapasztaláson és sokk hatáson kezd felépülni, hogy a környezeted fontos, hat rád, belőle kell megszerezned mindent, ami éltet, ami boldoggá tesz. Sőt, ha megszerezted, nem elég, még nem pipáltál ki mindent, hisz ezeket mind el is veszítheted. A veszteségtől, sőt életed elvesztésétől való félelmed pedig beépül a tudatodba: a személyiséged alapjaiba.

Most már SZENVEDSZ HIÁNYOKAT, és a figyelmed ezekre kezd fókuszálni. Arra, amit meg kell szerezned, arra, ami hiányzik, és ha megszerezted, arra, hogy el fogod veszíteni.

A személyiséged maga az egód. Ahogy a tested, ő is meghal egyszer. Tudja, hogy ő felel azért, hogy túlélj, ezért vigyáz rád! Mindent, amit megszerezhetsz megszereztet veled, és mindentől, ami veszélyezteti a boldog túlélésedet, meg akar menteni.

Ez az alapprogramod a személyiségedben. Ennek vagy tudatában, mert a lélek eredeti küldtését a "játék" kedvéért elfelejtetted!!

Hogyan épülget az eredendő valóságodra a sok burok, ami eltakar téged?

A születésed első perceitől kezdve szembesülsz azzal, hogy túl kell élj!

Minden egyes nap sok-sok új tapasztalást szerzel, melyekről a "szupermen" a fejedben (az egód) eldönti a Te érdekedben, hogy AZ JÓ vagy ROSSZ, és mindent felcímkéz a szerint, hogy az BIZTONSÁGOS-e vagy VESZÉLYES számodra. 

Nézd csak meg!

  • megégeted magad, és eldöntöd, hogy a tűz veszélyes...
  • elcsúszol a jégen, és eldöntöd, hogy ezzel óvatosnak kell lenned...

ezek egyszerű fizikai tapasztalások, még annyira nem erős korlátok, de ehhez hozzájönnek a többiek, nézd csak:

  • Anyukád összeszid, azt mondja rossz voltál, és ijesztően dühös rád. Azt hiszed, elveszíted a szeretetét, a gondoskodást, ezért elkönyveled, hogy még egyszer nem teheted, amit tettél, mert egyedül maradsz...
  • Apukád azt mondja, ne sírj, mert csak a pisis csajok sírnak, a férfiak nem... és te ezzel rögzíted, hogy sírni veszélyes, mert azzal elveszíted mások tiszteletét... 
  • A nagymamád azt mondja, hogy menj el a templomba, mert különben az Isten megharasgszik rád, és megbüntet... és te elhiszed, hogy Isten a nyomodban van és azt lesi, mikor róhat rád valami jó kis büntetést...

Ez a sok-sok hiedelem, szokás, elv, mondás egyenként rakódik rád, hogy MEGVÉDJEN, hogy túl tudj élni, hogy ne kerülj veszélybe! Ez a sok-sok VÉDELEM, mind egy-egy határvonal, egy-egy korlát, mely szépen beburkol. Naponta sok tucat ilyen kerül rá az EREDENDŐ SZERETET-LÉNYEDRE, aki a szívedben lakik.

A szeretet-energiád (a lélekből fakadóan a szíveden át) szeretne áramlani, de megütközik a sok korlátban. 

Te vagy a kis hagyma középpontja, egy ragyogó fény és a szeretet maga! A félelmeid burkai - melyeket az egód és elméd rakott rád pedig - a hagymácska sok-sok héja! Képzeld el, ahogyan a szereteted fénye szeretne kiáramlani, de mindig beleütközik egy újabb korlátba. Egy korlátba, melyet az egód a túlélésedért épített fel, mert FÉLT!

A szeretet képtelen áttörni a falaidon

Megmutatom, hogyan ütközik meg:

  • Azt mondták, és elveddé vált, hogy a valódi boldog kapcsolat mindig tartós. Te ezért ebbe a korlátba ütközöl bele akkor, amikor nem tudsz megszerezni 10-20 évre egy társat, mert a társ csak a JELENBEN akar élni. Te emiatt a korlátod miatt szenvedsz majd, mert hiába vagy boldog vele minden pillanatban, mivel nem tudod megszerezni egy életre, szenvedni fogsz. A korlátod az a hited, elved, hogy őt meg kell szerezned egy életre. Élvezd inkább a jelent, és mondd meg az egódnak, hogy te igenis boldog vagy akkor is, ha nem ragsz bele az élethosszig tervezésbe!
  • Vagy, azt mondod, hogy diplomásnak diplomás lehet csak boldog társa... El is vágod magad minimum több százezer potenciális szerelemtől, aki nem szerzett papírt. Megismersz valakit, akivel nagyon tudsz élni, de az egód sutyorogja is ezt a buta elvet a buksidban, hogy kizárt, hogy boldog legyél, hiszen neki nincs diplomája. Mondd meg az egódnak, hogy maradjon csendben, mert igenis élvezed a jelent, és nem kell a buta korlát, hogy csak diplomás társ mellett lehetsz önmagad!

Amikor a szíved és eszed harcba kerül...

Talán már látod is, mi történik ilyenkor. 
A szívedből áramlik a szeretet, élni akarsz, megélni a percet, de nem tudod, mert az eszed (egód) bekapcsol és szajkózza a sok elvet, és rögzülést, amikkel óvni akar téged.

A szeretet megütközik egy hagymahéjadon! Amikor tehát szenvedsz, vagy zavar van a rendszerben, akkor a szereteted beleütközött egy olyan elvedbe, korlátodba, szokásodba, amit fixként raktározol. Nincs más dolgod, mit megnézni, mi az a gondolatod, mitől félsz, ami megakadályozza, hogy megélhesd, amit a szíved szeretne!

A szív az úr... csak így tudsz boldog lenni, hisz a BOLDOGSÁG, EGYSÉG és SZERETET a SZÍVEDBEN lakik. 

Nincs más dolgod, mint lehámozni a hagyma héjait!

Valahányszor baj van, szorongsz, szenvedsz, vagy zavar valami, akkor keresd a korlátozó hagymahéjat és hámozd ki magad belőle! 

Könnyen hangzik. Nem is nehéz, csak kezdetben. A nehézségét az adja, hogy meg kell tanulnod JÓL KOMMUNIKÁLNI önmagaddal ahhoz, hogy a megfelelő héjat és korlátot találd meg!

Ezt is mutatom:

  • Nem az bánt, hogy a párod nem szeret!!! Hanem az, hogy: "El akarod érni, hogy úgy szeressen, ahogyan te szeretnéd, és ebben kudarcot vallasz!" Hámozd le azt a hidelmedet, hogy "a férfi, ha szeret, akkor olyan kell legyen, ahogyan te azt elképzeled! Mert nem olyan minden férfi! " :)
  • Nem az bánt, hogy a párod hiányzik, hanem az, hogy "szeretnéd megszerezni, és még ezt nem sikerült elérned!" Hámozd le a korlátot, nem kell megszerezned! Hagyd élni, és élj te is, és éljétek meg együtt szabadon és örömmel a jelent!

Ha baj van, nyiss! Minél nagyobb a baj, minél jobban szenvedsz, annál biztosabb, hogy több hagymahéjadat is érinti a dolog, ezért hámozz le minél többet, nyiss, hogy áradni tudjon a szeretet!

Aki bajban "MEGHÚZZA A HATÁRAIT", az bezárul. Csinál egy újabb hagymahéjat maga köré, és magát zárja el a világtól. A szeretet se be, se ki nem tud áramlani. Határt húzni baromság a bajban!!! A határok (korlátok) arra jók, hogy észrevedd és LEBONTSD azokat, hogy szíved szeretete végre áramolni tudjon.

Amikor azt mondják neked, húzz határt, tudd, hogy olyan mondja, aki FEJBEN él, és nem szívben, és még nálad is boldogtalanabb, mert sajnos nem érti ezt, amit Te már igen. Nem érti, hogy mi az élet!

Az élet TE vagy! A kis hagyma-közép, ami SZERETET-ből van, csak a hagyma héjai (a félelemből lett korlátok) maguk alá zárták! Áradj kis hagyma, nőjj nagyra, bontsd le a héjaidat, juss közel önmagadhoz, a szeretethez, és légy boldog!

A spirituális fejlődésed...

A fejlődésed - amit fejlődésnek hiszel - nem más, mint az út a hagyma külsejétől befelé, a szíved felé!!! Ahogyan bomlik ki a hagyma, és kerülsz egyre közelebb a félelmeid mögött a szívedhez, annál erősebb leszel, annál ragyogóbb, annál stabilabb, annál békésebb, annál szerethetőbb, annál elfogadóbb!

Segítek neked! Főleg az elején, hogy a kommunikációt hogyan valósítsd meg a héjaid felismeréséhez ÖNMAGADDAL! Ha szeretnéd!

Drukkolok neked, kívánok egy fantasztikus utazást önmagad megismerése felé, a tudatosodásod útján! Ismerd meg, fedezd fel önmagad és a benned rejlő erőket és csodákat! Élvezd a jelent, a szerelmet, és a kapcsolódásaidat! 

Ha úgy érzed, egyedül nehéz, és szívesen indulsz el a kalandra a segítségemmel, és még néhány hozzád hasonló társsal, akkor olvass itt tovább:

Egó Kurzus

Sok szeretettel várunk

Korábbi hozzászólások

6
Nagyon tetszett a cikk! Mennxi igazsag lakozik benne.En is nagyon elveszttnek erzem magam, nem talalom önmagam- meg mindig keresem, de nem tudom honnan kezdjem a keresest.
5
Korcsmáros Tünde
2018. 01. 05. 20:45
Azt hiszem pontosan így van.Komoly dolog ez nagyon.Elolvastam , egyszer akkor felfogtam.Utána meg totálisan össze zavarodok , fúra dolog nem tudom írjam le hogy mitől félek.
4
Hálásan köszönöm ezt a csodálatos írást! Hatalmas lelki utazás ! :-) A linkjét kimásoltam a facebookra , hogy minél többen részesüljenek -ha útjukon szükségük van azokra a felismerésekre, melyeket a lelked inspirál :-) Áldott utat, csodás megéléseket! Brigi
3
Nemeth sandorne
2016. 01. 11. 20:24
Tetszik,es koszonom az irast!
2
tetszik az oldal es nagyon tanulsagos
1
Somhegyi Tamás
2015. 12. 31. 13:58
Szuper ez a rajz! Köszönjük!Máskor is kérünk ilyet!<3

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign