dec17

Hogy engedd el, ha még szereted?

Címkék: elengedésszeretetszerelembirtokláselmeszabadságkorlátfélelemragaszkodáshiányboldogság

Valójában amikor szeretsz, és szeretetben létezel, akkor nem jelent "feladatot az elengedés".

A szeretet nem kér, nem kapaszkodik, mert nem fél és nem is függ. A szeretet ÖRÖK. Benned is.

Hogyan? Akkor miért fáj az elengedés? Hol fáj benned? Ki az benned, aki most kikészül, fél és feszeng? Ki az, aki ragaszkodik benned? ... és miért?

Olvass tovább, hogy lásd az elengedés: ragaszkodás kontra szeretet valóságát és megértsd a működésedet!

Hogy engedd el, ha még szereted?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

aug22

Mire szolgál a haragod?

Címkék: haragelmedühegohitrendszerelváráskorláthatárok

Bármilyen furcsán is hangzik, bizony semmit se teszel a nélkül, hogy abból ne nyernél valamit!

Ez egy olyan alapigazság, mint az, hogy aki nem vesz levegőt, az rövid időn belül életét veszti.
Gondold csak végig: semmit se teszel a nélkül, hogy az valamiért ne volna jó neked!

Még akkor is így van ez, amikor látszólag önzetlenül segítesz valakinek úgy, hogy - szintén: látszólag  - semmit sem nyersz az ügyön. Mert - ugyanis - nyersz... A Te döntésed az, hogy segítesz és bizony nem csak a rászorulónak jó az, hanem neked is. Ha tudsz őszinte lenni magaddal, akkor ezt bátran belátod:

Hiába jelent ez fáradtságot, terhet, idő vagy pénzráfordítást, Te azt nyered a segítségnyújtásból, hogy "jó ember maradsz". Valamint nyersz energiát a rászorló mosolyából és öröméből is. "Megnyered azt a tudatot és vele azt az energiát, hogy elégedett lehetsz magaddal és elégedettek mások is, mert JÓ EMBER vagy"!"

Így a haragod is jelent neked valamit... szolgál valamit. Vajon mit? 

Most mondhatod azt, hogy nyakatekert ez a magyarázat, de valójában nem az, csak őszinte. Ne hidd, ne áltasd magad azzal, hogy az életed másokról szól. Ez pedig épp a harag témakörében hatványozottan napirendre kerül. Sőt: épp ez a haragod alapja... De, ne szaladjunk előre!

Fontos, hogy ne csak az OKOT lásd egy tetted vagy érzelmed mögött, hanem a CÉLT is, hogy mit nyersz azzal. A haragod többnyire nem tesz boldoggá. Feszültséget jelent benned.

Mégis van oka és célja (haszna) is. Az OK az, ami kiváltja benned, a CÉLJA pedig az, amiért fenntartod a haragodat a helyett, hogy kioldanád magadból az energetikai feszültséget!

Olvass tovább és lásd, hogy mit is csinálsz pontosan, amikor haragot "dédelgetsz" és hogy lásd, hogyan oldhatod ki magadból, amikor már nem szolgál téged!

Mire szolgál a haragod?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

márc24

A szeretethiány - és a formák, ahogyan párkapcsolatban éled

Címkék: szeretetszeretethiánylélekmegfelelési kényszererőszakelfojtáskorlát

Nem jut rád elég figyelem... Épp azoktól, akiket te szeretsz

Úgy hiszed, úgy éled, hogy nem is kíváncsi rád az, aki számodra pedig nagyon fontos volna. Egyszerűen olyan fontos, hogy nem akarsz és nem tudnál nélküle élni. A hiány, amit érzel a figyelme és gondoskodása nélkül, mélyen elkeserít. Már semmiben sem hiszel... leginkább önmagadban nem.

Az állapot elhiteti veled tudatosan és mélyen tudatalattiba ágyazva is, hogy nem vagy elég jó, nem vagy érdekes, nem vagy értékes, nem vagy szerethető.

Azt hiszed, hogy a te "hibád", hogy az, akinek a szeretére vágysz, nem foglalkozik veled eleget.

Mi történik ilyenkor benned és veled?

Olvass tovább!

A szeretethiány - és a formák, ahogyan párkapcsolatban éled

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt13

A szabadságnak is vannak határai a kapcsolatban?

Címkék: egószabálykorlátpárkapcsolatférfinői energiaférfi energiaszabadság

A legtöbb férfi önmagának nagy szabadságot adna, míg a nőnek kissebbet... a nők zöme azonban fordítva: önmagát szigorúbban fogja, míg párját hagyja picit szabadabban mozogni...

Hogyan is van ez? Ez alapján a férfi nagyobb szabadságot igényelne? Ez valami eredendő igénye? A nők pedig nem igénylik a szabadságot? Vagy a neveltetésük a gátjuk ebben?

Hogyan szolgál téged a saját "pórázod" és hogyan építi vagy gátolja a kapcsolatot az, ha túl pici és az, ha túl nagy a felek szabadsága?

Olvass tovább!

A szabadságnak is vannak határai a kapcsolatban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb18

A párod egy túl szabad ember? Hogy kezeld ezt magadban?

Címkék: szeretetszabadszabadságragaszkodáselmeegókorlát

Ő csak jön-megy, derűs és szabad, míg te elképzelni sem tudod nélküle a mindennapjaidat? Értetlenül figyeled őt és önmagad, mert azt látod, hogy neki minden jó úgy, ahogy van, Te pedig - talán épp emiatt - nem tudod, hogy hol is foglalsz helyet az ő életében. Ha együtt vagytok, minden csodás, remek és boldog, csupa-csupa élmény és élet, de amikor külön vagytok, a kétségbeesés, a bizonytalanság érkezik a helyébe benned.

Vajon ő is gondol rád? Hiányzol neki  - úgy, ahogyan ő neked? Lesz ebből valaha rendes kapcsolat vagy csak egy laza kapcsolódás? 

A kérdések százai futnak a fejedben, és az elme rögtön magyarázatokat is gyárt arra, hogy vajon mi történik itt: vajon ő nem tud kötődni? Vagy netán nem is akar? De akkor - úristen - ez nem is párkapcsolat? 

Pedig talán aggódni semmi okod, mert a szabadság nem egyenlő azzal, hogy nincs kötődés... sőt: valójában az segíthet kettőtökön - és főleg rajtad magadon - ha megérted, hogy a szabadság valójában nem bizonytalanságot ad, hanem a legnagyobb biztonságot - kivéve az elmének - és Te magad is elkezded élni...

Olvass tovább, találunk megoldást!

A párod egy túl szabad ember? Hogy kezeld ezt magadban?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb18

A világod, a körülményeid a saját gondolataid tükrei

Címkék: szeretetelmeegószívkorlátgondolat

Úgy érzed, hogy kihívások előtt állsz?

Nemvárt események sora zúdul a nyakadba, a baj csőstül szakad rád: gondok a munkahelyen, a párkapcsolatban, a gyerekeiddel, vagy épp az anyagiak nem akarnak úgy működni, ahogyan szeretnéd?.. miközben te tudod, hogy JÓ vagy.

A jóságod, a jóra, becsületességre való törekvésed olyan erős, hogy nagyon fájó pontként éled meg, amikor az emberek mások. Abban mások, hogy ők nem értékelik, amit értük teszel, nem akarnak ugyanígy bánni veled, ahogy te velük, ők hazudni fognak, netán át is vernek, és közben egyre inkább egy olyan világ rajzolódik ki köréd, amiben nem érzed jól magad.

  1. Eldöntöd, hogy új állás kell - hiszen a kollégák a régin nem értékelnek.
  2. Eldöntöd, hogy új párkapcsolat kell, hiszen a meglévő épp nem működik - a párod hazudik, nem értekeli az erőfeszítéseid, sőt meg is csal -
  3. ...és eldöntöd, hogy a lakhelyed sem jó már, mert azzal is csak minden a te nyakadba szakad.

Változtatni kell, ez nem vitás. Jó is, hogy elhatároztad, de vajon elég-e, hogy új munkát, új társat, új házat keresel? Elég-e változtatni a külső körülményeken, miközben ugyanazzal a fejjel és testtel, ugyanazokkal a gondolatokkal és hozzáállással fogsz azokba is "befészkelni"?

Nem elég... Te is tudod. A változás a körülményekben indíthat egy felismerést, de ha az nem irányul arra, hogy valójában a gondolkodásodon "kell" "változtatnod", akkor nem csináltál semmit. Az új ház, az új társ, az új munka rövid úton újra bebizonyítja, hogy a "világ rossz". 

Erre mondják, hogy azt a bajt,  amit ezzel a gondolkodással, az eddigi megoldásokkal megteremtettél, ugyanezekkel nem fogod tudni kezelni, gyógyítani. A változást a fejedben kell indítani... és talán meg tudomutatni, hogyan. A világ ugyanis épp olyan, amilyennek TE látod! A te világod mindig csak olyan tud lenni, ahogyan Te akarod azt észrevenni...

Olvass tovább!

A világod, a körülményeid a saját gondolataid tükrei

Tovább a teljes bejegyzéshez »

feb07

Belenézel az önismereti tükrökbe, vagy inkább összetöröd azokat?

Címkék: szeretetkorlátelmehiedelemtükörtükör törvénye

Hogyan működik a Tükör törvénye?

Ezen példák segítségével könnyebben gyújthatsz fényt magadban a meglévő programjaidra!

Ráláthatsz, mit jelent benned, ha folyton azt érzed, hogy mások hibáztatnak, vagy ha azt, hogy a férfiak folyton hazudnak neked. Kiderül, mire mutat benned tükröt, ha idegesít, az, amikor valaki lassú és lusta, vagy az, ha épp túl pörgős. Azt is megnézzük, hogy mit tükröz az, ha azt veszed észre, hogy a párod életében folyton csak a második lehetsz, vagy hogyha a férfiak folyton kioktatnak.

Ahhoz, hogy belevágjunk, tisztázzuk, mit jelent a tükör törvénye:

A tükör megmutat téged. Belenézel, és rajta keresztül láthatod önmagad. A működésedet, a reakcióidat, a motivációdat, és mindent, ahogyan megmutatkozol. Jó-jó, de hogyan mutat téged a tükör?

Sokan azt hiszik, hogy a tükör azt jelenti, hogy amit látsz másokban, az vagy, vagy az van benned is. Ezért tévesen azt hiszik, hogy például, ha a párjuk hazudik, akkor talán ők maguk is hazudósak. Vagy, ha valaki folyton késik, akkor ők maguk is késnek?? Ez tévedés, ez így egy rosszul értelmezett tükör.

A tükör ugyanis nem azt jelenti, hogy az vagy, amit másokban meglátsz. :) Ettől sokkal szebb, egyértelműbb és beszédesebb a tükör, csak meg kell tanulni használni.

Ebből indulj ki, ez a kulcs ehhez:

Amit mások tesznek veled, - vagy feléd irányulóan, - amit mások mondanak, vagy cselekszenek, az bennük fogan, bennük zajlik - azokért az ő elméjükben lévő tudás és tudatalatti a felelős. Ez nem rólad szól. 

Azonban az, ahogyan ezekről a tettekről TE gondolkodsz, ahogyan ezekre TE reagálsz, ahogyan ezekre TE megnyilvánulsz, az már RÓLAD szól, az már benned fogant, az már a TE fejedből indult. Ezek a gondolatok, ezek a tettek, ezek a megnyilvánulások pedig minden esetben megmutatják, ki vagy te és milyen programok működnek benned.

Ha ilyenkor másokra mutogatsz, akkor nem néztél bele a tükörbe, hanem csak összetörni akarod azt. Ebben ilyenkor nincs fejlődés, nincs önismeret. Ha képes vagy ilyenkor a saját gondolataid mélyére nézni, akkor jó úton jársz, de csak az út elején.

(Ha harag van benned ilyenkor a másik ember felé, akkor biztosan nem néztél bele a tükörbe és, ha magad felé érzed a haragot, akkor ugyan belenézhettél, de még nem mentél végig azon a folyamaton )

Vajon mikor van dolgod a tükörrel? Hogyan és mikor nézz bele?

Olvass tovább!

Belenézel az önismereti tükrökbe, vagy inkább összetöröd azokat?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

jan27

Elfogadás és elengedés helyett csináld ezt...

Címkék: szeretetmegvilágosodástudatosságelmekorlátelfogadáselengedés

A spirituális útra lépésnek vannak vakvágányai, és állomásai

Érdemes jól látnod, hogy melyek ezek, és akár meg is könnyítheted az utadat!

  • A spirituális út egyik első stációja az, amikor elhiszed, hogy önismeretre van szükséged ahhoz, hogy egy-egy mélyponton túljuthass... Tévút azonban, vagy vakvágány, amikor az önismeretet önmagadon kívül akarod megtalálni és jelekben, titkos üzenetekben, rajtad kívül álló hatalmakban kezdesz hinni és kapkodod a fejed a bolygók állása és a téged ért hatások összefüggései között :)
    Az önismeret ugyanis ott indul, hogy tisztába kerülsz azzal, hogy a felettesnek hitt erők és hatalom BENNED él, és képességekben jut kifejeződésre. Vagyis, tisztába kerülsz azzal, hogy az életedben minden a TE tükröd, a Te döntésed volt, a te beleegyezéseddel és részvételeddel történt. Az önismeret ott indul, hogy rájössz, hogy Te vagy a "teremtője" a világodnak és vállalod a felelősséget önmagadért. Ott indul, hogy KÉPES vagy önmagadra ránézni. 
  • A következő stációban megijedsz, mert azt hiszed, hogy meg kell változnod, hiszen nem csak jó dolgok történtek eddig veled.
    Hibáztatod magad, vagy épp sajnálod, keresed az utadat, keresed magadat, vagy türelmetlen vagy magaddal, ostorozod magad azért, mert még nem sikerült megváltoznod... és mindezzel csak szembe mész önmagaddal. Az önostorozás és önsajnálat tévút. Nem előre visz, csak a mélybe húz. Érezd át ezek energiáit magadban és tudni fogod, miért írom ezt. :)
    Nem a HIBÁT és elégedetlenséget, hanem a LEHETŐSÉGET kellene önmagadban látni. Te vagy az az erő az életedben, aki képes változtatni az ÉLETEDEN! Te vagy az, aki a kezében tartja ehhez a varázspálcát, hiszen Te fogod meglátni a lehetőségeket, és TE választasz. Te választasz mindig. :) Te egy CSODA vagy, akár hiszed, akár nem, de jobb, ha HISZEL magadban, mert azzal abban kezdesz hinni, hogy elérheted a boldogságot. 
  • A következő stációban bevezeted az "el kell fogadnom" és az "el kell engednem" kifejezéseket, és valóban törekszel is arra, hogy ezt meg tudd csinálni. A gond az, és ezzel tévútra is jutsz, ha ezt összekevered az elfojtás, a beletörődés vagy az "életedből való kiírtás" céljával. Erről lesz szó itt a bejegyzésben. Arról,hogy hogyan értik félre sokan azt: hogy mit jelent elfogadni azt, ami van, és elengedni azt, ami már nem szolgálja őket!

Olvass tovább!

Elfogadás és elengedés helyett csináld ezt...

Tovább a teljes bejegyzéshez »

dec01

Kik a szabad emberek? Ki a szabad lélek?

Címkék: szeretetszerelemelmeegókorlátszabadság

"A párom egy szabad lélek, nem akar kötődni!"
"A párom egy szabad ember, azt teszi, amit ő akar!"
"A párom nagyon szabad, lázad minden korlát ellen!"

A szabadság mindenkiben ott van, "jogos" megélésed, de nagyon sok a félreértés e körül, és egyre inkább azt látom, hogy az emberek nem értik ezt, sőt: épp az ellenkezőjét hiszik szabadságnak, mint ami a szabadság valójában!

Korántsem biztos, hogy a szabad lelkű ember lázadó! Sőt, a szabad ember nem menekül, a szabad ember nem az, aki nem törődik másokkal és nem az a szabadsága, hogy nem akar alkalmazkodni.

Ez nagyon érdekes...

...és ha a párodra ráillik a 3 fenti mondat egyike is, akkor most itt a lehetőség, hogy másképp lásd őt, és hogy érthesd az ő világát!

Olvass tovább!

Kik a szabad emberek? Ki a szabad lélek?

Tovább a teljes bejegyzéshez »

okt05

Nem mindegy, hogyan emeled a társadat

Címkék: szeretetönbizalomfélelemkorlátrajongásdicséretelismerés

Szereted őt, és mélyen hiszel benne. Olyasmiket is látsz benne, amiket még ő sem...

Amíg a szerelmet éled, amikor épp a szerelem létállapotában vagy, az érzékelésed is tágabb. Elfogadó vagy és nyitott, és nem hogy nem érdekelnek a párod "rossz" tulajdonságai, hanem egyszerűen azokat nem is értékeled, neminősíted, nem zavarnak. A szerelemben azok is másnak tűnnek, átszíneződnek.

Ez a valóság! Ekkor látsz jól! Ekkor látod őt úgy, ahogyan Isten is látja, vagy "alkotta őt". Ez az a feltétel nélküliség, ahol nincs rossz és nincs jó. Egyszerűen csak szeretet, szerelem van.

Amikor ilyen szemüvegen át éled a kapcsolatodat is, úgy emeled a párodat, hogy észre sem veszed. A hited benne, az elismeréseid, a feltétel nélküli eredendő bizalom és elfogadás szinte természeted részeként automatikusan emeli őt is. Az, hogy látja, érzi, hogy hogyan viszonyulsz felé, mennyire elfogadod, a saját szemében is változik az önmagáról alkotott kép.

Ha azonban az első vita vagy baki után a FEJEDBE veszed, hogy emelni fogod őt, önbizalmat adni neki, akkor vigyázz, hogy jól csináld, mert nagyon könnyű úgy elrontani, hogy ő inkább el is menekül...

Olvass tovább, mert nem mindegy, hogyan emeled a kedvesedet!

Nem mindegy, hogyan emeled a társadat

Tovább a teljes bejegyzéshez »

Mi az életfeladatod?

Vajon készen állsz rá?

Kattints, válaszolj, és derítsd ki!
A tündérek tudják, hogy fontos
dolgod van, és segítenek
ráébredni, vállalnod azt!

Tudni akarom »

Programok

« márciusmárc2024 áprilismájusmáj »
hétfőHkeddKszerdaSzecsütörtökCspéntekPszombatSzovasárnapV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Nem találsz egy cikket?

Érdekelnek

az új bejegyzések?

A Te életedet is könnyebbé teheti
egy-egy tanács? Neked is felismerést
hozhat? Add meg nevedet és e-mail
címedet, és értesítőt kapsz az
új bejegyzésekről!

Feliratkozás »
Impresszum Adatvédelem © 2015-2024, Némethi Erika készítette: mrc webdesign