ápr15

Miért tűnik el a férfi a kapcsolatból?

Címkék: férfieltűnikmenekülelmefélelempárkapcsolat

Furamód - és lassan dühítően ismétlődően - eltűnnek a férfiak mellőled?

Néhány csodás randi ígéretes kezdetet jelentett, aztán egyszer csak hirtelen, a férfi a ködbe vész. Se szó, se beszéd... egyetlen üzenetet nélkül, magyarázat nélkül tűnik tova úgy, hogy bottal se ütheted a nyomát.

"Jobb" esetben néhány nap múltán újra előkerül, de továbbra is bizonytalan kapcsolatot sejtet, benne stabilitást, érzelmi biztonságot a nő nem lelhet.

Főhet a fejed:

  • Miért tűnik el a férfi? Nem szeret? Nem jelentett neki semmit az együtt töltött idő? Vagy ő egy ilyen link volna? Netán képtelen kötődni? 
  • Te tévedtél volna ekkorát? Vajon benned van a hiba? Te "vonzod folyton" ezt a bizonytalan, eltünedező típust? Vajon mire akar ez rámutatni a te működésedben?

Mielőtt rabja lennél annak, hogy magadat ostorozod, hibákat kutatva magadban, miközben állhatatosan várakozol egy bizonytalan férfira - szinte a kezébe adva az életed, a figyelmed és időd felett a hatalmat, inkább nézzük meg, mennyi és mennyi oka lehet annak, hogy a férfi inkább kereket old, mintsem maradjon és magyarázatokat adjon...

Olvass tovább... talán a te párodra is ráismersz valamelyik lehetséges ok mögött!

Miért tűnik el a férfi a kapcsolatból?

Bármelyik legyen is igaz a férfira, aki a Te életedből illant el, fontos, hogy tudd, hogy ő is épp olyan esendő, ő is épp olyan bizonytalan néha, ő is épp olyan logikus lehet, ahogyan Te magadat hiszed, csak épp nem osztotta meg veled a valódi hátteret. Erre, térjünk vissza később, hogy miért is olyan fontos neked, hogy tudd, hogy miért "lépett le". 

1. A férfi, aki még a korábbi párját keresi...

A "kutyaharapás szőrével" nemtől függetlenül jó módszer lehet arra, hogy egy kapcsolat után a magányt túlélje az ember. Az is lehet, hogy a frissen születő új kapcsolat nem csak búfelejtő, hanem valóban méltó új társ lehet. 

Előfordulhat, hogy a Te párod is így, egy szakítás után - még fájdalomtól terhesen - talált rád és benned látta annak reményét, hogy megoldást, új életet hozhatsz a számára. A randik jól sikerültek és mind a ketten fel tudtatok oldódni, illetve többnyire fel tudtatok oldódni. Azonban a férfiban a kapcsolatotok előrehaladtával lassan megjelenhetett a bűntudat, hogy ő csak "hülyít" téged, mert szívét valójában még mindig az exe tölti ki. 

Hogyan álljon eléd azzal, hogy ő megpróbálta, és jó is volt, de nem eléggé? Hogyan álljon eléd és mondja el, hogy adott magatoknak pár hetet, de mégsem tud feléd közeledni, mert a szíve még nincs kész szeretni. (valójában nem a szíve nincs kész, sokkal inkább az elméje ragadt a múlt fogságába, de ez a történésen nem változtat jelentőset.)

Hiszen, miután ezt előre nem árulta el, miért is tette volna... ő is kapcsolatot akarsz és te már biztosan reményeket fűztél hozzá. Biztosan azt mondanád, hogy ő csak "kihasznált" téged, és biztosan annyira csalódott lennél, hogy talán jelenetet is rendeznél. Így a férfi, hogy elkerülje a fájdalmas vallomást, ami mindent átszínezne a közös múltban is, inkább eltűnik.

Nem akar bántani. Nem akar őszinte lenni, hiszen az se lenne jobb. Te így is, úgyis rosszul fogod érezni magad, így is, úgyis haragudni fogsz, így egyszerűen azt az utat választja, ami számára kevesebb konfliktust okoz. Te pedig sosem tudod meg, hogy az volt a gond csupán, hogy az ex árnyékában nem is jutott valódi esély neked a férfi oldalán. 

Gondolj a szép pillanatokra, és tudd, hogy ő is csak egy "statiszta" volt életed útján, aki megmutatta neked, hogy milyen érzésekre vagy érett és képes. 

2. A férfi, aki megijed saját magától... és elillan, mielőtt te küldenéd el, ha hagyja, hogy megismerd...

Nagyon sok férfi - 40 éves kor felett különösen - túl van már néhány olyan kapcsolaton, akár váláson is, ahol a korábbi párjai következetesen "bebizonyították" neki, hogy ő semmire sem jó, semmire sem elég.
A nők egy-egy kapcsolatban nagyon kegyetlenek tudnak lenni, és sok férfi zárja úgy a kapcsolatait, hogy már abban sem biztos, hogy ő tényleg férfi-e igazán. Önbizalmában megtépázva, azzal a tudattal, hogy idővel minden nő csak veszekedett vele, nem meri magát érzelmileg beleengedni az új kapcsolatba veled.

Amikor együtt vagytok, jól érzi magát veled, de nem meri 100%-ban önmagát adni. Attól fél, hogy Te is kiismered, és akkor látva a hibáit, már nem akarod őt. 
Amikor pedig egyedül van - nélküled - akkor sokat gondol rád és arra, hogy bárcsak sokáig tarthatna a jó, de meggyőződése, hogy ez csak akkor lehetséges, ha nem lesz alkalmad megunni őt. Így titokzatos marad, és kiszámíthatatlan... nem azért, mert játszmázik veled, nem azért, mert ez egy stratégia veled szemben, hanem azért, mert a fentieket élve önmagával játszmázik. Az, hogy jönne is és nem is, szeretne is, meg nem is, boldog is lenne és fél is, az ő dilemmája része.

Neked ehhez semmi közöd nincsen valójában. Ha nagyon szereted és a közösen töltött percekben időről időre bebizonyosodik a számára, hogy te elégedett vagy vele - ami így nem könnyű - akkor idővel a te tükrödben beláthatja, hogy ő mégis elég és mégis szerethető.

Ez azonban a Te türelmeden áll és azon, hogy mennyire tudsz a jelen teljességében létezni akkor is, amikor ő elérhetetlen és akkor is, amikor ő titokzatos. Mérd fel, hogy akarsz-e ilyen kihívásban partner lenni... mert a férfinak meggyőződése, hogy ilyet épeszű nő biztosan nem akar és inkább ő menekül el, mintsem, hogy megvárja, míg lapátra teszik. 

3. A férfi, aki olyat látott, amit nem szeretnél hallani, tudni...

Egy férfi mesélte, hogy alig várta, hogy a nővel, akit nemrég ismert meg, az intimitást is megélhesse. Arra a randira, amikorra az első szexuális együttlétet tervezték, úgy sietett, mintha az élete egyetlen esélye múlna rajta. Nagy reményekkel telve, örömmel, várakozással. Aztán másnap reggel ugyanilyen nagy sietve távozott is. Valami nagyon, de nagyon nem tetszett neki a lányon, a lányban - talán a testében vagy a viselkedésében. Megkérdeztem a férfit, hogy tervez-e még találkozót a lánnyal. a válasza az volt: "nem". Ekkor megkérdeztem, hogy ezt el fogja-e mondani a lánynak. A férfi a következőt felelte:

-"Miért mondanám? Az a nő most azt hiszi, hogy "kihasználtam" a lehetőséget, egy szemét vagyok. Legyen így! Ha viszont az igazat mondom meg, akkor ő önmagát fogja utálni és talán más férfiakkal szemben is tartózkodó lesz. Talán megtöröm az önbizalmát. Miért tegyem tönkre? Biztosan lesz férfi, akinek ő kell... Inkább higgye azt, hogy én vagyok beszámíthatatlan. Nekem mindegy, neki pedig jobb lesz!"

Ez a gondolat megfontolandó. Azt hiszem, okos... 

Nem kell tudnod, hogy miért old kereket a férfi. Néha többet kapsz azzal, ha nem kapsz információt... Hidd el! 

4. A férfi, aki nem azt érzi, amit te szeretnél...

Gyakori, hogy a randik alatt Te már ragyogsz, szerelmet érzel,... de a férfi még nem. Ő lemaradt ebben, neki még nem mer az elméje engedni a kontrollon és még nem meri, nem tudja érezni a vágyat, a lángot, az eufóriát.

Közben pedig - látszólagos felelősségvállalással - úgy dönt, nem korrekt a részéről, ha a Te szerelmedet nem tudja visszatükrözni neked. Nem akar áltatni, nem akar lekötni, nem akar hitegetni és - noha nincs másik nő, vagy ex a háttérben - mégis az 1.esethez hasonlóan inkább lelép, míg késő nem lesz, míg annyira meg nem szereted, hogy komoly veszteséget kellene megélned.

5. A férfi, aki tényleg tőled ijedt meg...

Van olyan - nem is ritkán - hogy a férfi tényleg tőled riad meg. Nem biztos, hogy elárulja neked, mert miért is hozna az változást, ha elmondaná?

Megijed attól, hogy:

  • ...rögtön a kapcsolat elején hosszú távú kapcsolatra akarod elkötelezni és nekiszegezed a kérdést a 3.randin, hogy mennyire komolyak-e a szándékai. Hogyan lehetne erre válaszolni? Minden kapcsolat a randikkal és azzal indul, hogy jól érzitek magatokat, de honnan tudhatná ő azt, hogy mi lesz később köztetek? Miután ebben a kérdésben az is benne van, hogy ha ő komolyan tervez, akkor - és csak akkor - majd Te is, és így érezhetően tőle várod a komoly lépéseket, nem csoda, ha inkább visszavonulót fúj. Ne a hosszú távú kapcsolat legyen a célod, mert a legtöbb férfit elriasztod. A boldogság, a szép pillanatok megélése a jó "cél". Ha ezt követed, van esélyed boldognak lenni! Másképp nem...
  • Attól is megijedhet, ha te folyton összehasonlítod őt az exeiddel. Egy férfi sem akar versengeni egy fantomképpel...
  • Attól is megijedhet, ha a szokásaid, az igényeid számára nagyon idegenek, vagy megterhelőek. Ha például naponta akarsz szerelmi vallomást, vagy ha naponta szóvá teszed, hogy nem írt neked eleget, ha megkérdőjelezed az érzéseit, a szándékait, a hitelességét...mert te mást tartasz "normálisnak". Ez riasztó. Jó, ha meglátod magad erről az oldaladról is!

6. A férfi, aki fejben eldöntötte, hogy ennek a kapcsolatnak nincs értelme...

Akad olyan eset is, amikor a férfi azért tűnik el az életedből, vagy azért nem akar igazán részévé válni, mert valamilyen körülményről előre eldöntötte, hogy az számára elfogadhatatlan.

Például:

  • Te többet keresel, ő kevesebb pénzt visz haza.
  • Te egy másik városban élsz... nagy a távolság, vagy számára nehezen áthidalható
  • Gyerekeid vannak, és ő nem akar együtt élni a gyerekeiddel
  • Te összeköltözést sürgetsz, ő nem - vagy épp fordítva
  • Te még gyereket szeretnél, ő nem
  • Neki hitelei vannak és nem akarja, hogy az anyagi nehézségeiben részed legyen.

Az ész, az elme eldönti, hogy engedi-e magának, hogy boldog lehessen veled. Ha a kapcsolat nem hoz elég sok boldogságot, akkor könnyen marad érzelmileg kívülálló és könnyebben dönt az észérvei mellett. 

Ez esetben, ne sirasd! Az "igazi" ugyanis épp azt tervezi veled, amit Te vele. Épp annyira érzi melletted a szerelmet, mint te mellette. Vagyis ez a menekülő férfi valószínűleg még nem a megfelelő társ neked. Megfelelő volt, egy időre...

Miért olyan fontos neked, hogy tudd, mi volt az ő eltünésének oka?

Azt mondod, hogy szeretnéd tudni az okot, hogy miért tűnt el a férfi? Vajon miért akarod tudni?

A legtöbbször azt felelnéd erre, hogy azért, mert akkor könnyebb továbbállni, mert akkor talán tudod, hogy nem tehettél semmit, tudod, hogy nem rajtad múlott. Ha tudnád az okod, de továbbra se akarna a férfi a párod lenni, tényleg könnyebb lenne? Egyáltalán nem biztos...

Valójában azért szeretné az elme tudni az okot, mert ha tudja, akkor talán tudna lehetőséget teremteni arra, hogy a kapcsolatot folytathasd.
Most talán tiltakozol... jó, tiltakozz, de közben picikét gondold is át ezt!

Ahhoz ugyanis, hogy továbblépj, elég lenne a tudat, hogy ő nem jön, nem akar, lelépett, eltűnt, nincs itt, nem lehet rá számítani. Hisz ez a TÉNY!
Ha valóban túl akarsz lépni, akkor ez bőven elég ok volna arra, hogy megtedd.

Azonban, amíg az elme azon "hisztizik", hogy "legalább tudnád, miért...", addig bizony titkon ott a motiváció, hogy még te szerettnéd őt visszakapni. Az elme ügyesen játszmára hívott és ügyesen elhitette veled, hogy könnyebb lesz neked újéletet kezdeni, ha ismered a párod tetteinek motivációit. :) Valójában - légy őszinte magadhoz - azért fontos, mert az reményt adhat, hogy visszakaphasd. 

Így ugyanis az elme még egy rövid időre - vagy akár hosszabbra is - bele tud téged ragasztani a múltba és egy "önsajnálatba", ami néha dühbe vált. 

Igaz?

Válassz egy okot a fentiek közül és egészen egyszerűen lépj tovább! Ha ő eltűnt, akkor Ti nem vagytok nyerő páros, és ez nem jelent mást, mint azt, hogy egy sokkal boldogabb kapcsolatot tartogatsz még magadnak... hát hadd jöjjön egy jobb, szebb szerelem, ami be is teljesedhet!

Kívánok neked örömteli teremtést, boldog, harmónikus utat az életed jobbra fordításáért. Ha ez egyedül nehéz és szívesen haladnál inkább támogatás mellett, akkor kattints itt tovább: Szeretni jól, egótlanul is lehet?

Korábbi hozzászólások

5
Nagyon jó a cikk drága Erika ..... mindig nagyon jól meg tudod értetni a szituációkat, élethelyzeteket ....... sokat segíthet ! mert temérdek nö rágódik a MIÉRT-eken és emészti magát , csak kapásból 3 barátnöm kb. így érez :-) Mike János - LIKE :-) szerintem is az érett férfi odaáll és elmondja, ha meg nemtudja csak elmenekült, beijedt ... de tapasztalatból mondom, a nök zömének - nagyon kevés a kivétel - nem lehet megmondani a valóságot, mert kegyetlenül megharagszanak és szétcsancsolják szegény embert - pedig "csak" öszinte mert lenni, de még a nötársaikat is jól megrágják, ha nem tetszik a valóság :-))) úgyhogy elviselni is tudni kell - és ahhoz is FELNOTT NöRE van szükség
4
Milyen igaz! Hasonló helyzetben, bár kaptam érthetetlen választ. Szeretném a miértjét tudni, mert akkor még lehet remény.Mindeközben, ahogy Mike János írja, örülhetek, hogy vége. Az elmém ragaszkodna még a múlthoz. Mihez is? Valamihez, ami idővel a kapcsolatban átalakult és elmúlt.Köszönöm a cikket!
3
A cikk nem rossz. A valóság egy nagy részét tartalmazza, de fűznék hozzá pár gondolatot. Ilyen módszerekkel lelépni csak az éretlen férfiak szoktak. Igen, akár 50+-os is lehet, de érzelmileg nem felnőtt, nem vállalja a felelősséget. Ha igazi férfit veszítesz, az eléd áll, elmondja, és pontot tesz a végére. Kegyetlenül, következetesen. Felvállalja a rosszat is, nem csak a jót. A mentalitása, az értékrendszere más, nem passzoltok és kész. Ez nem hiba. A 10. randi felé ez már ki szokott derülni, ha komolyabb kapcsit buksz, akkor az illető biztos, hogy nem érett, ne is sajnáld egy cseppet sem. Ha érett lett volna a 10 randi alatt lejött volna neki a dolog, elmondta volna, lépett volna. Aki nem tud így tenni, az nem érett. Légy hálás neki, megszabadultál egy nagy gyerektől, akitől csak szenvedtél volna hosszú távon.
2
Szelényi Szilvia
2017. 04. 25. 21:09
Szuper! Most mondtam el ezeket magamnak is, köszönöm a kívülről jövő visszacsatolást Tőled! Örömmel olvasva, Szilvi
1
Èrdekes tèma ez ,èpp ebbe a szituálcioba vagyok èlek mostÈs nem tudok dönteni Elengedjem vagy várjak mèg.Nehèz a döntèsDe a le irtak amit olvastamRá döbbentet arra hogy talán tènyleg jobb ha el engedem ,mert csak magamnak okozok szenvedèstMert ha szeretett volna Nem hagyott volna el .azzal a cim szóval hogy egyenlőre maradjunk barátok.adjak kis időt neki..Közbe ezzel aszt közölhete hogy viszlát nincs tovább nem èn vagyok az igazi..Köszönöm hogy megosztotta ès olvashatam a cikket .nagyon el gondolkodtató....

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign