szept03

A szeretet mindent megold - így értik félre ezt a legtöbben...

Címkék: szeretetszerelemboldogságelmeenergiatárspárkapcsolatkapcsolat

Mondják: "A szeretet mindent megold"... - és az emberek azt gondolják, hogy ez azt jelenti, hogy ha 2 ember szereti egymást, akkor számukra nem létezik akadály. Ez azonban így félreértés, és sajnos nem is igaz.

Ez a mondás nem ezt jelenti, bármennyire is szeretnénk ezt érteni ez alatt.

Ha ugyanis még közelebbről vizsgáljuk ezt meg, akkor úgy tűnik, sokak számára ez azt jelenti, hogy "ha szeretsz, akkor tűzön-vízen is átkelsz értem és a kapcsolatunkért!"

Mi a baj ezzel a félre értelmezéssel? Miért árt ez így? Miért hamis az illúzió? Miért hamis a kapaszkodó?

Olvass tovább!

A szeretet mindent megold - így értik félre ezt a legtöbben...

A szeretet az elme mindig "adok-kapok" formájában értelmezi

Az elméd értelmezése erről, vagyis, ahogyan a szeretetről gondolkodsz, az mindig tévedés.

Az elme ugyanis nem tudja a szeretetet annak valódiságában "értelmezni", hiszen a szeretet nem egy gondolat nyomán, vagyis nem egy elme-működés nyomán keletkezik. Jóval több annál, mint amit az elme felfogni képes. Az elmét ez zaklatja is, hiszen képtelen irányítani a szeretetet.

Figyeld csak meg, bármennyire is szeretnél "elhatározásból" szeretni, nem fog menni. Ettől sokkal rosszabb az, amikor elhatározásból szeretnéd megszüntetni a szerelmet, szeretet, mert az meg még annyira sem menni.

Az elméd ilyen módon nem tud irányító hatással lenni a benned élő, ébredő és áramló szeretetre. A szeretet ugyanis nem egy érzés, hanem egy LÉTÁLLAPOT. Ez azt jelenti, hogy nincs OK mögötte.
Az érzelmeid mögött mindig okok állnak, és az ok mindig egy-egy gondolatból indul. A szeretet, szerelem mögött nincs ilyen gondolat. Az elme képtelen ezt irányítani.
(Az érzelmeidet azonban tudja irányítani, sőt: tudatosan vagy tudatalatt, de minden gondolatodat és minden érzelmedet MAGADNAK KREÁLOD)

Miután az elme így nem képes a szeretet értelmezni, így csak annyit fog fel belőle, hogy csuda jó érzés: ENERGIÁT jelent. Ezt az elme úgy fordítja, hogy valahonnan energia származik, és mivel az elme mindig külsp forrást, külső okokat keres, így mindig talál is. Azt hiszi az elme - tévesen - hogy a szeretet jön és megy 2 ember között. Valaki adja, és te fogadod, és fordítva: te adod és az a valaki befogadja. 

Valójában az az energia, az a pozitív töltés, amit az elme szeretetként azonosít, FIGYELEM, gondoskodás, törődés, szép szavak, ajándékok, elismerések formájában "testesülnek" meg. Ezeket hívod szeretet-nyelveknek. Ez azonban nem a szeretet, ez csupán az az energia, amit adsz és kapsz egy kapcsolatban.

Amíg az elme ezt hiszi szeretetnek, addig bizony tele is lesz ELVÁRÁS-okkal és HIÁNY-nyal, mert meg akarja szerezni ezt az energiát. Minden kapcsolat, minden kapcsolódás erről az energia-cseréről szól. Arról szól, hogy egymásra figyeltek, és ezzel energiát cseréltek. A kapcsolat akkor harmónikus, amikor minden résztvevő úgy éli meg, hogy amennyit "beletesz", annyit meg is kap.

Amíg azonban ebbe kapaszkodva akarod azt hinni, hogy a SZERETET mindent MEGOLD, addig csupán abban hiszel, hogy a társad és te úgy tudtok együttműködni, ADNI egymásnak, hogy azzal a közös gondok megoldást nyerjenek. Ezzel mindaddig, amíg nincs komoly nézet-különbség, nincs is gond.
Azonban, amikor széthúztok, akkor ez azt generálja, hogy megnőnek az elvárásaitok egymással szemben. Az egyik fél, aki épp "hiányt" él meg, mert kevesebbet kap, - mint ad, - szóvá fogja tenni, hogy nem számíthat a társára. Aki hiányt él meg, az előbb-utóbb sírva-szomorkodva, aztán követelőzve-hisztizve, majd talán már bosszúval-haraggal követelni fogja, hogy megkaphassa a társa figyelmét - vagyis azt, hogy a "társa szeretete oldja meg mindig gondjukat"

Ez a félreértelmezés így csak az elvárásaidat növeli és keserűbbé tesz, ha nem történik meg a "szeretet által remélt megoldás". 

A szeretet mindent megold - ezt jelenti ez a mondás:

Ebben a mondásban nincs benne a társas kapcsolódás. Ebben a mondásban nincs benne, hogy közösen oldjunk meg olyan gondokat, amik egyedül nem is lettek volna...

Ez a mondás azt jelenti, hogy ha szeretetben létezel, akkor egyszerűen nincsen problémád! 

Az emberek azt hiszik - szintén tévesen - hogy ha minden gondjuk megoldódik, akkor BOLDOGOK lesznek. Valójában azonban ez épp fordítva van. Amikor BOLDOGOK, akkor oldanak meg minden gondot... mert a szeretet mindent megold.

A szeretet és a boldogság (és még a szerelem) létállapota azonos energetikai szintet, azonos létállapotot jelöl. Olyan energiaszintet, olyan rezgést, ahol a teljességet éled. Önmagad vagy. A lélek - a lelked - energiáit éled. Nem gond-olkodsz, nem agyalsz. Egyszerűen ÉLSZ. A lélek maga az élet benned, ez pedig az eredendő isteni teremtőerőd megélése. Ez vagy te: maga a feltétel nélküli tiszta szeretet. Szeretetből létezel. A természetes létállapotod a boldogság. Ismered ezt, nem is kell keresned - ebben lebegtél a születésed előtt is 9 hónapig. Te vagy maga a szeretet.

Ezt éled, amikor önfeledten, eufórikusan, lelkesen (lélek-esen) megéled a jelen pillanatait, amikor úgy repül az idő, hogy észre se veszed. Ez az, amikor teljesen beleveszel egy élménybe, belefeledkezel a pillanatba.

Amikor ebben az állapotodban létezel, akkor mindent másképp látsz! Igaz?

Emékezz vissza egy-egy ilyen pillanatodra és látni fogod, hogy ilyenkor csak legyintesz olyan gondok felett, amiken máskor idegeskedsz. Amikor boldog vagy, könnyed vagy és légies, és egyszerűen nem látsz problémákat: feladatokat látsz csupán és azt JÁTSZOD épp, hogy most azokat MEGOLDOD.

Erről szól ez a mondás: amikor boldog vagy, akkor egyszerűen semmi sem gond, mert teremtesz, mert ÉLSZ, mert lehetőségeket látsz meg: megoldásokat és haladsz a vágyaid felé.

Ehhez nincs szükséged senkire!

Senki sem kell ahhoz, hogy Te nyitott légy, vagy hogy vidáman, lelkesen éld a napjaidat!

A nyitottság a kulcs: az kell ugyanis, hogy az érmének mindig meglásd minden oldalát: a jót és rosszat is, mert így tudsz választani közöttük és megélni a jobbat, meglátni a lehetőségeket! Ha képes vagy olyan nyitott lenni, hogy újabb és újabb nézőpontokat is BEFOGADJ, azzal olyan szélesre tárod magadban a beáramló lehetőségek kapuját, hogy minden "gondodra" könnyedén nyersz így "a, b. c. d" megoldást. Egy idő után pedig így már a gond se tűnik fel, mert mire gondként látnád, már a megoldást is észlelted, így egyszerűen úgy lépsz át nehézségeken, hogy észre se veszed. 

Mi kell akkor ehhez?

  • Hangolódj fel önmagadra!
  • Fedezd fel a benned élő és létező szeretetet és lásd meg, hogy vonzod a jót és lásd meg, hogy az életed könnyed megoldásokkal teli lesz!
  • Légy nyitott, kérdések között élj! Kérdőjelezz meg mindent, ami az elmédben megszületik, Igen, minden állításként megfogalmazott gondolatodat kérdőjelezd meg, mert semmi sem lehet úgy biztos és semmi sem csak úgy normális. Minden lehetséges és még azoknak az ellenkezője is. Az életben szinte bármi megtörténhet, hát ENGEDD meg, hogy megtörténjen bármi, FOGADD BE a lehetőségeket, nézőpontokat és meglásd, kitárul előtted a világod!

Szeretettel kívánok neked ezen az úton örömteli felismeréseket! Ha pedig szeretnél erről többet megérteni, tudni és alkalmazni, akkor ide kattintva haladj tovább: Szeretetben létezni, szerelmi háromszögek műhely...

Korábbi hozzászólások

1
Bagoly Gábor
2020. 01. 19. 15:16
Kedves- ezen írást olvasó- ember társaim! Sok jó és hasznos ismeret lett itt leírva. Egy ajándék akkor válik személyessé ha tudjuk kitől kaptuk, illetve ha megtanuljuk azt, hogy hogyan kell helyesen használni. A semmiből soha nem lesz semmi. A szeretet is lett valamiből. A szeretet személyes dolog, ebből kifolyólag egy személlyel rendelkező megalkotója kell, hogy legyen. A világtörténelemben egy személy mondta magáról azt, hogy én vagyok a szeretet: Isten. S ehhez az ajándékhoz kaptunk egy használati útmutatót is : Biblia. A szeretet forrása, csodái és a tényleges megtapasztalás lehetősége van benne. Ne az energia nevű szervizben akarjuk átnézetni az ajándékunkat, hanem ott ahol azt gyártják és márkaszervízelik ! Legyetek áldottak!

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign