ápr20

Mi bánt? ... és hogyan kezeld, ami bánt?

Címkék: szeretetszívönismeretelmeészegobántásigazságérzetönfejlesztés

Ha valami bánt, zavar, kizökkent, dühít, fáj, csalódást okoz, elszomorít, azzal biztosan kezdened kell valamit!

Az első, ami eszedbe juthat, hogy ezt JELZED. Jó-jó, de hogyan jelezd? Hogyan számíthatsz segítségre? Mit tehetsz, hogy elérd a változást? 

Ez is egy fontos téma, ám rendkívül nehéz téma, mert itt az EMBERI ELME (ego) igazságérzete és az ÉLET valósága (szív oldal) gyakra feszül benned egymásnak. Azt mondhatja, az elme, hogy ha a másik fél BÁNT téged, vagyis ő a ROSSZ, és neked van igazad, akkor neki kell változnia, neki kell tennie ahhoz, hogy a hullámok kisimuljanak.

Miért te változz, miért te kezeld a helyzetet, ha nem te hibáztál, ha nem te vagy a rossz? - kérdezi az elme...

Az elme miközben ragaszkodik az igazához, sajnos egyúttal ragaszkodik a fájdalmához is. Miközben arra várakozik, hogy majd a HIBÁS FÉL változik és változtat, te csak várakozol, csak várakozol és várakozol, és észre sem veszed, hogy életed megreked, nem halad és egyre elkeseredettebb és reménytelibb vagy.

Ha arra vársz, hogy a HIBÁS változzon, ám ő nem érzi úgy, hogy VÁLTOZNIA kellene, mert számára a SAJÁT MŰKÖDÉSE KÉNYELMES, akkor az idők végezetéig is várhatsz, semmi sem fog történni, csak épp a Te BOLDOGSÁGOD egyre távolodik, mert SENKI (se a másik fél, SEM TE) nem tesz érte!

Nehéz téma, de ha valóban szeretnéd az ÉLETEDET boldoggá tenni, és áramlani az ÉLET lehetőségeivel, akkor szembe kell nézned azzal, hogy az ELME IGAZSÉGÉRZETE olykor épp a korlátot jelenti, épp akadályoz, és megakaszt...

Olvass tovább és nézd meg a videót is!

Mi bánt? ... és hogyan kezeld, ami bánt?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan05

Így érted FÉLRE a szíved szavát

Címkék: egoszeretetszerelemfélelemészszívelmeagyalásragaszkodás

A szíved (a lelked maga) a boldogságod energiáját, a feltétel nélküli szeretetet hordozza benned. Vagyis a szíved arra kér: LÉGY BOLDOG!

A szíved és eszed gyakorta harcol egymással - legalábbis azt hiszed, így van ez.

  • Azt gondolod, hogy azzal, hogy szereted a párodat, a szíved húz hozzá.
  • Azonban ha a kapcsolat rég nem ad már megélést, nem ad boldogságot, akkor- azt gondolod - hogy az eszed arra bíztat, lépj tovább.

A szív marasztal? Az ész pedig logikusan érvelve továbblépésre késztet? 

Valójában ez épp fordítva van, csak olyan trükkösen rafkós az elme, hogy megint elhiteti veled, hogy a szív az, akire az egészet "kenni" kell.
Miközben mindenhonnan az folyik, hogy a szíved szava legyen az úr, sokan maradnak benne a rossz kapcsolatban arra hivatkozva, hogy: "de én őt szeretem!"

Honnan tudhatod könnyedén, hogy mi a szíved szava, és mi jön az elmédből? Hogyan hajt a tévhited rossz irányba? 

Valójában könnyű és logikus ezt megértened, csak figyelj jól magadra...

Olvass tovább!

Így érted FÉLRE a szíved szavát

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt17

Mi tartja össze a kapcsolatot és mit tehetsz, ha ez nincs (már)?

Címkék: elmeészszívegópárkapcsolatszerelemlélekmegszerzésbirtokláshitbizalom

Ahogyan éled is, gyakran az ész és szív harca toporgásra kényszerít a kapcsolatban

Ésszel talán tudod, felmérted, hogy már nem terem babér a társad mellett és a távozást fontolgatod, míg a szíved még mindig azt mondja, hogy "igen, ő az"... és maradásra bíztat. Az is lehet, hogy épp fordítva történik és már alig érzel szeretetet, azonban a kötelezettségek, a közös célok és felelősség - vagyis az ész - azt diktáltja, hogy maradnod KELL.

Ha már az ész és szív egymásnak így ellenáll, és szinte mindig, minden gondodnak ez áll a hátterében, akkor érdemes megnéznünk, hogy melyik hogyan is működik és mire sarkall. 

Mi az, ami a szív szerint összetartja a kapcsolatot, és mik azok, amikkel az ész (az elme) száll be a dologba?

Mi történik, ha egyik, vagy másik oldalon megtörik a "varázs" és milyen lehetőséged van mégis működtetni a kapcsolatot ezek után?

Szó lesz szerelemről, birtoklásról, elvárásokról, és arról, mi történik, ha a hit és a bizalom megtörik... Újjáéleszthető-e egy kapcsolatban a szerelem a hit és bizalom híján? ... és mi okozza azt, hogyha ezek elvesznek?

Olvass tovább!

Mi tartja össze a kapcsolatot és mit tehetsz, ha ez nincs (már)?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt08

Karmikus döntések idejét éljük...

Címkék: karmakarmikusészszívszeretetboldogságbiztonságéletenergia

Végletes események történnek veled? 

Váratlan szakítás történt? Vagy olyan hirtelen jött kihívások, melyek gyors változásra késztetnek és te csak állsz ott kérdőjelekkel a fejedben, teljesen értetlenül, tehetetlenül... ? Azt már látod, hogy biztosan "tanulnod" kell a helyzetből, de nem tudod még, hogy mit?

Sokan ilyenkor teljesen hibás következtetésekre jutnak.
A helyzet pedig addig nem nyer megoldást és te sem leszel jobban addig, amíg a valós felismerés nem születik meg benned!

Egy nézőpont azonban ebben egészen biztosan segítségedre lehet:
amíg azt hiszed, hogy a "fejlődés és tanítás" másról szól veled kapcsolatban: addig tévúton jársz. Vagyis nem azt kell megtanulnod, hogy: "elfogadj másokat," vagy, hogy "türelmes legyél másokkal", vagy azt sem, hogy "ne állj szóba többet valakivel" és az is biztosan tévedés, hogy "valakivel együtt vagy nélküle folytasd-e."

A legtöbb felismerés NEM valakivel való kapcsolatodra, hanem ÖNMAGADRA utal:  önmagadban kell ugyanis meglátnod egy lehetőséget, vagy egy blokkot, korlátot, ami nem szolgál és ami szenvedést okoz.

Vagyis a magadról alkotott gondolkodásod egészen biztosan változást igényel, ha most sokat sírsz, ha sok a váratlan rossz helyzet, és ha olyan szituációkba csöppensz, amik számodra rosszul sülnek el.
Keressük a kulcsot a félelmeidben, az elveidben, a most próbára tett hitedben, a kötelezettségeidben... és a valódi vágyaidban! Ezzel a képlet kitisztulhat és tényleg utadra léphetsz...

Olvass tovább!

(A kép forrása:"nőkorszak")

Karmikus döntések idejét éljük...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

júl15

Egy biztonságos állóvíz, vagy egy szenvedélyes kapcsolat?

Címkék: szeretetszerelempárkapcsolatszenvedélyegóelmeészszív

Vajon miért maradnak sokan olyan kapcsolatban, ahol nem éreznek szerelmet?

Sokak vannak hasonló dilemma előtt, amikor a közös gyerek, közös cég, közös adósság, szokások és sok-sok évnyi emlék fűz össze 2 embert, de már kihúnyt a szenvedély. Közöttük sok a kötelék, és a felelősség, melyek gyakran oly erősen határozzák meg az együttműködést, hogy lassan fel se merülhet a felekben, hogy fontos lehetne a tűz, a láng, a szenvedély újra... (de biztos, hogy nincs erre igény?)

Olyanok is sokan vannak, ahol ez a sok kapocs nincs is, még sincs kellő szenvedély, inkább csak a nyugodt és biztonságos "állóvíz" jellemzi a kapcsolatot. 

Valójában ők is vágyják a szenvedélyt... a lelkesedést, a spontaneitást, a tervezetlenséget, a forró fejűséget, a felelősség-nélküli játékos boldogságot: a szerelmet. 

  1. Elfojták ezt magukban?
  2. Vagy próbálják újra együtt megteremteni, megélni? Sikerülhet?
  3. Vagy keresik egy "másik helyen" úgy, hogy ne kelljen feladni a családi biztonságot sem?

Olvass tovább!

Nehéz e témát ítélkezés nélkül megfogalmazni, nehéz úgy, hogy ne hidd azt, hogy pártját fogom, vagy elítélnék bárkit, vagy bármilyen megoldást is. Egyet tudok biztosan: elfojtani egy vágyat, egy tüzet, egy belülről égető szenvedélyt, olyan, mintha ledugóznánk egy vulkánt. A bent áramló és fortyogó energiák előbb-utóbb kitörnek, vagy ha nem, akkor hatalmas pusztítást végeznek a mélyben: a testben....

Egy biztonságos állóvíz, vagy egy szenvedélyes kapcsolat?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan15

Miért a szívé legyen a döntés? Honnan tudod, hogy mi jön szívből, és mi az, amit az ész súg?

Címkék: szeretetszívegóészdöntésválaszútszenvedésboldogság

Sokszor, vagy épp most is ez történik? A szíved és az eszed hadakozik egymással, és te hol az egyik felé, hol a másik felé hajlasz egy kicsit? Eldöntöd estére, hogy az egyikre hallgatsz, majd reggelre újra bizonytalan vagy és már a másik irány vonz?

Ha a döntésben a szíved és eszed egy irányba húz, akkor észre sem veszed, hogy döntési helyzetben vagy, hiszen olyan egyértelmű a döntésed, hogy sem tanakodni nem állít meg, sem fájdalmat nem okoz.

Egyáltalán miért fáj az ilyen döntési helyzet? 

Olvass tovább! 

Újabb felismeréseid lesznek magadról!

Miért a szívé legyen a döntés? Honnan tudod, hogy mi jön szívből, és mi az, amit az ész súg?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign