nov29

Több nőt is szédít egyszerre, tud-e szeretni a férfi?

Címkék: férfiszeretetrandiismerkedésszexszerelem

Vajon tényleg több nőt is szédít egyszerre a férfi, ha sármos?
Vagy csak tud szeretni?

A történet egy a sok közül, amit a nők és férfiak teljesen másképpen látnak és élnek meg. Nézzük meg, hogy milyennek tűnik a férfi megélése az ő szemszögéből és mit érzékelnek mindebből a nők, akik közel kerülnek hozzá?

Érdekes rálátni a 2 irányból, a nő és férfi saját szűrőjén keresztül:

A sztori adott: 

A sármos férfi (40 év körüli) keresi az igaz szerelmet... és közben az útját sok csinos nő keresztezi...

Olvass tovább! Izgalmas lehet, új nézőpontok, tükrök és megélések, amelyek neked is segíthetnek nyitni a világodat!

Több nőt is szédít egyszerre, tud-e szeretni a férfi?

A tények - ebben a sztoriban:

A férfi több csalódás, válás és megcsalatás után, anyagilag is megtörve, ám épp talajt fogva, talpra állva késznek érzi magát a szerelemre. Benyit a társkereső oldalakra, elmegy rendezvényekre és bárhová is teszi be a lábát - és bárhol érzékelik, hogy ő épp szingli - a nők komoly érdeklődét mutatnak iránta.
A férfi örül a jeleknek és beszélgetni, ismerkedni, találkozni kezd. Van nő, akivel 2-szer találkozik, van, akivel több héten is átível az ismerkedés, de valahogy minden bimbózó kapcsolat rövid úton véget is ér.  Van, hogy az ismerkedések időben párhuzamosan is zajlanak. Bár a férfi végül korrekten elköszön... mégis átszalad 2-7 "induló kapcsolaton"... mígnem...

Ahogyan a nők látják ezt az első pillanattól a fájó elköszönésig:

A férfi belép a színre. A nő pedig amint meglátja és megismeri a történetét, azzal szembesül, hogy tetszik neki a férfi őszintesége. Mély tiszteletet és együttérzést ébreszt benne az, hogy a férfi is nehéz életen, nehéz éveken van túl. Felnéz rá a megélt évek, az őszinteség és a magabiztossága miatt is. A férfit sebezhetőnek, sőt, sebzettnek látja, de látja benne azt is, hogy már túl van a nehezén, már épp kilábalóban, talpraállóban van. Végre megérkezett a férfi önmagába. A nő egyszerre kíváncsi és támogató. Egyszerre érdeklődik és adja a jeleket. A férfi szingli. Végre egy őszinte szingli férfi, aki meri vállalni a sebeit. 

A férfi is érdeklődik, beszélget, udvarol, bár rögtön közli, hogy nem ígér semmit, mert még benne vannak az utolsó kapcsolata lenyomatai és talán még nincs kész egy új kapcsolatra, de vágyik a szerelemre. A nő vágyni és remélni kezd, hogy talán ő maga lehet az a NŐ, aki ebben a férfiban végre szerelmet gyújt, és aki begyógyíthatja szerető odaadásával a férfi sebeit.

A nő adni akar, szolgálni, támaszt nyújtani, miközben csábítani is akar, győzni és legyőzve lenni. A nő le akarja venni a férfit a lábáról, a "nagy ő" akar lenni, és bedobja minden csáberejét. Őszintén, odaadóan és eltökélten, tele reménnyel, hittel, lelkesedéssel.

A randik egymást követik és jól érzik magukat együtt. A nő kötődni kezd, hiszen kevés az olyan szingli férfi, aki őszintének tűnik. Aztán... az egyik randin a férfi közli: "Nem érzem azt amit kellene éreznem, és így csak kihasználni tudnálak, de ezt meg nem szeretném veled tenni, hiszen te ettől értékesebb nő vagy!"

A nő elolvad attól, hogy a férfi nem eltűnt, hanem korrekt volt, és hogy valóban nem csak a szexre hajt. Elengedi a férfit, megérti és mélyen sajnálja, hogy ő nem tudott az a NŐ lenni, aki ezt a férfit meg tudja "kötni". 

Telnek a napok és a nő tudomást szerez arról, hogy a férfi újra randizik. Épp ahogyan vele. Egyik találkozó a másikat követi, talán már az új "kapcsolatban" a testiség is szerepet játszik... aztán 2-4 hét után a férfi ott is bejelenti, hogy nem tudja azt nyújtani, amit szeretne. Továbbáll. Útját újra könnyek és remény követi. 

A nők pedig - ha újra hallanak róla - akkor elméláznak azon a gondolaton, hogy vajon a férfi ügyes manipulátor-e, egy igazi őszintének tűnő nőfaló, vagy csak tényleg keresi az útját és a szerelmet. A női egó arra a következtetésre jut, hogy ha a férfi csak szédíti a nőket, akkor veszélyes csaló. Ha viszont még nem találja az igaz szerelmet, akkor súlyosan sérült lehet, akinek még nagy feladata az, hogy önmagával tisztába kerülhessen. 

Azt, hogy a férfi épp úgy próbálkozik, remél, küzd és csalódik, ahogyan ők, sajnos csak kevesen veszik számításba. A nők "szeretik azt hinni", hogy őket a férfiak átverik és kihasználják.

(Ezzel az attitűddel hozzáállni azonban a kapcsolatokhoz, azt jelenti, hogy minden férfiben azt keresik (és találják meg), hogy mivel és mikor fogja őket átverni, kihasználni, megcsalni. Az elme mindig önigazolást keres...)

Na, de mi zajlik időközben a férfiban? :

A férfi valóban épp frissen felállva a korábbi szakításból, válásból és anyagi csődből úgy érzi, ideje végre találni egy olyan társat, akivel kölcsönösen megbecsülik egymást. Még bizonytalan. Az önbizalma megtört. A korábbi kapcsolatában megcsalták és elhagyták, anyagilag lenullázódott és így épp azzal szembesült, hogy ő férfiként nem elég. Tele van kétellyel, vajon mit várnak majd tőle a nők, mit merjen önmagából vállalni.. és tele van félelemmel, vajon mi lesz, ha ő nagyon beleszeret valakibe, aki idővel - ha megismeri, és látja, hogy ő nem elég - ki fogja dobni.

Megrázza magát, eltökéli, hogy vállalja a kockázatot és megindul a társkeresés útján. Látja, hogy a nők sármosnak találják. Szinte minden helyen, ahová csak csöppen, akad olyan igéző szempár, olyan rajongó csábító nő, akiben talán benne lehet egy nagy szerelem és egy szép kapcsolat lehetősége. A férfinak tetszik ez. Bátorodik. Nyit és nyílik, udvarol és lelkesedik, de a vészcsengő időnként megszólal a fejében és megtorpanásra ösztönzi. A lelkesedő nőkkel szemben randiról randira megfogalmazódik benne, hogy: "Vajon jó helyen vagyok? Ez a nő már tényleg tervez velem... de jaj, én még lassabb vagyok, én még nem merek olyan lelkes lenni. Viszonoznom kellene, megérdemelné... de nem érzem, nem érzem, nem érzem még azt, amit ő szeretne, amit ő érez."

A férfiban is megfogalmazódik, hogy talán vele van a baj. "Talán már nem is tudok szeretni? Vagy csak még időre van szükségem? De ha igen, akkor vajon meddig húzhatom a nő idejét? ... és a szex? A nő már szexet szeretne, már utalt rá, és hát mi tagadás, férfi vagyok, én is szeretném. Igen, talán a szex az vízválasztó lesz" 

... és a szex is megtörténik.
A férfiak zöme a szexig gyorsan eljut, hiszen a férfi egyszerű, nem tesz nagy ívű kanyarokat - a nővel ellentétben - és "A-ból B-be" egyenes úton érkezik meg. Ráadásul a férfiak zöme a szexen keresztül éli meg a szeretetet és így nem csoda, ha "le szeretnék tesztelni a nőt", és ettől IS függővé teszik azt, vajon érdemes-e folytatásban gondolkodni. A szex így több esetben is vízválasztó lesz. Mert ha nincs meg a szikra, akkor innentől valóban csak "kihaszhálni tudná" a férfi a nőt, és ezt már ő maga is tudja, hogy ez fájó és nem tisztességes. 

Elengedik egymást. A férfi pedig folytatja az útját. Bárhová megy, keresnie sem kell, találni fog. Mindig észreveszik, mert sármos, mert szingli, mert őszinte. Mert nem fél már vállalni a múltját. Kapott megerősítést a nőktől arra, hogy bátran vállalhatja, nem lesz ettől kevesebb, csak több. A férfi kezd magára találni a nők "gyűrűjében" és kész arra, hogy a szerelem is megérintse. Addig azonban még néhány nővel van randija...

Aztán szerelmes lesz...

Nyomában 2-4 hetes kapcsolatok. Több nő, több randi, szex és beszélgetések. Ő nem egy "spermahajder", mégis úgy tűnik. Nem akar szédíteni, visszaélni a nők kedvességével, mégis úgy tűnik. Úgy tűnhet, hogy menekül a szeretet elől... de nem!

Egyszerűen csak neki is joga van keresni, megélni a lehetőséget, áramlani és belátni, ha mégsem működik.

Miért más a megítélés? Miért hiszi a nő azt, hogy a férfi átveri, manipulálta és kihasználta? Miért hiszi, hogy éretlen és még fejlődnie kell a férfinek?

A nő azt várja, hogy amíg a férfi iránta érdeklődik, addig ne is legyen újabb nő az érdeklődése kereszttüzében. Egyszerűen azt várja el, hogy a férfi 100%-os elköteleződéssel álljon neki az ismerkedésnek is, hiszen ha már ott sincs ott a férfi figyelme teljesen, az udvarlás szakában, akkor mi lesz később? Ezért a nő, már azelőtt, hogy valóban felébredt volna benne a szerelem és a tűz, azt várja, hogy a férfi már legyen szerelmes, már legyen elkötelezett, már fejezze ki, hogy hosszú távre tervez a nővel.

Ez azonban valójában nem elvárható. Miért is volna az. Hogyan és miért köteleződne el a férfi ismeretlenül? Hisz ő még épp felfedez...

Miért várja ezt el a nő?

Ez a nő energetikából és a neveltetésből is fakad. A női energia a befogadó minőség. Ez az a lágy energia, mely monumentális teremrőerő, de várakozó, nehezen mozduló, passzív, hiszen a befogadás nem egy intenzív tevékenység. A nő várakozik. Ahhoz azonban, hogy a befogadása megtörténhessen, magához kell csalogatnia a férfit. Ezért csábítania, vonzania kell, jeleket kell adnia erre, amik a férfi figyelmét lekötik. A férfi megindul a jelre és hódít. Ez egy aktívabb, ez egy cselekvőbb, harcos energia: jön és felfedez. :)

A férfi a nő jeleit várja, a nő pedig elvárja, hogy "bevegyék állásait", levegyék a lábáról és közben úgy akarja körbezárni, körbeölelni gondoskodó öleléssel a férfit, hogy az ne kívánkozzák más hódításokra. A nők ezért érzik komoly versenytársnak a többi nőt, hiszen a férfit megszerezni és megtartani kell.

A férfi  épp ezért csak ideig-óráig tud 100%-os figyelemmel egy dologra figyelni. Hiszen a férfi figyelme nem osztható annyira, mint a nő figyelme. Ő nyílegyenes pontossággal a célokra tekintő energia, a felfedezésre figyel, hiszen csak úgy lehet valamit meghódítani, bevenni, megszelidíteni, megszerezni. Ha mindig 100%-ban a nőre figyelne, nem is haladna az élete többi területe. Ezért aztán nehéz elvárni és elérni, hogy a férfi folyamatosan és tartósan maradjon lelkes és maximálisan lángoló hősszerelmes. :)

Mások vagyunk

Ha nem birtoklással, megszerzéssel és kisajátítással állunk egymás felé, hanem szeretettel, akkor nyílik lehetőségünk a boldogságra. Ehhez az kell, hogy ne a kapcsolatot keresd, hanem a boldogságot!

Hiheted, hogy a kapcsolat majd boldoggá tesz, de ez hamis illúzió, hiszen nem a kapcsolat működtet téged, hanem te működteted a kapcsolatodat.

Ha te magad a boldogságot tekinted célnak, vagyis arra törekszel, hogy mindig jól érezd magad - minden körülmények között erre törekedve - akkor a kapcsolatokat keresned sem kell. Egyszerűen találni fogsz és bátran választhatsz a kínálkozó lehetőségek közül. 

Tarts velünk, ha többet szeretnél tudni a saját érzelmi működéseidről: Elengedes szeretettel...

Korábbi hozzászólások

1
rodric camela
2019. 07. 20. 21:35
Ez Tetszik!

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign